Classic jälleen finaalissa – haussa viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Classic eteni finaaliin voitoin 3-1 Tiikereistä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Classic eteni finaaliin voitoin 3-1 Tiikereistä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Neljä edellistä naisten salibandyn Suomen mestaruutta voittanut Classic pelaa finaalissa myös tänä vuonna. Välieräsarja Tikkurilan Tiikereitä vastaan katkesi tänään Classicin oltua etevämpi rangaistuslaukauskilpailuun asti venyneessä trillerissä. Ratkaisuottelu Classicille vieraissa maalein 5-6 ja ottelusarja voitoin 3-1. Uutisen lopussa nähtävissä ottelun kaikki rangaistuslaukaukset.

Tiikerit karkasi avauserässä kahdesti maalin johtoon, mutta ensimmäiselle erätauolle Classic oli kirinyt rinnalle ja ohi tilanteeseen 2-3. Tiikerien avauserän onnistujat olivat Marjut Kinnunen ja Noona Björkman, Classicin maaleista vastasivat Eliisa Alanko, Nina Rantala ja Katriina Saarinen.

Toisessa erässä Classic kulutti jäähypenkkiä kolmen lähes perä perään tuomitun kakkosen verran. Irja Lahtisen rangaistuksen aikana Classic karkasi alivoimalla maalintekoon, 2-4 osuman viimeisteli Eliisa Alanko. Kolmannen erän alussa Alanko täydensi hattutemppunsa ja vei Classicin jo ratkaisevan tuntuiseen kolmen maalin johtoon. Viimeinen kymmenminuuttinen sai kuitenkin lähes 500-päisen yleisön haukkomaan henkeään

Ajassa 50.27 Tiikerit tuli kahden maalin päähän Elina Enlundin laukoessa Laura Mannisen syötöstä. Tiikeri-valmentaja Jukka Kouvalainen otti aikalisän ajassa 54.53 ja pian tämän jälkeen Tiikerit veti maalivahti Laura Stillin pois maalilta ja haki lisäkavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Ajassa 58.04 syntyikin Tiikerien 4-5 kavennus Marjut Kinnusen lavasta. Trillerin täydensi päätöserän viimeisellä minuutilla Tiikereille tuomittu rangaistuslaukaus, jossa Elina Enlund oli Classic-vahti Kreeta Lakkalaa etevämpi ja tasoitti viime hetkillä tilanteeksi 5-5.

Jatkoaika jäi maalittomaksi, joten runsaslukuista yleisöä hemmoteltiin rangaistuslaukauskilpailulla. Kaksi ensimmäistä paria etenivät maaleitta maalivahtien nollattua Tiikerien Siru ja Mia Karjalaisen, sekä Classicin Eliisa Alangon ja Eeva-Maria Paavolan yritykset. Kolmannessa parissa Classicin nuori Alisa Pöllänen onnistui rankkarissaan, samalla kun Tiikerien Elina Sormunen epäonnistui. Elina Enlundin ja Hanna Sipiläisen missattua neljännen parin rankkarit sinetin Classicin rankkarivoitolle iski viiden parin aloittavana laukojana onnistunut Henna Yläsuo.

Classic kohtaa finaaleissa joko SB-Pron tai NST:n. Toinen välieräpari on kolmen ottelun jälkeen SB-Pron komennossa voitoin 2-1. Tämän parin neljäs ottelu käydään huomenna sunnuntaina klo 16.30 Hyvinkäällä. Otteluparin hävinnyt kohtaa Tiikerit pronssiottelussa.

Mikko Hyvärisen ottelukuvat

Alla videokooste ottelun rangaistuslaukauksista

8 comments

  1. Huikea todellinen säbätriilleri jonka järjesti hyvät joukkueet molemminpuolin pelikenttää! Hyvää mainosta Salibandylle ! Melkein viisisataa katsojaa todisti miten Classic lopulta voitti rankkareilla! Tätä lisää ja kiitokset myös vastustajalle! Hyvä Classic

  2. Kuuluttajan sanomana Tikkurilassa ” tuomari Ehro päättää, mennäänkö jatkoajalle ja rangastuslaukauksiin…jne” — ja hän todella päätti niin. Kannattaisko hra tuomarin miettiä, oliko vastustajakaan niin puhdas…? Oikeudenmukaisuutta kautta linjan, kiitos!
    (Nyt ei sitten kenenkään tarvitse ”vinkua”, että häviäjän puolella valitetaan ja selitellään.)

    Onnea Classicille finaaliin.

    (Nyt ei sitten kenenkään tarvitse ”vinkua”, että häviäjän puolella valitetaan ja selitellään.)

  3. Classicilla oli joukkueista selvästi paremmat yksilöt ja se toi voiton. Toivottavasti tätäkään tappiota ei Tiikereissä kauaa murehdita vaan on pakko katsoa eteenpäin.

  4. Kyllä se tuomari silloin viheltää kun joukkue (jopa Classic) rikkoo. Taisi olla tamperelaisille uusi kokemus että myös heidän rikkeistään pilli soi kun pitää jotain tuomariratkaisuja itkeä. Ehro ja Flinkman ovat yksi tämän maan parhaista tuomaripareista ja onneksi vihelsivät tämän matsin.
    Classic voitti jopa pienellä tuurilla muutaman yksilön taidon turvin, Tiikerit taisteli hienosti joukkueena.Kovasti oli näiden joukkueiden väliset erot pienentyneet runkosarjasta. Joko Tiikerit kehittyneet valtavasti tai Classic tullut alaspäin.
    Nyt eikun odottelemaan että kuka muu pelaa finaaleissa!

  5. Miten voi 500 ihmistä olla noin hiljaa? Yskiminenkin kuuluu. Saa niitä omia kannattaa. Vai meneekö likoilta keskittyminen jos on liian kova melu?

  6. Onnittelut Classicille finaalipaikasta. Suuret miinuspisteet Classicin maalivahdille, kun juoksee ala-arvoisesti vastustajan maalivahdin perään lyömään lyötyä, kun ottelu on ratkennut. Vastustajan kunnioittamista?