Pääkallo.fi

T16/18/21

Viestejä
61
Kirvottaisiko pleijarikevät keskustelua myös tyttösäbän osalta? Viimeisiä otteluita viedään runkosarjojen osalta, ja kohta aletaan selvittelemään ketkä vievät mestaruudet.

Mielenkiintoista tulee olemaan miten pelipäivät ajoittuvat eri sarjojen suhteen: seuroilla pelaa samoja pelaajia useammassa kuin yhdessä sarjassa - kuormitus/päällekkäisyydet yms. Toinen mielenkiintoinen pointti: FBC Turku saanee junnusarjojen puolelle apuja kesälomille lähteneestä liigajoukkueesta - kova vastus mille tahansa joukkueelle jatkopeleissä!
 
Viestejä
28
Toivottavasti kirvoittaisi, koska kyllähän mainitsemissasi sarjoissa pelataan todella laadukasta salibandya ja sarjoissa mukana paljon lahjakkaita tulevaisuuden(ja toki nykyisiäkin) tähtiä. Valitettavasti tuntuu että tyttösäbän kiinnostavuus ei riitä siihen että löytyisi aktiivisia keskustelijoita tänne palstalle. Halleilla kyllä käydään paljon hyviä keskusteluita kaikesta tyttösäbään liittyvästä, mutta täällä se on jäänyt vielä haaveilun asteelle.

FBC Turku ei muuten ole ainut joukkue joka saa hieman vahvistusta kokoonpanoon, kun naisjoukkueen pelit liigassa ovat ohi. Muuttaa jonkin verran voimasuhteita aina nämä tapahtumat, kuten esimerkiksi viime kaudellakin nähtiin. Pelkkä liigastatus toki ei voittoja tuo, vaan siellä kentällä on oikeasti pelattava hyvällä asenteella, luulemalla kausi päättyy lyhyeen vaikka selässä lukisi mitä ja hihassa olisi kuinka kiiltävä F-Liigan logo.
 
Viestejä
51
Ainakin T 18-sarjassa liigasta tulevat pelaajat saattavat mullistaa paljonkin, jos vertaa runkosarjatilanteeseen nyt. Siellä voi parhaassa tapauksessa syntyä jopa sellainen ilmiö, että divarista tulee joukkue, joka voittaa lopulta Suomen mestaruuden. Viittaan FBC Loistoon, joka on jo voittanut divarin ja saa riveihinsä 5-6 liigapelaajaa pudotuspelikarsintaotteluun. Erittäin kova ryhmä on tuo.

Toinen on SaiPa, joka eilen voitti T 18-sarjassa PSS:n 13-0. Siinä olivat sarjan kaksi jumboa vastakkain, vaikkei uskoisi. Se on koko tämän kauden suurin voitto T 18-sarjassa toistaiseksi. Koska Classic pudotti naisten pitkässä puolivälieräsarjassa SaiPan, SaiPa sai tuohon otteluun nyt viisi pelaajaa liigajoukkueestaan. 12 maalissa mukana oli vähintään yksi liigapelaaja, yleensä kaksi.

Saattaa käydä jopa niin hassusti, että Loisto ja SaiPa ovat vastakkain jo pudotuspelikarsinnassa ennen varsinaisia pudotuspelejä!

Sitä en osaa sanoa, tuleeko ErVi:stä (jos TPS sen pudottaa) ja SSRA:sta liigapelureita T 18-sarjan pudotuspeleihin.

Komppaan Sählykoutsia: yksi kentällinen liigapelureita ei välttämättä riitä aina voittoihin, jos joukkueen sisällä tasoerot ovat suuret. Vauhti ja taito ovat ainakin T 18-sarjan kärjessä niin kovat, että 60 minuutissa tarvitaan yleensä se vähintään kaksi tulosta tekevää kenttää ja toimivaa viisikkopeliä.
 
Viestejä
4
Haluan nostaa esille T 16 Sarjassa pelaavan Ella Aholan. Hän treenaa omatoimisesti joka aamu. Todella motivoitunut ja taidokas pelaaja. Rankoissa ankoissa tehnyt 8+1 ja hän johtaa oman joukkueen pistepörssiä. Ella on tehnyt todella tärkeitä maaleja tärkeisiin paikkoihin ja nostanut joukkuetta ylöspäin.
Veikkaan että hänestä tullaan vielä kuulemaan ja on ehkä maajoukkueen suurin lupaus.👍
 
Viestejä
61
Screenshot_20230322-070321_Samsung Internet.jpg
Lauantaina jännää tiedossa T16 SM-sarjaturnauksen lisäksi. T18 pudotuspelikarsinnan ottelut tarjoilee varmasti hyvää salibandya!
 
Viestejä
28
Jos viime aikojen tulokset T18 SM-sarjasta ja divarista antavat minkäänlaista suuntaa noille lauantain peleille, niin kovin suurta jännitystä eivät pelit ole tarjoamassa. Hyvää salibandya varmasti nähdään, mutta voi olla aika yksipuolista.
 
Viestejä
26
Aika yllättyneitä täälläkin ollaan jos T18 runkosarjan voittajalla Classicilla on valittavanaan puolivälieriin vastustajaksi joku muu kuin Saipa tai FBC Turku, mutta pelit alkaa nolla nollasta ja mitä vaan voi tapahtua. Tsemppiä kaikille tasapuolisesti viikonlopun peleihin
 
Viestejä
51
Koska T 18 -sarjassa Classicin on sarjajärjestelmän perusteella valittava puolivälierävastustajansa sijoilta 7-8, todennäköisyys on suuri sille, että se joutuu poimimaan itselleen joko Turun tai Saipan eli ryhmän, joita ei kukaan haluaisi tässä vaiheessa vielä kohdata. Tässä mielessä säkä käy enemmän runkosarjassa sijoille 2-4 päässeille. Valintasysteemi on erilainen esim naisten F-liigassa.

Mutta urheilu on siitä kivaa, että yllätyksille on sijaa. Factor voi kaataa Turun ja Steelers Saipan, vaikka sitä eivät viime aikojen pyörremyrskyluvut, joita Turun ja Saipan liigapelurit ovat tehneet T 18-runkosarjan lopussa, tuekaan.
 
Viestejä
20
Eiköhän Saipa ja Turku tuosta jatkoon mene. Sarjajärjestelmä on mikä on, mutta koska Saipa on kaatunut runkosarjassa tällä kaudella kahdesti Holopaisen ja Turusen ollessa rosterissa, ei liene mahdotonta, että ainakin Classic pystyisi sen myös erinomaisella joukkueellaan kaatamaan.

Turku onkin sitten ehkä vielä mielenkiintoisempi ja jopa kovempi tai ainakin tasalaatuisempi kuin Saipa liigatyttöjen ollessa mukana.

Mielenkiintoista, miten Classic tulee valitsemaan.
 
Viestejä
61
T18 eka peli selkeästi Classicille Tampereella..vika maali vihellettiin virheellisesti, osui yläputkeen mutta tuomari näki väärin.

Screenshot_20230331-211639_Samsung Internet.jpg
 
Viestejä
61
Huomenna onkin kiiruspäivä kun tarjolla paljon seurattavaa 😄 Ja Fliigaakin on tyrkyllä! Kevät on fanin parasta aikaa.

Screenshot_20230331-212702_Samsung Internet.jpg
 
Viestejä
51
T 18 -sarjasta: Classic on parhaalla kokoonpanollaan, kuten perjantaina Turkua vastaan, todella hyvä. Familyn ykköskenttä taisi vastata kuudesta maalista ja kakkoskenttä lopuista, ainakin suurin piirtein. Viime kaudellahan joukkue oli selkeästi T 18 -sarjan paras ja jatkaa siitä, mihin silloin jäi eli kohti mestaruuden uusimista. Classicille meni omiin nyt runkosarjassa keskimäärin 2,4 maalia, mikä on ällistyttävän vähän muihin joukkueisiin verrattuna. Pallollisena taitavalle ryhmälle ei paljoa maaleja tehdä.

Northern Stars oli käsittääkseni ainoa, joka pystyi voittamaan tämän kauden runkosarjassa Classicin silloin, kun tamperelaisilla oli kaikki parhaat mukana. Voitto tuli maalin erolla.

Classicin pysäyttävä 8-0 -voitto Turusta osoitti senkin, että kovia naisten liigapelejä tahkonneet yksittäiset pelurit (Turulla) eivät välttämättä riitä, kun vastassa on laajan rosterin hyvin valmennettu joukkue. Turku teki divarin viime kierroksilla vastustajistaan selvää jälkeä liigapelaajiensa voimin, mutta oli suurissa vaikeuksissa koko kauden kovia pelejä pelannutta Factoria vastaan pudotuspelikarsinnassa. Eikä SaiPakaan vakuuttanut Steelersiä vastaan, tosin joukkueella taisi olla sairasteluja ja loukkaantumisia.

Mielenkiintoista nähdä, pystyykö Turku kääntämään tuosta rökäletappiosta enää kurssia. Jos pitää veikata, niin Classic menee välieriin, samoin Northern Stars ja EräViikingit. SaiPan ja Wirmon kamppailuista voi tulla tasaisia ja ennustaminen on hankalaa, jos kapean rosterin SaiPalla on jokaisessa pelissä paras kokoonpanonsa kehissä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös