- Viestejä
- 972
No nyt niitetään sitä mitä ollaan kylvätty...No jaa. Sen edellisen sarjajärjestelmän yksi lähtökohta oli vähän siihen suuntaan.
Eli ainakin silloin asian siunanneen kilpailuvaliokumnan ja liiga Oy:n mielestä voitiin.
No nyt niitetään sitä mitä ollaan kylvätty...No jaa. Sen edellisen sarjajärjestelmän yksi lähtökohta oli vähän siihen suuntaan.
Eli ainakin silloin asian siunanneen kilpailuvaliokumnan ja liiga Oy:n mielestä voitiin.
En ole huomannut, että täällä olisi ollut puhetta/vaatimusta neljän joukkueen sarjasta.Jotenkin tulee sellainen tunne, että joillekin kelpaisi se, että olisi se neljän joukkueen sarja ja salibandyä pelattaisiin vain kolmessa kaupungissa Suomessa.
Koovee fanina on pakko todeta, että olisimme tippunut jos kyseessä olisi ollut nk normaalikausi - ja urheilullisesti se olisi ollut täysin oikea ratkaisu.Ja kuinkas kävi? Kukaan ei enää puhu KooVeen tiputtamisesta liigasta.
Niin, on olemassa syy miksi nyt on 12 joukkueen sarja eikä esimerkiksi 20 joukkueen sarja.Niin kauan kun sarjataso määritetään joukkueen, ei joukkueen pelaajien mukaan, tätä liikehdintää ja muutosta joukkueiden tasossa tapahtuu kausien välillä. Niin se on muissakin lajeissa.
Tätä minäkin hain takaa sillä, kun kysyin, että keitä joukkueita tällä hetkellä esim. nimimerkki Hyttynen pudottaisi liigasta pois ja millä perustein.Minusta tämä keskustelu PSS:n ympärillä toistaa parin vuoden takaista KooVee kirjoittelua. Seura ja pelaajat lytätään ja todistellaan, kuinka tällaiset pelit eivät kehitä YHTÄÄN ketään!
Ja kuinkas kävi? Kukaan ei enää puhu KooVeen tiputtamisesta liigasta. Kehittymistä on tapahtunut. Väistämättä sitä tapahtuu. Kun taustat mollauksesta huolimatta hoidetaan hyvin, on joukkue kuitenkin usealle kiinnostava ponnahduslauta liigaan, ja joukkueilla on valmius uudistua.
Tässä nyt menee edelleen puurot ja vellit sekaisin.Tätä minäkin hain takaa sillä, kun kysyin, että keitä joukkueita tällä hetkellä esim. nimimerkki Hyttynen pudottaisi liigasta pois ja millä perustein.
Classic menetti aikanaan paljon kokemusta ja heikentyi (joskaan ei näin dramaattisesti) muutaman kauden ajaksi, kunnes uudet pelaajat saivat sitä arvokasta kokemusta ja oppia. Nyt pyyhkii taas hyvin.
Koovee rypi 2 vuotta sitten syvällä, mutta nyt näyttää varsin mallikkaalta. Ainoa joukkue puhtaalla pelillä. Tokikaan muutaman vuoden takaisesta joukkueesta ei ole kuin kourallinen nykyjoukkueessa. Näistä isoimmat nimet varmastikin Senni Mustakoski ja Iita Viitanen.
PSS on nyt hyvin samanlaisen tilanteen edessä. Se mitä itse olen valmennuksen kanssa jutellut sekä haastatteluista ymmärtänyt, niin uudelleen rakennus on käynnissä ja tähtäin on parin kolmen kauden päähän. Ihan realistinen tavoite, kun miettii esim. Kooveen tilannetta ja heidän kehityskäyräänsä. Toki vaatii Pessiltä paljon työtä ja toivoa saada myöskin vanhoja kokeneita takaisin.
Anteeksi, en tiennyt, että vain pääpointeista saa keskustella, ei sivujuonteista.Niin, on olemassa syy miksi nyt on 12 joukkueen sarja eikä esimerkiksi 20 joukkueen sarja.
Ja keskustelun pääpointti on se, että onko tämä 12 joukkuetta oikea määrä sillä tämä ei ole mikään absoluuttinen tosiasia, että joukkueita pitäisi olla 12.
En kiertänyt keskustelua - toin vaan esille sen miten hyvin tai huonosti niitä voidaan peilata tähän hetkeen.Anteeksi, en tiennyt, että vain pääpointeista saa keskustella, ei sivujuonteista.
Mielestäni joukkue voi kauden jälkeen tyhjentyä ihan samalla tavalla 10 tai 8 joukkueen sarjassa. Kolminkertaisessa sarjassa se taitaa vain korostaa ongelmaa.
Luulenpa, että tämä on helpommin sanottu kuin tehty, jos asiasta ei ole riittävää ja kokonaisvaltaista ymmärrystä. Eikä sellaista voi jokaiselta edes odottaa - osalle kun sarjataulukko voi olla se pääasiallinen tietolähde, johon mielipiteensä peilaa.Ajatelkaa asioita hieman pitemmällä perspektiivillä kuin yksi kausi tai peli kerrallaan.
Nyt jos peilataan vaikka tähän nykyiseen sarjataulukkoon ja jos tarkastelee sen joukkueita objektiivisesti, niin käsi sydämmellä vastaa tähän: esimerkiksi näistä nykyisistä 12 joukkueen organisaatiosta: kuinka moni toteuttaa toimintaansa (esim. riittävästi pelaajia, talous kunnossa, junioripolku...) niin hyvin ja uskottavasti tällä hetkellä, että voit sanoa heidän olevan mukana naisten pääsarjoissa (liiga/divari) vielä 3-5 vuoden päästä vaikka 90% varmuudella?Luulenpa, että tämä on helpommin sanottu kuin tehty, jos asiasta ei ole riittävää ja kokonaisvaltaista ymmärrystä. Eikä sellaista voi jokaiselta edes odottaa - osalle kun sarjataulukko voi olla se pääasiallinen tietolähde, johon mielipiteensä peilaa.
Nyt jos peilataan vaikka tähän nykyiseen sarjataulukkoon ja jos tarkastelee sen joukkueita objektiivisesti, niin käsi sydämmellä vastaa tähän: esimerkiksi näistä nykyisistä 12 joukkueen organisaatiosta: kuinka moni toteuttaa toimintaansa (esim. riittävästi pelaajia, talous kunnossa, junioripolku...) niin hyvin ja uskottavasti tällä hetkellä, että voit sanoa heidän olevan mukana naisten pääsarjoissa (liiga/divari) vielä 3-5 vuoden päästä vaikka 90% varmuudella?
Ja ylläoleva koskee myös nykyistä divaria: onko tosiaan niin että meillä on riittävästi pelaajia ja seuroja 22 joukkueen pääsarjoihin?
F-liigan naisten sarja on monestakin syystä jonkin asteisessa alemmuustilassa; isoimpina haasteina pelaaja- ja resurssipula. Näistä, ja niiden synnystä voisi kirjoittaa vaikka romaanin, joka jääkööt toiseen kertaan.
Mielestäni tässä kohtaa onkin syytä tunnustaa tosiasiat; F-liigan naisten sarja on tällä hetkellä "kasvattajasarja". F-liigajoukkueissa ja -otteluissa kentällä nähdään paljon pelaajia, joiden tämän hetkinen taitotaso ja kokonaissuorittaminen ei yllä sellaiselle tasolle, jota ehkäpä yleisesti F-liigaa pelaavalta odotetaan.
Ruotsissa tyttö- ja naispelaajien määrä on noin kuusinkertainen Suomeen verrattuna.
Niin tosiaan kuten totesin, niin nuo luvut oli vuodelta 2018:Ei nyt ihan sentään. Viime kaudella tyttö- ja naispelaajien lisenssien määrässä tehtiin Ruotsissa ennätys 37633. Jos luku Suomessa on 9800, niin Ruotissa määrä on vajaat nelinkertainen. Prosentteina kokonaismäärästä tyttöjen ja naisten osuus oli Ruotsissa viime vuonna 32 %. Ruotsin lisenssikehitystä ja -määrää esim. eri ikäryhmissä on kätevä vilkuilla tuolla (Huom! Luvut päivittyvät viiveellä. Tämän vuoden osalta luvut taitaa olla vielä heinäkuulta): Licensutvecklingen - Svenska IBF
Jatkan yksinpuhelua, mutta vuonna 2018 annettiin nämä luvut:
No mä voin sanoa että oli väärässä 😁 Ruotsissa oli silloin 34 377 tyttö- ja naispelaajaa.En takaa onko Kaleva oikeassa vai väärässä tässä.
En tiedä mistä Kaleva on sitten saanut lukunsa.No mä voin sanoa että oli väärässä 😁 Ruotsissa oli silloin 34 377 tyttö- ja naispelaajaa.