joelsiltanen
Ylläpidon jäsen
- Viestejä
- 6,087
Otteluista voi keskustella täällä.
Hieno divaritason ottelu tämä on tähän asti ollut. Josko vikan 7.5 minuutin aikana pelin taso nousisi liigatasolle.Tänään taas huippupeli tulossa. Ainakin on paljon omia junnuja pelaamassa molemmilla joukkueilla ja molemmille tärkeä peli. Aikaisempien esitysten perusteella Ervi ennakkosuosikki, mutta Lasb on saanut tämän päivän peliin puolustukseen lisää kovuutta ja taitoa kun Tino Lindstedt on pelillä.
Katselin ottelun kolmannen erän ja ilokseni huomasin, että ErVin ei LaSBia vastaan lähtenyt kykkimään, vaan oli aktiivinen. Hyökätessään pyrki pysymään pallossa ja onnistui välillä sahaamaan LaSBin hienosti. Toisaalta taas keskialueen näppäilyvirheiden vuoksi LaSB pääsi kääntämään vaarallisesti useita kertoja. ErVin hyökkääminen oli toki kaavamaista, mutta tykkäsin pelinopeudesta, mikä toi lukuisia tekopaikkoja. Nyt ei varmisteltu, vaan pelattiin. Iso peukku. Toki voi olla että perjantaina pallollinen peli joutuu kovempaan testiinHieno divaritason ottelu tämä on tähän asti ollut. Josko vikan 7.5 minuutin aikana pelin taso nousisi liigatasolle.
Paljon keskustelua nykyään näistä rankkareista, veivaillaan paikallaan tai muuten vaan zorroillaan.Keskiviikkona pelattiin häntäpään kamppailu, jossa LASB kaatoi ErVin Helsingissä. Ottelun jälkeinen rankkarikisa herätti taas kysymyksiä rankkarisääntöön liittyen.
Antaako salibandyrankkareiden löyhät säännöt liikaa vapauksia pelaajalle? ”Onneksi ei itse tarvinnut ottaa tuollaisia kiinni” - Pääkallo.fi
Miesten liigassa pelattiin keskiviikkona yksi liigaottelu EräViikinkien ja LASBin välillä.paakallo.fi
Tuo on hyvä nosto, että rankkareista prosentit jossain määrin laskussa Suomessa. Ulkomailla näkee enemmän veivirankkareita, eikä missään vaiheessa ole Suomea niissä nostettu esille, että en tiedä liittyykö se asiaan. Maailmanlaajuisesti vaikea sanoa kummin päin tilasto menee nykypäivänä. Suoraa syytä laskulle tuskin on kellään, mutta kiistatonta, että rankkaria on helpotettu enemmän pelaajille kuin maalivahdeille.Paljon keskustelua nykyään näistä rankkareista, veivaillaan paikallaan tai muuten vaan zorroillaan.
"Kyllähän tuo maalivahdin ratkaisuja rajoittaa. Maalivahdilla on vähemmän työkaluja siinä, kun pelaajalla ne ovat lisääntyneet. Pystyy ottamaan vähän jopa taaksepäin palloa. Sellainen iskumahdollisuus on huomattavasti vähäisempi maalivahdin kannalta, mitä se aiemmin oli ”käärmeenkielellä” tai jalalla."
Miten sitten selitetään se, että rankkareiden onnistumisprosentti on tippunut todella merkittävästi versus aika ennen Lex Kippilää? Pikaisesti tsekattuna vuosina 2016-2017 se oli välillä 52-56%, kun viime kaudella se oli 42%. (runkosarja + pleijarit yhteensä). Tuo on todella iso ero.
Asiaa paremmin tuntevat, kommentteja?
NHLFinns näyttää kyllä Rangaistuslaukaukset ja Voittomaalikisat erikseen. Viime kaudella RL osumaprosentti 40% ja VL 43%. Eli ei siis kovin isoa eroa tilastollisesti näiden kahden välillä.Tuli jo tuossa aiemmin mieleen perstuntumalla, että useimmin näitä epäselviä näkee rankkarikisoissa. Tilastoissa ei taida näkyä rankkarikisojen onnistumisia ja epäonnistumisia?
Ne ovat kuitenkin olleet kaudesta 2018-19 vasta, vaikka tuntuu että aika on pidempi.
Toisaalta "epäonnistuminen" tarkoittaa laukojan kannalta epäonnistumista. Maalivahdin kannaltahan se taas on onnistuminen. Eli jos näihin panostetaan, niin ihan yhtälaillahan maalivahdit voi tulla paremmaksi, paljon enemmän paremmaksi, kuin laukojat.Siis enemmän rankkareita ja enemmän pisteitä jaossa, mutta onnistumisprosentit huomattavasti heikompia kuin ennen. En tiedä kuinka paljon F-liiga seuroissa rankkareita treenataan, mutta ehkä kannattaisi panostaa enemmän. Tämän datan perusteella.
Kyllä. Ja ilmeisesti veskat ovat jo panostaneet, jos kerran tilastotrendi on tuollainen. Laukojat saaneet apuja jo sääntöjenkin muuttumisen myötä ja siltikin uppoaa heikommin.Toisaalta "epäonnistuminen" tarkoittaa laukojan kannalta epäonnistumista. Maalivahdin kannaltahan se taas on onnistuminen. Eli jos näihin panostetaan, niin ihan yhtälaillahan maalivahdit voi tulla paremmaksi, paljon enemmän paremmaksi, kuin laukojat.