Pääkallo.fi

Salibandyn livelähetykset, maalikoosteet ja muu videotuotanto

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2,082
Lisäyksenä vielä:

Tässä kommentissa yritin tuoda esille sitä, että liigan toimiston pitäisi tuntea oma tuotteensa. On outoa jos pitää erikseen kertoa mitkä pelit kiinnostaa.

Mielestäni tästä ja aiemmasta derbystä oli keskustelua somessa ja täällä foorumilla juuri lähetyksiin liittyen normaalia enemmän. Mutta ehkä nämä näkyvät jatkossa.


Toki voidaan spekuloida, että jos salibandyväki olisi nostattanut ajoissa enemmän meteliä ja esimerkiksi Pääkallo olisi asiaa ehtinyt nostaa esille, niin olisiko matsi tullut näkyviin? Ruutua tuskin olisi asia hetkauttanut, mutta liiton kautta peli oltaisiin voitu saada näkyville. Tämä tuli ilmi myös Siltasen tekemässä jutussa.
 
Viestejä
1,456
Väittäisinpä kyllä, että Ruutua ei kiinnosta pätkääkään salibandy. Salibandyväki kattaa kyseisen palvelun tilaajista hyvin säälittävän osan, lukuja tuskin mistään on saatavilla. En todellakaan usko, että siellä on ihmistä, joka vahtaisi marginaalilajien tapahtumia ja hoksaisi jotain Espoon paikallisderbyjä.

Toki voidaan spekuloida, että jos salibandyväki olisi nostattanut ajoissa enemmän meteliä ja esimerkiksi Pääkallo olisi asiaa ehtinyt nostaa esille, niin olisiko matsi tullut näkyviin? Ruutua tuskin olisi asia hetkauttanut, mutta liiton kautta peli oltaisiin voitu saada näkyville. Tämä tuli ilmi myös Siltasen tekemässä jutussa.Seurojen resurssipula ei päde tässä tapauksessa, koska kyseessä on minuutin homma, kuten Jussi aiemmin mainitsi.Ruutu on maksullinen joo. Kuten edellä totesin, ei Ruutua todennäköisesti kiinnosta pätkääkään, vaikka eivät jatkossa näyttäisi otteluakaan salibandyliigaa. Pienenä lajina on hyväksyttävä ne realiteetit, että se kehitys joudutaan tekemään itse lajin sisällä. Koen enemmänkin, että Ruutu tekee palveluksen pienille lajeille tarjotessaan alustan pelien esittämiseen. Asiakkaat voivat maksaa, tai vaihtoehtoisesti olla maksamatta palvelusta, mikä on toki viesti Ruudulle. Myös palaute sinne suuntaan on varmasti ihan järkevä vaihtoehto. Hyvällä tuurilla ja painostuksella ennen seuraavan kauden alkua Ruutu pyytää liitolta selvityksen isommista peleistä ja vaatii näyttämään ne. Tuskinpa sinne mitään palauteryöppyä on asiakkailta syntymässä, joten en pidätä hengitystäni Ruudun kiinnostuksen lisääntymisestä.

Oletko sitä mieltä, että kun Espoon derby seuraavalla kerralla järjestetään, niin joku (muu kuin seurat itse) tulee hoitamaan salibandylle hienon tapahtuman? Ruudun homma, niillehän me maksetaan? Tottakai pitää olla kunnioitusta omaa lajia kohtaan ja tarpeen tullen myös pystyä vaatimaan, mutta tosiasiat kannattaa pitää mielessä.

Ilmeisesti koet fanikameralähetysten vievän uskottavuutta lajilta? Sen näkökulman tavallaan ymmärrän. Koen kuitenkin, että enemmän hyötyä olisi näyttää edes näitä lähetyksiä. Salibandyliigan katsojat koostuvat Ruudulla hyvin todennäköisesti suurelta osin lajia jo seuraavista ihmisistä, joten lähetysten näyttämättä jättäminen tuntuu hölmöltä tuon ajatuksen perusteella.

Ja kyllä, nämä ovat juuri niitä tilaisuuksia, jolloin lajia olisi mahdollista viedä eteenpäin. Jos laji ei sitä itse tee, niin ei sitä tee kukaan muukaan. Oman näkemykseni mukaan "laji" on tässä yhteydessä hyvin pitkälti pääsarjatason seurat lajiliitto apunaan ja mm-kisat nostattamassa näkyvyyttä.
Katson itse mahdollisuuksien mukaan jokaisen pelin mitä lähetetään, mutta täysin samaa mieltä ruudun kiinnostuksesta lajin lähetyksiä kohtaan. Laatu esim. Ervi vs pss oli paljon huonompaa kuin mikään fanikamera, ei edes pysynyt kuvaaja pallon perässä, korjatkaa jos olikin fanikamera! Lajiväki kyllä usein tuntuu ettei ihan ymmärrä missä asemassa ollaan mitään vaatimaan(ei todellakaan olla ruudun prioiriteeteissa korkealla, siellä on keihäsmatkaa, pesistä, nba, italianliigaa, veikkausliigaa jne). Liitto kyllä täysin unessa kun eivät tajua näitä derbyjä näyttää/pyytää ruutua näyttämään.
 
Viestejä
51
Fanikameralähetyksen vuoksi tuskin kukaan jättää menemättä hallille ja aika purkkabudjetilla iso osa peleistä muutenkin lähetetään.
 
Viestejä
368
Pointti oli se että jos ne fanikameralähetykset kuitenkin jaellaan Ruudun kautta, niin ainakin minä koen että saan sen palvelun Ruudun asiakkaana osana kuukausimaksua. Ihan niin kuin ne Ruudun normaalilähetyksetkin. Niin miksi ihmeessä seuroja tässä syytetään siitä etteivät he panosta tähän asiaan ilmaiseksi.

Nyt Ruutu ei panosta itse fanikameralähetyksiin, mutta kuitenkin jakelevat niitä osana omaa maksullista pakettiaan. Vai näkyykö nuo jossain ilmaiseksikin?
No niin @Arto Kilponen olen selvinnyt.

Ei. Fanikameralähetykset ei näy missään ilmaisena, vaan juurikin osana Ruudun maksullista pakettia. Ruutu panostaa noihin siten, että toimittavat seuroille laitteet, joilla lähetykset pystyy tekemään. (Toki ainakin eilen huomasin, että meidän kameran kuvanlaatu parempi kuin tuossa heidän kamerassaan)

Seuroja syytetään, koska nykyteknologian aikana oletetaan, että kaikki saadaan kotisohvalle priimalaadulla. Ei sitä jääkiekkoakaan aikanaan joka peliä monikameralähetyksenä kotiin saanut. Kun sitten näitä fanikameralähetyksiä tehdään, valitetaan usein siitä ettei laatu kelpaa maksulliseen palveluun, koska vain yksi kamera eikä selostusta. Ns. hidastuksellinenkin fanikameralähetys vaatii seuralta sen kaksi tekijää, selostuksellinen (periaatteessa) sitten ainakin sen kolme. Näihin tehtäviin pitäisi jostain löytyä ne vapaaehtoiset, tai sitten seuran raottaa kassaa työhön mistä ei seura itse saa mitään.

Ja kun fanikameralähetyksiä ei tehdä, niin siitä valitetaan. Aiemmin tässä ketjussa esille tuomani "pelkät piuhat kiinni"-lähetys tarkoittaa käytännössä sitä, että lähetys tulee ilman selostusta ja ilman hidastuksia. Ellei kuvaajana sitten satu olemaan kahdeksankätinen "Ganesh-jumala", joka samalla pystyy hoitamaan kuvatessaan hidastukset ja selostamaankin vielä.

Eilen KrP-Welhot fanikameralähetyksen tehneenä, niin on tuossa laitteistossa lopulta melkoinen roudaaminen ja virittäminen, eli kyllä se lopulta on enemmän kuin "piuha kiinni". Toki kun tuon on miljoona kertaa tehnyt, niin ei ole iso homma. Kokemattomammalle sitten onkin jo oma työrupeamansa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
51
Lähetysten vastustaminen on tietenkin aivan pöllöä. Harva jaksaa kiertää joukkueen vieraspeleissä mutta katsoo mielellään joukkueensa pelejä. Turha itsekkyys seurapomojen ajattelusta VEKS!
 
Viestejä
3,500
Seuroja syytetään, koska nykyteknologian aikana oletetaan, että kaikki saadaan kotisohvalle priimalaadulla. Ei sitä jääkiekkoakaan aikanaan joka peliä monikameralähetyksenä kotiin saanut.
Tässä toki on se ero, että silloin 25-30 vuotta sitten kun jääkiekkoa (SM-Liigaa) alettiin lähettämään, niin pelejä tuli se yksi viikossa ja se oli vain ja ainoastaan se yksi. Silloin tekniikka oli aivan lapsenkengissä tähän päivään nähtynä, ei edes ollut mitään kännykkäkameroita, puhumattakaan sen tasan netistä, että joku striimaus oli mahdollinen kelle tahansa.

Sinällään olen kyllä samaa mieltä, että tässä on nyt se "annetaan lusikalla ja vaaditaan kauhalla"-meininki. Jos tätäkin keskustelua lukee edes auttavasti lähetyksistä ymmärtäviä ihmisiä, niin ottakaa ihmeessä sinne seuroihinne yhteyttä. Olen aivan varma, että teidät toivotetaan avosylin vastaan tekemään lähetyksiä.
 
Viestejä
368
Tässä toki on se ero, että silloin 25-30 vuotta sitten kun jääkiekkoa (SM-Liigaa) alettiin lähettämään, niin pelejä tuli se yksi viikossa ja se oli vain ja ainoastaan se yksi. Silloin tekniikka oli aivan lapsenkengissä tähän päivään nähtynä, ei edes ollut mitään kännykkäkameroita, puhumattakaan sen tasan netistä, että joku striimaus oli mahdollinen kelle tahansa.

Sinällään olen kyllä samaa mieltä, että tässä on nyt se "annetaan lusikalla ja vaaditaan kauhalla"-meininki. Jos tätäkin keskustelua lukee edes auttavasti lähetyksistä ymmärtäviä ihmisiä, niin ottakaa ihmeessä sinne seuroihinne yhteyttä. Olen aivan varma, että teidät toivotetaan avosylin vastaan tekemään lähetyksiä.
Joo. Toi kyllä täysin totta ja hyvä pointti. Kun jääkiekko lopulta alkoi kaikelle kansalle näkymään, niin ei se siltikään ole ollut missään vaiheessa seurojen omalla vastuulla, vaikka heille laitteistot olisi toimitettukin. Toi lätkä nyt vaan oli esimerkki, teknologian kehitys täytyy ottaa huomioon. Tekijöitä se vaati 25-30 vuotta sittenkin, kuten vaatii tänä päivänäkin. Ja tänä päivänä (kuten ennenkin) tekijät yleensä haluavat osaamisestaan korvausta, jota en ymmärrä miksi seurat maksaisivat, koska he eivät hyödy fanikameralähetyksistä mitenkään.

Mutta, halukkaat tosiaan. Saa ilmoittautua.
 
Viestejä
1,456
Niin mulle riittää se kuva, mikä jo nyt pakko kuvata, oli selostusta tai hidastuksua. Toki ei toi normipenkkiurheilijoita tavoita. Jos heitä tarkoitus tavoittaa, laatua enemmän kuin määrää!
 
Viestejä
368
On tämä Ruutu varsin mainio "palvelu".
katso liitettä 493
Siellä oli ymmärtääkseni modeemi yhtäkkiä "kuollut", joutuneet vaihtamaan toiseen nettiyhteyteen ja boottaamaan laitteiston. Tuollaisille yllätyksille ei kukaan mitään voi. Peli kuitenkin näkyi alusta asti, joten hattua päästä tekijöille että ehtivät nopeasti korjaamaan tilanteen. Voin vannoa, että tuo tilanne aiheuttaa tekijöille enemmän ahdistusta ja paniikkia kuin kotisohville.
 
Viestejä
3,500
Ennemmin minä heivaisin tuon ohjaajan sieltä hiuksista helvettiin. Kaveri saanut huippuidean, että erätauolla samaa läheltä piti tilannetta kannattaa rullata vähän toista sataa kertaa.
 
Viestejä
51
Laita toki äänet pois tai mene itse selostamaan.
Onko väsyneempää argumenttia mihinkään asiaan kuin tee itse paremmin?

Eikö VR:lle saa valittaa jos ei itse osaa veturia kuljettaa?
Jos saisikin pelkät tapahtumaäänet jotenkin en valittaisi mutta täysin mykkää lähetystä ei katso Erkkikään.
 
Viestejä
102
Jos saisikin pelkät tapahtumaäänet jotenkin en valittaisi mutta täysin mykkää lähetystä ei katso Erkkikään.
No ei kaikki ole Mertarantoja.
Kyseessä kuitenkin fanikameralähetys ja tämä kaveri tuo mukavaa paikallista tsemppiä lähetykseen. Valopilkku!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös