Pääkallo.fi

VULPN

Viestejä
44
2. turnausviikonloppu

Kuulemma kolmoskentän erikoinen muoto johtuu Riekin poissaolosta, eli kapteeni nousee hyökkäämään ja Kuivala ottaa paikan puolustuslinjasta. Tätähän on jo kertaalleen testattu harjoitusottelussa, ainakaan vielä silloin ei tulosta tullut. Kapealla rosterilla pelattaessa näin joudutaan pelaajien puuttuessa välillä tekemään. Mutta tosiaan huomenna taas pelataan, VULPN avausviikonlopun jälkeen sarjassa kolmantena tasapistein mutta huonommalla maalierolla kuin SBT Martti sekä Rankat Ankat. Turnaus pelataan kempeleen Zempissä, joten tämä on ikään kuin kotiturnaus joukkueelle, vaikka VULPN ei tiettävästi järjestysvastuussa olekaan. Tässä pientä ennakkoa näin katsomonäkökulmasta:

Turnauksen kokoonpano

MV Jere Tahkola
Lyhykäisyydessään sarjan paras maalivahti.

Nevalainen - Heikkilä
Jalkavoimainen vakiopari, joka oppii koko ajan lisää toisistaan. Ne, jotka ovat Heikkilää vastaan pelanneet, muistavat miehen varmasti. Pelaa kovaa ja nostaa tarvittaessa jalalla paineen ohi. Nevalainen kasvaa koko ajan pallovarmemmaksi.

Kuivala - Karvonen
Onko väärin ilmoittaa näin varma pakkipari miesten 5. divisioonaan? Moraalisesti kyllä.

1.ketju: N. Taskila - Karjula - Pulkkinen
Paperilla tähän sarjaan käsittämättömän kova kenttä. Taskila on maalintekijänä ehkä joukkueen paras, ja Karjulan silkkiset kädet sekä syöttövalikoima ruokkii vieressä kiitettävästi. Karjula viimeistelee myös itse tehokkaasti. Kolmas lenkki Valtteri Pulkkinen lisää jo ennestään ketjun järjettömään maalintekovoimaan vielä purkillisen lisää; eleetön, varma viimeistelijä kaapii pallot kovalla prosentilla sisään. Jos miinuksia hakemalla haetaan, tullaan Pulkkisen debyyttiin vitosessa sekä ylipäätään pelituntumaan, mies kun ei ole liikaa viime aikoina harjoituksissa käynyt. Joka tapauksessa, tältä kentältä saa ja pitää odottaa tehoja.

2. ketju: Matikainen - Linnanmäki - Myllylä
Kuten edellinenkin ketju, paperilla ei pitäisi olla mitään ongelmaa, tuli sitten vastaan Suola tai NY Rangers. Matikainen-Linnanmäki ovat pelanneet aiemmin yhdessä, mutta Myllylä tulee tekemään debyyttinsä VULPN-paidassa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten yhteispeli sujuu. Eväitä ketjulla kuitenkin on vaikka millä mitalla. Myllylän laukaus on huhujen mukaan viritetty huippuunsa, joten tilataan laadukkaita syöttöjä oikeaan laitaan. Linnanmäki on joukkueen paras kahden suunnan sentteri, ja Matikaisella jalka kulkee siihen malliin, että myös puolustussuuntaan on odotettavissa vakuuttavaa tekemistä.

3.ketju: J.Taskila - H.Taskila - Lukka
Ennakkoon eniten kysymysmerkkejä sisältävä trio. Henrik Taskilan nosto puolustuksesta sentteriksi on herättänyt ihmetystä, mutta ratkaisu voi toimiakin. Lukka omaa oikealla laidalla hyvän laukauksen ja juoksuvoimaa, joten Taskiloiden onnistuessa ruokkimaan sitä puolta tulostakin pitäisi tulla. Taskiloilta odotan hyvää peruspeliä sekä varmasti yksinkertaista, tehokasta peliä kohti maalia. Odotettavissa on ehkä muutama hieman sekava vaihto alkuun, kun "ihan perus Joni" pelaa miehelle vähemmän tuttua vasenta reunaa sekä kapteeni stunttaa keskellä. En kuitenkaan näe syitä, miksei myös tämä ketju pystyisi pelaamaan tuloksellisesti miesten 5. divisioonassa.

Klo 11 vs SBT Suola II

Ensimmäiseksi vastaan tuleva SBT Suolan kakkosjoukkue pelasi Kanuunoita vastaan aloitusviikonloppuna tasan 3-3, ja laittoi Rankat Ankat ehkä jopa yllättävän tiukille häviämällä 4-2. Ennen tulevaa turnausta on kantautunut huhuja, että Suolan ykköskentästä puuttuisi tähän turnaukseen eräs tärkeä pelaaja.

Niin tai näin, on vaikea nähdä VULPN:in häviävän turnauksen ensimmäistä otteluaan. VULPN ylikäveli SS Kanuunan harjoituskaudella puolihuolimattomasti 9-3, ja on muutoinkin esittänyt jopa dominoivia otteita alempien divisioonien joukkueita vastaan. Suola ei kuitenkaan ennakolta kuulu sarjan kärkinippuihin, joten kyyti voi olla kylmää, varsinkin kun tulospalvelussa näkyvän kokoonpanon perusteella VULPN saa paikalle lähes parhaimman mahdollisen kokoonpanonsa.

Takki auki otteluun ei kuitenkaan kannata lähteä. Suolan mahdollisuudet piilevät tilanteen pitämisessä lukemien osalta mahdollisimman tasaisina mahdollisimman kauan; kuten peli Merikoskea vastaan osoitti, VULPN on haavoittuvainen jos vastustaja onnistuu tukkimaan keskustan ja varsinkin puolustamaan pitämällä palloa. Voi olla, että samanlaisiin pitkiin hyökkäyksiin Suolalla ei riitä kuin Merikoskella, mutta ainakin puolustusasenne on varmasti kunnossa. Suolan paketin organisoiminen ja kasassa pitäminen täydet 45 minuuttia tulee olemaan ottelun ratkaisukohtia.

Jos VULPN pääsee muutaman maalin johtoon, mikään joukkue ei tässä sarjassa kovin monesti nouse takaisin peliin mukaan.

Tulosveikkaus: Suola 1, VULPN 7

Klo 14 vs SBT Martti

Sarjaa johtava SBT Martti on monille mysteeri, kuten myös allekirjoittaneelle. Koko sarja alkoi erittäin mielenkiintoisesti Nallisportin ensimmäisessä turnauksessa, jossa tulokset menivät yllättävän ristiin. Martti haki viime minuuttien clutchauksella maalin voiton Kanuunasta, ja puolestaan sitten Susikädet alistettiin jo täysin maanrakoon 10-2 voitolla.

Esimerkiksi tulikuuma "sarjan kovin Joni" Vainio löytyy pistepörssistä sijalta kaksi, ja hänen takanaan peesaa kolme muuta Martin peluria. Onko Martin hyökkäys oikeasti näin tappavan tehokasta, vai sattuiko vain ensimmäisissä peleissä kaikki menemään putkeen? 14 tehtyä maalia on kuitenkin lukema, jota täytyy kunnioittaa. Sarjajohtaja joutuu kuitenkin nyt äärimmäisen testin eteen, kun sarjan kovin puolustuslinja (kukaan ei varmaankaan tästä ole eri mieltä?) astuu kentälle.

VULPN voitti niin ikään Susikädet 16-4 harkkamatsissa viime sunnuntaina, joten tämä ehkä hieman luo varjoa Martin ylivoimaiselle voitolle viime turnauksessa. Tulospalvelua tutkaillessa selviää, ettei joukkueessa pelaa ainoatakaan alle 30-vuotiasta pelaajaa. Millaisessa kunnossa miehet ovat, ja riittääkö jalka esimerkiksi taitavan Joona Karjulan mukana pysymiseen? Millainen pallovarmuus joukkueella on, vai rapataanko maalit järjestään maalin edestä? Riittääkö yksilötaito VULPN:in jämäkkää pakistoa vastaan?

On selvää, että myöhempi peli Marttia vastaan tulee olemaan ennakkoon näistä peleistä se, jonka tulosta on vaikeampi ennakoida. En kuitenkaan henkilökohtaisesti näe, että VULPN häviäisi vielä ainakaan tässä turnauksessa peliäkään. Täytyy muistaa, ettei organisaatio ole vielä koskaan hävinnyt, ja esimerkiksi nelosdivarissa hyvin pärjäävä Dynamo Uleåborg kaatui harkkakaudella vakuuttavasti. En usko, että Martti olisi vielä se joukkue, joka tuon putken katkaisisi.

Tulosveikkaus: VULPN 5, Martti 2

Yhteenveto

Odotan siis VULPN:in jatkavan liitoaan Zempin hienoissa puitteissa. En näe syitä, miksei näin kävisi. Joukkue on yksinkertaisesti liian kova ensin vastaan tulevalle Suolalle, sekä Martilta odotan jonkin tason exposausta. Kumpaankin otteluun on toki lähdettävä pelaamaan täysillä parasta peliä, ja yhtäkään pistettä ei ilmaiseksi tule. Toivottavasti joukkue on pelipäällä ja VULPN turnauksen päätyttyä mahdollisesti jo sarjakärjessä.

Saakohan paikan päältä makkaraa tai virvokkeita, tietääkö joku? Itse ainakin tulen olemaan katsomossa heti klo 10:50, jotta näen jätkiltä pienet lämpät ja ihan vain millä fiiliksellä jengi on. Jos täältä on joku muu kannattaja menossa matsiin, niin laittakaa vaikka yksityisviestiä, olisi mukava istua jonkinlaisessa "fanikatsomossa". :)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
34
Kiitos itsellesi ananaspizza. Tosiaan pelihän oli selkeä kuin 2011 jääkiekon mm finaali. Kolmosketju onnistui myös vaikka pelipaikkoja oli jouduttu muuttamaan. Semmoista tässä vielä mietin että olisiko hyvä idea jos fanikatsomoon otettaisiin mukaan läpsyttimiä, rummut, helistimiä ja jotain muita soittimia. Hauskat peruukit ja fanipaidat loisivat myös oikeaa fanikulttuuria. :)
 
Viestejä
34
Hiljaista on vaikka männä sunnuntaina oli kotiturnaus. Myönnettäköön että allekirjoittaneeltakin jäi ensimmäinen peli väliin taloyhtiön saunavuorolla maistuneiden viinaksien takia. Merikoskea vastaan kuitenkin oltiin fanikatsomossa käyttäjän ananaspizza kanssa, joka nautti reikäpallosta urhoollisesti koko päivän. :) Peli oli aika isät vastaan pojat menoa ja kolmatta erää ei ehditty pelata loppuun sillä peli päättyi 12-0 lukemissa. Olisiko jollain kanssakirjoittajalla kattavampaa raporttia päivästä?
 
Viestejä
23
Kempeleen Shell Helmisimpukan renkaidentäyttöpaikalla Jurvelinin työukot toistensa kurkuissa kiinni. Syynä kiista ylityötunneista, tarkemmin siitä, kuka ylityötunnit saa tehdä. Liekkö rahan kanssa tiukkaa näin joulun lähestyessä, kun joulukuun palkkaennakot sulivat VULPN:n tasapeliin kanuunan kakkosjengiä vastaan.
 
Viestejä
43
VULPN siis koki sunnuntaina jopa tappiolta tuntuvan tasapelin SS Kanuuna II:ta vastaan. Paikan päältä ottelun nähneenä kerron pieniä huomioita pelistä. Ottelun maalikoosteen pitäisi myös ilmestyä Kanuunan Youtube-kanavalle lähipäivinä.
Ottelu oli varsin vaiherikas ja molemmat joukkueet vuorottelivat johdossa. VULPN:n ykköskentällä oli pieniä käynnistymisvaikeuksia ottelun alussa ja kakkoskentällä peli ei ottanut sujuakseen missään vaiheessa peliä. Kolmosketju pelasi laadukasta kahden suunnan peliä halliten palloa ja tehden kaksi maalia tasakentällisin päästämättä yhtään omiin. Kanuuna sumputti omaa aluettaan ja legendaarinen KoskRi:n Janne Karjala piti huolen tehokkudesta vähissä maalipaikoissa (3+1). Tuntui, että osa VULPN:n pelaajista olisi ennemmin ollut nukkumassa kuin pelikentällä. Myös Tahkolan puuttuminen maalista vaikutti varmasti, vaikka varamaalivahti Pakasen piikkiin ei ainakaan montaa maaleista voi laskea. Saumat voittoonkin olisi toki ollut, mutta Kanuuna oli tylyn tehokas VULPN:n pelaajien uinuessa vielä ruususen unta. Pallon liikutellu ei ollut tarpeeksi määrätietoista ja palloton liike oli vähissä. Tylyys puuttui tekemisestä. Iltäpäivän Koski-vääntöön joukkue oli selvästi kasannut itsensä ja johtavat pelaajat pitäneet huolta joukkueen latautumisen laadukkuudesta otteluun (Huhu Kempeleen Shellillä kertoo VULPN:n pelaajien lenkkeilleen ensimmäistä kertaa kauden aikana ennen peliä). Pelin tempo nostettiin kattoon heti alusta, eikä Koskea päästetty missään vaiheessa peliin mukaan. Ottelu loppuikin ammattimaisen suorituksen jälkeen ~50 minuutin pelin jälkeen 12-0. Tässä ottelussa jokainen kenttä, erityisesti Karjulan (5+2) tähdittämä ykkösvitja pelasi hienoa salibandya. Ottelu oli ehdottomasti myrskyvaroitus myös sarjakärki Ankkojen suuntaan: VULPN ei tule antamaan helppoja pisteitä suvereenisti tähän asti pelanneelle Jani "Pule" Laukon ankkalaumalle ensi sunnuntaina klo 15.00. Tappiota ottelusta ei VULPN:n ole varaa ottaa, jos se haluaa pitää lohkovoiton omissa käsissään.
 
Viestejä
44
Hiljaista on vaikka männä sunnuntaina oli kotiturnaus. Myönnettäköön että allekirjoittaneeltakin jäi ensimmäinen peli väliin taloyhtiön saunavuorolla maistuneiden viinaksien takia. Merikoskea vastaan kuitenkin oltiin fanikatsomossa käyttäjän ananaspizza kanssa, joka nautti reikäpallosta urhoollisesti koko päivän. :)
Hei, lähdin kentälle (ulkomaille) lähes suoraan hallilta, joten ollut vähän aikaa offlinessa... mukavaa oli taas katsomossa, vaikka Kanuuna-matsissa suoraan sanottuna VEEtutti yksin istua ja sitä roskaa katsoa... onneksi Exotic tulit seuraavaan peliin ja kentälläkin homma alkoi sujumaan :) Kyllä tämä on hieno seura. Vaimon kanssa mietittiin jo VULPN-tatuointia, mutta saa nyt nähdä...
 
Viestejä
43
Huhujen mukaan uutta hankintaa VULPN:lle kauden tärkeimmän pelin alla. Selviääköhän vasta rosterin julkistamisen yhteydessä pelimiehen nimi vai olisiko jollain jo varmaa tietoa? Virallisia kanavia pitkin (ig) ei ainakaan julkistusta ole vielä tullut.
Vieläkään ei kokoonpanoa ulkona. Jännäksi kyllä menee millainen se kokoonpano sitten on. Ankat pistänyt kaksi ykkösketjua viimeisen päälle kuntoon, siinä on VULPN:lla haastetta huomenna sarjakärkeä vastaan.
 
Viestejä
64
Eihän tässä epätietoisuudessa enää tiedä mitä odottaa enemmän, joulun ja vuoden vaihtumisen lähenemistä, vai kauan hypetetyn #ANKATVULPN lopputulosta? Syvä hiljaisuus joka alkoi kokoonpanojen ja vahvistusten spekuloinnin jälkeen, enteilee pahinta. Pystyikö selvästi fyysisempi (ja kokeneempi??) VULPN kuitenkaan vastaamaan "sorsanpoikien" jalkavaan ja pallon liikutteluun perustuvaan viihdyttävään salibandyyn? Toivottavasti joku paikallaolleista onnekkaista pystyy selventämään lopputulosta, pelitapahtumia, tehotilastoja ja V.Pulkkisen naisasioita vielä tämän vuoden puolella.

Hauskaa ja riemukasta joulun odottelua itse kullekkin!
 
Viestejä
11
Tässähän alkaa jo rivikansalainen huolestua kanssa"vulpnuttajien" kohtalosta. Käyttäjästä ananaspizza ei ole kuulunut hetkeen mitään, onkohan lie jouluglögit maistuneet kaverille liiankin hyvin, jos tiedätte mitä tarkoitan, Heh! :) tietäisitkö sinä exotic mitään hänestä, kun olen teidät haapalehdon shellillä nähnyt eräs ilta. Hyvää joulua joka jässikälle kaikesta huolimatta!;)
 
Viestejä
64
Huhuja kuultu että vulpnin lädejä nähtävissä tänään Raahen parketilla esittelemässä veivejä ja pullistelemassa hauista? Jokunen yksilö myös kempelehallilta saattaapi löytyä näin tapanina liikunnan ilosta nauttimassa. Kiinnostaa vähän nähdä mikä poikien motivaatio näissä "hassuttelu"peleissä tulee olemaan. Yöllähän ne tosipelit kuitenkin vasta käydään ;) , hauskaa joulua vielä kaikille kuitenkin!
 
Viestejä
34
Satuin tuossa matkalla Poriin poikkeamaan Raaheen liikuntahallilla katsomassa pelin. Hieman näkyi joulun vietto miesten peliesityksessä, mutta ilmeisen kovassa iskussa oli pojat silti. Tietää hyvää keväälle kun on niin rautainen pulustus vulpnilla, jopa höntsäilyturneessa jonkun hassuttelu porukan mukana. :)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös