Pääkallo.fi

Miesten 2-Divisioona Kaakkois Suomi

Viestejä
46
Jaahas, niinpä näyttääkin olevan. Minulla oli vanhentunutta tietoa Sysmän tilanteesta.
Seon tuo sysmäläinen salibandyunelma vienyt ennenkin monta satusetää siirtojen osalta mukanaan, eikannata kaikkia tietoja uskoa mitä Uotin tiskillä kuulee. ;) Eiköhän farmin kautta Tynkkynen ja Kuru ole BB-88:n tehokkaimmat pelaajat piste/peli sarakkeella ainakin.
 
Viestejä
46
Kyllä se pitää kutinsa jos silmiä on uskominen. Eipä ollut heinolalla eilen mitään palaa
Eilisen BB-Heinola pelin nähtyäni, perun aiemmat kommenttini heinolasta…. Aivan järkyttävää peliä lähes 60min. Hyökkäys pyöri pelkästään kulmissa, tai heitti tyhmiä pomppuja keskelle josta sysmä pääsi vastahyökkäyksiin. Heinolan hyökkääjät ei myöskään saaneet muovipalloa edes ilmassa asti maalille? Pitkä kausi tulossa…
 
Viestejä
29
Olipahan eilen harvinaisen kypsä ja laadukas 60-minuuttinen kotijoukkueelta. Avausmaali toki meni Heinolalle, mutta sen jälkeen BB otti pelin haltuunsa ja ote ei siitä enää suuremmin herpaantunut. Heinolalta toki varsin heikko esitys, pallollisena lähinnä syöttelyä kulmissa tai keskialueella, ja paljon virheitä joista BB pääsi iskemään muutaman maalin.

Puolustuspeli näytti paremmalta kuin kertaakaan viime kaudella, mistä lienee paikallaan kiitos myös valmennuksen suuntaan. Ja kun puolustus on kunnossa, ei ole maalivahtipelikään enää ongelma, vaan lähinnä päinvastoin. Metsolta erinomainen peli muun joukkueen ohella. Erikoistilanteet myös 100%, molemmat ylivoimat käytettiin ja alivoimakin kestettiin yhdestä ylärimasta huolimatta.

Nuoriso-osasto esitti varsin miehekkäitä otteita, pari vahvaa debyyttiä kakkosdivarissa ja hyvää tekemistä myös muilta nuoremmilta pelaajilta. Toki vastapainona myös Salosen Mikolta perustekemistä eli tehot 4+1. Tästä ensimmäinen kauden avausottelun voitto BB:lle sitten vuoden 2015, ja varsin pitkästä aikaa myös sarjan kärkipaikka haltuun :)

Mielenkiintoista nähdä miten peli kehittyy jatkossa, viime kaudellakin nähtiin yksittäisiä hyviä eriä, mutta nyt näyttää olevan selvästi parempi meininki tekemisessä. Ei tässä edelleenkään pleijareista uskalla liikaa haaveilla, mutta tuskin näillä otteilla tarvitsee putoamistakaan turhaan pelätä. Toki, ei parane sortua yksittäisestä pelistä turhan pitkäjänteisiä päätelmiä tekemään.
 
Viestejä
46
Aikas kovalta näyttää Koren kokoonpano päivän Kore-Kyljykset peliin. Näinköhän Koresta kauden haastaja Savonlinnalaisille?😎
 
Viestejä
7
Noniin, kausi saatu polkaistua käyntiin. Päivitelläämpä omia ajatuksia joukkueista.

Suosikit:
KoRe
Top Team

KoRe pelasi vahvan harjoituskauden, ja rosteri on sen verran kova että kaikki muu paitsi TOP2 sijoitus, on farssi.

Samat sanat Top Teamille, jonka koneisto harjoituskaudella vähän yskähteli, mutta avausottelussa paluu normaaliin.

Playofftaisto:
Löysätempo
Kyljykset
BB-88
TT Stars

Löysätempo jatkaa puskuttamista sarjassa, todennäköisesti samalla kaavalla kuin tähän asti. Suoraviivainen pelitapa myrkkyä.

Kyljyksillä kokenut joukkue alasarjajyriä höystettynä muutamalla sarjan parhaalla yksilöllä. Maalivahti Haapaniemi ja hyökkääjä Turunen suuressa roolissa. Nouseeko alemmista kentistä ratkaisijoita, jos Turunen saaadaan kuriin? Harjoituskaudella vierasvoitto Kouvolan Susista, ja tasapeli Kotkassa KoRen vieraana, lupaavaa. Kotietu suuri.

Jaksaako BandyBoysin vanhat jyrät vielä nuorten kyydissä. Farmimiehet tärkeässä roolissa. Helmikuun jälkeen voi tulla vaikeat ajat. Maalivahtiosasto suuri kysymysmerkki.

Stars esitti viimekaudella ajoittain hyviäkin otteita, enkä usko asioiden paljon muuttuneen. Paikallistaiston turpasaunan olisi syytä herättää.


Putoamistaisto:
Heinola
StU
Saipa Akatemia
MäVi

Heinola vastaantulija kauden avausottelussa BB:tä vastaan, mutta rosteri pitäisi riittää parempaan.

Saipalla ilmeisen nuori joukkue taas jalkeilla. Parantaa viimekaudesta.

MäVistä ja Savitaipaleesta itsellä todella pieni kosketuspinta, mutta hyvällä joukkuepelillä ja asenteella voi kiusata isompia.
 
Viestejä
1
Mielestäni todella ehjä ja tasapainoinen suoritus Top Teamilta- BB:tä vastaan. Maalipaikat ainakin striimistä katsottuna selkeästi Topille ja BB veskari otti kyllä monta loistavaa torjuntaa ja piti sysmän ylpeyttä pystyssä. Mitä BB:stä paremmin tietävät pelistä mieltä? Jotenkin kun tuloksia katsoo niin sarjassa taitaa olla kaksi ylitse muiden eli jo ennalta mainitut Kore Ja Top Team. Mielestäni kaksi muuta pleijari joukkuetta tulee mikkelistä ja iitti/sysmä/heinola akselilta. tietysti kausi on nuori, joten annetaan ajan näyttää.🤷‍♀️
 
Viestejä
29
Mielestäni todella ehjä ja tasapainoinen suoritus Top Teamilta- BB:tä vastaan. Maalipaikat ainakin striimistä katsottuna selkeästi Topille ja BB veskari otti kyllä monta loistavaa torjuntaa ja piti sysmän ylpeyttä pystyssä. Mitä BB:stä paremmin tietävät pelistä mieltä? Jotenkin kun tuloksia katsoo niin sarjassa taitaa olla kaksi ylitse muiden eli jo ennalta mainitut Kore Ja Top Team. Mielestäni kaksi muuta pleijari joukkuetta tulee mikkelistä ja iitti/sysmä/heinola akselilta. tietysti kausi on nuori, joten annetaan ajan näyttää.🤷‍♀️

Samoilla linjoilla. Kyllähän tuossa selkeästi näki tasoeron joukkueen, jonka tähtäin on selvästi sarjatasoa ylempänä, ja joukkueen, jolle pudotuspelipaikka olisi erinomainen suoritus, välillä. Toki ei BB pelannut aivan parhaalla kokoonpanolla, mutta tuskin muutama vahvistuskaan olisi peliä kääntänyt toiseen suuntaan.

Top Teamin pallollinen peli oli täysin eri tasolla kuin kotijoukkueella ja voittolukemat olivat sinänsä ihan ansaitut, mutta eipä tuloksessa varsinaisesti mitään yllättävää ollut. Aika paljon TT sai poikittaissyöttöjä puolustuksen läpi, ja BB:n veskari Pekkanen kyllä selvisi hankalasta pelistä ihan kohtuullisesti ja piti maalieron alle kymmenessä.

Seuraavat peli TT Starsia vastaan vieraissa ja Löysätempoa vastaan kotona kertovat kyllä paljon BB:n alkukaudesta, pisteitä tulisi pystyä ottamaan. Molemmat potentiaalisia playoff-joukkueita, joten noista peleistä saanee aika hyvin osviittaa keskinäisistä voimasuhteista. Toivotaan, että noihin matseihin BB saa riittävän rosterin ja pystyy pelaamaan omalla tasollaan, niin pisteet ovat realismia.
 
Viestejä
29
Sarja saatu jo hyvin liikkeelle, neljästä viiteen ottelua pelattu joka joukkueella. KoRe ja Top Team odotetun vahvoja, SaiPalla edelleen vaikeuksia. Myös Löysätemmolta hyvä startti, viiteen peliin neljä voittoa ja ainut tappio KoRea vastaan. Nykyinen kärkikolmikko jatkanee pudotuspeleihin, neljännestä paikasta onkin sitten kovempaa kilpailua.

