Pääkallo.fi

U19-naisten maajoukkue

Viestejä
346
Ruotsissa joka kolmas pelaaja on tyttö/nainen ja tavoitteena on päästä 50/50. Isosta pelaajamassasta tietysti löytyy enemmän tavoitteellisia, kilpailullisia ja lahjakkaita urheilijan aihioita. Kilpailu harvoista paikoista on kovempaa ja maajoukkueita kootessa valmentajilla on helpompi tehdä valintoja paikoille preferoimansa pelaajatyypin osalta.

Tuo ei tarkoita sitä, etteikö ruotsalaisille voitaisi pärjätä yksittäisissä kisoissa ja kisojen sisällä siinä yksittäisessä merkityksellisessä pelissä. Aikuismaajoukkueissa juuri tähän on pyrittykin Ja erityisesti miesten puolella onnistumisia on sen kautta tullut.
Sen sijaan junioriurheilussa, niin kivoja kuin maailmanmestaruudet onkin, järjestelmässä päätavoitteen pitää kuitenkin olla siellä pelaajien kehittämisessä niin urheilijana kuin kokonaisvaltaisemmin ihmisenä ja sillä tavoin mahdollistaa nousu jonain päivänä sinne aikuisten maajoukkueeseen. Missä sitten homma rakennetaan sitä kisojen yhtä tai kahta tärkeää peliä varten.

Isossa kuvassa kuitenkin tärkeintä on ne juniorimäärät. Ihan jo siksikin, että Tsekki on kovaa vauhtia menossa määrässä ohi ja kauanko sitten kestää, ennen kuin he menee meistä ohi? Tarvitseeko vuosikymmenen, vähemmän vai enemmän…
100% samaa mieltä. Laji täytyy saada kasvamaan etenkin tyttöpuolella. Minä näen sen melkein hopealuotina, joka ratkaisee kaiken. Kilpailullisuus lisääntyy, treeniolosuhteet paranevat, valmennus paranee, yleisömäärät kasvaa, rahaa löytyy paremmin koko lajille jne.

Ei lajin kasvaminen tietenkään oikeasti kaikkea ratkaise, mutta mahdollisuudet mennä eteenpäin paranisivat valtavasti.
 
Viestejä
5
Hyvää keskustelua on joten koitan hivenen niputtaa osan näistä asioista. Pieni taulukko keskusteluista täällä Pääkallon keskustelupalstoilla. En kerännyt sen sijaan sen kummallisemmin pelitavallisia tai sisältöön liittyviä asiota enkä laittanut lähdeletteloa, joten pahoittelut jos olen lainannut ajatustasi ilman linkitystä.

Ongelma
Ongelman Kuvaus
Ratkaisu
Riskit
Pelaajamäärän kasvattaminenSeurojen vähäinen kiinnostus tyttöjoukkueiden perustamiseenLiigaseuroilta ja Naisten 1.divisioonaseuroilta (pääsarjat) edellytetään vähintään neljän (4) tyttöjuniorijoukkueen laajuista toimintaa ja näiden pelaamista liiton sarjoissa. Myös uuden joukkueen perustamisesta liitto voisi vaikka antaa kannustimena veskan kamat etc. Seurat saattavat kokea velvoitteet rasitteeksi, varsinkin ne joukkueet jotka ovat "kaveriporukoita". Tämä voi heikentää motivaatiota ja resursseja näiden joukkueiden osalta?
Pelaajaliikenteen hallitsemattomuusPaikkakunnalla 1-2 seuraa tekevät juniorien kasvatustyötä ja muut seurat sitten rekrytoivat aina T16-ikäluokasta alkaen valmiit pelaajat. Siirtokorvausten nostaminen tuntuviksi, jotta seurat keskittyisivät oman toiminnan kasvattamiseen eikä "käkeämiseen". Paikallisella sopimisella voisi siirtokorvauksista sopia erikseen, joka myös edistäisi (ehkä) keskusteluyhteyttä seurojen välillä. Jos siirtokorvaukset olisivat tuntuvat, niin jokaista pelaararekrytointia mietittäisiin hivenen vakavamminSiirtokorvausten nostaminen voisi johtaa pelaajien liikkuvuuden vähenemiseen mikä saattaa omalta osaltaan vaikuttaa pelaajien kehitykseen.
Harjoittelun laatuPelipaikasta kilpailun puute liigassa johtaa pelaajien motivaation ja kehittymisen puutteeseen. Paikka 3. kentästä tulee annettuna, jos vain makset 1000-3000 EUR/kausi. Tämä mahdollistaa Liigastatuksen, mutta ei takaa pelaajen kehittymistä Lisää kilpailua liigan sisällä ja panostusta pelaajien henkilökohtaiseen kehitykseenKilpailun lisääminen luo paineita, mikä voi vaikuttaa pelaajien motivaatioon ja pelaamisen ja harjoittelun mielekkyyteen, jos vaatimustaso nousee. Tämä voi myös johtaa stressin kasvuun sekä loukkaantumisriskeihin
Valmennuksen vaihteleva laatuKarkeasti noin 20% valmentajista osaa valmentaa Liiga ja naisten 1.divisioonan tasolla niin, että tästä syntyy tulosta. noin 80% valmentajista omaa merkittäviä puutteita joko substanssiosaamisen saralla tai sitten pedagogisella puolella. Parannetaan valmentajakoulutusta ja tuetaan valmentajien jatkuvaa kehitystä. Nykyiset valmennuskoulutuksen menetelmät (menetelmät, ei siis sisältö) on kehitelty 1990-luvulla. Valmennuskoulutuksen sisältö on kehittynyt, mutta valmentamisen menetelmät ovat viime vuosituhannelta. Koulutuksen lisääminen vaatii merkittäviä resursseja ja koulutusjärjestelmän uudistaminen vaatii resursseja, aikaa ja älyllistä pääomaa ja yhteistyötä. Lisäksi noin 80% valmentajista motivaatio osallistua koulutuksiin on hyvin rajallinen varsinkin jos pitäisi oppia uutta. sen sijaan 80% valmentajista mielellään kertoo omasta valmennusfilosofiastaan opetusmielessä muille.
 
Viestejä
840
Hyvää keskustelua on joten koitan hivenen niputtaa osan näistä asioista. Pieni taulukko keskusteluista täällä Pääkallon keskustelupalstoilla. En kerännyt sen sijaan sen kummallisemmin pelitavallisia tai sisältöön liittyviä asiota enkä laittanut lähdeletteloa, joten pahoittelut jos olen lainannut ajatustasi ilman linkitystä.

Ongelma
Ongelman Kuvaus
Ratkaisu
Riskit
Pelaajamäärän kasvattaminenSeurojen vähäinen kiinnostus tyttöjoukkueiden perustamiseenLiigaseuroilta ja Naisten 1.divisioonaseuroilta (pääsarjat) edellytetään vähintään neljän (4) tyttöjuniorijoukkueen laajuista toimintaa ja näiden pelaamista liiton sarjoissa. Myös uuden joukkueen perustamisesta liitto voisi vaikka antaa kannustimena veskan kamat etc.Seurat saattavat kokea velvoitteet rasitteeksi, varsinkin ne joukkueet jotka ovat "kaveriporukoita". Tämä voi heikentää motivaatiota ja resursseja näiden joukkueiden osalta?
Pelaajaliikenteen hallitsemattomuusPaikkakunnalla 1-2 seuraa tekevät juniorien kasvatustyötä ja muut seurat sitten rekrytoivat aina T16-ikäluokasta alkaen valmiit pelaajat.Siirtokorvausten nostaminen tuntuviksi, jotta seurat keskittyisivät oman toiminnan kasvattamiseen eikä "käkeämiseen". Paikallisella sopimisella voisi siirtokorvauksista sopia erikseen, joka myös edistäisi (ehkä) keskusteluyhteyttä seurojen välillä. Jos siirtokorvaukset olisivat tuntuvat, niin jokaista pelaararekrytointia mietittäisiin hivenen vakavamminSiirtokorvausten nostaminen voisi johtaa pelaajien liikkuvuuden vähenemiseen mikä saattaa omalta osaltaan vaikuttaa pelaajien kehitykseen.
Harjoittelun laatuPelipaikasta kilpailun puute liigassa johtaa pelaajien motivaation ja kehittymisen puutteeseen. Paikka 3. kentästä tulee annettuna, jos vain makset 1000-3000 EUR/kausi. Tämä mahdollistaa Liigastatuksen, mutta ei takaa pelaajen kehittymistäLisää kilpailua liigan sisällä ja panostusta pelaajien henkilökohtaiseen kehitykseenKilpailun lisääminen luo paineita, mikä voi vaikuttaa pelaajien motivaatioon ja pelaamisen ja harjoittelun mielekkyyteen, jos vaatimustaso nousee. Tämä voi myös johtaa stressin kasvuun sekä loukkaantumisriskeihin
Valmennuksen vaihteleva laatuKarkeasti noin 20% valmentajista osaa valmentaa Liiga ja naisten 1.divisioonan tasolla niin, että tästä syntyy tulosta. noin 80% valmentajista omaa merkittäviä puutteita joko substanssiosaamisen saralla tai sitten pedagogisella puolella.Parannetaan valmentajakoulutusta ja tuetaan valmentajien jatkuvaa kehitystä. Nykyiset valmennuskoulutuksen menetelmät (menetelmät, ei siis sisältö) on kehitelty 1990-luvulla. Valmennuskoulutuksen sisältö on kehittynyt, mutta valmentamisen menetelmät ovat viime vuosituhannelta.Koulutuksen lisääminen vaatii merkittäviä resursseja ja koulutusjärjestelmän uudistaminen vaatii resursseja, aikaa ja älyllistä pääomaa ja yhteistyötä. Lisäksi noin 80% valmentajista motivaatio osallistua koulutuksiin on hyvin rajallinen varsinkin jos pitäisi oppia uutta. sen sijaan 80% valmentajista mielellään kertoo omasta valmennusfilosofiastaan opetusmielessä muille.
Tuleeko hattuvakiolla heitetystä mutusta uskottavampaa, kun sen taulukoi?
Esim. nuo prosenttiarvaukset on melkoista huuhaata vailla minkäänlaista datapohjaa. En löydä niille edes pohjaa aiemmasta keskustelusta, vaikka jo sekin on ollut aika villiä.

En silti väitä, ettei tuossa joissain jutuissa osuttaisi oikeaankin. Esitystapa sen sijaan on maltillisestikin ilmaistuna poliitikkomaisen sumuttava, ikään kuin kehystetään omat mielipiteet muiden yhteiseksi näkemykseksi tai jopa faktaksi. Ja noinhan se ei ole. Mielipiteet on mielipiteitä. Ja mutu on mutua.
 
Viestejä
1
Paljon hyvää kommentointia tällä palstalla ja hienoa, että tyttösalibandy kiinnostaa niin useaa kommentoijaa. Useimmista asioista on helppo olla samaa mieltä, joten en ala niitä toistamaan. Muutaman uudemman näkökulman haluan antaa, läheltä joukkuetta ja sen pelaajia, samoin kuin sen ulkopuolelle jääneitä, pitkään seuranneena.

Suomen tyttösalibandyn tila vs. kilpailijamaat

Ruotsi ja Tsekki pelasivat Lahdessa kiistatta parempaa salibandya kuin Suomi. Siihen nähden MM-hopea on erinomainen saavutus. Lahden turnaus antaa kuitenkin vain yhden, kapean katsannon suomalaiseen tyttösalibandyyn. Tällä valmennustiimillä, johtamisella, joukkueella ja pelitavalla tuo tulos oli just se mitä korkeintaan ansaittiin.

Valmennus ja johtaminen

Mulla ei ole tiedossa, että mikään Leppäsen tai Santasen koskaan valmentama joukkue olisi pelannut parempaa salibandya kuin mitä nyt nähtiin. Voin olla tietysti väärässäkin. Leppäsen viime kausien näytöt Welhoissa eivät myöskään mairittele. Maajoukkueen vetäminen on epäkiitollinen tehtävä, kun joukkueen kanssa pääsee tekemisiin vain puolen tusinaa kertaa vuodessa. Siksi noihin rooleihin ei kovin moni hyvä valmentaja edes hakeudu ehdolle. Joukkueen ja pelaajien seuravalmentajien kanssa valmennus voisi toki kommunikoida ja tehdä yhteistyötä maajoukkuetapahtumien välilläkin mutta tietääkseni tätä ei tapahtunut juuri lainkaan.

Joukkue ja sen valintaprosessi

Joukkueen kokoamisessa on suorastaan häpeällistä, miten valmennus hirttäytyi aikaisessa vaiheessa useamman vuoden juniorimaajoukkueissa pelanneisiin 2005 syntyneisiin tyttöihin. Näistä tytöistä lähes kaikki pelaavat naisten F-liigaa, osa isossa pallollisessa roolissa mutta liian moni pieniä minuutteja puolustusvoittoisesti eli pallottomasti kolmos- ja/tai vilttiketjussa. Jälkimmäisten osalta kehitys on taantunut ja moni T21 ja T18 SM-pelejä päättyneellä kaudella pelannut tyttö on ajanut pallotaidoissa, peliälyssä ja pelirohkeudessa ohi. Voimasuhteet 2005 vs. 2006 syntyneiden välillä eivät voi olla niin vahvasti 2005 eduksi kuin Lahteen valitussa joukkueessa oli. Muutama 2007 syntynyt lahjakkuus onneksi joukkueeseen pääsi.

Viimeiset kaksi kautta T21 ja T18 SM-sarjoja ovat dominoineet Classic ja Eräviikingit, ja SM-finaalisarjat ovat olleet erittäin tasokasta salibandya, mielestäni joukkuetasolla jopa parempaa kuin mitä maajoukkue esitti. Tietojeni mukaan Leppänen ei nähnyt paikan päällä yhtään näiden joukkueiden peliä päättyneellä kaudella. Santanen on nähty kahdessa näiden joukkueiden ottelussa. Vahvat esitykset junioreiden SM-sarjoissa nostivat vain kaksi tyttöä maajoukkueeseen. Käsittämätöntä.

Molemmat edellä mainitut seurat ansaitsevat kiitosta myös siitä, että junioreita ei nosteta heti kun mahdollista F-liigaan vaan saavat rauhassa kehittyä isossa pallollisessa roolissa T21 ja T18-peleissä. Tämä osaaminen ei nyt riittänyt maajoukkuevalintaan paria poikkeusta lukuun ottamatta. Naisten F-liigan pelillinen taso ei ole kärjen takana kovin kummoinen, siihen nähden esimerkiksi Saipan/Pelicansin liigatyttöjen – pl. Miisa ja Elsa – invaasio maajoukkueeseen ennen T21 ja T18 kärkeä on hyvin erikoista.

Pelitapa ja roolitus

Suomen taktiikka Lahdessa näytti perustuvan täysin Miisan ja Elsan tehojen varaan. Pelien edetessä ympärille löytyi oikeat pelaajat ja tehoja saatiin mutta kova kuormitus näkyi väsymyksenä silloin kun olisi pitänyt olla terävimmillään. Pelien edetessä myös hissiliike ylempiin / alempiin kentällisiin osui pääosin oikeaan. Erityisesti ihmetyttää miksi Suomi ei pelannut enempää kaikilla kolmella kentällisellä ja antanut alempienkin kenttien pelata täysillä hyökkäyssuuntaan kuten Ruotsi ja Tsekki. Jos ajatus oli, että kakkonenkin saa hyökätä, niin miksi siellä oli pelaajia jotka eivät saa juuri yhtään syöttöä perille tai jopa välttelevät pallollista vastuuta. Yhtä lailla, jos kolmosen rooli oli vain pitää oma pää puhtaana ja lepuuttaa kärkikentällisiä, miksi sinne jätettiin taitavia pallollisia pelaajia? Eikö valmennus tuntenut pelaajiaan? Tsekki-pelin kolmosen vaihdot olivat maksavan yleisön halventamista, kun palloa vain pyöritettiin alakolmiossa. Osa pelaajista varmasti tunsi itsensä petetyksi, kun taktiikka Lahdessa ja sen myötä oma rooli oli kovin erilainen kuin kauden aiemmissa maajoukkueturnauksissa.

MM-hopeasta voimme olla onnellisia mutta tapa, miten se otettiin, jätti luvattoman paljon jossiteltavaa.
 
Viestejä
53
Joukkueen ja pelaajien seuravalmentajien kanssa valmennus voisi toki kommunikoida ja tehdä yhteistyötä maajoukkuetapahtumien välilläkin mutta tietääkseni tätä ei tapahtunut juuri lainkaan.
Tämä on itselleni yllättävä tieto, sillä olen ollut siinä käsityksessä, että kommunikointi leiritysten välillä on ollut tyttömaajoukkueissa (U17 ja U19) hyvää.

Ainakin nuoremmassa majussa valmentaja-/pelaajasoittoja on tehty lähes joka toinen kuukausi + yhteisiä palavereita pidetty. Tämän kuullut itse pelaajilta. Se on harmi, jos vanhemmassa majussa ei tähän olla syystä tai toisesta pystytty..
 
Viestejä
281
Toivottavasti maju-johto organisoi ja ’määrää’ listoilla olevat treenaamaan poikajoukkueitten kanssa.
Sieltä se tarvittava lisä löytyy Ruotsin kaatoon!
Toivottavasti tyttöjoukkueet aloittavat harjoittelemaan laadukkaasti ja priorisoivat joukkueen edun kaikessa tekemisessä yksilön edelle. Nyt vallalla on ollut yksilöiden poikkeuksellinen hehkutus niin maajoukkuetasolla, kuin F-Liigassakin ja se jos jokin on yhdessä nuorentuneen pääsarjatason kanssa ajanut "meidänpelin" katastrofaalisen tilaan.

Kiistaton tosiasia on, kuinka meidän yksilöt on vain pisara meressä Ruotsin ja Tsekin pelaajistoissa ei Ruotsin ja Tsekin "tähtien" tarvitse erikseen saada vapauksia peliinsä erottuakseen massasta, vaan he luottavat itseensä joukkueen etu etusijalla ja saavat menestyksen kautta tarvittavaa luottoa ja uskoa omalle tekemiselleen yhdessä joukkueen kanssa.

Suomen joukkueen yhteistyö ja pelaaminen on ollut aina ja tulee varmasti jatkossakin olemaan meidän pienen Suomen parhain ase nyt ja tulevaisuudessa.


Huom!
U19 valmennus sortui siinä missä u17 valmennus on sortumassa, lisäksi Soikkelit, Pienhäkkiset ja kumppainit yksilön vapauksiin yli joukkueen edun.
 
Viestejä
182
Toivottavasti tyttöjoukkueet aloittavat harjoittelemaan laadukkaasti ja priorisoivat joukkueen edun kaikessa tekemisessä yksilön edelle. Nyt vallalla on ollut yksilöiden poikkeuksellinen hehkutus niin maajoukkuetasolla, kuin F-Liigassakin ja se jos jokin on yhdessä nuorentuneen pääsarjatason kanssa ajanut "meidänpelin" katastrofaalisen tilaan.

Kiistaton tosiasia on, kuinka meidän yksilöt on vain pisara meressä Ruotsin ja Tsekin pelaajistoissa ei Ruotsin ja Tsekin "tähtien" tarvitse erikseen saada vapauksia peliinsä erottuakseen massasta, vaan he luottavat itseensä joukkueen etu etusijalla ja saavat menestyksen kautta tarvittavaa luottoa ja uskoa omalle tekemiselleen yhdessä joukkueen kanssa.

Suomen joukkueen yhteistyö ja pelaaminen on ollut aina ja tulee varmasti jatkossakin olemaan meidän pienen Suomen parhain ase nyt ja tulevaisuudessa.


Huom!
U19 valmennus sortui siinä missä u17 valmennus on sortumassa, lisäksi Soikkelit, Pienhäkkiset ja kumppainit yksilön vapauksiin yli joukkueen edun.
Hyvä teksti! Itse toivoisin myös että valmentajat uskaltaisivat valmentaa taktisesti joukkuetta. Mielestäni Suomessa keskitytään liikaa yksilöön tai sanotaan että ei saa valmentaa liikaa ettei pelaaja juokse vaan "raiteilla".
Tällä hetkellä niin vanhimmissa junnuissa kuin naisten fliigassakin osa valmentajista joko pelkää valmentaa tai sitten ei osaa valmentaa joukkuetta.
 
Viestejä
1,500
Suomen joukkueen yhteistyö ja pelaaminen on ollut aina ja tulee varmasti jatkossakin olemaan meidän pienen Suomen parhain ase nyt ja tulevaisuudessa.
Näin se on, ja myös kilpailijamaissa.
Ero on vaan se että kilpailijamaissa teknisen-, fyysisen- ja taktisen osaamisen käyrät jyrkässä nousussa kun taasen meillä ei niinkään ole.
Mukavuusalueen ulkopuolelta löytyy todella usein se extra joka määrittää voittajan.
 
Viestejä
281
Sorry, tätä viimeistä lausetta en ymmärtänyt ollenkaan.
Tuskin sitä moni muukaan ymmärtää.

Viimeisimmässä Loistocastissa toinen juontajista kehui, kuinka on omat pelaajat saanut eri ominaisuuksissa kansainväliselle tasolle paitsi fyysisyydessä. Mietinpä vaan kuinka hiton kaukana todellisuudesta voi olla jos näin ajattelee T16 ikäisten pelaajien kanssa valmentava henkilö ja vieläpä esimerkiksi tämän valmentajan joukkue oli yksi kovimmista suosikeista T16 sarjaan jäämällä kuitenkin neljänneksi. Koska yksilöt ei joukkue.

F-Liiga, T21 ja T18 sarjoissa pitää välittömästi tehdä linjauksia fyysisen pelaamisen suhteen.

U19 joukkueessa pelanneista valtaosa on ollut juuri T16 ikäisinä tai siis C- junnuina varmasti Suomen kovimpia pelureita omissa sarjoissaan, mutta seuraava noin 2-3 vuoden matka voi olla kuljettuna kivinen ja sorainen, kun valitojen maailma aukenee näille uusille nuorille loistaville T16 ikäisille pelaajille.
 
Viestejä
25
Mietinpä vaan kuinka hiton kaukana todellisuudesta voi olla jos näin ajattelee T16 ikäisten pelaajien kanssa valmentava henkilö ja vieläpä esimerkiksi tämän valmentajan joukkue oli yksi kovimmista suosikeista T16 sarjaan jäämällä kuitenkin neljänneksi. Koska yksilöt ei joukkue.
Täyttä asiaa! 👍🏻
 
Viestejä
840
Taitaa olla niin, että kaksituhattaluvun alusta nykypäivään ihan kaikissa palloilulajeissa junioritoiminnassa ja liittojen valmennusjärjestelmissä on nimenomaan keskitytty yksilön kehittämiseen.
 
Viestejä
49
Tuskin sitä moni muukaan ymmärtää.

Viimeisimmässä Loistocastissa toinen juontajista kehui, kuinka on omat pelaajat saanut eri ominaisuuksissa kansainväliselle tasolle paitsi fyysisyydessä. Mietinpä vaan kuinka hiton kaukana todellisuudesta voi olla jos näin ajattelee T16 ikäisten pelaajien kanssa valmentava henkilö ja vieläpä esimerkiksi tämän valmentajan joukkue oli yksi kovimmista suosikeista T16 sarjaan jäämällä kuitenkin neljänneksi. Koska yksilöt ei joukkue.

F-Liiga, T21 ja T18 sarjoissa pitää välittömästi tehdä linjauksia fyysisen pelaamisen suhteen.

U19 joukkueessa pelanneista valtaosa on ollut juuri T16 ikäisinä tai siis C- junnuina varmasti Suomen kovimpia pelureita omissa sarjoissaan, mutta seuraava noin 2-3 vuoden matka voi olla kuljettuna kivinen ja sorainen, kun valitojen maailma aukenee näille uusille nuorille loistaville T16 ikäisille pelaajille.
Toki aiheen sivusta, tässä ketjussa kun käsitellään U19 maajoukkueen edesottamuksia, mutta kyseinen allekirjoittanut täällä sen verran korjaa tätä kommenttia että kyseessä oli oman valmennuksen kritisointi ja sen ymmärrys missä on menneen seitsemän kauden aikana menty metsään.
 
Viestejä
49
Taitaa olla niin, että kaksituhattaluvun alusta nykypäivään ihan kaikissa palloilulajeissa junioritoiminnassa ja liittojen valmennusjärjestelmissä on nimenomaan keskitytty yksilön kehittämiseen.
Tämä taitaa olla melkeinpä lajista riippumatta ainainen soutamisen ja huopaamisen aihe. Eli siinä kohtaa kun joukkuepeli on uomissaan, mutta ei pärjätä aletaan huhuilemaan taitavampien ja pelejäratkovien yksilöiden perään ja isketään fokusta sinne. Sitten kun ei pari yksilöä riitä, aletaan huopaamaan kohti parempaa joukkuepelaamista.

Isossa kuvassa Tsekit nähtiin aiemmin individualisteina ja taitavina yksilöinä, heillä suuntaus on ennemminkin yhtenäisemmän joukkuepelaamisen suuntaan ja he ovat ikävä kyllä menossa suunnilleen lajista riippumatta karkuun.

Epäilen että lajiliitoilla on kuitenkin arjen tekemiseen hyvin vähän kosketuspintaa ja vaikutusmahdollisuuksia. Jokainen valmentaja tekee kuitenkin omanlaisiaan harjoituksia ja harjoituttaa ja peluuttaa joukkuettaan oman näkemyksensä mukaan. Osa koutseista toki käy maajoukkuetiekoulutuksia, mutta ei lähellekään kaikki. Kyllä sieltä nousee jatkossakin niin yksilöitä kuin viimeisen päälle joukkuepelaajiakin. Noista vaan on hemmetin hankala varmasti kasata sitten se paras joukkue, joka osaa pelata yhteen.

Eilen vilkaisin tuon välieräpelin Tsekkiä vastaan uudestaan ja ykkösketjun takana pelinrakentaminen näytti äärimmäisen vaikealta ja epävarmalta, etenkin Iina Ranne-Sanni Kahila kaksikko näytti siltä ettei pallovarmuutta ollut nimeksikään. Tässä tullaan kyllä asian ytimeen siinä, että joukkueeseen pitäisi valita oikeasti isossa roolissa pelanneita pelaajia eikä pelkän F-liigapelaajan statuksen mukaan. Jos pelaat jämäminuutit F-liigassa ilman palloa niin eipä siinä peleissä kehity muuhun kuin jämäminuuttien pelaamiseen ilman palloa.
 
Viestejä
34
Täällä kun puhuttu maajoukkuetiestä kaikkea, niin yksi selkeä kehittämisen alue heillä on: ajantasainen kamerakuvaus keskeltä. Olisi kiva seurata pelejä suorana ja keskeltä kuvattuna. Eerikkilän takaa ylhäältä kuvattu on kauhea katsoa eikä siitä saa mitään selvää. Ja näkee jälkeenpäin pelit.
 
Viestejä
1,500
Täällä kun puhuttu maajoukkuetiestä kaikkea, niin yksi selkeä kehittämisen alue heillä on: ajantasainen kamerakuvaus keskeltä. Olisi kiva seurata pelejä suorana ja keskeltä kuvattuna. Eerikkilän takaa ylhäältä kuvattu on kauhea katsoa eikä siitä saa mitään selvää. Ja näkee jälkeenpäin pelit.
Fokus tulee olla siellä missä pelaaja viettää eniten aikaa eli päivittäisessä ja viikoittaisessa harjoittelussa!
Ei Eerikkilän piipahduksilla mitään ihmeloikkia kehitykseen saada vaan kehitys tulee joukkue- ja seuratasolla.
 
Viestejä
49
Fokus tulee olla siellä missä pelaaja viettää eniten aikaa eli päivittäisessä ja viikoittaisessa harjoittelussa!
Ei Eerikkilän piipahduksilla mitään ihmeloikkia kehitykseen saada vaan kehitys tulee joukkue- ja seuratasolla.
Itse näen Eerikkilän reissujen pääantina sen, että pelaajat näkee missä muut suurinpiirtein menee. Ja toki tuolla pyritään ajamaan maajoukkueiden pelitapaa pelaajille tajuntaan. Samoin jossain määrin pyritään tuomaan maajoukkuetietapahtuman pääpointteja myös seuravalmentajille.

Noista on purkupalsut jotka löytyy Youtubesta, sinällään ihan mielenkiintoista näin ulkopuolisellekin esim.
 
Viestejä
281
Isossa kuvassa Tsekit nähtiin aiemmin individualisteina ja taitavina yksilöinä, heillä suuntaus on ennemminkin yhtenäisemmän joukkuepelaamisen suuntaan ja he ovat ikävä kyllä menossa suunnilleen lajista riippumatta karkuun.
Näille jopa naurettiin. Nyt kun yhtenäisempi pelaaminen yhdistettynä taitaviin pelaajiin reilulla kilpailulla on antanut kilpailuedun Suomeen verrattuna.

Nähtäväksi jää kuinka uusi huippu-urheilujohtaja saa lajikuttuuria toimivammaksi. Uskon vuosien kokemuksen Sveitsissä ja Tsekeissä olevan suomelle eduksi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös