Heino NST:n päävalmentajaksi – Ruuskanen apuvalmentajaksi?

Petri Heino (oik.) jatkaa NST:n käskyttäjänä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Petri Heino (oik.) on NST:n ensi kauden päävalmentajana. Tällä kaudella NST:tä luotsaa Simo Ruuskanen (vas.). Kuva: Mikko Hyvärinen

Petri Heino on NST:n miesten joukkueen päävalmentaja kaudella 2012-2013. Tällä hetkellä neljättä kauttaan NST:n naisten valmennustiimiin kuuluva Heino on kuluvan kauden toiminut myös NST:n miesten apuvalmentajana.

Heinolta löytyy valmennustaustaa myös muun muassa TPS:n, Tapanilan Erän ja AC HaKin penkin takaa. Lisäksi Heino toimi aikoinaan kaksissa ensimmäisissä tyttöjen MM-kisoissa Suomen joukkueen valmennuksessa.

NST:n miesten joukkueen manageri Kalle Soiniola kertoi seuran katsastaneen useita vaihtoehtoja tulevan kauden päävalmentajaksi.

– Lopulta yhteisymmärrykseen Heinon kanssa päästiin nopeasti. Tottakai hänen etunaan oli tämän kauden joukkueessa mukana oleminen ja pelaajatuntemus jo entuudestaan. Valmennustiimi täydentyy kevään kuluessa ja neuvottelut apuvalmentajien osalta jatkuvat edelleen muun muassa Simo Ruuskasen kanssa. Tulevan joukkueen pelaajakartoitus on ollut jo useamman viikon käynnissä. Runko tullee olemaan kasassa ja julkaistavissa karsintapelien jälkeen, Soiniola kommentoi NST:n tiedotteessa.

Heinolla oli tulevalle kaudelle muitakin valmennusvaihtoehtoja tarjolla ja mielessä oli myös pitää pitkällä valmentajauralla välivuosi.

– Halusin tarttua uuteen haasteeseen. Tällä kaudella olen oppinut tuntemaan NST:n miesten toimintakulttuuria koko ajan paremmin. Olen kuitenkin apuvalmentajana vain raapaissut pintaa ja tuntuma on ollut, että minulla olisi paljon annettavaa miesten joukkueen kehittämisessä. Varsinkin pelinopeutta pallollisena pyrin viemään eteenpäin. Miesten toiminnassa on ollut paljon hyvää ja pelaajissa potentiaalia. Nyt tehtäväni on saada raapaistua tuo potentiaali paremmin ulos, Heino maalailee.

Heino haluaa saada pelaajat reagoimaan erilaisissa pelitilanteissa.

– Pelimuunnokset ovat tärkeitä. Määrättyä pelisysteemiä täytyy pystyä muuttamaan ja pelaajien muuntautumaan ottelun aikana. Pelaajien täytyy itse kyetä ajattelemaan kentällä. Valmentajana haluan ympärilleni hyvän tiimin, johon kuuluvat apuvalmentajat, pelaajat ja pelaajaryhmät. Vastuun jakaminen useammalle henkilölle ja erityisesti pelaajien vastuuttaminen kuuluvat valmennusfilosofiaani olennaisesti, Heino jatkaa.

3 comments

  1. Oletko saanut vastauksen Ruuskaselta? Ainakin vielä eilen hän lupasi vakavasti pohtia asiaa. Älä heittele tänne juttuja tietämättä asiaa.