AL: Classic-pomo listasi kolme syytä pudotuspelien yleisökatoon – ”Katsojilla maha alkaa olla jo täynnä voittoja”

Liian ylivoimainen? Classicin ensimmäisessä välierien kotipelissä oli paikan päällä vain 401 katsojaa. Sunnuntaina katsojia oli paikalla 657. Kuva: Esa Takalo

Liian ylivoimainen? Classicin ensimmäisessä välierien kotipelissä oli paikan päällä vain 401 katsojaa. Sunnuntaina katsojia oli paikalla 657. Kuva: Esa Takalo

Aamulehti uutisoi sunnuntaina miesten Salibandyliigan välieräpelistä Classic-Oilers. Kolmas välieräpeli päättyi Classicin 3-2-voittoon.

Samaisessa artikkelissa nostettiin esille tamperelaisten pudotuspeleissä pudonneet yleisömäärät. Runkosarjassa Classicin yleisökeskiarvo on pyörinyt viime vuosina 1100-1200 katsojan hujakoilla. Tämän kevään pudotuspeleissä viiden ottelun keskiarvo on noin 560, joka on vähemmän kuin Salibandyliigan kaikkien joukkueiden yleisökeskiarvo runkosarjassa.

Classic-pomo Pasi Peltola ilmoitti jutussa, että ei ole missään määrin tyytyväinen lukemiin. Peltola kertoi erinäisiä syitä kohtalaisen matalille yleisömäärille.

– Laittaisin painetta Salibandyliiton suuntaan, joka on laittanut meille jo kolme kotipeliä samaan aikaan kiekko-otteluiden kanssa. Se näkyy yleisömäärässä automaationa, Peltola sanoi lehdelle.

Yhdeksi syyksi nähtiin myös pudotuspelien tiukka aikataulu, jonka myötä esimerkiksi yrityslippujen myynti ei ole onnistunut siten kuin runkosarjassa.

Classic on ollut viime vuosina ylivoimaisen hyvä Salibandyliigassa ja vienyt kolme viimeistä mestaruutta miehissä. Yhdeksi tekijäksi artikkelissa nostetaankin jatkuva voittaminen sekä se, että myös seuran juniorit pelaavat usein samaan aikaan keväällä, kun nuoremmatkin pelurit niittävät menestystä lajissa.

– Sen huomaa, että yleisöllä on jonkinlaista menestyskylläisyyttä. Katsojilla maha alkaa olla jo täynnä voittoja, mutta joukkueella ei. Eikä me tässä ruveta tahallaan häviämään, että saadaan jännittävämpiä otteluita, Peltola virkkoi.

Classic on voiton päässä finaalista, ja Peltola lupaili lehdelle varovaisesti, että jos joukkue pelaa liigafinaaleissa, niin paikan päälle saadaan nelinumeroisia yleisömääriä.