BB:n osalta voi jo tässä vaiheessa varmaan todeta kauden alun olleen hyvä, tai ainakin viime kautta parempi. Top Team -kotitappion jälkeen vahva esitys vieraissa TT Starsia vastaan ja harvinainen vierasvoitto mukaan lukemin 8-5. Sen jälkeen kotona toki heikompi peli ja Löysätempo haki pisteet 11-9 -tuloksella, tuostakin olisi paremmalla puolustamisella voinut voiton ottaa.

Eilen sitten hyvä esitys kotikentällä StU:ta vastaan ja voitto maalein 9-5, maalipaikoissa tehokkuus oli kohdallaan etenkin kaksi ensimmäistä erää ja etenkin alivoima oli hyvää. Vähän meinasi vielä mennä lopussa jännäksi, mutta parin maalin ero ei siitä enää kaventunut vaan vastapainoksi pari viimeisen minuutin osumaa kotijoukkueelle. Viime kaudelle tyypillisiä lopun sulamisia ei ole nähty vielä yhtään, toivotaan ettei jatkossakaan.

BB:n peli on selvästi kehittynyt viime kaudesta, toki tehopisteet edelleen keskittyvät suurimmaksi osaksi muutamalle pelaajalle, mutta nyt mikään ketju ei vuoda omiin ja peli on paljon tasapainoisempaa. Tästä kiitokset valmennuksen suuntaan. Myös nuorten pelaajien osalta hienoja onnistumisia eilen, Veeti Yli-Taloselle uran ensimmäinen kakkosdivarimaali ja Topias Tarvaalalle kauden ensimmäinen osuma. Myös maalivahtipeli on toistaiseksi ollut yllättävän hyvää, Jere Metson voittoprosentti tähän mennessä tasan 100.

Viikon päästä jatkuu vieraspelillä Kyljyksiä vastaan, saa nähdä miten isäntien vaarallisin kaksikko Turunen ja Ala-Outinen pysyvät kurissa. Perinteisesti vieraspeleistä ei ole pahemmin pisteitä kotiin tuomisiksi ollut, mutta jospa sekin tälle kaudelle muuttuisi parempaan suuntaan. Viime peli ainakin antoi siitä ihan lupaavia merkkejä.
 
Viestejä
29
Nyt nähtiin varmasti tämän lohkon isoin yllätys vähään aikaan, kun SaiPa haki vierasvoiton Top Teamista. Ratkaisumaali kahdeksan sekuntia ennen loppua, melkoinen suoritus. Samalla SaiPa pois putoajan paikalta ja viimeiselle sijalle tippui vielä ilman kolmen pisteen voittoa oleva StU.

Muutoin aika normaalilla kaavalla menty sarjaa eteenpäin, tutut joukkueet kärkipaikoilla. BB kävi häviämässä Kyljyksille ja hävisi vielä MäVille kotona. Heikko suoritus varsinkin puolustussuuntaan tuo jälkimmäinen, ehdottomasti olisi voitto pitänyt ottaa. Tuollainen tyypillinen maalintekokilpailu, joihin ei oikein passaisi lähteä. Parannettavaa riittää jatkoon, vaikka kuudes sija onkin kohtuullinen suoritus tässä vaiheessa.
 
Viestejä
29
Pari kuukautta taas kulunut ketjun edellisestä viestistä, eli jos sitä jotain yrittäisi taas kirjoitella. Sarja kääntynyt jo yli puolenvälin, kärkikaksikkona edelleen odotetusti KoRe ja Top Team. Pudotuspelipaikoille ovat nousseet myös hyvässä vireessä viime aikoina ollut Heinola, sekä Löysätempo, jonka paikka neljäntenä voi tosin muuttua jos Kyljykset voittavat seuraavan pelinsä.

Uskoisin kärkikolmikon pysyvän samana loppuun asti, mutta viimeisestä pudotuspelipaikasta tullaan käymään kova taistelu. Löysätempo, Kyljykset, BB, TT Stars ja MäVi ovat kaikki kuuden pisteen sisällä toisistaan, osalla toki 12 peliä pelattuna ja osalla 13. BB:n mestaruus tällä kaudella olisi karsintojen välttäminen, pleijaripaikkaan en usko millään varsinkin kun farmipelaajista ei helmikuun alusta eteenpäin ole apua. Aika paljon on sarjassa tällä kaudella pelattu ristiin, joten vaikeaa on veikkailla sijoituksia, mutta jos pitäisi ennustaa, sanoisin että Löysätempo pitää nelossijansa.

BB:n osalta vaihtelevat otteet jatkuvat, eikä etenkään vieraspeleistä pisteitä tule edes vahingossa. Loppukaudesta ainakin SaiPa ja StU pitäisi pystyä vieraissa kaatamaan, mutta saa nähdä nyt sitten. Pelit ovat viime aikoina olleet vähemmän yllättäen aika runsasmaalisia, viimeiseen reiluun kuukauteen SaiPa on kaatunut 12-2 ja TT Stars 13-6, mutta sitten KoRe:lle hävitty 13-6, Top Teamille 16-8 ja Löysätemmolle 15-7. Vieraspeli Heinolaa vastaan oli tässä trendissä harvinainen poikkeus, lopputulos vain 7-4.

Joka tapauksessa mielenkiintoinen loppukausi tulossa, niin BB:n näkökulmasta kuin muutenkin. Mielenkiintoinen taistelu myös sarjan pohjakerroksessa sarjapaikasta SaiPa:n ja StU:n välillä, StU on voittanut molemmat keskinäiset pelit mutta muualtakin pitäisi pinnoja jatkossa saada jos mielivät säilyä.
 
Viestejä
44
SaiPa Akatemia on siitä mielenkiintoinen vastustaja, että koskaan ei tiedä tuleeko vastaan jonkun maan maajoukkue, keski-iältään 40v jengi vai kuten toppia vastaan 20v keski-iän joukkue.
KoRe kävi jättämässä pisteen Lappeenrantaan (8-9 ja). Ensimmäinen pistemenetys KoRelle tällä kaudella.
 
Viestejä
29
Bb-kyljykset nöyrä 11-0
Mietin tuossa että kauankohan mahtaa olla siitä kun BB on pelannut edellisen kerran nollapelin, ja ei ainakaan kauteen 2013-2014 ulottuva tulospalvelu sellaista löydä, eli tällainen kerran kymmeneen vuoteen, ellei harvemmin, tapahtuma kyseessä.

Oli kyllä mielenkiintoinen peli, olihan siinä Kyljyksilläkin paikkoja mutta BB:n peittopeli oli erinomaista ja maalilla Metso oli loistava, palkittiin ansaitusti myös ottelun parhaana pelaajana. Varmasti kauden paras peli puolustussuuntaan koko joukkueelta. BB sitten laittoi ihan hyvällä prosentilla paikoista sisään ja varsinkin kolmas erä oli melkoista ilotulitusta.

Loppukaudesta BB kohtaa vielä vieraissa MäVin ja SaiPan sekä kotona KoRen, ainakin Lappeenrannasta olisi pakko hakea täydet pisteet. MäVi on pari pistettä perässä sarjataulukossa karsijan paikalla, eli tuo keskinäinen peli ratkaisee paljon. Toivotaan että viimein myös vieraskentillä alkaisi peli olla uomissaan, mukava olisi pisteitä ottaa myös kotiareenan ulkopuolelta varsinkin, kun KoRea vastaan ei varsinaisesti ennakkosuosikkina peliin lähdetä.
 
Viestejä
89
Mietin tuossa että kauankohan mahtaa olla siitä kun BB on pelannut edellisen kerran nollapelin, ja ei ainakaan kauteen 2013-2014 ulottuva tulospalvelu sellaista löydä, eli tällainen kerran kymmeneen vuoteen, ellei harvemmin, tapahtuma kyseessä.

Oli kyllä mielenkiintoinen peli, olihan siinä Kyljyksilläkin paikkoja mutta BB:n peittopeli oli erinomaista ja maalilla Metso oli loistava, palkittiin ansaitusti myös ottelun parhaana pelaajana. Varmasti kauden paras peli puolustussuuntaan koko joukkueelta. BB sitten laittoi ihan hyvällä prosentilla paikoista sisään ja varsinkin kolmas erä oli melkoista ilotulitusta.

Loppukaudesta BB kohtaa vielä vieraissa MäVin ja SaiPan sekä kotona KoRen, ainakin Lappeenrannasta olisi pakko hakea täydet pisteet. MäVi on pari pistettä perässä sarjataulukossa karsijan paikalla, eli tuo keskinäinen peli ratkaisee paljon. Toivotaan että viimein myös vieraskentillä alkaisi peli olla uomissaan, mukava olisi pisteitä ottaa myös kotiareenan ulkopuolelta varsinkin, kun KoRea vastaan ei varsinaisesti ennakkosuosikkina peliin lähdetä.
Pitääkö paikkansa, että BB vahvistuisi vielä tällä kaudella?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös