Top5: Miesten liigan parhaat hyökkääjät kaudella 2023-24

Eemeli Salin oli kauden 2023-24 parhaita hyökkääjiä. Kuva: Ainesmedia/F-liiga

Pääkallo listaa lähiviikkoina menneen liigakauden 2023-24 parhaita pelaajia.

Ensimmäisessä listauksessa mukana ovat sarjan parhaat hyökkääjät, joissa edustus on vahvaa varsinkin finaalijoukkueiden osalta.

5. Ville Lastikka, Classic
Lastikka oli runkosarjan paras pelaaja voittaen ylivoimaisesti sekä pistepörssin että tehopörssin. Mitä pidemmälle kevät eteni, sitä vahvemmin Lastikka katosi kuvasta. Lastikka sanoi syksyllä haastattelussa, että ei ole tyytyväinen esityksiinsä ja häntä vaivaa jokin, vaikka tulosta tuli. Lastikka oli kuitenkin kauden kokonaistilastoissa sarjan toiseksi tehokkain pistein (63+44) ja toki koko kauden mitalla sarjan kärkipäätä.

4. Oskari Heikkilä, Classic
Oskari Heikkilä pelasi uransa parhaan liigakauden. Työteliäs laituri naulasi tehot 53+38 koko kaudella, ja rikkoi omat piste-ennätyksensä. Heikkilän arvo kentällä pitäisi määrittyä myös kahden suunnan pelissä, sillä jalkava pelaaja antaa liikkeellän tilaa pelikavereilleen. Finaaleissa ei nähty ihan parasta Heikkilää pistemielessä, mutta kausi oli kokonaisuutena vahva.

3. Eemeli Salin, Classic
Salin on 34-vuotiaaksi laitahyökkääjäksi edelleen todella kova luu. Salin oli runkosarjassa kohtuullisen hyvä ja iski yli tehopistettä (34+28). Kaikkien aikojen toiseksi tehokkain pudotuspelipelaaja oli mies paikallaan jälleen kevään isoissa peleissä. Kun Classicin muiden tähtien loiste sammui, oli Salin jälleen tamperelaisten paras iskien 20 maalia ja syöttäen 11 osumaa. Salin on isojen pelien iso mies.

2. Aaro Astala, Esport Oilers
Astalan runkosarja ei ollut paras mahdollinen poissaolojen vuoksi, ja kolossilaituri kertoikin terveysongelmistaan haastattelussa. Pudotuspeleissä Astala oli aivan loistavassa iskussa ja oli pörssikakkonen Justus Kainulaisen jälkeen tehoin 15+17. Astala oli myös pudotuspelien tehopörssin selkeä ykkönen (+30). Erityistä parannusta nähtiin Astalan kahden suunnan pelissä, sillä vastaavanlaista työteliäisyyttä ei Astalan kohdalla olla nähty aiemmilla kausilla.

1. Justus Kainulainen, Esport Oilers
Justus Kainulainen pelasi repalaisessa Oilersissa jokaisen ottelun kaudella 2023-24 ja oli siitäkin syystä todellinen harvinaisuus. Kainulainen laittoi liigan yhden kauden maaliennätyksen uusiksi ja takoi koko kauden saldoksi 78+34. Pudotuspelien pistepörssin voittaja otti joukkueensa reppuselkään neljässä viimeisessä liigafinaalissa, jossa saldo oli jopa 10+4. Iski kauden 2023-24 ratkaisumaalin ja hattutempun viimeisessä finaalissa. Paljon enempää ei voi joukkueen kapteenilta toivoa.