Pääkallo.fi

Välieräsarja Classic - Oilers

Finaaleihin?

  • Classic

  • Oilers?


Results are only viewable after voting.
Viestejä
498
Näennäisen tiukka peli. Classic taisi pelata Eco moodissa, teki vain sen mitä tarvitsi. Olisi voinut halutessaan nöyryttää Oilersia vikoilla minuutilla ottamalla veskarin pois, ihan vaan näyttääkseen malliksi että miten se hoituu. Oilersilla tais olla pallo n 30 sekuntia parin vikan minuutin aikana.

No ehkä vähän paremmin Oilers pystyi tänään vastaamaan, mutta oliko se sitten enemmän sitä että Classic oli nostanut jalkaa kaasulta.

Siinä kuitenkin hyvää benchmarkkia Oilersille tulevaisuutta varten, mille tasolle tekeminen pitäisi kehittyä.
 
Viestejä
507
Mikä tämä pihan pyyhe show oli joku selittää
Minulta myös mennyt ohitse. Kuulostaa lähinnä siltä, että Luukkosen kannattaisi keskittyä nyt salibandyyn ja joukkueensa kehittämiseen eikä Pihaan tai siihen miten hyvä Classic on. Haastattelusta toiseen jauhaa lähinnä Classicin hyvyydestä, ilmeisesti on jo etukäteen luovutettu homma.
 
Viestejä
498
Muistanko väärin vai tarjosiko Veikkaus syksyllä ennen kauden alkua Classicin mestaruudelle jotain ihan käsittämätöntä kerrointa kuten 2.30 ? Jotenkin muistelen tällaista keskustelua seuranneeni jossain ja yhtäkkiä Veikkaukselta katosikin tuo "tarjous" kuin tuhka tuuleen.

Jos joskus haaveilee laittavansa isoa panosta kiinni, niin ehkä tuohon olisi kannattanut, jos ei nyt ihan taloansa pistää likoon, niin ainakin kesämökin verran...
 
Viestejä
7,838
"Laittaisin painetta Salibandyliiton suuntaan, joka on laittanut meille jo kolme kotipeliä samaan aikaan kiekko-otteluiden kanssa."

Sanokaapa onko oikeasti niin, että Salibandyliitto naulaa yksin nämä ajat?
 
Viestejä
498
Mietin tätä Clasun ylivoimaa... siis kuinka paljon se juontuu laadukkaammasta harjoittelusta ja vaatimustasosta? Ymmärrän että tuollaisia pelaajia / yksilöitä ei joka jengiin ole mahdollista saada, mutta kuinka paljon muut joukkueet antavat tasoitusta siinä perus arjessa? Ja jos siinä on eroa joka näkyy tuloksissa noin radikaalisti niin miksi vaatimustaso tekemiselle ei voisi olla sama muissa jengeissä? Onko kaikissa muissa joukkueissa homma vaan ihan puuhastelua, mukavuusalueella pyörimistä ja yksi porukka tekee tosissaan?
 

Säbantteri

Mietin tätä Clasun ylivoimaa... siis kuinka paljon se juontuu laadukkaammasta harjoittelusta ja vaatimustasosta? Ymmärrän että tuollaisia pelaajia / yksilöitä ei joka jengiin ole mahdollista saada, mutta kuinka paljon muut joukkueet antavat tasoitusta siinä perus arjessa? Ja jos siinä on eroa joka näkyy tuloksissa noin radikaalisti niin miksi vaatimustaso tekemiselle ei voisi olla sama muissa jengeissä? Onko kaikissa muissa joukkueissa homma vaan ihan puuhastelua, mukavuusalueella pyörimistä ja yksi porukka tekee tosissaan?

Siis tottahan toki Classicin resurssit ja muut vetovoimatekijät ovat niin kovia, että seuralla on mahdollisuus rakentaa ylivertainen joukkue. 10 majumiestä. Kaikki muut ovat tässä pitkällä takamatkalla.

Varmasti myös valmennus on ensiluokkaista. Mutta kyllähän laadukasta arkitekemistä löytyy muiltakin. Lähimmäksi päässee SPV, on jossain esim. fyysisessä valmennuksessa ja työnteon määrässä ehkä Classicia edelläkin.
 
Viestejä
196
Classicilla kymmenen maajoukkuemiestä jotka harjoittelevat ammattimaisesti ja ovat esimerkkinä joukkueen nuoremmille. Maajoukkuepelaajat Classicissa saavat myös toimeentulon salibandyn kautta.
Myös joukkueen runko on pysynyt samana vähintään neljä kautta yhdessä.
Nykyn käden jälki näkyy vielä Classicissa.

Esimerkiksi Oilerssilla ei ollut yhtään maajoukkuepelaajaa MM- kisajoukkueessa joten harjoittelussa ei saatu samaa etua kuten Classic. Nyt tällä kaudella harjoittelun taso on todennäköisesti kehittymässä samalle tasolle kuin Classicilla.
Silti Oilers haastaa Classicin jo nyt ja tulevaisuudessa vielä paremmin kun ovat pelanneet pari kautta yhdessä ja parhaimmat saaneet lisää kokemusta maajoukkuepelaajina.
Haastajia tulee myös Turusta ja Seinäjoelta.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Indians
18.30
1.624.803.80
Classic - Nokian KrP
30.3 17.30
1.764.703.30
F-liigakarsinta M
1X2
1X2
EräViikingit - Tiikerit
18.30
1.535.204.00
M-Team - FBC Turku
30.3 15.30
2.164.552.42
Näytä kaikki
>
Viestejä
7,838
Veikkaan Oilersilla olevan ihan kohtuulliset mahdollisuudet jopa finaaleihin viiden vuoden sisällä.
 
Viestejä
507
Siis tottahan toki Classicin resurssit ja muut vetovoimatekijät ovat niin kovia, että seuralla on mahdollisuus rakentaa ylivertainen joukkue. 10 majumiestä. Kaikki muut ovat tässä pitkällä takamatkalla.
Kyse tuskin on tästä 2018 maajoukkueesta. Mitkä on ne Classicin resussit? Onko majumiehet tuleet taianomaisesti jostain "resursseista"?
Lippumyyntiin suhteutettuna firmalla pitää olla aika älyttömästä sponssaajia kun luultavasti palkkaakin pitää maksaa. Tai sitten se palkka tulee "mun pussista" kun lapsi pelaa Classicissa. :LOL:
Mielenkiintoinen asetelma tässä muutamien vuosien sisään on se kun Pylsy poistuu, osa konkareista ehkä siirtyy muualle, mutta toisaalta Sikkinen-Helin-Koskinen/Tykkyläinen on käytännössä Suomen kovimpia kentällisiä jo nyt.
 
Viestejä
498
Kiitos hyvistä kommenteista. Jatkokysymyksenä herää sitten että onko tämä laji oikeasti sitten Suomen korkeimmalla tasolla n. 90%:sti ihan puuhastelun tasolla jos yksi jengi on hävinnyt vain muutaman pelin viimeisen parin kauden aikana ja pystyy ihan rutiinitasollaan hoitelemaan vastustajat ”miten haluaa”? Eli Classic on ainoa joka pystyy hoitamaan sen arjen ja harjoittelun laadukkaasti? Ehkä SPV yrittää vähän sinne päin.

Edit: miksi yksikään jengi esim tietoisesti antaisi tasoitusta fysiikassa. Kai siitä kunnon tai voiman parannuksesta hyötyy puukäsi siinä missä majuporukatkin?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
498
Esim. futiksen puolella HJK:lla toki ylivertaiset resurssit, mutta kyllä mä luulisin että harjoituksellisesti ja valmennuksen osalta monikin jengi tekee lähes samaa laatua.
 
Viestejä
112
Kyllä se vaan niin on, että se tekeminen arjessa, treeneissä on laadukkaampaa, määrätietoisempaa jne. Siitä on sitten noustu majuun ja mestaruuksiin. Onhan pelaajamateriaalikinhyvä, mutta ei selitä asiaa isossa kuvassa. Kunnon toimeentuloa sählystä ei saa kukaan. Classicissa saa parhaat kohtuullisen korvauksen, mutta sen kanssa eläminen on kituuttamista. He ovat kuitenkin hyväksyneet heikon tulotason, jotta voivat panostaa sählyyn. Lajin ominaispiirre on se, että kukaan sitä ei voi tehdä rahan vuoksi.
 

mpl

Viestejä
52
Osittain selitys löytyy siinä, että (en käyttäisi termiä puuhastelua mutta) muiden toiminnasta löytyy aivan varmasti parantamisen varaa, osalla jopa paljonkin. Mutta tosiaalta tämä tilanne kertonee myös Classicin ylivoimasta, kun kyseessä on kuitenkin tällä hetkellä maailman parhaasta seurajoukkueesta. Muilla seuroilla on kaksi vaihtoehtoa: joko itkeä Classicin ylivoimaa ja keksiä selityksiä miksi he pärjäävät "väärin", tai vaihtoehtoisesti näkisi sen haasteena mihin tulisi pyrkiä omassa ympäristössään/omalla toiminnallaan.
En ole tätä keskustelua niin seurannut, mutta onko oikeasti seuroja jotka itkevät ja keksivät selityksiä vai oliko tuo vain heitto?
 
Viestejä
257
Kiinnostavaa. Miten nämä itkijät perustelevat Classicin pärjäämisen "väärin"? Rahankäyttö tms.?
 
Viestejä
140
Jatkokysymyksenä herää sitten että onko tämä laji oikeasti sitten Suomen korkeimmalla tasolla n. 90%:sti ihan puuhastelun tasolla jos yksi jengi on hävinnyt vain muutaman pelin viimeisen parin kauden aikana ja pystyy ihan rutiinitasollaan hoitelemaan vastustajat ”miten haluaa”? Eli Classic on ainoa joka pystyy hoitamaan sen arjen ja harjoittelun laadukkaasti? Ehkä SPV yrittää vähän sinne päin.

Menee nyt vähän mustavalkoiseksi. Että on vain maailman parhaana suorittava seurajengi ja sitten on puuhastelua?

Classicissa on kunnossa resurssit, valmennus, suunnitelmallisuus ja sitten myös se kilpailu. Siellä saa ihan tosissaan taistella paikasta auringossa ja sitä kautta se arkitekeminen on joka reeneissä jo niin kovatasoista, että kehitystä ei voi estää. Se on positiivinen noidankehä, ja sen synnyttämisessä on seurajohdolla pirun iso rooli.

Kyllä sitä muissakin jengeissä yritetään, ja urheillaan kovaa. 3-4 yhteistä treeniä viikkoon + omatoimiset + pelit amatöörilajissa, saa jokainen itse suorittaa. Palaset on vaan kauttaaltaan hieman huonompia ja sitten kun katsotaan kokonaisuutta ja lopputuloksia kentällä, niin se näkyykin jo yllättävän paljon.

Monella jengillä löytyy vaikkapa ykkös-kakkosketjuja jotka pystyvät vääntämään Classicin kanssa about tasaväkisesti. Isompi ero tulee sitten jostain kolmos-nelos-vitoskentän jätkistä, jotka eivät välttämättä pääse edes pelaavaan kokoonpanoon, mutta joilla on treenien laadun kannalta pirullisen iso merkitys. Classicilla nämäkin marginaalipelaajat ovat pirun hyviä. Oikeastaan sitä miettii useamminkin, että miksi sieltä ei karata peliajan toivossa muualle? Mutta tässä taas tullaan Passon ja koutsien ansioihin: kehitysympäristö on niin hyvä ja ilmeisesti seurakin tarpeeksi miellyttävä, että ei sieltä ihan hevillä lähdetäkään.

Summa summarum - tärkeintä on kuitenkin se, että sarjatasot kehittyvät koko ajan. Noissa liigan hännänhuipuissakin on vaatimustaso nykyään ihan eri planeetalta verrattuna vaikka edes kymmenen vuoden takaisiin aikoihin. Eteenpäin on menty, ja Classicin kaltaiset esimerkithän sitä suuntaa osaltaan näyttävät.
 
Viimeksi muokattu:

mpl

Viestejä
52
Joo samaa mieltä, en uskoisi että liigan keskitason alapuolella oleva toiminta kovinkaan puuhastelua on. Onko amatöörilajissa talousalueen maantieteellinen sijainti iso asia? Jos ajatellaan vaikka ammattilaisista Kärpät vs. Ols
 
Viestejä
140
Onko amatöörilajissa talousalueen maantieteellinen sijainti iso asia? Jos ajatellaan vaikka ammattilaisista Kärpät vs. Ols

En nyt ehkä ihan ymmärtänyt mitä kysyit? Mutta kyllähän se sählyssä keventää seuran rasitteita huomattavasti, jos alue vetää pääsarjaikäisiä pelureita luonnollisestikin puoleensa, ilman että tarvitsee joka jamppa kalastaa jonkunlaisilla korvauksilla paikalle. Classic, ja oikeastaan kaikki Pirkanmaalaisseurat saavat tästä kyllä aika hyvää etua, pelaajatarjontaa alueella on nimittäin aika runsaasti.

OLS on ehkä erityistapaus vielä siinä mielessä, että tuo pääsarjapelaaminen on sieltä käsin linja-autolla oikeasti aika pirun raskasta hommaa. Kyllä siinä vähänkin vanhempi ja töissäkäyvä kaveri jättäytyy aika nopeasti ihan suosiolla paikallissarjoihin pelailemaan.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Indians
18.30
1.624.803.80
Classic - Nokian KrP
30.3 17.30
1.764.703.30
F-liigakarsinta M
1X2
1X2
EräViikingit - Tiikerit
18.30
1.535.204.00
M-Team - FBC Turku
30.3 15.30
2.164.552.42
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös