Pääkallo.fi

Miesten F-liigan karsinnat

Viestejä
7,835
Kirjataampas arkiviikolta tänne uni talteen, niin jää mustaa valkoiselle, jos toteutuukin 😅 Liminka pelasi unessa ratkaisupelin m-teamia vastaan ja liiganousuun riitti yksi piste Limingalle. Peli päättyi 1-1 ja niittarit nousi liigaan 😅

Nyt ne unilääkkeet.
 
Viestejä
9
Lnm ja Josba ottelusarja odotetun kuumaa ja tunteet räiskyvät kentällä. Kaksi hyvää ja tasaista joukkuetta kamppailevat kentällä, mutta eilen kontiolahden kentällä oli kaksi täysin luokatonta yksilöä. Nimittäin tuomaripari. Ensi minuuteista lähtien ottelu karkasi näitten kahden sankarin käsistä ja se oli menoa sitten. Toivon ettei tuota paria enää nähdä tulevissa otteluissa. Luokaton esitys.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
14
Hawks on yllättänyt positiivisesti. Toki en ole divaria seurannut, mutta en uskonut olevan mitään mahdollisuuksia Karhuja vastaan. En tiedä, mikä tuossa Karhujen pelissä mättää...Ahola, Jerkku ja Vonk vain pitävät pinnalla.
 
Viestejä
720
Hawks on yllättänyt positiivisesti. Toki en ole divaria seurannut, mutta en uskonut olevan mitään mahdollisuuksia Karhuja vastaan. En tiedä, mikä tuossa Karhujen pelissä mättää...Ahola, Jerkku ja Vonk vain pitävät pinnalla.

Karhuilla on ollut kyllä koko kauden ajan vaikeuksia löytää tehoka tuon yhden ketjun ulkopuolelta. Näkyykö koko kauden jatkunut heikko pallollinen peli nyt tehottomuutena ja itseluottamuksen menetyksenä, kun pallollista vastuuta olisi tarjolla enemmän? Onhan tuo Karhujen peli hyvin eri näköistä, kuin viime kaudella divarin playoffeissa. Sitä pelaamisen iloa ei näy samalla tavalla vaikean liigakauden jälkeen, mitä oli hyvän divarin runkosarjan jälkeen vuosi sitten.
 
Viestejä
106
Sepon nopeat puolivälieräveikkaukset:

M-Team-Saipa 3-1. SaiPan kotivoitto suututti tiimin, ja nyt joukkue rullaa materiaalierolla kaksi seuraavaa ja keskittyy seuraavaksi välieriin. Välierien suurin kysymys on onko Mikko Levänen valmis fyysisiin haasteisiin, kun vastus olennaisesti kovenee. Taitoa on, mutta miten kovuus?

LNM-Josba 3-1. Josba ei ole huono, mutta LNM on matskultaan leveämpi. LNM:n nälkä ei ole vielä tyydytetty, Limingassa halutaan pelata vielä liigakarsinnan viimeiselläkin kierroksella. Igor Savela johtaa joukkoja edestä, ja iskee tolpalta niin monta kuin LNM tarttee. Silloin kun on tarpeeksi hyvä pelaaja, kärkkymiseen on oikeus.

Karhut-Hawks 3-2. Juuso Ahola ja Tomi Jerkku eivät viihdy hyvin pienessä Myllypuron kaukalossa. Tilaa ei ole kellään paljoa, eikä sitä ole silloin myös tähtipelaajillakaan. Herrat pakotetaan tälläisessä ympäristössä epämukavuusalueilleen, ainoastaan jos Hawks jäähyilee ensi Lauantaina- voi sarja mennä Porille 3-1. Jerkun ei auta kuumentua, sillä johtavien pelaajien turhautuminen divarin seiskaa vastaan ei lupaa paljoa, jos ja kun LNM lyö myräkän päälle myöhemmin keväällä. Tämä sarja pitää hoitaa rutiininomaisesti ja ilman kuumakäyntiä.

KooVee-FBC Turku. Turun sulaminen on divarissa käsite, ja näin käy myös tänä vuonna. KooVee:n ikämiesosasto osaa lyödä HIFK-jarrun päälle sitten kun on pakko, eli finaalisarjaa joukkue ei tule voittamaan koska muuten eläkepapat joutuvat vielä kerran liigan pesukoneeseen. Voitot KooVeelle 3-2, tämän ja seuraavan sarjan joukkue "saa voittaa". Näinköhän Rolle Kovalevskisille on kerrottu ennen neljävuotisen jatkopahvin allekirjoittamista, että miten suuri intohimo liiganousuun on?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,585
Onhan tuo Karhujen peli hyvin eri näköistä, kuin viime kaudella divarin playoffeissa. Sitä pelaamisen iloa ei näy samalla tavalla vaikean liigakauden jälkeen, mitä oli hyvän divarin runkosarjan jälkeen vuosi sitten.
Viime kaudella Karhut odotti varmasti vesi kielellä divarin playoffeja ja nyt joukkue taisteli koko kauden (ja homma ratkesi vielä ihan kalkkiviivoilla), että näitä pelejä ei tarvitsisi pelata. Lähtökohdat on siis täysin erilaiset.

Muutenkin tämän kauden karsintasysteemi on äärimmäisen raskas liigajengille. Aiemmin se yksi karsintasarjakin on ollut henkisesti vaikea, mutta nyt pitäisi harjata kolme sarjaa.
 
Viestejä
4
Tiukkoja matseja tänään. Onko kenelläkään tarkempaa tietoa, että onko liiton sivuilla virhe tuossa M-team-SaiPa tuloksessa. Ilmeisesti SaiPan somessa on voitto ja tulospalvelussa tappio. Kova riisto kyllä, jos saivat vierasvoiton.
 
Viestejä
419
Mitä käynyt Karhut Hawks pelissä lopussa? Valmentajalle tullut ulosajo ja etenee Kurinpitodelegaatioon. Mitä tapahtunut? Ruudun tallenteesta ei ainakaan käy ilmi.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Indians
29.3 18.30
1.624.803.80
Classic - Nokian KrP
30.3 17.30
1.764.703.30
F-liiga N
1X2
1X2
TPS - FBC Loisto
18.30
1.465.504.60
F-liigakarsinta M
1X2
1X2
EräViikingit - Tiikerit
29.3 18.30
1.535.204.00
M-Team - FBC Turku
30.3 15.30
2.164.552.42
Näytä kaikki
>
Viestejä
720
Mitä käynyt Karhut Hawks pelissä lopussa? Valmentajalle tullut ulosajo ja etenee Kurinpitodelegaatioon. Mitä tapahtunut? Ruudun tallenteesta ei ainakaan käy ilmi.

Siellä oli jo kolmannen erän lopulla hyvin voimakasta mielipiteiden ilmaisua niin valmennuksen kuin pelaajienkin osalta tuomaristoa kohti. Valmentaja ainakin tuota hyvin voimakkaasti jatkoi vielä ottelun jälkeenkin, jolloin hänelle näytettiin korttia. En osaa sanoa mitä on tuomaristolle sanonut, tai huutanut, mutta jotakin punalapun arvoista.
 
Viestejä
45
Omat näkemykset tähän asti.

M-Team - SaiPa

M-Team pelaa hienoa ja taidokasta salibandya. Rusan pieni kenttä selkeästi suosii M-Teamin "pikkunäppärää"- peliä tässä. Vieraissa on ollut hieman vaikeampaa. Juuri esim. SaiPan kotikentällä, joka on huomattavasti isompi ja tilaa ja aikaa on enemmän. M-Teamilla on paljon hyviä ja nuoria pelaajia, joten tulevaisuus on kaiketi turvattu. Levänen on ollut koko kauden positiivinen yllätys, ainakin itselle. Niin paljon kun tahtoisin nähdä M-Teamin liigassa, niin keväällä on kaksi asiaa varmaa. Lumet ja Straubhaar sulaa, vuodesta toiseen. Straubhaarin yliaktiivinen, itsensä ulospelaava ja huonosti sijoittuva pelaaminen maksaa taas maltaita. Eilen meni taas helppoja maaleja. Etukulmat soi luvattoman usein ja kruununa voittomaali ihan maalin keskelle. Jotkut ei vaan ole isojen pelien maalivahteja.. SaiPa käyttää hurmoksen hyväkseen ja vie kotona seuraavan pelin!

LNM - Josba

Oletin, että LNM veisi helposti sarjan, koska olivat mielestäni parhaassa iskussa runkosarjan lopussa. Peli oli hyvin paketissa ja homma toimi. Aktiivinen ja liikkuva pelityyli on ollut monelle myrkkyä. Myös ratkaisijoita löytyy joka suunnalta. Uskon, että Liminka nousee vielä sarjan voittajaksi. Se kuitenkin vaatii sen, että se oma puolustuspeli saadaan parempaan kuntoon. Myös Karjalaisesta tarvisi apuja. Tähkä on ollut yllättävän pimennossa. Tähkä on isojen pelien pelaajia, ja nyt kun sanon tämän, niin varmaan ratkaise Josballe seuraavan pelin :)

Karhu - Hawks

Omaan silmään pistää Vonkin jokseenkin "laiska" pelaaminen. Vähän näyttäisi siltä, että mies ei välttämättä ole ihan täysin kunnossa. Jos katsoo eilistäkin peliä, meni monen monta helppoa maalia ja Vonk vähän lopettaa pelaamista / liikettä kesken. Pakosti tulee mieleen, ettei kaikki ole kunnossa. Tiedä sitten olenko väärässä. Haukat on pistäneet kyllä kovin kampoihin. Itse en tätä odottanut, sillä runkosarjan loppu meni heiltä todella mollivoittoisesti. Olisi hienoa, jos Haukat voittaisi seuraavan pelin. Haukat saa myös paljon hyötyä Myllypuron kaikuvasta hallista (haloo Petteri, hommaa nyt jo ne akustiikkalevyt sinne kattoon). Jos Wuorenjuuri jatkaa maalissa, niin Haukoilla on mahdollisuus viedä sarja viidenteen peliin.

KooVee - Turku

Pelillisesti KooVee on ollut parempi monessa pelissä. Johtanutkin montaa peliä. Ongelma on vaan, et Kortetmaa ei saa mitään kiinni. Paljon puhutaan siitä, että KooVee ei halua edes nousta, ja se varmaan pitää paikkaansa. Vähän kuin Hifkin sankarit. Se selittäisi aika paljon Kortetmaankin jatkuvaa peluuttamista. Myös käsite siitä, että Turku sulaa joka kevät, on meille kaikille tuttua. Nyt taas näyttää enemmän siltä, että Turku nousisi sieltä reunalta ylös, mutta kuika pitkäksi aikaa? Tämä pari on vähän sellainen, ettei se ainakaan minussa herätä mitään fiiliksiä. Siinä missä KooVee juhlii näitä tehtyjä play off maaleja kuin runkosarjan tiistai-illan pelin maaleja vs. Turku juhlii kuin mestaruutta, se kertoo ehkä sen oleellisen eron. Turku haluaa oikeasti päästä jatkoon ja usko, että menee tästä jatkoon.
 
Viestejä
220
Mielenkiintoinen näkemys!

Omasta mielestä tuo M-Team-Saipa on todellakin yllättävän tasainen. Straubhaar ei ole runkosarjan tapaan onnistunut, mutta kyllä se Ahtiainenkin voi tarjoilla joukkueelleen millaista sontaa tahansa. M-Teamilla pelillinen yliote, mutta Kekki ottaa Saipaa jälleen reppariin.

Limingalla tietyssä mielessä sama tilanne kuin M-Teamilla. Hyvä runkosarja on takanapäin ja niin myös pelillinen raikkaus. Minä ihmettelin Limingan valitessa Josban, jonka tarkka puolustuspeli oli mielestäni varteenotettava uhka Limingalle. ÅIF:n lisäksi luonnollisesti, mutta ÅIF ei näihin karkeloihin osallistu. Josballa oli Kontiolahdella melkoiset zembalot ainakin videokuvan perusteella. Josban provosointi saattanut mennä Liminkalaisten iho alle? Ruokosen jälkeinen Josba on ilo silmälle. Kerrassaan ihanaa playoff-salibandya!

Hawks on ylivoimaisesti omaan silmään iloisin yllättäjä. Antoi ekassa matsissa hieman halvalla maaleja (mm. Aholan YV-maali) omiin, mutta kaikki pelit olleet ns. maalin pelejä, jos ei huomioida tyhjiin syntyneitä. Karhuista nostettava esiin Ahola, jolta odottaisi pudotuspeleihin vähän parempaa teholukemaa kuin +1. Kahdeksan omiin Jerkun kanssa on koko karsintasarjan huonoin lukema. Ylöspäin pojat kyllä rallattelevat todella kauniita sommitelmia. Allekirjoitan Vonkin muutamat helpot maalit, mutta toisaalta kaveri napsinut palloja 83% varmuudella, joten en suostu heittämään bussin alle. Hawksin ylivoima ollut tutun tehokasta ja pitänyt haukkaparven mukana ottelusarjassa.

