Pääkallo.fi

T16/18/21

Viestejä
3
Totta. EräViikingeillä näyttäisi olevan laaja ja laadukas nippu T21-ikäisiä pelaajia, eikä tarvetta täydentää nuoremmasta ikäluokasta.

Hieno finaalisarja ja taidokasta pelaamista molemmilta joukkueilta. 💪🏻
 
Viestejä
27
T18 Ervi alkaa pelaamaan aina kun on tärkeät pelit. Win the right games, vai miten se meni? Lahjakkaita tyttöjä 06 ja 07 tyttöjä.
Outoa, että nostetaan ja hehkutetaan Classicin, Norssin, SaiPan ja muiden joukkueiden tyttöjä, mutta Ervi ihan kuin vahingossa pääsi finaaliin?

T21 finaalisarjakin taitaa kääntyä Erville. Molemmilla liigapelaajat pohjana.
Missään nimessä Ervi ei T18 finaaleihin vahingossa päässyt vaan pelaamalla hyvin ja voittamalla tärkeät pelit. Ehkä nuo ennakko odotukset johtuivat juuri tuosta joukkueen ikärakenteesta, koska käytännössähän tuo on aikalailla sama joukkue, joka oli viime kaudella T16 finaalissa, muutamalla pelaajalla täydennettynä ja pelaa T18 sarjaa ns. ensimmäistä kauttaan.

Ja tosiaan joukkueessa on paljon lahjakkaita 06 ja 07 tyttöjä ja kyllähän viimeiset U17 maajoukkuevalinnatkin kertovat jotain joukkueen tasosta, kun sinne 5 Ervi peluria valittiin.
 
Viestejä
81
Tuossa T21 -sarjassa ErVin rosterista löytyy tosiaan enemmän varsinaisia liigapelureita, mutta onhan niitä Classicillakin enemmän kuin viisi, ovathan Rinne, Kaihua ja Parviainenkin muistaakseni liigapaitaa päällään pitäneet.

Lisäksi Classicilta löytyy kokoonpanostaan naisten maju -edustusta, sekä kuusi u19-pelaajaa (joista taitava puolustaja Laura Katajisto on loukkaantunut, sekä eilen puuttuivat myös Saarinen ja Parviainen). Tämän tason pelaajat puuttuvat ErViltä kokonaan.

Joka tapauksessa, sekä T21 ja T!8 runkosarjat voittanut Classic on tietysti suvereeni voittajasuosikki molemmissa sarjoissa. Olisi todellinen jättipaukku jos ErVi venyisi voittoon jommassa kummassa sarjassa.

Mutta todella jännittävä T21 -sarja on menossa. 3 tasapeliä varsinaisella peliajalla kertoo paljon.

Sarja on näyttäytynyt minun silmiin hyvätasoisena ja urheilullisena. Oli ilo huomata, että tuomarit antoivat eilen pelata varsin fyysisesti, täysin "liigasäännöillä". Sadoissa (> tuhat) aiemmin näkemässäni tyttöjunnupeleissä en ole näin sallivaa, mutta toisaalta hyvin pelaajien tason huomioivaa linjaa nähnyt. Hieno juttu. Myös katsojat sekä valmennus (Katajisto ja Sällström&Kosonen) ovat olleet hyväällä asenteella mukana, vaikka on selvää että näin kiihkeässä ottelusarjassa yksittäisiä tuomarivirheitä tapahtuu.

T18 sarjassa ErViltä tosiaankin käytännössä puuttuu -05 ikäluokka kokonaan, ja siinä mielessä pääsy finaaleihin ennakkosuosikkia vastaan oli oiva suoritus.

Lopuksi vielä iso käsi ja kiitos Classicin otteluiden erinomaiselle selostajalle, joka selostaa aina Classic -sydämestään huolimatta varsin tasapuolisesti ja molempia joukkueita arvostavasti otteluita. Loistavaa työtä!
 
Viestejä
33
Missään nimessä Ervi ei T18 finaaleihin vahingossa päässyt vaan pelaamalla hyvin ja voittamalla tärkeät pelit. Ehkä nuo ennakko odotukset johtuivat juuri tuosta joukkueen ikärakenteesta, koska käytännössähän tuo on aikalailla sama joukkue, joka oli viime kaudella T16 finaalissa, muutamalla pelaajalla täydennettynä ja pelaa T18 sarjaa ns. ensimmäistä kauttaan.

Ja tosiaan joukkueessa on paljon lahjakkaita 06 ja 07 tyttöjä ja kyllähän viimeiset U17 maajoukkuevalinnatkin kertovat jotain joukkueen tasosta, kun sinne 5 Ervi peluria valittiin.
Ervi T18 tytöillä kesti kunnon lisäksi pää peleissä. Loukkaantumiset tai epäonnistumiset ei lannistaneet joukkuetta, vaikka Norssi johti ratkaisevaa peliä 2-0. Joukkueen vahvuudesta kertoo myös se, että häviöllä ollessaan se on pystynyt paineessa tasoittamaan pelejä viime sekunneilla ja voittamaan ne.
 
Viestejä
54
Mielenkiintoista nähdä, onko ErVistä vakavaa uhkaa Classicille T 18-sarjan finaaleissa ainakaan silloin, jos Classicin timantinkova ykköskenttä on paikalla. Toivottavasti vastusta löytyy. Viime keväänähän samassa sarjassa finaalipelit olivat aika pitkälti muodollisuus, kun Wirmosta ei sillä erää ollut Classicin haastajaksi. Silloin taisi SaiPa olla ainoa joukkue, joka voitti pudotuspeleissä Classicin edes kerran, mutta lopulta Classic jätti SaiPan pronssipeliin voitoin 2-1, kuten tänäkin keväänä.

Monta kertaa on pitänyt muistaa sanoa sama asia kuin mitä Yski-Iskä tuossa edellä totesi eli on ollut aiempina vuosina ja nytkin mukavaa kuunnella Classicin otteluselostajaa tyttöjunnujen striimatuista peleistä täältä muualtakin Suomesta. Tasapuolista, asiallista, kannustavaa ja todellakin molempien joukkueiden pelaajat huomioivaa työtä.
 
Viestejä
55
T21 suosikki, tosta oon kyllä Yski-Iskän kanssa erimieltä. Vaikka Classicilla U19 pelaajia, niin Erä Viikingeillä on melkeimpä kolme täyttä ketjua Fliigan vakiopelaajia. Kahteen ketjuun mahtuu U19 ympyröissä olleita, kohta maajoukkueportteja kolkuttelevia, jotka kantaneet isoa vastuta liigassa.

Jos ykköskorin pelaajia Classic leirissä ovat Laitila, Hämäläinen, Pitkäkangas, Lahti, Purhonen, niin EräV:n samaan ryhmään kuuluu Likki, Mertanen, Nupponen, Ylikojola, Lippojoki, Sällström, Tantere, Rytkönen, Kauppinen ainakin. Ykköskorin alapuolelle heti sitten molemmilla sama määrä, EräV:llä ehkä laajemmin siinäkin. Mv puoli varmaankin tasainen.

Mainitsit että tasaista on, siitä samaa mieltä, mutta tuo että voitto Helsinkiin olisi jättipaukku! Ei suinkaan, vaikka Classicilla kotipeli, niin se tasaa sen verran, että sanoisin 50-50 viimeiseen mentäessä.
 
Viestejä
81
Tasaista on. Kuten kuumaan finaalisarjaan kuuluu, myös tuomaritoiminta herättää vilkasta keskustelua.

Yllättävän paljon oli mielipiteitä että Savolainen ja Salminen vetivät eilen pahasti vihkoon. Jokainen voi tietysti katsoa jäähyihin johtaneet tilanteet, ja varmasti löytyy erilaisia näkökulmia, niin kuin pitääkin.

Jännittävä viides peli tulossa.
 
Viestejä
81
Pitkään oli tasainen T18 ottelu Classic-ErVi.

Tätä kirjoittaessani on menossa T18 pronssipelin Stars-SaiPa 1.erä, ja tilanne on 3-4. Avoimien ovien päivä, jossa puolustustaminen ei näytä olevan keskiössä. Miisa (&kumppanit) vastaan Starsin tähdet.

Unohdin kiittää nimimerkki Lumilammasta, sillä on hyvä että asioihin tuodaan eri näkökulmia.

On todettava että hienossa Classic Familyssä on vuosien varrella suhtauduttu varsin ymmärtävästi kirjaviin kirjoituksiini ja vajavaisiin kirjoitustaitoihini.

Esimerkiksi joulun alla kirjoittamani futuristisen pakinan jälkeen törmäsin yhden liigaottelun jälkeen Jarkko Rinteeseen, ja hän katseli minua kulmiensa alta ja kysyi: ”Ihanko selvin päin kirjoitit”? En muista vastasinko rehellisesti vai valehtelinko. Terveisiä vaan hienolle valmentajavirtuoosille 😁.

Hieno, tasainen ja urheilullinen T21 finaalisarja on menossa. Hyvä pöhinä ja reilu urheiluhenki tuntuu olevan myös valmennuksessa, taustoissa ja faneissa puolin ja toisin. Esimerkiksi pelipäivien sopiminen ja siirto on sujunut hyvässä hengessä. Näin se pitää ollakin, parhaat pelaavat, ja jää sarjasta kivat muistot, kävipä kummin tahansa.

Sen sijaan eräs lounaissuomalainen seura vaikuttaa menettäneen urheiluhenkisyytensä tänä keväänä. Sekä T18 ja T21 pudotuspelien ajankohtien sopimisessa on tainnut olla tiukka neuvottelukilttuuri. Esimerkiksi T21 pudotuspelisarjassa pidettiin tiukasti runkopelipäivästä kiinni (ilman mitään perusteluja), jotta pakotettiin lähes kaikki vastustajajoukkueen pelaajat pelaamaan 2 peliä samana päivänä, ja saatiin väsynyt pelaajisto vastaan. No, ei auttanut. No, arvostan kyllä valtavasti kyseisen seuran upeaa juniorityötä, mutta herää kysymys, että onko menestyneelle seuralle noussut pelkokerroin menestymättömyydestä niin suureksi, että rehti urheiluhenki ja muiden kunnioittaminen on kortilla?

Stars- SaiPa 4-5. Maalivahdeille tulossa pitkä ilta…
 
Viestejä
61
Stars-Saipa jatkoajalla Saipalle 8-9. Yski-iskä ennusti että pitkä ilta tulossa veskoille, ja poskettomat torjuntamäärät siellä tulikin molempiin päihin😄 Viihdyttävää peliä!

Huomenna T16 välieräottelut sekä T18 finaalisarjan toinen kohtaaminen.
 
Viestejä
54
Vuodet eivät ole siskoksia eivätkä veljeksiä, mutta sinne suuntaan ollaan menossa T 18 -sarjan mitalipeleissä, siis verrattuna viime kevääseen. Saipa nujersi jälleen Norssin pronssipelissä - ja taas mentiin hurlumheitä. Viime keväänä joukkueet tyytyivät pronssimatsissa 12 maaliin, nyt syntyi 17. Ja nytkin Classic on marssimassa kultaan vastustamattomasti - tai ainakin siltä vaikuttaa.

Tällä kertaa pronssiottelussa oli todella tiukkaa. Lopussa astui esiin naisten B-liigassa läpimurron tehnyt nuori EH, joka tasoitti pelin ja ratkaisi jatkoajalla. Erikoista ottelussa oli sekin, että Saipasta nyt pisteitä kasasi peräti 8 eri pelaajaa. Norssin hyökkäyspelaaminen oli ajoittain todella vahvaa, mutta jäähyjä ei Saipaa vastaan kannata ottaa. Joukkueen onnistumisprosentti ylivoimalla kaikki pudotuspelit huomioiden oli 100 prosenttia.

On tietysti aika koettelevaa Norssille jäädä jälleen sille kamalimmalle sijalle neljä ja vieläpä uudelleen kotikentällä. Toivottavasti tuo sympaattinen ja ”erilaista” säbää pelannut vahva joukkue jatkossa saa jonkin mitalin. Iso kannustus heille ja Saipalle onnittelut, sillä kausi oli todella hankala niukan rosterin ryhmälle.
 
Viestejä
61
T18 SM-mitalistit kaudelta 2022-2023:
Kultaa Classic
Hopeaa Eräviikingit
Pronssia Saipa

T16 KoVa raivasi tänään tiensä finaaleihin, Classic puolestaan tasoitti sarjan FBC Turkua vastaan ja ratkaisu nähdään tiistaina!
 
Viestejä
81
Classic T18 ansaitusti mestariksi, onnittelut Tampereelle pelaajistolle.ja valmennukselle. Kyllä Classicin kärkipelaajat olivat liikaa ErVin nuorelle ryhmälle, joka lähes kokonaisuudessaan jatkaa sarjassa, ja pyrkii kirkastamaan mitalin ensi vuonna.
.
Hieno T21- sarja päättyi juuri, ja ErVi oli tänään tehokkaampi ja sen vuoksi ansaitsi mestaruuden. Onnittelut Mosalle

En haluaisi liikaa jälkiviisastella, mutta jäi kyllä Loistocastin haastattelussa mieleen Toni Katajiston sanat ErVin Inka Lippojoesta (haastattelu siis runkosarjan jälkeen), ”ei ole meitä vastaan näkynyt, heikkoja joukkueita vastaan tehdään pisteitä, meitä vastaan ei”. Ehkäpä finaalisarjan jälkeen näkemys on toinen, mene ja tiedä.
 
Viestejä
54
T21: Tietyllä tavalla piristävää, että finaalisarja päättyi ErVin voittoon. Kovatasoinen ja vauhdikas kolmen ottelun mittelö. Kyllähän siinä kaksi selvästi parasta ryhmää otti mittaa toisistaan.

T18: Mitä tähän sanoisi? Classicin ykköskentän taso on mykistävää - taisi tehdä kaikki maalit kakkosottelussa. Kun ns. "Lissun viiden hengen toimisto" alkaa pitää "palaveriaan" kentällä, vastustajan päädyssä tapahtuu aina vaarallisia asioita. Classicin T18-ryhmän voittaminen lyhyen ajan sisällä kahdesti (mitä pudotuspeleissä aina vaaditaan) on ollut nyt toisena vuotena peräkkäin mahdotonta kaikille. SaiPa siinä yhden kerran onnistui tänä vuonna ja viime vuonna, kun Classicilla oli optimaalinen kokoonpanonsa, mutta se yksi kerta ei riitä. Onnittelut Tampereelle.
 
Viestejä
27
Täytyy kyllä kompata Yski-iskää ja Oxcattia T18 sarjan osalta että olihan tuo Classicin 1. kenttä ihan omaa luokkaansa taisivat tehdä 12 finaaleissa tehdystä maalista 10 tai 11.

Eilen myös varmistui, että kaikissa tyttöjen sm-sarjoissa mestaruus menee eri puolella Suomea, mikä on mielestäni hyvä asia ja kertoo myös siitä, että monissa paikoissa tehdään hyvää ja hienoa työtä tyttösalibandyn parissa.

Onnittelut tasapuolisesti kaikille jos selvillä oleville mitalisteille, kaikki ovat ne varmasti ansainnet! Ja tsempit T16 sarjan jäljellä oleville joukkueille mitallipeleihin.
 
Viestejä
251
T21: Tietyllä tavalla piristävää, että finaalisarja päättyi ErVin voittoon. Kovatasoinen ja vauhdikas kolmen ottelun mittelö. Kyllähän siinä kaksi selvästi parasta ryhmää otti mittaa toisistaan.

T18: Mitä tähän sanoisi? Classicin ykköskentän taso on mykistävää - taisi tehdä kaikki maalit kakkosottelussa. Kun ns. "Lissun viiden hengen toimisto" alkaa pitää "palaveriaan" kentällä, vastustajan päädyssä tapahtuu aina vaarallisia asioita. Classicin T18-ryhmän voittaminen lyhyen ajan sisällä kahdesti (mitä pudotuspeleissä aina vaaditaan) on ollut nyt toisena vuotena peräkkäin mahdotonta kaikille. SaiPa siinä yhden kerran onnistui tänä vuonna ja viime vuonna, kun Classicilla oli optimaalinen kokoonpanonsa, mutta se yksi kerta ei riitä. Onnittelut Tampereelle.
Eikös T21 sarja pelattu 3 voitosta eli 5 peliä pelasivat?
Miksi maksullisia lähetyksiä?

Pitkän työmatkan johdosta en päässyt, kuin muutaman pelin seuraamaan livenä.

Laitanpa omat arviot sarjoista tuossa lähiviikkojen aikana, kun olen päässyt playoffien pelejä katsomaan tallenteilta ja onhan tuo T16 sarja ratkomattakin.
 
Viestejä
33
Classicin ykkösketju taitaa olla -05 syntyneitä? Kun nämä Ervin -06-07 saavat pelata ja kehittyvät 2 vuotta samanikäisiksi, kuin tämä ketju, niin eiköhän vastaava ylivoima ole odotettavissa? 2 vuotta harjoittelua tekee todella paljon tässä iässä.
Ja Classicin tytöt taitavat olla yhdessä vuosia harjoitelleet? Heiltä siis mitään pois ottamatta. Kultaa tuli.
 
Viestejä
81
Jatketaan vielä.

T18. "Lissun kenttä" tosiaankin oli avainroolissa mestaruudessa. Into piukea tuo osin aiheestakin esille tuon ikäeron. On kuitekin huomattava, että onhan tuossa Classicin kärkikentällisessä myös kaksi -06 pelaajaa, Märkälä ja Kotamäki. He siis ovat mukana u17-ryhmässä Eerikkilässä, kuten ErVin -06 kärkipelaajat.

Kyllähän ErVin -06 ja -07 ikäluokan kärkipelaajat voivat 1-2 vuoden aikajänteellä nousta yhtä isoon rooliin T18 sarjassa kuin Classicin -05 pelaajat nyt sarjassa olivat. Mikä ettei. Sellainen ero tässä on, että Classicin terävässä -05 kärjessä on aika monta hyökkääjää, kun taas ErVin -06-07 kärkipelaajissa varsin monta puolustajaa.

T21. Viisi peliä tietysti pelattiin.

Jokaista peliä voisi analysoida erikseen. 4 ensimmäistä peliä meni siis maalin erolla, ja anylysoimatta niitä sen tarkemmin, olisivat periaatteessa voineet päättyä miten tahansa, tasoerothan olivat marginaaliset. Kolme ekaa peliä meni jatko-ajalle, kuten tiedetään.

Viiden peli oli myös hyvin jännittävä. Siinä missä ensimmäinen erä oli ErVin, oli taas t
 
Viestejä
81
(jatkuu, edellinen lähti keskeneräisenä...) oli taas toinen erä Classicin (2-0).

Kolmannen erän alku oli enemmän Classicin pallohallintaa, ja Classicilla oli siinä pari maalipaikkaakin. Klisheisesti: kun et tee niin kaveri tekee. Mielestäni koko otttelusarjan kulminaatiopiste oli hienon syöttöketjun pohjustama Veera Mertasen 2-3 voittomaali. Tämä jälkeen ote siirtyi ErVille ja 2-4 maalin jälkeen joukkue puolusti todella kypsästi johtoaan, Classic ei enää päässyt kyytiin.

Ennen ottelua pohdin, antaako "Lissun kentällisen", jossa siis pääsääntöisesti Parviainen oli sentterinä, kahden sarjan kuormitus pienen edun ErVille. Varmasti antoi. Vaikka kentällinen ei missään nimessä huonosti pelannutkaan, niin ei se jalka enää maanataina voinut olla raikkaimmillaan, Toki kaikki muistavat Lissun upeat viime hetken maalit.

"Pennasen kentällistä" pidin etukäteen heikoimpana lenkkinä. Mutta ei se ihan niin mennyt. Kentällinen oli ehkä eniten purjeessa Classicin kentällisistä parissa pelissä, mutta puolusti hyvin, eikä päästänyt sitten kuitenkaan kovin montaa maalia. Ja loppujen lopuksi, kentällinen nousi viimeisessä ottelussa Classicin parhaaksi kentälliseksi, tehden joukkueen molemmat maalit. Tekivät myös 1.ottelussa kaksi maalia.

"Laitilan kentällisen" (ei pelannut sarjan 1. ottelussa, ja Laitilan pelipaikka vaihteli), suoritti hieman ristiriitaisesti. Kentällinen on täynnä erinomaisia pelaajia, ja otti lähes aina pallonhallinnan ja loi paljon painetta ErVin päätyyn. Ajoittain hyvin näyttävää peliä. Ja ratkoi hyvin pitkälti neljännen pelin Lahden ja Pitkäkankankaan tyylikkäillä maaleilla. Mutta kuitenkin. En tiedä oliko suorituspaineita liikaa. Minulla ei ole tarkkoja tilastoja, mutta kyllä myös omissa soi aika monta kertaa. Ja kentällinen "hävisi" ainakin viidennen, eli ratkaisumatsin. Se oli yksi ottelusarjan kulminaatiopiste.

ErVin kentälliset onnistuivat aika tasaisesti, ja erityisesti puolustivat hyvin, myös kolmoskentällinen. Joukkue on koko kauden pelannut pelaajamerkillä, sitä on harjoiteltu, ja sillä on pelattu, ja se pelitapana toimi hyvin. Pelaajavartointi petti harvoin, ja silloin kuin se petti, oli seurauksena Classicin maali tai ainakin maalipaikka. Joukkue ei niinkään ole täynnä pehmeäkätisiä maalisnaipereita, mutta on kyllä pullollaan hyvin liikkuvia ja fyysisesti vahvoja pelaajattaria. Maalintekijöinä kunnostautuivat lähinnä Rytkönen ja Lippojoki. Näin ErVin näkökulmasta katsottuna, ottelusarjan ratkaisevin asia oli kurinalainen puolustuspeli ja riittävä tehokkuus.

Mainitsinkin Inka Lippojoen jo aiemmin lähettämässäni viestissä Hän oli mielestäni ottelusarjan paras pelaaja. Piste. Tuotti jatkuvasti harmia Classicin pelaajille. Riistoja, repimistä, vahvaa peliä niin pallollisena kuin pallottomana, ja myös niitä tärkeitä maaleja. Todella monia muitakin upeita pelaajattaria nähtiin. Muita maininnan arvoisia ovat esimerkiksi Classicin Julia Saarinen, Natalia Pitkäkangas ja Alma Laitila. En tiedä onko kenelläkään pehmeämpää kosketusta palloon kuin Almalla. ErVistä voi Inkan lisäksi nostaa esimerkiksi Saskia Ormakin, Matilda Rytkösen ja Milla Yli-Kojolan nimet.

Upeita pelaajattaria oli areena täynnä. Hatun nosto, ja aplodit kaikille. Heistä on iloa seuroillensa vielä pitkäksi aikaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös