Pääkallo.fi

Miesten 4 div. Lohko 24 pohjois-suomi - ennakkosuosikit?

Viestejä
5
Tästäpä katsomaan kooste SS Kanuuna-Team Tempo pelistä 1.12 kuppi kahvia ja hyvä asento, niin näkee, että miten kaikki oikein kävikään... Olkaapas hyvät :)

 
Viestejä
5
Lähtikö kiivaana käyvä huhumylly käyntiin joulukuun alun tappiopeleistä🤔 Kanuunan osalta siis...

Mielenkiintoiset pelit edessä tulevana viikonloppuna jälleen😛👍
 
Viestejä
1,458
Pikkujoulut on kanssa tällä tasolla paha, etenkin pienen rosterin lääderissä. No huhut kertoo, että etelän vetelä tulossa iskee nyyttejä pohjoiseen :)
 
Viestejä
26
Viikonloppuna pelattiin taas. Kärkijoukkueista Kainuun Ärjy voitti PyPSin ja tasasi pisteet SC Lääderin kanssa. Tempo voitti PartyBoysin ja Hirvarit. SS Kanuuna voitti SC Lääderin ja Papas III:n.
Tasainen on kärkien taisto, kun joulutauolle siirrytään. 2 pistettä eroa 3 kärjellä, kun 12 pistettä on vielä jaossa.
Uusia veikkauksia suorasta nousijasta ja karsijasta? Screenshot_20181216_210031.jpg
 
Viestejä
9
Tiukka on tilanne. Ärjyllä keskinäiset pelit Tempon ja Kanuunan kanssa jäljellä. Kanuuna ja Tempo pelanneet keskinäiset, mutta Kanuunalle niistä maaliero 10-7. Lääderillä ja Uleålla ei käytännössä enää asiaa kahden parhaan joukkoon.
Jokainen piste ja keskinäisissä peleissä maalit on nyt kärkikolmikolle tärkeitä. On täysin mahdollista, että kaikki kolme ovat tasapisteissä sarjan päätyttyä. Tähän päädytään jos Ärjy voittaa Tempon, mutta häviää Kanuunalle (olettaen että kolmikko voittaisi muut pelinsä). Tällä hetkellä keskinäisten maaliero Ärjy +3, Kanuuna +3 ja Tempo -6.

Edit. korjataan sen verran, että ennen maalieroa katsotaan keskinäisten otteluiden pisteitä ja yo. skenaariolla Tempolla niitä olisi 2, Kanuunalla ja Ärjyllä 5.
 
Viestejä
18
Paljon on kiinni siitä missä pelit pelataan? Äjyllä ja Tempolla kuudesta pelistä neljä kajaanissa. Onko Kanuunalla kaikki pelit melkein kotona? Kanuunalla helpoin loppusarja. Sitten ehkä ärjyllä ja Tempolla vaikein.
Lisäksi papas ja Uleå todennäköisesti tekee oman osansa vaikeuttaakseeen suunnitelmia. Ja Lääderi myös.
 
Viestejä
26
Olisko joku seurannu enemmän vähän joka joukkuetta ja antaa sellaista syyskauden arvioo? :unsure: Pidetään keskustelua yllä :D
 
Viestejä
39
Heipä hei, eksyimpähän tännekin. Laitetaan jakoon Ärjyn Facebookkia ja koostevideoita. Heti alkuun todetaan että amatööripohjalla mennään (editoinnissa ja pelaamisessa). Facessa pienet raportit peleistä.

Siitä sitten Lääderipeli Sabrinalla höystettynä.

Yritetään vääntää PyPS-pelikin rainalle ennen vuodenvaihdetta.
 
Viestejä
39
Vanhassa vara parempi ja kooste olisi valmis. (muutama maali puuttuu). Kolmas erä saatiin pelata tyhjälle katsomolle.
 
Viestejä
18
Olisko joku seurannu enemmän vähän joka joukkuetta ja antaa sellaista syyskauden arvioo? :unsure: Pidetään keskustelua yllä :D

Ei varmaan löydy semmoista heeboa. Ne ketkä taistelevat noususta kolmoseen seuraavat varmaan lähinnä pahimpia kilpailijoitaan ja ne ketkä ovat putoamispaikalla vitoseen ovat todennäköisesti kiinnostuneita viivan yläpuolella olevista. Keskikasti on ehkä kiinnostunut hieman molemmista.

Mutta jos jotain sanoisi, niin

Uleå on ollut pettymys. Odotuksissa oli paljon, mutta olihan se tiedettävissä ettei Sihvonen Markus sinne voinut tuoda kaikkia pisteitään PB:stä. Ja lopulta Sihvonen palasi Partyboysseihin tekemään niitä tämän kauden pisteitään.

PartyBoyssit on yleensä liikkeellä max seitsemällä pelaajalla. Hyvin ovat silti pelanneet. Vaatii Sihvosta, vastahyökkäyksiä ja onnistunutta maalivahtipeliä jotta saisivat pisteitä lisää.

Total II perustuu parin pelaajan hyvään jalkaan. Hirvarit Louhimaan tekemiin maaleihin. Kentällinen kovaa tekemistä molemmissa.

Papas III pelaa kuten niin monena vuonna ennenkin. Rosterissa pari ”uutta” pelaajaa. Kemppainen edelleen. Kainuun ärjy on myös Kajaanista.

Kanuuna ainekset nousuun jos puolustus pitää. Karppinen kova. Manageri pelottavan usein kentällä kun tuomari puhaltaa maalin merkiksi.

Tempo on Raahesta ämpärikaupalla ja PyPS Pyhännältä #89.

Lääderissä on Joonas ja Joonatan.

Eipä tuota osaa sanoa enempää joukkueista. Vaikeaa oli näidenkin keksiminen.

Hyvää Uuuttavuotta.
 
Viestejä
39
Viikon kuluttua 13.1. taas jännän äärellä kun Tempo (sarja kakkonen) saapuu Kajaaniin Ärjyn (sarja ykkönen) vieraaksi. Lisäksi mielenkiintoisia pelejä on enemmänkin, kun Papas III, PyPS ja Lääderi tappelevat pisteistä. Melekosen mukava kattaus.

Käsi ylös ketä kiinnostaa? _0/
 
Viestejä
2
Napataanpas pieni kattaus, miltä alkukausi on omaan silmään näyttänyt ja mihin tästä päädytään :

Ärjy
Joukkue isolla J-kirjaimella. Ensimmäisen pelin "shokkitappio" lääderille, sen jälkeen tappiotonta menoa. Hyökkäyspään kärkiosaaminen ylöspäin kalpenee päävastustajille, tästä johtuen sarjan kärkisija karkaa. 2-3 lopulta.

Tempo
Sillanpään tietokone raksuttaa! Penkin takana pyörii kerrankin hieman fiksumman oloinen kaveri. Pelitapa vaikuttaa selkeältä ja erittäin toimivalta. Osassa peleistä myös kolmekkin ketjua on kyennyt vyöryttämään nätisti hyökkäyksiä!
Muutaman pelaajan pään kestävyys heikolla tasolla, kaatuuko ison pelin yksittäiseen tyhmään jäähyyn lohkovoitto? Pallollisesti jättiyllätys allekirjoittaneelle, odotin alkukaudella että tulee sijoittumaan 6-8 sijoille, nyt nostan lohkovoittajaksi.

SS Kanuuna
Maalivahtiosasto paperilla ylivoimasesti sarjan paras. Puolustus ja hyökkäys timanttia myös paperilla. Mutta vain paperilla. Tehojen osalta superrekryt hyökkäykseen lievä pettymys. Onhan se aika hurjaa kun voit marssittaa nimet Karppinen - Koskelo - Koskelo - DatsyukLaukkanen ja Japi samaan viisikkoon tarvittaessa. Mutta ailahtelevaa peliä ei anneta tässä lohkossa anteeksi, riittää sijoille 2-3. Karsinnoista voi kyllä nousta kolmoseen edelleen ja sitä toivomme

SC Lääderi
Loistavasti sarjan aloittanut nousijaporukka! Virkistävää "kempeleosaloseudulta" tuttua poikkari-poikkari-poikkari peliä. Miesmäärän vajoaminen alle kahden ketjun erottaa sarjan kärkijoukkueista, tulee sijoittumaan sijalle 4. Joukkueen pysyessä kasassa ja siirtomarkkinoilta hakemalla 2-3 ukkoa lisää ensi vuonna top3 materiaalia. Niin ja loistava kassari myös löytyy!
Viekö Jääskeläinen pistepörssin louhimaan nenän edestä?