Viimeisestä parista olen sitten eri mieltä melkein kaikesta! Mielestäni Turku on ollut edellä pelillisesti ja hallinnut palloa. Koovee tehnyt suurimman osan maaleistaan turkulaisten keskialueen hasseista. Taisi keskiviikon matsin kolme ekaa maalia tulla kaikki syötönkatkoista. Hyvin ovat Kooveelaiset paikkansa käyttäneet. En myöskään osoittaisi Kortetmaata. Oli todella hyvä toisessa ottelussa. Pikemminkin haukkuisin Kooveen puolustuspelaamista, Siira ainakin lapioinut pari kaappia aivan Kortetmaan edestä. Tuuletuksista myös erimieltä. Kooveesta ainakin Puustinen, Segerman ja Hietanen tuulettavat tunteella, kuten myös stadilais-turkulainen Laine. Itseasiassa Puustinen ollut todella positiivinen yllätys todella kehnon runkosarjan jälkeen. FBC:n penkki vaikuttaa vapautuneemmalta kuin viime kevään kipsisessä Rangers-sarjassa. Ehkä se johtaa turkulaiset viime kevättä pidemmälle?

Minusta tuo M-Team - Saipa on ollut hengettömin ottelusarja johtuen ehkä siitä, että siinä sarjassa on tehty eniten maaleja. Kaikista sarjoista voisi ehkä vetää yhteisenä tiivistelmänä, ettei yksikään joukkue kykene tappamaan peliä hyvissä ajoin. Tiimin ekat turpakäräjät ehkä ainoa poikkeus, mutta siinäkin Saipa sai pari lohtumaalia loppuun. Jokainen joukkue vuorollaan nousee lopussa. Toisena kuriositeettina nostettakoon Eerik Lukkari, joka jäänyt Karhuissa täysin vaille vastuuta. Vaihtoehtona olisi nyt viettää Limingan riveissä todellista pelaajan unelma-aikaa.

On pistänyt silmään tuo "FBC Turun sulaminen" -mantra ja piti oikein tilastoja tarkistaa. Ovat vasta neljättä kertaa pudotuspeleissä:
  • 2018-2019 putosivat Tiikereille, jotka voittivat kaikki playoff-ottelunsa ja nousivat liigaan (Myös Liminka hävisi välierät 2-0 ja ÅIF finaalit 3-0). Rangers putosi ÅIF:lle välierissä.
  • Seuraavana vuonna etenivät välieriin ennen kauden keskeytystä. Esim. Liminka jäi puolivälieriin Rangersia vastaan.
  • 20-21 Rangers voitti Turun 2-1 kolmessa maalin pelissä, edeten aina Divarin finaaleihin asti. Tämä oli mielestäni ainoa sulaminen, niin hyviä olivat runkosarjassa. Liminka jäi välieriin Karhuja vastaan.
Onko esim Limingan tai Rangersin saldo loppujen lopuksi yhtään parempi playoffeissa? Tuskin yhdenkään joukkueen tavoite on Divarin pudotuspelien välierät tai Divarin kakkostila? Karhut ovat nousseet lyhyen ajan sisällä kahdesti Liigaan, mutta saa nähdä tuleeko toinen putoaminen yhtä nopeasti.

Omasta mielestä on hyvä muistaa, että pudotuspelit ovat aivan oma maailmansa, etenkin Divarissa, jossa tasoerot ovat usein runkosarjan näennäisiä piste-eroja pienempiä. Divarissa kenelläkään ei myöskään oikeasti ole samanlaista materiaaliylivoimaa kuin Fliigassa.Tälläkin hetkellä kolme runkosarjan mukaan altavastaajaa johtaa omaa ottelusarjaansa. Pudotuspeleissä seitsemän joukkueen kausi päättyy aina enemmän vähemmän pettymykseen.

Divarin tasaisuudesta: Playoffien ulkopuolelle jäivät Welhot, Pirkat, Rangers, Soittorasia, ÅIF, Salba ja O2. Nämä napsivat voitot playoff-joukkueista seuraavasti:
  • Welhot: Hawks ja Josba
  • Pirkat: Hawks ja Koovee
  • Rangers: M-Team, Josba, M-Team, Josba, Saipa ja FBC Turku
  • Soittorasia: FBC Turku, Saipa, LNM ja Hawks
  • ÅIF: LNM, Hawks, Josba, FBC Turku ja LNM
  • Salba: Saipa, M-Team ja Hawks
  • O2: M-Team, Saipa, Hawks ja Koovee
Eli siis 26 kertaa playoffien ulkopuolelle jäänyt joukkue voitti playoff-joukkueen.
 
Viestejä
33
100€ ja sillä saa julkisesti solvat tuomaria sekä antaa ymmärtää tuomarin toimineen tarkoituksellisesti puolueellisesti. Jep jep.

Seuraavaksi asian täytyy kääntyä siihen, että joku pelaaja kertoo tuomarin olevan yhteistyökyvytön, kentällä toimissaan kelvoton ja lopuksi sählyn sometilhet kuittaavat asian jollain muotoa yleistä huomiota keräävänä verbaalisen nokitteluna.

Kyllä se niin on, että mikään aita ei ole sählyssä liian matala alta ryömittäväksi.

Koutsi toimi väärin, sai penaltinsa ja sillä hyvä. Enemmänkin jäisin miettimään, että mihin ihmeeseen sarjajärjestäjän ja kurinpitokoneiston eettiset periaatteet on taas kerran haudattu?
 
Viestejä
7,835
100€ ja sillä saa julkisesti solvat tuomaria sekä antaa ymmärtää tuomarin toimineen tarkoituksellisesti puolueellisesti. Jep jep.

Seuraavaksi asian täytyy kääntyä siihen, että joku pelaaja kertoo tuomarin olevan yhteistyökyvytön, kentällä toimissaan kelvoton ja lopuksi sählyn sometilhet kuittaavat asian jollain muotoa yleistä huomiota keräävänä verbaalisen nokitteluna.

Kyllä se niin on, että mikään aita ei ole sählyssä liian matala alta ryömittäväksi.

Koutsi toimi väärin, sai penaltinsa ja sillä hyvä. Enemmänkin jäisin miettimään, että mihin ihmeeseen sarjajärjestäjän ja kurinpitokoneiston eettiset periaatteet on taas kerran haudattu?

Joskus tuli jääkiekon puolella vastaan tilanne, jossa joku jannu sai oliko puolen vuoden pelikiellon vai mitä elehdittyään rasistisesti kentällä. Jos sama kaveri olisi niitannut saman vastustajan vaikkapa vuoden sairaslomalle, niin pelikieltoa olisi tullut varmaan muutama peli. Eli eipä ole sielläkään missään suhteessa nuo teot ja rangaistukset. Joo, ei varmasti ole mukavaa kun joku käyttäytyy asiattomasti, mutta onhan siinä nyt valtava ero siihen, että jos tulee vaikkapa polvileikkaus teon seurauksena.
 
Viestejä
33
Mitä tekemistä kenenkään oletetulla polvileikkauksella on esillä olevan asian kanssa?
Lainaa hyvää ja oivallista lähdettä eli itseäni: ” Ei mitään”
 
Viestejä
7,835
Mitä tekemistä kenenkään oletetulla polvileikkauksella on esillä olevan asian kanssa?
Lainaa hyvää ja oivallista lähdettä eli itseäni: ” Ei mitään”

Rangaistuksen suuruudet suhteessa tekoon. Pointtina siis se, että ei ne toimi oikein missään muuallakaan. Urheilussa tai edes oikeudessa muuten. Aina arvotaan jotain tuomioksi.
 
Viestejä
33
Tuo 100€ on säännöissä määritelty ja muut höysteet kurinpidon omaa exelöintiä.

Näin ollen kyse ei ole ”arvonnasta”, vaan on pakko päätyä lopputulemaan, että moisen toiminna ei katsota olevan erityisen moitittavaa.
 
Viestejä
582
Voisihan tuo olla, että kurinpitodelegaatiolla olisi ollut mahdollisuus sanktioida vähän tiukemmin, mikäli erotuomarit olisivat kirjoittaneet kunnollisen raportin, esim. samat asiat kuin Pori vastineessaan. Tuollaisen raportin perusteella ei vaan pysty rankaisemaan sen enempää. Tosin se raportti muutenkin näyttää joltain keskeneräiseltä draftilta tai muistiinpanolta, ei raportilta.

”Kun tutkittava tilanne ei ole tarkasteltavissa tallenteelta, kurinpito ensisijaisesti tukeutuisi erotuomarien otteluraporttiin ja/tai otteluvalvojan vastineeseen. Erotuomarien otteluraportti ei avaa tapahtunutta mitenkään, ts. jää epäselväksi, mitä heidän näkemyksensä mukaan on tarkalleen tapahtunut ja miten on solvattu. Näin ollen erotuomarien otteluraportin perusteella ei voida arvioida tilanteen rangaistavuutta.”
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Indians
29.3 18.30
1.624.803.80
Classic - Nokian KrP
30.3 17.30
1.764.703.30
F-liiga N
1X2
1X2
TPS - FBC Loisto
18.30
1.465.504.60
F-liigakarsinta M
1X2
1X2
EräViikingit - Tiikerit
29.3 18.30
1.535.204.00
M-Team - FBC Turku
30.3 15.30
2.164.552.42
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös