Pääkallo.fi

Oilers - LASB puolivälierä 2023-2024

Viestejä
25
Ei ole ei, mutta noin millin tarkkuudella kuvan vinouden poistava. Kun en nopsasti löytänyt aikanaan tämän "suoremmin" salibandyn maaliviivalta otettua kuvaa, kuten joidenkin lajien maalikamerat tuottaisivat.

(ja edit: toki kuvan IFF-sertifioidun maalikehikon oletan olevan ruodussaan, eli kulman 90-astetta, tämä voi toki olla väärin)
 
Viestejä
284
Maali on maali vasta kun koko pallo ylittää maaliviivan. Onko maaliviiva ja tolppa yhtä leveitä? Jos ovat niin sitten 5 on mun vastaus.
Kuten sanoin, maali on maali kun pallo ylittää maaliviivan. Epäilinkin että tässä haetaan nyt jotain tällaista “optista harhaa”, mutta en jaksanut alkaa selittää sen tarkemmin. Hyvä pointti kuitenkin että ihmiset helposti kokevat maalin syntyneen ku pallo mennyt tolpan ohi.
katso liitettä 1675

Ylin musta pallo on maalissa. Toiseksi ylin on hilkulla ja videotarkastelussakaan tuskin olisi maali. Mikään muu ei liene maalissa. Ja tässä tolppa on ehkä pari milliä liian "edessä", mutta pelissä tämä on normaalihko toleranssi.
 
Viestejä
25
Sanottakoon vielä että on tuo maali useamman sentin liian edessä.
Kertoisitko vielä sääntökohdan tai määritteen, jonka mukaan maalin tolppien sijainti tolppaa paksumpaan maaliviivaan nähden on määritetty (ts. esim. siten, että maalin tolppien "keskiviivan puoleisten" pintojen tulee olla maaliviivan keskiviivan puoleisen tason kohtaan asetettuna).

Tai jonkun muun perusteen väitteesi tueksi.

Toisaalta, mikäli väitteesi pyrkii esittämään, että tolppien tulisi näin sijaita ja tolpan halkaisija on 32mm, niin kuvassa olevasta tolpasta on korkeintaan neljännes "liian edessä". Eli maksimissaan siis alle sentin varmasti. Todennäköisemmin noin 5mm. Täten kirjaamasi ei pidä paikkaansa, mutta mieluusti kuulisin siitä huolimatta mihin perustat väitteesi. Ihan vain siksi, että juuri näihin "harhaluuloihin" pohjautuu lajissamme niin monet mielipiteet vaikkapa jostain "oli maali" tai "ei ollut maali" -väittelyistä.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
18.00
3.004.751.84
Näytä kaikki
>
Viestejä
427
No nyt oli tuttua Lasbia - jengi puolustaa tiiviisti ja Pohjonen torjuu kaiken. Niin vain sieltä kuitenkin Kainulainen ratkoi pelin jälleen kerran Oilersille.
 
Viestejä
1,394
No nyt oli tuttua Lasbia - jengi puolustaa tiiviisti ja Pohjonen torjuu kaiken. Niin vain sieltä kuitenkin Kainulainen ratkoi pelin jälleen kerran Oilersille.

Kyllähän tässä aika maksimeilla kotijoukkueen puolelta mentiin. Ilme oli hyvä ja peli näytti paikoitellen parhaalta tällä kaudella tähän mennessä. Jos paremmalleen silti häviää niin eipä siinä isosti jossiteltavaa jää. Pitää vaan parantaa.
 
Viestejä
97
Tämä toinen osa oli hyvä playoff-ottelu. LASB pelas vahvuuksillaan ja Pohjosella hyvä päivä. Kolmannessa erässä LASBin pallollinen tekeminen parani myös. Mutta kunnia sinne minne se kuuluu, eli voittajalle. Oilersille toinen voitto tässä sarjassa ja maanantaina koetellaan uudemman kerran.

Täytyy vielä sanoa tämä: arvostus Justus Kainulaista kohtaan nousi kyllä entisestään. Voittomaali jatkoilla ja herrasmies kunnioittaa kirjoittamatonta sääntöä olla tuulettamatta vanhaa seuraa vastaan. Hieno mies.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
18.00
3.004.751.84
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös