Tavallaan ja tavallaan taas ei. Ei ole aivan niin yksinkertaista mielestäni. Kun on kyse lajista, jossa ei rahaa ole millään seuralla liikaa, niin se on jo johtanut siihen, että pelaajien keski-ikä laskee ja tietysti suurimmat kaupungit opiskelupaikkoineen saavat joukkueita kasaan. Pienemmät paikkakunnat ovat jatkuvasti haasteen edessä, ei ole nuoria eikä opiskelijoille välttämättä mahdollisuuksia siirtyä sinne riittävästi.
Tiputetaan kahdeksaan joukkueeseen ja kohta on tilanne, että 7 joukkuetta tulee tai jopa kaikki neljästä kaupungista tai niiden ympäriltä. Lajia tämä ei ainakaan palvelisi, vaan näivettäisi sen nopeasti täysin marginaalilajiksi naisten puolella. Ei salibandyllä ole siihen varaa tai on jos niin halutaan, mutta ei se nyt katsomoissa näkyisi yleisömäärien valtavana kasvuna.
Porvoo on nyt otettu silmätikuksi, osin tietysti syystäkin, mutta ei nuo kaikki muutkaan joukkueet ole niin vahvoja, ettei Porvoo pysty sieltä ottamaan vielä pisteitä. Pelaajat ovat osin todella kokemattomia, mutta en nyt TPS-peliä pitäisi ainoana mittarina kauteen. Siellä joutuu TPS:n sinällään hyvin kerätylle joukkueelle moni muukin vielä kyykkimään kauden edessä.
Mikäli fudiksessa ei olisi reilun pelin sääntöjä, niin sielläkin olisi tilanne, jossa joku City hankkisi vielä nykyistenkin pelaajien lisäksi 10 maailmanluokan tähteä ja tuskin häviäisivät yhtään peliä. Salibandyyn ei tietysti saada vastaavaa sääntelyä, kun kyseessä on puhdas amatöörilaji ja tulee myös pysymään sillä tasolla, valitettavasti. Antaisin nykyiselle sarjajärjestelmälle mahdollisuuden ja esimerkiksi Porvoon kehittää nuoria pelaajiaan rauhassa. Jos sarjapaikan säilyttävät, niin ovat ensi vuonna hiukan parempia ja näin kaupungissa ehkä laji säilyy jatkossakin elossa.