Pääkallo.fi

Miesten liigaottelut 12.-18.2.

Viestejä
8,084
Classic varmasti käytännössä runkosarjan voiton. Ehdottomasti ykkössuosikki keväälle.
Kun päästät vs TPS - @ Happee - vs Oilers kolmikkoon _yhteensä_ neljä maalia, niin keskustelut ykkössuosikista voidaan unohtaa välittömästi. En nyt lähtenyt tarkistamaan, mutta vedän hatusta, että vain neljän maalin päästäminen missä tahansa noista kolmesta yksittäisestä pelistä on ollut todella harvassa tällä kaudella.
 
Viestejä
8,084
LASB tarttui viimeiseen oljenkorteensa pleijaripaikan suhteen. Samalla mieluisa tulos Indiansille ja SPV:lle.
Päivitetään tätä viime viikkoista
Saa LASB pelata seurahistorian kovimman kevään, jos meinaa playoffeihin mennä. Siellä on siis seitsemän peliä jäljellä, joista ainoastaan Oilers kotona ja tuskin tarvitsee ihan hirveästi veikkailla sen pelin ennakkosuosikkia. Vieraissa on ensin KrP, TPS ja Indians, joista yksikin piste olisi ihan jumalattoman kova yllätys. Toki kolme viimeistä on sitten FBC, ErVi ja Jymy - kaikki vieraissa ja noista se yhdeksän pistettä olisi ihan minimitulos. Mutta "LASB" ja "suoritusvarmuus" eivät kyllä sovi edes etäisesti yhteen, niin en millään jaksa uskoa, että kaikki yhdeksän pistettä vieraista irtoaisi.

Eli silloin LASB olisi OLSia kolme pistettä (ja kaksi kolmen pisteen voittoa) edellä. Lähtökohtaisesti OLSin pitäisi siis neljä pistettä kairata "varmistaakseen" playoff-paikan. OLSilla "varmoja tappioita" on KrP vieraissa, Classic kotona, SPV kotona ja Indians vieraissa. En pidä mitenkään mahdottomana, että OLS noista pisteen ottaisi. Sitten on vielä FBC vieraissa ja Jymy kotona ja noista pitäisi kyllä se kuusi pistettä irrota.

Sanoisin tässä välissä, että OLS päätyy 39 pisteeseen ja LASB 34 pisteeseen.
Eli nyt sellainen OLS 39, LASB 37 kuulostaa realistiselta. FBC-Jymy-ErVi -kolmikolle LASB ei saa pudottaa yhtä ainutta pistettä vahingossakaan. Aina joskus osuu jotain yllätysvoittoja vähän kaikille ja tämä TPS-peli saattoi LASBille olla just se.

Toisaalta OLS on jo kertaalleen perseillyt FBC:tä vastaan vieraissa, nyt on valtavat paineet nimenomaan tuossa OLS:n pelissä.
 
Viestejä
180
Jaa-a. Olipa peli Clasu-Öljymiehet.
Huimaa vauhtia, joka välillä kyllä ylitti taidot reippaasti.
Mielestäni Oilersilla kyllä oli paikoja enemmän, mutta viimeistely oli mitä oli.
Eli ohi, usein ohi, tai sitten Clasu ehti peittää.

Kovin oli samanlaista kuin viime keväänäkin.
Helppo veikata, että jompi kumpi on loppuottelussa keväällä.
Voivat olla molemmatkin. Se riippuu ihan Nokian vireestä.
Ja Spevestä.
Toki Inkkarit saa olla se musta hevonen.
 
Viestejä
8,084
Ei oilers toki klassikia haasta mutta mitali käytännössä varma.
En uskalla millään luvata mitalia. Ensinnäkin voidaan sanoa, että KrP:tä vastaan playoff-sarja ei ole millään muotoa selvä mihinkään suuntaan ja toisekseen pronssiottelu on paras yhdestä, jossa monesti voittaa se ketä kiinnostaa. Jos pronssiottelu on Oilers - Indians - joka tällä hetkellä on suhteellisen todennäköinen vaihtoehto sinne - niin Indiansilla on aivan pomminvarmasti aivan jumalaton himo voittaa nimenomaan Oilersia vastaan se historiansa ensimmäinen mitali. Oilers saattaa olla ennakkosuosikki, mutta ei Indians ole ihan paska noissa keskinäisissä ollut.
 
Viestejä
288
Päivitetään tätä viime viikkoista

Eli nyt sellainen OLS 39, LASB 37 kuulostaa realistiselta. FBC-Jymy-ErVi -kolmikolle LASB ei saa pudottaa yhtä ainutta pistettä vahingossakaan. Aina joskus osuu jotain yllätysvoittoja vähän kaikille ja tämä TPS-peli saattoi LASBille olla just se.

Toisaalta OLS on jo kertaalleen perseillyt FBC:tä vastaan vieraissa, nyt on valtavat paineet nimenomaan tuossa OLS:n pelissä.
Taitaa kyllä käydä niin että LASB nousee samoille pisteille OLS:n kanssa.
OLS:lla vielä FBC, KrP, Jymy, Classic, SPV ja Indians. Realistisesti tuosta 6 pistettä (FBC ja Jymy) eli yhteensä 38 pistettä.

LASB:lla puolestaan Oilers, Indians, FBC, ErVi, Jymy. LASB:n kuntopuntarilla realistisesti tuosta 9 pistettä (FBC, ErVi, Jymy) eli yhteensä 38 pistettä.

Jännäks menee viimeinen pleijaripaikka. Tosin eipä sillä mitään tee koska kyyti on kylmää Classicia vastaan kuitenkin puolivälierissä. 😀
 

CWE

Viestejä
85
Niemelältä karseita virheitä läpi ottelun. Onko mies jo henkisesti inkkari?
Veikkola taitaa myös olla jo henkisesti Oulun koneessa. Oli nimittäin todella huono, vaikka maalin tekikin. Oilersin ykköselle kolme omiin ja kaikki Veikkolan virheestä, kaksi pallollista virhettä ja yksi luokaton mailapuolustus Koskista vastaan.

Muutoin Classic kolmannessa erässä jopa yllättävän aseeton ja köysissäkin.
 

Näätärokkaaja

Kärkikolmikon osalta menneet keskinäiset seuraavasti (suluissa kotijoukkue):

Classic - Oilers 3-0 (5-3(c), 10-4(o), 4-2(c))
Classic - KrP 1-1 (4-5(k), 10-4(c))
Oilers - KrP 2-0 (7-3(o), 11-8(k))

Näädillä vielä matsit kotona Oilersia ja vieraissa Clasua vastaan.
Sarjasijoituksiin nämä eivät enää vaikuta, kolmen kärjen osalta naulattu nämä.
 
Viestejä
432
Veikkola taitaa myös olla jo henkisesti Oulun koneessa. Oli nimittäin todella huono, vaikka maalin tekikin. Oilersin ykköselle kolme omiin ja kaikki Veikkolan virheestä, kaksi pallollista virhettä ja yksi luokaton mailapuolustus Koskista vastaan.

Muutoin Classic kolmannessa erässä jopa yllättävän aseeton ja köysissäkin.

Veikkolalla ollut kaikkiaankin omaan tasoonsa nähden todella heikko kausi, mutta oli toki loukkaantuneena pitkään juuri alkusyksystä. Katsotaan jos pleijareissa syttyisi samaan vireeseen kuin viime keväänä. En tosin usko että mistään parempaakaan puolustajaa ensi kaudeksi Oilersin ykköseen on saatavilla, jos Veikkola tosiaan on poistumassa ja esim Niemelä menossa naapuriin.

Illan pelistä samaa mieltä. Oilers sai Classicin yllättävän vähille maalipaikoille, tosin ei niitä huipputontteja lopulta Oilersillakaan kauheasti ollut. T. Iiskolan puuttuminen näkyi vahvasti etenkin yv:llä. Olisin itse rohkeasti antanut yv-aikaa Silvoselle 5 leftin kentälle laittamisen sijasta.
 
Viestejä
8,084
Tajusin just, että Oilersin hyökkääjät eivät tehneet maalin maalia Classicia vastaan. Veikkola teki yhden ja Tykkyläinen toisen.

Ei riitä.
 

CWE

Viestejä
85
En tosin usko että mistään parempaakaan puolustajaa ensi kaudeksi Oilersin ykköseen on saatavilla, jos Veikkola tosiaan on poistumassa ja esim Niemelä menossa naapuriin.
Olli Jokela. Tällä kaudella käytännössä ainoa syy miksi Oilersin kolmosketjulla on mitään pallollista peliä olemassa. Ensi kaudella hänen on pakko saada isompaa ruutua Esportin pakistossa, muutoin menee aivan hukkaan. Potentiaalia olla koko porukan ykköspakki.
 
Viestejä
166
Eilisen Lasbin voiton myötä OLSn FBC-peliinkin tuli mukavasti panosta. Haastatteluissa toki kuullaan jargonia, että "joka pelistä saatavilla samat 3p ja ne on joka pelistä yhtä tärkeitä" ja "ei näitä mietitä, pelataan omaa peliä". Mutta fakta on se, että OLSn on pakko tästä täydet pisteet ottaa 8. sijaa ajatellen.
 
Viestejä
478
Itse lähtisin ja lähdinkin. 😀 KrP:n kannattaja olen mutta silti olen sitä mieltä että sillä pelillä, mitä tähän asti tällä kaudella esitetty, ei liigan mestaruutta voiteta. Toki pleijarit on oma maailmansa ja voi tapahtua lähes mitä vaan. KrP:n käyrä nyt kuitenkin (minun mielestä) valitettavasti alaspäin ja niiden huhujen mitä itse kuullut ja jo vahvistettujen siirtojen perusteella ensi kaudella(kaan) ei mestaruutta Nokialla juhlita. Peliä tekeviä pakkeja ei ole kohta nimeksikään ja joudutaanko sitten siirtämään hyökkääjiä puolustajiksi? Nokian materiaali ei tälläkään kaudella ole niin "kova" kuin mitä yleinen mielipide vaikuttaa olevan. Tästä saa tietysti olla eri mieltä, kuten kaikesta muustakin mitä kirjoitan. :)

Koska asun sen verran kaukana Nokialta niin en juurikaan käy heidän pelejä katsomassa paikan päällä mutta sen sijaan olen käynyt lähes kaikissa Oilersin kotiotteluissa tällä kaudella ja en edelleenkään ymmärrä miten vastustajilla on vaikeuksia Oilersin näennäisen korkean karvauksen/jatkokarvauksen kanssa. Joko kukaan ei ole tehnyt kotiläksyjään tai sitten jätetään "yllätykset" pleijareihin. Sen verran heikkoa tekemistä on että jos vaan joku joukkue (avaa silmät ja) tajuaa miten Oilersin paineesta pääsee ohi niin espoolaisilla alkaa soimaan omissa ja pahasti. Jos näin käy niin löytyykö sitten Oilersilla kykyä muuntautua ja alkaa pelaamaan eri tavalla, jää nähtäväksi, mutta epäilen että ei. Pallollinen pelihän Oilersilla on sen sijaan parempaa kuin KrP:llä, ainakin sen perusteella mitä itse nähnyt.

Classicin kokonaisvaltaiset esitykset olleet vakuuttaviä tällä kaudella, varsinkin verrattuna viime kauteen, ja se onkin ollut tasaisin joukkue kaikista, mikä myös näkyy sarjataulukossa. Uskoisin että SPV tai Indians ainoat noista 4-8 joukkueista joka voi Classicin kaataa, mutta neljä kertaa, en usko. Lisäksi siitäkin huolimatta että "haukuin" KrP:tä niin uskon että finaalisarjassa Classicilla olisi vaikeampaa KrP:n kanssa kuin Oilersin.

Noni, saa lytätä. 😀
Juu allekirjoitan runkosarjan ailahtelevuuden suhteen kyllä, että tämänhetken pelillä vaikeata. Mutta senverta hyvin tunnen joukkueen ja pelaajat, että oon varma että kun isot pelit alkaa niin sieltä alkaa löytyä se paras taso mitä pidemmälle pelit etenee. Ja mitä tulee potentiaalisiin välieräjengeihin, niin Classicille Oilers olisi paras vastus, KrP:lle Indians, heidän kannaltaan siis koska toisen pelitapa sopii toiselle paremmin.

Ja ensikauden voimasuhteita en viitsi lähteä spekuloimaan kun aika hyvä käry näistä on muidenkin kuin Näätien osalta jonkintasoinen. Katotaa kevättä eteenpäin, mutta valideja pointteja kyllä 🤝
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös