Miehet

Tiitu ratkaisi trillerin SSV:lle – mestaruus ratkeaa sunnuntaina Seinäjoella

13.04.
2012
33 Kommenttia
0
Miehet

Tero Tiitu on tärkeiden maalien mies. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV on voittanut SPV:n miesten Salibandyliigan neljännessä finaalissa lukemin 6-5. SSV:n voiton myötä finaalisarja on nyt tasatilanteessa 2-2.

Ottelun 6-5-voittomaalin kiskaisi alakulmaranteella Tero Tiitu ajassa 57.53. Tätä ennen Mikael Järvi oli vienyt SSV 5-4-johtoon, jota edelsi vain hetkeä aiemmin samassa vaihdossa Harri Karjalan ylärimalaukaus toisessa päädyssä. Ennen Tiitun ratkaisevaa maalia Sami Koski onnistui ilmasta tasoittamaan ottelun 5-5:een Tatu Väänäsen syötöstä.

Ratkaiseva viides finaali pelataan sunnuntaina Seinäjoella.

– Ei oltu pelin sisällä mukana alusta saakka ja SSV pääsi turhan helposti kahden maalin karkumatkalle. Parannettiin toki pelin edetessä, mutta ei riittävästi, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen kommentoi Nelonen Pron haastattelussa.

SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueen voittoon.

– Täytyy nostaa hattua pojille, että pystyttiin kasaamaan rivit viime Seinäjoen ”luokkaretken” jälkeen. Käytiin sillä reissulla aika syvissä vesissä, mutta pystyttiin parantamaan tänään omaa pallollista peliä. Hienoa, että päästään ratkaisemaan mestari kerrasta poikki-menetelmällä sunnuntaina Seinäjoella, Ahonen kommentoi tv-kameroiden edessä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Junnu#21
13/04/2012
Voi ES Jonnet sentään! Sunnuntaina sitten pytty pohojanmaalle. Ja nelosen kommentaattorit äläkää hopiskö sitä tsadin slangia. Ei sitä kuuntele elävä erkkikään:D
j-p
13/04/2012
Toivotaan tasapuolista tuomari työskentelyä!!!!
hyvävelijärjestelmä
13/04/2012
Mikko Kohonen maajoukueeseen!!!
tosi äija
13/04/2012
Hyvä äijät!
Vastus on fyysisesti kova mutta onneks taas tarpeeks päätöntä juoksua.
Vielä oikea pelitaito ratkaisi.

Sunnuntaina tulossa tiukka matsi.
j-p
13/04/2012
Mikko hyvä jätkä kun J:kylästä lähtösin!Mut ei auta Mikko kun Tero vie pytyn kotiin!!!!!!!!
Kyllä!
13/04/2012
SSV tänään niin paljon parempi et piti tehdä yks omiin et kaveri pysyis mukana :)
j-p
13/04/2012
Spv voi pärjätä jos on tutut omat pohjanmaan dumarit:)
j-p
13/04/2012
Ei saa sit suuttua pohjanmaan kannattajat kun ei taaskaan tule pyttyä
Rock´n roll star
13/04/2012
Oli varmaan taas huonot tuomarit?
Kun se yks kutikin meni ylärimaan ja sitten vastustaja teki maalin.
Tuomarien vika, ettei peli päättynyt tasan.
Tuomarien vika, että salibandyä ylipäätään pelataan.
Tuomarien vika, että tänään on perjantai ja 13. päivä.
j-p
13/04/2012
En toivo muuta kun et parempi voittaa ja rehellisesti ettei tyypillisesti pohjanmaalla omat tuomarit auttaa omia!
Rock´n roll star
13/04/2012
Peli oli hyvä.
Kivirantaa en haluaisi maajoukkueeseen, koska kannustan maajoukkuetta, mutta en siedä ylimielisen itseriittoista Kivirantaa.
Kohonen on hyvä jätkä.
j-p
13/04/2012
Sunnuntaina ollaan viisampia ja toivotaan et Kurre laulaa taas:)
Rock´n roll star
13/04/2012
Jaa se käpynarsku?
keke
13/04/2012
Tänään olivat tuomarit ihan hyvin kartalla. iso peukku siitä etteivät menneet niihin lötjösen kypärän heittoihin.
j-p
13/04/2012
Mistä dumarit sunnuntaina?
jallu
13/04/2012
Kiviranta maajoukkueeseen, jos ei muuten niin 4.kenttään hämmentämään :)
....
13/04/2012
Ketäs siihen MJ nyt pääs ku meni ohi tuossa lähetyksessä eikä löydy listaa mistään netistä?
virtahepo
13/04/2012
Kiviranta ei todellakaan ole ylimielinen, varmaan maailman nöyrin ja mukavin jätkä
Öljysheikki
14/04/2012
Ei mitään hätää, arvon siskot, Veljet tulee vielä! Jos miettii että Areenaan tulisi yleisöä 3000 henkeä sunnuntaille, tekee tämä seuran kassaan lisätuloja n. 70 000e. Seitsemänkymmentätuhatta euroa. Ei mikään pikkusumma salibandylle. Ihan oiva veto ottaa vielä yksi peli kotiin. ;)

Olen kyllä erittäin luottavainen, että Veljet vie game 5:n. SSV pelasi neljällä pakilla tämänkin pelin, ja tossun liike on se avainasia mikä tämän tulee aika varmasti Veljille kääntäämään. Sunnuntaina juostaan Sössösiltä jalat alta!

Kurre voi ihan suosiolla sen intiaaniasunsa jättää kotio, ja Amun ei tarvitse puolialastonta ilmakitaranveivausta harrastaa - ei ei. Nyt on alkanut Öljysheikki Koposen valtakausi, jota tulee kestämään piiitkään! Tuleva MJ-koutsi. Saa ottaa ylös.
finaalitouhu
14/04/2012
Järven, Mannerin tai Tiitun päästäminen avoimeen vetopaikkaan ei taida ihan kuulua finaalitouhuun. SPV:n pitää peittää vedot, jos mielii voittajaksi. Peittopelin päälle kun vielä tarjoillaan kunnon pelivelipaine ympäri kenttää, niin SSV-pakisto alkaa tehdä virheitä pelin edetessä, kuten eilenkin. Sittenhän se onkin enää viimeistelystä kiinni..
Johan On
14/04/2012
Koski teki komean maalin.
Niin teki kyllä SSV:kin, mutta omiin ;)

Molsen on oltava entistä enemmän varuillaan, kun omatkin yrittävät joskus omiin.
Hyvä SPV
14/04/2012
Mahtavaa päästä kannustamaan PeliVeljiä vielä kerran kotiareenalla.
Kaima
14/04/2012
Tuukka Kiviranta on kaikkien aikojen Tuukka!
flogi
14/04/2012
Minua ihmetytti SPV:n todella varovainen pelaaminen ilman maalivahtia ottelun lopussa. Luulisi että siinä vaiheessa ei ole enää mitään hävittävää, voi laittaa huoletta hilut keskelle ja palkintona mahdollisesti Suomen mestaruus jatkoajalla.
Nipa
14/04/2012
Täytyy sanoa että yhteen pelaajaan on ratkennut nämä ssv:n voittamat pelit. #70 hulmi. Kyseessä on ehkä huonoin pelaaja mitä on nähty ja silti hän pelaa spv:n ykköskentässä. Miljoona maalintekopaikkaa, 0-maalia(arvio), miljoona virhettä. Kaveri siis ei vaan tee mitään järkevää kentällä...
Kiviranta siihen ykkösvitjaan niin ketju olisi pysäyttämätön.
kasa
14/04/2012
Allekirjoitan osittain "Nipan" väitteen. Hulmin taso ei mitenkään riitä mestaruudesta taistelevan joukkueen ykkössentterin rooliin. 4. ottelussa kyseinen pelaaja mm. syötti vielä avopaikassa umpisurkean syötön, ja maali jäi tekemättä. Voi tosin johtua siitä, että käsittääkseni Hulmin laukauksessa(kaan) ei ole kehumista.

Paikka joukkueessa on toki oikeutettu, mutta joukkueen johtavan sentterin roolissa vaadittaisin niin paljon enemmän.
kasa
14/04/2012
On toki kommentoitava, että myös Mikko Kohonen on ollut finaaleissa täysin kuutamolla. Hänen valintansa maajoukkueeseen on kyseenalainen, ja perustuu ainoastaan vanhoihin meriitteihin.

Johtavat pelaajat SPV:ssä ovat olleet selvästi Tuukka Kiviranta ja Henri Myllymäki. Ilman Kivirannan panosta sirkustemppuilija-Kurre olisi vienyt mestaruuden suoraan 3-0.
finaalitouhu
14/04/2012
Kyllä se Hulmi on melko hienoja kaukovetojakin kauden aikana viljellyt, joten varmasti "osaa vetää". Lisäksi ykköskentän puolustusvastuu (hyökkääjien osalta) on (hieman kärjistäen) hänen harteillaan. Mutta olen samaa mieltä siitä, että Koski on kolmikon ainoa joka on toistaiseksi onnistunut viimeistelyssä niin kuin pitää. Semmoiset vastuunsiirtelyt ja epämääräiset ratkaisut sekä hutiloinnit eivät oikein sovi näihin finaalipeleihin.
James
14/04/2012
Se erottaakin tämän kauden SPV:n viime kauden SPV:stä - enää ei olla finaaleissa 1. kentän varassa. Pikemminkin nyt on oltu 2. ja 3. kentän varassa, vaikka toki Koski on omalla osaamisellaan palloja tasaisesti pömpeliin latonutkin. Kohosen ja Hulmin edesottamuksiin nähden jopa uskomattoman hyvin!

Vertailua viime kauden finaalisarjaan:
2011 SPV teki 27 maalia (1. ketjun hyökkääjät 18 maalia, 14 syöttöä, muut 9 maalia)
Kohonen 9+5
Hulmi 3+5
Koski 6+4

2012 SPV tehny JO 29 maalia (1. ketjun hyökkääjät 8 maalia, 5 syöttöä muut 21 maalia)
Kohonen 2+2
Hulmi 0+1
Koski 6+2

Tuosta on nopeasti nähtävissä miten paljon "potentiaalia" on jäänyt käyttämättä, vaikka toki ykkönen on varmasti vähemmän peliaikaa näissä finaaleissa viime vuoteen nähden saanutkin.

Veikkaan, että mikäli ykkösen peli jatkuu samanlaisena, tulee Koponen tekemään nopeasti muutoksia ketjukokoonpanoissa, viimeisessä finaalissa ei ole enää aikaa odottaa "löytymistä". Kosken ja Kohosen rinnalla on kauden aikaan nähty mm. Härkönen. Kiviranta sen sijaan tekee omalla panoksellaan ketjusta kuin ketjusta vaarallisen. Kaikkia munia ei varmaan samaan koriin laiteta, kuin ehkä ihan lopussa jos tilanne sitä vaatii.
Johan On
15/04/2012
Mä heitin viis euroo SPV:n puolesta.
peehoo.Loviisa
15/04/2012
Flogille...kiinnitin samaan huomiota..palloa siirreltiin vika minutti pakkien kesken eikä ollut edes yritystä tasoitusmaalin tekoon..varmistettiin vaan se että saadaan kunnon hulinat tänään lakeuksille..ja tietysti kassaan kunnon hillot
lajin kehittäjät
15/04/2012
SPV on taas innostanut uutta väkeä salibandykatsomoon. Tiitu haukkui noin vuosi sitten julkisuudessa salibandyliiton, kun se ei Tiitun mielestä ole kyennyt hyödyntämään MM-kultaa lajin markkinoinnissa. Kysymys Tiitulle: Miten SSV:n mestaruudet ovat vieneet lajin markkinointia eteenpäin?
Alakatsomo
15/04/2012
teron henkilökohtaisesta lajimarkkinoinnista on tullut omahyväistä oman egon pönkittämistä samaan tahtiin kun omat esitykset kaukalossa on heikentyneet. muuten viime vuoden finaalit olivat teron mukaan huonotasoiset, mitenkähän tänä vuonna.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.