SS Uleå
Hirvittävin odotuksin kauteen lähtenyt nippu somen perusteella. Pelaajarekrytkin Kanuunan tasoa, aiempi kausi päättyi karsintoihin kolmosdivariin. Kaiken piti olla pedattu top2 taisteluun. Kaksi hankintaa pakkaa mailansa lähes peräkkäin kauden alussa. Mikä meni pieleen? Vai eikö vaikeat persoonat sopeutuneet joukkueeseen. Oliko Södö viime vuonna vaan niin iso yksittäinen pelaaja, että nosti koko jengin tasoa noin radikaalisti? Loppuohjelmassa vielä kolme kovaa peliä, ei kuitenkaan tule nousemaan enää nykyiseltä paikaltaan. Sijoittuu vitoseksi. Nostetaan vielä onnistujana esiin Juhani Päivärinta, on saanut tarvittavaa kliinisyyttä reppuun mukaan ja voittanut jo joukkueen sisäisen pistepörssin käytännössä.

PaPas III
Ei häikäise enää jalalla, mutta hyvänä päivänä kaataa kenet tahansa tässä sarjassa. Kääntöpuolena huonona päivänä häviää myös kelle tahansa :D Niin kauan kuin nimet Kemppainen-Hannikainen pelaa mukana, sarjataso pysyy samana. Vaikkakin voi vajota karsintoihin, mutta pitää paikkansa nelosessa sieltäkin käsin.

PYPS
Limma lähti mitä jäi? No pelaajia. Joukkue joka tuntuu olevan myös vaikeasti ennustettava. Flow-tilaan päästessään voi kaataa lähes kenet tahansa. Suoraviivaisen oloinen pelitapa, mutta riittävän toimiva välttämään suora tippuminen. Taistelee Papaksen kanssa karsinnan välttämämisestä, säilyy kyllä karsintojen kautta sarjassa. Silti odotuksiin nähden iso pettymys.

TyPs II
Nousi sarjaan heikoimpana nousijana ja sitä on ollutkin. Viime aikojen pelit herättäneet kuitenkin toiveita paremmasta. Karmea loppuohjelma edessä, ärjy lääderi tempo ja kanuuna. Hannus-Raitanen tekee mitä pystyy ja jaksaa, mutta ei riitä. Tippuu suoraan sijalta 10.

Hirvarit
Lauri ja pojat. Mitäpä tästä sanoisi? Kertoo ehkä vielä enemmän lohkon tasosta kuin hirvareista, että tämäkin joukkue on isossa tippumisvaarassa. Ajoittain esittää kuitenkin tasapainoista ja hyvää salibandya. Voittaa 2-3 peliä loppukaudella ja menee karsintoihin, siellä riippuu kaksikosta Härkönen-Louhimaa että säilyykö sarjassa. Maalivahtipeli ailahtelee liikaa.

FBC Partyboys
Montako kertaa tämän joukkueen pitää tippua, että se oikeasti tippuu? Ihalan nimen ilmestyminen tulospalveluun tosin nostattaa varmasti joukkueen toiveita ja Sihvosen tehoja pistepörssissä. Kauden viimeiset kolme peliä määrittää kohtalon, sitä ennen tuskin on pisteitä jaossa. Laitetaanpa sittenkin haastamaan hirvarit karsijan paikasta, 8-9 sijalle siis. Viimeisessä turnauksessa hirvareita vastaan keskinäinen voisi ratkaista kaiken. Miesvahvuuden ollessa luokkaa 6-7, karsintoihin selviytyessä kohtalo siellä lienee taas tippuminen.
 
Viestejä
39
Olisiko jollain kertoa raporttia Kajaanista? Tuloksellisesti näytti olleen tiukkoja pelejä.
Ihan kivat karkelot oli vaikka kahvion puute meinas ahdistaa.

Papas niisti pisteen Ärjyltä ja todennäköisesti se viimeistään pitää Papaksen ilman karsintapaikka. Hukatut (todelliset maalinteko) paikat PaPakselle 3-1.

Tempo pyöritti Ärjyä ja hallinta Tempolle reippaasti. Maalit kuitenkin ratkaisi. Vedot takaseinään Tempolle 17-11
 
Viestejä
26
Lauantaina taas tärkeitä pisteitä jaossa. Tulosveikkauksia otteluista?

Omat veikkaukset:
PYPS - Hirvarit 5-5
SC Lääderi - FBC PartyBoys 9-4
SS Kanuuna - PYPS 6-4
Hirvarit - SC Lääderi 4-8
FBC PartyBoys - SS Kanuuna 3-10
Kainuun Ärjy - SS Uleå 4-3
Tempo - TyPS II 6-3
SS Uleå - Papas III 5-4
TyPS II - Kainuun Ärjy 4-8
Papas III - Tempo 4-4
Screenshot_20190129_055856.jpgScreenshot_20190129_055839.jpg
 
Viestejä
18
PYPS - Hirvarit 5-5
SC Lääderi - FBC PartyBoys 11-2
SS Kanuuna - PYPS 8-4
Hirvarit - SC Lääderi 4-6
FBC PartyBoys - SS Kanuuna 2-10
Kainuun Ärjy - SS Uleå 4-3
Tempo - TyPS II 8-2
SS Uleå - Papas III 4-4
TyPS II - Kainuun Ärjy 6-7
Papas III - Tempo 5-4

Lääderin tulokset riippuvat niin paljon maalivahdista, mutta maaleja ne pojat osaa tehdä.
Kanuunan pitäisi rutiinilla pelata molemmat pelit. PyPSin nuorisokenttä voi olla uhka myös Ylösmäelle.
Hirvareiden porukkaa saattaa tipahtaa ja joko meno on sen mukaista? Pisteet olisi tarpeeseen. Vastassa kovat joukkueet joten pisteet todella tiukassa.
Partyboyssin nelosen loppu häämöttää. Joko valmistaudutaan suoraan putoamiseen vai riittääkö pelihuumori Läädereitä ja Kanuunoita vastaan?
TYPS tarttee pisteitä ja nyt niitä olisi tarjolla Kajaanissa. No ei sittenkää kun vastassa o ärjy ja tempo. Toki pojat voivat yllättää lepsuilevat kärkijoukkueet. Se sopisi Kanuunalle.
Uleå ja Papas tappelevat keskikastissa ja voivat aiheuttaa harmaita hiuksia jo kaljuuntuville joukkueille. Mielenkiintoinen ottelu tulosa kun uleö kohtaa ensin ärjyn ja sitten Papaksen jonka kanssa ovat tasapisteissä. Papaksella Uleo peli taas on päivän ensimmäinen. Tuoreet jalat ja kotistadion.
Ärjylilä vastassa Uleå, mikä ei ole helppo peli ärjyille, kun voittaa pitäsi. Tempolla taas puolestaan vastassa Papas III joka voi yllättää kenet vaan.

Ainoa yllätys mikä lapulta löytyy on Papaksen voitto Temposta. Kanuunat nöyryyttää vastustajiaan.
 
Viestejä
26
Viikonloppuna pelattiin hieman yllättäviä tuloksia. Typs onnistui viimeisen puolen minuutin aikana nousemaan 3:n maalin takaa tasoihin, ja sai pisteen Ärjyiltä, Papas voitti Tempon 8-5 ja Lääderi pelas maalirikkaan tasapelin PartyBoysin kanssa 9-9. Loppusijoituksia en itse osaa enää ennakoida, kun sen verran ristiin pelit meni :D
Mielenkiintoista kuulisin mitä Typs - Ärjy pelissä tapahtui, menikö paniikkinappula pohjaan vai jotain muuta? Screenshot_20190203_153528.jpgScreenshot_20190203_153553.jpg
 
Viestejä
39
Leikiteltiin ja pojat yritti namutella... Sitten kun Typsin Hannus ja Raitanen saivat hakattua palloa ripareista sisään niin Ärjyn saunailta oli saada huonon alun, mutta Papaksen tulos Tempoa vastaan nosti illan promilleja huomattavasti. Mutta vastatakseni kysymykseen: paniikkinappulaa ei painettu eikä tehty kyllä muutakaan.
Me ei pelattu, TyPS pelasi. Karhu loisti Typsin maalissa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös