Pääkallo.fi

Salibandyn MM-kisat 2021 Helsingissä

Viestejä
207
Kova on taso, kun justuksen hattu finaalissa ei nosta miestä kirkkaimpaan kärkeen!? Penkkiurheilijan silmin toi on se kovin paikka, missä parhaat pelaa vs ja jos teet 3 niin luulis, että olet niitä parhaita. Muut pelit valmistelua finaaliin. Hyvä kirjoitus muuten
Taitaa olla vähän Classic lasit päässä jos arvioidaan Siekkinen Justusta paremmaksi pelaajaksi. Uskottavuus kärsii.
 

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,847
Kallotodistusten keskiarvot eivät kerro pelaajien arvotuksesta erityisen tarkasti. Juttuun lisätty disclaimer, ettei mene väärille urille:

"Jutussa ei arvioida pelaajien paremmuutta tai väitetä, että keskiarvo olisi kokonaisarvosana MM-turnauksesta kokonaisuutta miettien. Kyseessä on vain ottelun jälkeen annettujen numeroarvioiden lopullinen keskiarvo."

Lienee hyvä huomioida, että esim. Tanska-pelin 5 on yhtä arvokas keskiarvon kannalta kuin MM-finaalin 5. Numerot on annettu heti pelien jälkeen, joten mitään kokonaiskuvaa kisoista ei ole niissä voinut muodostaa.
 
Viestejä
113
Aamun Pääkallon juttu nostaa esille painotuksen MM-kisojen vaihtuvuuden näkökulmasta puolustusosaamiseen. Iso asia, josta keskusteltiin paljon myös nuoren kisojen kohdalla. Silloin ytimessä oli enemmän se, että pelaajavalinnat joukkueeseen ja erityisesti peluuttaminen ratkaisuhetkillä oli Härmän oppien mukaan hyvin hyökkääjäkeskeistä. Tuloshan oli vastaavaa kuin nyt.

Kuinka seuratekemisessä löydetään puolustajien erityisosaamisen tukeminen ja oikeiden yksilöiden nostaminen? Puhumattakaan siitä, että kansainvälisen tason valmennus (ehkä tässä katse kääntyy enemmän Härmään...) osaa valita ja peluuttaa jatkossa nämä talentit oikein?

Toisena nostona tässä yhteydessä poimisin pelaajien koon ja fyysisyyden. Kaikissa muissa kärkimaissa pelaajaprofiili alkaa olla myös koon osalta vakio eli pelaajat ovat fyysisesti kookkaita. Tämä alkaa olla edellytys kv-kisoissa pärjäämiseen yleisellä tasolla tai vaihtoehtoisesti, siinä annetaan kaverille etumatkaa. Nuorten kisoissa tämä nähtiin jo selkeänä erona muihin maihin. Miten tällaiseen voisi kiinnittää huomiota pelaajakehityksen ja sitä kautta pelaajavalintojen kautta?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös