Pääkallo.fi

Salibandyn MM-kisat 2021 Helsingissä

Viestejä
61
Jättäisin Lötjösen ulkoiset avut arvostelun ulkopuolelle, mutta muuten olen HuuHaan kanssa samaa mieltä. Kommenttien linjattomuus on räikeää ja toistuvaa, kun kohteena on Nykyn maajoukkue. F-liigan peleissä fanitusta on vähemmän ja silloin lausunnotkin pysyvät paremmin jiirissä.
 
Viestejä
706
Jättäisin Lötjösen ulkoiset avut arvostelun ulkopuolelle, mutta muuten olen HuuHaan kanssa samaa mieltä. Kommenttien linjattomuus on räikeää ja toistuvaa, kun kohteena on Nykyn maajoukkue. F-liigan peleissä fanitusta on vähemmän ja silloin lausunnotkin pysyvät paremmin jiirissä.
Piti siistiä kommenttia niin se katosi kokonaan. Olit Hague oikeassa. Pysytään asiassa. Nykyään täytyy olla tosi tarkkana ettei kukaan tosikko vedä herneitä nenään ja semmoinen sarkastinen/humoristinen kirjoittaminen on tapettu tyystin. Siksi tännekään ei enää hirveästi viitsi vaivautua.
 
Viestejä
157
Toni Lötjönen pystyy sentään ajoittain esittämään krittiisiä näkemyksiä mikä on ihan tervetullut ominaisuus kommentaattorille. Mikko Kohonen oli ainakin finaalinlähetyksen aikana sellainen maajoukkueen ja Nykyn fanipoika, joten oli väärässä paikassa kun ei tuonut mitään lisäarvoa lähetykseen.
 
Viestejä
1,642
Mielnkiintoista tulevien kisojen osalta on että Tsekki on tosiaan hienosti saanut nyt ajettua sisään uutta sukupolvea missä Suomi ja Ruotsi ovat jäljessä. Tsekillä mm-kisoissa pelaavassa roolissa oli 3 viime kaudella Suomessa a-junnuissa pelannutta pelaajaa ja sen lisäksi 3 2000-luvulla syntynyttä isossa roolissa.

1990-luvun ikäluokissa Suomi on Ruotsia edellä pelaajien osalta, mutta 2000-2001 ikäluokissa Ruotsi vie rumasti Suomea. Ahrenin lisäksi taustalta löytyy nimet Wettergren, Fox, Lundmark, Ruud noin muutama mainittuna. Suomen seuraava supertähti on Laitila, joka toivottavasti saadaan mahdollisimman pian myös kisakoneeseen mukaan. Suomen kannattaa myös rohkeasti nostaa Suomelaa, Rantalaa, Mäkistä, Laaksoa ja Ukkosta, Siekkistä ja Lundia mukaan maajoukkueeseen/leireille, näin muutamia mainitakseni

Nyt Classicin ylivoima maajoukkueessa toivottavasti joltain osin päättyy tai ainakin sen jumalointi. Suomen ykköskenttä oli ratkaisuotteluissa heikko. Sikkinen ja J Kainulainen olivat turnauksen isoimmat onnistujat itselle! Kivilehdon panosta epäilin mutta oli kyllä hyvä :)

Pelaaja-arviot Suomen joukkueesta

Maalivahdit:
J Kaltiainen 4/5 Komeasti hoiti välierässä roolinsa, muilla peleillä ei paljon merkitystä
L Toriseva 3,5/5 Erittäin vakuuttava muissa peleissä, finaalissa eka maali oli otettavissa.

Kumpaankaan maalivahtiin ei missään nimessä kaaduttu.

Puolustajat:

O Lehkosuo 0+1=1 2,5/5 Pienemmissä peleissä pärjäsi, isommissa vielä vähän purjeessa omaan silmään. Tulevaisuuden nimi joka sai tärkeää kokemusta
J Junkkarinen 0+0=0 3/5 Loppupeleissä alkoi pallo vähän polttamaan, Savosen saappaat liian suuret täytettäväksi. Ei kuitenkaan mitään radikaaleja virheitä.
T Väänänen 0+2=2 3,5/5 Hyvä syöttelijä, jolta hyviä oivalluksia mutta jokin pelistä puuttui. Maalintekijäksi hänestä ei ole mikä läpiajossa ja ylivoimalla nähtiin. Hieno maajoukkueura päätökseen
L Stenfors 2/5 0+1=1 Minulle kisojen suurin pettymys vaikka yhden maalin finaalissa alustikin. Kaksinkamppailuja mielestäni hävisi liikaa ja oli vaikeuksissa jokaisessa isossa ottelussa. Oliko viimeiset kisat hänelle, saa nähdä?
J Lamminen 0+0=0 3/5 Kuten koko muu ykköskenttä, nuhaista oli. Kaksinkamppailuissa oli ihan ok ja luonnetta löytyy mutta ratkaisupeleissä kuitenkin oli vaikeuksissa. Saa nähdä päättyikö maajoukkueura.
M Leikkanen 1+2=3 4- Hyökkäyspään työskentelystä ei paljon jäänyt mieleen, mutta Suomen parhaan kentän alapuolella syötteli järkevästi, positiivinen ilmestys.
J Kivilehto 2+3=5 5- Loistavat kisat ja loppupeleissäkin oli taas erittäin hyvä. Väänsi useasti K Nilssonia vastaan eikä jäänyt alakynteen. Hyökkäyspäässä myös oivaltavia ratkaisuja.

Hyökkääjät

S Johansson 4+3=7 3/5 Koko kisat jotenkin nihkeä vaikka tehoja tuli varsinkin alkupeleissä. Kuitenkin eniten määrittävät loppupelit joista varsinkin finaali oli heikko. Välierässä upea voittomaali, mutta muuten siinäkin pelissä aika vaisu
E Salin 5+2=7 3/5 Ruotsia vastaan molemmissa peleissä komeat maalit, mutta jotenkin väkinäistä puurtamista ja mailan puristamista varsinkin ratkaisuotteluissa. Onko jotain vammaa vai pettikö fysiikka loppua kohti. Hyvät tehot mutta joku nälkä siitä puuttui
N Salo 1+1=2 2/5 Salon tekeminen oli Stenforsin ohella suurin pettymys koko kisoissa. Hyökkäyspäässä ratkaisut olivat mielikuvituksettomia ja liike oli jotenkin vajavaista. Varmaan vammaa taustalla mutta ei ollut näissä kisoissa sellainen johtaja
P Kotilainen 4+5=9 4-/5 Viisi ensimmäistä peliä Suomen parhaimmistoa ja Lastikan kanssa peli kulki loistavasti. Tehot myös loistavat. Viimeinen peli oli kuitenkin melkoista puskemista kun näyttämisenhalu oli niin suuri. Kaikki kruunautui huonolla tavalla Ruotsin voittomaalin virheeseen
V Lastikka 6+4=10 4,5/5 Otti Suomen reppuselkään alkulohkossa ja vastasi hurjalla tavalla tehoista. Hiukan pelillinen käyrä laski loppua kohden mutta loistavat kisat jälleen kerran. Finaalissa alkupelin oli vaikeuksissa niin kuin muukin kentällinen
J Pylsy 1+2=3 2+/5 Vamma näkyi pelaamisessa ja jaksoi raastaa mutta vajaaksi jäi suorittaminen. Tehot heikot ja ratkaisut monissa peleissä jäivät piippuun. Viime kisoista hurja tasonlasku, mutta loukkaantumisilla osansa.
E Sikkinen 0+0=0 5- Aivan loistavaa peliä puolustuksellisesti. Erittäin fiksu pelaaja joka tekee järkeviä ratkaisuja pallolla ja myös loistavia riistoja. Pelasti Tsekkiä ja Ruotsia vastaan maalin loistavilla blokkauksilla. Tästä pelaajasta kuullaan vielä paljon positiivista. Ankkuroi Suomen parasta vitjaa ja antoi ruokki hyvin laitureita. Miinus siitä että 0+0 tehot muuten olis ollu 5/5
O Heikkilä 0+0=0 2,5/5 Hyvä karvaamaan ja raastamaan ja riistämään mutta siihen jäivät näytöt. Vielä ei mielestäni tuonut hirveästi sellaista pöytään mistä tuli vakuuttunut olo. Joukkueen jätkä eikä työmäärästä jää kiinni
J Kainulainen 7+0=7 5- Joukkueen nuorimpana pelaajana näytti että käsi ei tärise kovissakaan paikoissa. Finaaliviikonloppuna Suomen paras pelaaja ja huikean ennakkoluulotonta suorittamista. Nousujohteiset kisat, jotka paranivat koko ajan Justuksen osalta! Suomen paras maalintekijä ja tulevaisuuden tähti!
R Kainulainen 2+1=3 3/5 Pari loistavaa matsia missä teki ennakkoluulottomia ja rohkeita ratkaisuja. Alkulohkon Ruotsi-peli oli heikko ja Tsekki-välierän muutama rohkea ratkaisu johti penkille mistä ei enää irti päässyt. Finaalissa olisi voinut olla jokerikortti lopun takaa-ajossa mutta tällä kertaa ei saanut luottoa. Positiivinen fiilis kuitenkin itselle jäi ja varmasti nähdään useammin vielä kisoissa
M Hautaniemi 0+2=2 2- Rooli jäi todella pieneksi eikä montaa näyttöpaikkaa saanut. Latvia-ottelussa peli kulki mukavasti mutta itselle oli vähän mysteeri miksi Nykky halusi Hautaniemen penkkiä kuluttamaan. Finaalissa olisi voinut laittaa lopussa hämmentämään, mutta ei tällä kertaa.

Erikoistilanteet 0/5 Yhtään ylivoimamaalia ei koko turnauksessa saatu aikaan, joten maestro Mika Kohonen tuskin ensi kisoissa on yv:n suunnittelijana. Alivoima päästi maalin sekä Slovakiaa että Tsekkiä vastaan joten ei sekään ihan putkeen mennyt.

Valmennus 3
Alkulohkossa Suomi selviytyi vaivatta jatkoon ilman ongelmia, joten siitä puhtaat paperit. Tsekki-pelissä reagointi oli loistavaa heikon ensimmäisen erän jälkeen ja siitä iso sulka valmennukselle hattuun. Este välierässä ylitettiin pienestä osumasta huolimatta Oli onnistuneet ketjumuutokset! Finaalissa Ruotsin valmennus vei kuitenkin voiton Suomen vastaavasta tehden onnistuneita ketjumuutoksia ensimmäisen erän jälkeen. Nykky luotti lopussa sokeasti vanhoihin sotaratsuihin jättäen hattutempun tehneen Kainulaisen puremaan tuppea. Siitä pitkä miinus minun papereihin. Ja ei saanut Nykky pumpattua Suomea täyteen liekkiin koko finaalin osalta.

Ruotsi oli juuri tuon verran parempi ja ansaitsi voiton. Ensi vuonna sitten yritetään toivottavasti hiukan uudistunein pelimerkein.

Ps. Toivoisin keskustelua asian tiimoilta
Hyvä ja kattava arvostelu. Itse en vain näissä kisoissa arvioisi kuin alkusarjan Ruotsi-pelin, todella isolla painotuksella välierän ja finaalin. Itsellä Lastikan ja Kotilaisen arvosanaa laskisi molemmilla finaali, joka oli molemmilta heikko. Liian kova hinku oli ratkaista peli ja se johti jatkuviin pallonmenetyksiin. Kotilaisella tämä oli toki vielä räikeämpää. Samoin R.Kainulaisen arvosanaksi en saa millään 3/5, kun alkusarjan Ruotsi-peli oli heikko ja Tsekki-pelissä joutui ihan ansaitusti täkkiin. Ja Rasmus on ehdottomasti tärkeä mies tulevaisuudessa, mutta nyt makseltiin oppirahoja.

Mielnkiintoista tulevien kisojen osalta on että Tsekki on tosiaan hienosti saanut nyt ajettua sisään uutta sukupolvea missä Suomi ja Ruotsi ovat jäljessä.
En kyllä antaisi tälle hirveästi painoarvoa. Suomen tärkeimmät pelaajathan eivät pääsääntöisesti ole ikäloppuja, joten tässä ei ole todellakaan tarvetta millekään isolle sukupolvenvaihdokselle varsinkaan hyökkääjien osalta. Ja siltikin näissä kisoissa Suomi ajoi sisään kentällisen verran nuorempaa polvea. Jos Suomelta olisi näihin kisoihin kieltäytynyt meidän kärkipelaajia ja tilalle olisi pistetty nuorempaa porukkaa, niin en nyt pronssimitalit kaulassa hehkuttelisi, että ollaan edellä esim. Ruotsia, koska meillä oli nuorempia pelaajia. Vaikka välierä olikin numerollisesti tiukka, niin Tsekin peli oli silti pääosin selviytymistaistelua eli pelillisesti Tsekki on aika kaukana Suomen haastamisesta isossa kuvassa. Yksittäinen ottelu on toki aina asia erikseen.

Suomen esitys oli finaalissa melko vaisu ja silti ottelu oli kuitenkin käytännössä maalin peli. Toriseva ei ollut huono, mutta hävisi kuitenkin kamppailun huikean pelin pelanneelle virkaveljelleen. Ensimmäinen Ruotsin maali oli torjuttavissa ja sen jälkeenhän Ruotsi sai hengen päälle. Jotenkin Suomen esitys oli väsynyt. Joukkueessa oli paljon pelaajia, jotka ovat kärsineet syksyllä loukkaantumisista (Salo, Salin, Kotilainen, Pylsy ainakin) ja muutenkin näihin kisoihin valmistauduttiin kolme vuotta ja sillä on varmasti merkitystä, koska moni pelaaja on laittanut näitä kotikisoja varten ns. kaiken peliin ja vuoden lisäpuristus on varmasti ollut niin henkisesti kuin fyysisestikin raskas. Ja moni loukkaantuminen kielii juuri tästä. Suomi ei myöskään saanut otteluohjelmasta kyllä yhtään kotikenttäetua. Finaali alle 20h tiukan välieräpelin jälkeen ei todellakaan ole helppo tilanne lähteä finaaliin, jos lähtökohtia vertaa Ruotsiin.

Moni on kritisoinut Suomen yv-peliä. Seuraaviin kisoihin kannattaa jättää yv-pelin treenaus ihan minimiin, koska IFF näköjään on poistanut lähes täysin jäähyt näistä ratkaisupeleistä. Mitähän tuossa finaalissa olisi pitänyt tehdä, että olisi yv annettu toiselle joukkueelle? Todellisuudessa Suomi sai näissä isoissa peleissä yhden YV:n ja se ei onnistunut. Näissä läpsyttelypeleissähän pidetään YV:n suhteen kortit piilossa, että päävastustajat eivät pääse opiskelemaan YV:tä.
 
Viestejä
1,021
Toisena kommenttina tähän, niin mitä olen mm tämänkin ketjun viestejä lukenut, niin moni tuntuisi olevan nyt iloinen, kun ei voitettu maailmanmestaruutta: saadaan taas naureskeltua mm Nykylle ja Classic:lle samalla kertaa. Eli salibandyvaltakunnassa on nyt kaikki hyvin.
Tuo kuvaa koko suomalaista penkkiurheilukulttuuria. Missään muualla ei olla yhtä iloisia oman maan heikosta menestyksestä ja suorastaan toivota häviötä.
 
Viestejä
61
Tuo kuvaa koko suomalaista penkkiurheilukulttuuria. Missään muualla ei olla yhtä iloisia oman maan heikosta menestyksestä ja suorastaan toivota häviötä.
Tämä taitaa olla ylitulkintaa. Eiköhän finaalitappio harmitta kaikkia ihan yhtälailla. Pettymystä voi purkaa monella tavalla: joku on kriittinen, toinen sarkastinen. Ymmärrän jotekin sitäkin, että joidenkin mielestä mitään poikkipuolista ei voi sanoa leimautumatta viidennen kolonnan jäseneksi. Ei se kyllä kovin älykäs näkemys ole.
 
Viestejä
28
Toni Lötjönen pystyy sentään ajoittain esittämään krittiisiä näkemyksiä mikä on ihan tervetullut ominaisuus kommentaattorille. Mikko Kohonen oli ainakin finaalinlähetyksen aikana sellainen maajoukkueen ja Nykyn fanipoika, joten oli väärässä paikassa kun ei tuonut mitään lisäarvoa lähetykseen.

Kohonen puhui kuitenkin asiaa, toisin kuin Lötjönen, jonka mielestä mm. Suomen lyhyemmällä valmistautumisajalla ei ollut mitään merkitystä finaalia ajatellen. Kommentoinnin tasosta huomasi selvästi sen, kummalla on nuista mm-kekkereistä kokemusta ja kumpi on vain provoava some-"vaikuttaja". Samoin sen, kumpi on ex-kenttäpelaaja ja kumpi ex-maa-livahti.
 
Viestejä
290
Kohonen puhui kuitenkin asiaa, toisin kuin Lötjönen, jonka mielestä mm. Suomen lyhyemmällä valmistautumisajalla ei ollut mitään merkitystä finaalia ajatellen. Kommentoinnin tasosta huomasi selvästi sen, kummalla on nuista mm-kekkereistä kokemusta ja kumpi on vain provoava some-"vaikuttaja". Samoin sen, kumpi on ex-kenttäpelaaja ja kumpi ex-maa-livahti.

En ole katsonut lähetystä mutta mitä lyhyemmällä valmistautumisajalla tarkoitettiin tässä tapauksessa? Semin jälkeen olevaa aikaa ennen finaalia vai?

Mielestäni tuokin on vähän miltä kantilta asiaa katsoo että oliko loppupeleissä hyötyä vai ei. Ruotsi sai toki vähän enemmän aikaa ennen finaalia ja ehkä vähän hyötyä siitä mutta toisaalta he pelasivat kolme päivää putkeen kun taas Suomi sai yhden välipäivän puolivälierän ja semin välissä. Finaaliin ei tietenkään voi puolivälierien jälkeen vielä valmistautua mutta kai siitäkin jotain hyötyä saa että voi kerätä vähän energiaa.
 
Viestejä
1,642
En ole katsonut lähetystä mutta mitä lyhyemmällä valmistautumisajalla tarkoitettiin tässä tapauksessa? Semin jälkeen olevaa aikaa ennen finaalia vai?

Mielestäni tuokin on vähän miltä kantilta asiaa katsoo että oliko loppupeleissä hyötyä vai ei. Ruotsi sai toki vähän enemmän aikaa ennen finaalia ja ehkä vähän hyötyä siitä mutta toisaalta he pelasivat kolme päivää putkeen kun taas Suomi sai yhden välipäivän puolivälierän ja semin välissä. Finaaliin ei tietenkään voi puolivälierien jälkeen vielä valmistautua mutta kai siitäkin jotain hyötyä saa että voi kerätä vähän energiaa.
Nuo puolivälierät eivät aiheuttaneet kummallekaan maalle kummoista rasitusta ja molemmat vetivät ne vielä säästöliekillä energiaa säästäen.

Vaikka muutaman tunnin ero valmistautumisajassa voi tuntua vähäiselle, niin se on aika iso, koska tuo Suomen peli loppui niin myöhään, että pelaajilla meni varmasti melko myöhään ennen kuin uni tuli silmään. Ruotsalaiset olivat taas kerenneet jo laskea pelin jälkeisiä kierroksia, syödä hyvin ja aloittaa keskittymisen finaaliin, kun Suomi oli vielä kaukalossa vääntämässä Tsekin kanssa.
 
Viestejä
290
Nuo puolivälierät eivät aiheuttaneet kummallekaan maalle kummoista rasitusta ja molemmat vetivät ne vielä säästöliekillä energiaa säästäen.

Vaikka muutaman tunnin ero valmistautumisajassa voi tuntua vähäiselle, niin se on aika iso, koska tuo Suomen peli loppui niin myöhään, että pelaajilla meni varmasti melko myöhään ennen kuin uni tuli silmään. Ruotsalaiset olivat taas kerenneet jo laskea pelin jälkeisiä kierroksia, syödä hyvin ja aloittaa keskittymisen finaaliin, kun Suomi oli vielä kaukalossa vääntämässä Tsekin kanssa.

Juu, olen samaa mieltä että pelasivat säästöliekillä, mutta säästöliekistä huolimatta tulee tällaisessa viikon "pika"turnauksessa kuitenkin jonkinlaista rasitusta ja pelasihan Ruotsi puolivälierän 18:30 ja sitten seuraavana päivänä semin 15:30 eikä siihenkään jäänyt kovin paljoa aikaa palautua.

Sitten toinen asia onkin että miten tuon järjestää "paremmin" tällaisessa turnauksessa koska tällä hetkellähän tilanne on se, että jompikumpi finaalijoukkueista joutuu pelaamaan seminsä myöhemmin joten epäreilua on kummin päin vaan pelataan. Kovin paljoa otteluita ei voi aikaistaa jos pelataan arkena. Eli pitäisikö sitten semit olla lauantaina (aikaisemmin päivällä) ja finaali sunnuntaina tai sitten välipäivä semin ja finaalin väliin (mikä ei mielestäni ole hyvä ratkaisu taloudellisesti kenellekään)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,221
Hyvä ja kattava arvostelu. Itse en vain näissä kisoissa arvioisi kuin alkusarjan Ruotsi-pelin, todella isolla painotuksella välierän ja finaalin. Itsellä Lastikan ja Kotilaisen arvosanaa laskisi molemmilla finaali, joka oli molemmilta heikko. Liian kova hinku oli ratkaista peli ja se johti jatkuviin pallonmenetyksiin. Kotilaisella tämä oli toki vielä räikeämpää. Samoin R.Kainulaisen arvosanaksi en saa millään 3/5, kun alkusarjan Ruotsi-peli oli heikko ja Tsekki-pelissä joutui ihan ansaitusti täkkiin. Ja Rasmus on ehdottomasti tärkeä mies tulevaisuudessa, mutta nyt makseltiin oppirahoja.


En kyllä antaisi tälle hirveästi painoarvoa. Suomen tärkeimmät pelaajathan eivät pääsääntöisesti ole ikäloppuja, joten tässä ei ole todellakaan tarvetta millekään isolle sukupolvenvaihdokselle varsinkaan hyökkääjien osalta. Ja siltikin näissä kisoissa Suomi ajoi sisään kentällisen verran nuorempaa polvea. Jos Suomelta olisi näihin kisoihin kieltäytynyt meidän kärkipelaajia ja tilalle olisi pistetty nuorempaa porukkaa, niin en nyt pronssimitalit kaulassa hehkuttelisi, että ollaan edellä esim. Ruotsia, koska meillä oli nuorempia pelaajia. Vaikka välierä olikin numerollisesti tiukka, niin Tsekin peli oli silti pääosin selviytymistaistelua eli pelillisesti Tsekki on aika kaukana Suomen haastamisesta isossa kuvassa. Yksittäinen ottelu on toki aina asia erikseen.

Suomen esitys oli finaalissa melko vaisu ja silti ottelu oli kuitenkin käytännössä maalin peli. Toriseva ei ollut huono, mutta hävisi kuitenkin kamppailun huikean pelin pelanneelle virkaveljelleen. Ensimmäinen Ruotsin maali oli torjuttavissa ja sen jälkeenhän Ruotsi sai hengen päälle. Jotenkin Suomen esitys oli väsynyt. Joukkueessa oli paljon pelaajia, jotka ovat kärsineet syksyllä loukkaantumisista (Salo, Salin, Kotilainen, Pylsy ainakin) ja muutenkin näihin kisoihin valmistauduttiin kolme vuotta ja sillä on varmasti merkitystä, koska moni pelaaja on laittanut näitä kotikisoja varten ns. kaiken peliin ja vuoden lisäpuristus on varmasti ollut niin henkisesti kuin fyysisestikin raskas. Ja moni loukkaantuminen kielii juuri tästä. Suomi ei myöskään saanut otteluohjelmasta kyllä yhtään kotikenttäetua. Finaali alle 20h tiukan välieräpelin jälkeen ei todellakaan ole helppo tilanne lähteä finaaliin, jos lähtökohtia vertaa Ruotsiin.

Moni on kritisoinut Suomen yv-peliä. Seuraaviin kisoihin kannattaa jättää yv-pelin treenaus ihan minimiin, koska IFF näköjään on poistanut lähes täysin jäähyt näistä ratkaisupeleistä. Mitähän tuossa finaalissa olisi pitänyt tehdä, että olisi yv annettu toiselle joukkueelle? Todellisuudessa Suomi sai näissä isoissa peleissä yhden YV:n ja se ei onnistunut. Näissä läpsyttelypeleissähän pidetään YV:n suhteen kortit piilossa, että päävastustajat eivät pääse opiskelemaan YV:tä.
Itse juuri arvioin koko kisoja ja sen takia Rassen arvio oli niinkin korkea. Pyrkii haastamaan rohkeasti mitä moni muu ei tehnyt. Oikeassa silti olet että kärkipeleissä oli heikko🤔
 
Viestejä
4
" koska IFF näköjään on poistanut lähes täysin jäähyt näistä ratkaisupeleistä. "

Näin oli, ja nyt salibandy menee väärään suuntaan. Pelien tasoittamiseksi löysätään sääntötulkintoja. Sama virhe tehtiin aikanaan kansainvälisessä jääkiekossa, kun haluttiin mukaan Keskieuroopan mainosrahat. Jääkiekko oli vesihiihtoa , kun mailalla sai roikkua kiekollisessa pelaajassa. Pylsyyn kohdistunut selkäänajo olisi nykyjääkiekossa aiheuttanut ulosajon. Nyt ei edes jäähyä ! Näin tsekki-suomi-pelin paikanpäällä ja tsekki pysyi mukana ainoastaan rikkomalla. Jäähyjä ja vapareita jätettiin viheltämättä aivan tolkuton määrä.

Tällaista pelaamista ei voi pitää nuorille esikuvana. Salibandy profiloitui alunperin taitopelinä, jossa pienemmilläkin pelaajilla oli mahdollisuuksia. Tällä linjalla ei ole. Harrastajamäärät alkavat tippua ja dropout -ilmiö voimistuu kiekon tapaan.
 
Viestejä
301
" koska IFF näköjään on poistanut lähes täysin jäähyt näistä ratkaisupeleistä. "

Näin oli, ja nyt salibandy menee väärään suuntaan. Pelien tasoittamiseksi löysätään sääntötulkintoja. Sama virhe tehtiin aikanaan kansainvälisessä jääkiekossa, kun haluttiin mukaan Keskieuroopan mainosrahat. Jääkiekko oli vesihiihtoa , kun mailalla sai roikkua kiekollisessa pelaajassa. Pylsyyn kohdistunut selkäänajo olisi nykyjääkiekossa aiheuttanut ulosajon. Nyt ei edes jäähyä ! Näin tsekki-suomi-pelin paikanpäällä ja tsekki pysyi mukana ainoastaan rikkomalla. Jäähyjä ja vapareita jätettiin viheltämättä aivan tolkuton määrä.

Tällaista pelaamista ei voi pitää nuorille esikuvana. Salibandy profiloitui alunperin taitopelinä, jossa pienemmilläkin pelaajilla oli mahdollisuuksia. Tällä linjalla ei ole. Harrastajamäärät alkavat tippua ja dropout -ilmiö voimistuu kiekon tapaan.

Täsmälleen samaa mieltä. Koitin tätä vähän sanoa tsekkipelin jälkeen mutta kuulema oli hyvä peli ja finaalipaikka on tärkeämpää kuin hyvä mainos lajille. En voisi olla enempää eri mieltä siitä :)
 
Viestejä
4
jiik:" finaalipaikka on tärkeämpää kuin hyvä mainos lajille "

Tietenkin finaalipaikka on tärkeä, mutta millä ehdoilla. Lajia on kunnioitettava. Sääntöjä ei saa polkea.

Nytkin järjestäjä ajoitti Suomen välierän primetimeen , ja tuhosi nähdyllä tavalla finaalimenestyksen. Kuten aikaisemmin joku sanoi,myöhäisen pelin takia keho käy kierroksilla ja nukkumisen alku viivästyy ja unen laatu heikkenee.

Tsekkipelin jälkeen johdon olisi pitänyt avautua (en tiedä avautuiko) tuomarilinjasta. Voitetun pelin jälkeen sillä on enemmän painoarvoa , kuin hävityn jälkeen. Hävityn jälkeen kaikki lasketaan selittelyksi.

Samaa mieltä jiikin kanssa .(y)
 
Viestejä
1,642
Nytkin järjestäjä ajoitti Suomen välierän primetimeen , ja tuhosi nähdyllä tavalla finaalimenestyksen. Kuten aikaisemmin joku sanoi,myöhäisen pelin takia keho käy kierroksilla ja nukkumisen alku viivästyy ja unen laatu heikkenee.
En nyt sanoisi, että tämä päätös tuhosi finaalimenestyksen. Varmasti tuolla oli vaikutusta, mutta ei se nyt ainoa asia ollut joka ratkaisi pelin.

Ja järjestäjän (Eli Suomen salibandyliiton) ratkaisu oli täysin ymmärrettävä. Kisat tuottavat nytkin koronan puristuksissa tappiota ja toisenlaisella otteluohjelmalla se olisi tuottanut vielä reilusti enemmän.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös