IFF:n pääsihteeri avaa Pääkallo.fi:n Vieraskynä-blogin – ”Miten salibandy viedään olympialaisiin?”

Kuva: Mikko Hyvärinen

– Tästä nimilistasta uskallan olla ylpeä, Pääkallo.fi:n päätoimittaja Jussi Ojala sanoo.

Ojala puhuu Pääkallo.fi:n Vieraskynä-blogin kirjoittajalistasta. Vieraskynä on uusi blogi salibandykaudella 2012-2013.

Ennakkokyselyissä Vieraskynään oman panoksensa ovat lupautuneet antamaan John Liljelund, Toni Lötjönen, Topi Sandell, Passo Peltola, Tommy Koponen, Lasse Riitesuo, Hexi Arteva, Petri Manninen, Jere Kaistinen, Mika Hilska, Jari Kinnunen, Mikko Alanko, Lasse Vuola, Juha E. Sirkka, Markku Huoponen ja Tuomo Reponen.

– Riitesuo, Manninen, Alanko ja Kaistinen hyppäävät omista blogeistaan Vieraskynään. Nelikon jatkoksi olemme pyrkineet haalimaan mahdollisimman monipuolisen kirjoittajapaketin – ja siinä olemme onnistuneet. Nyt tarinaa on luvassa niin managereilta, valmentajilta, pelaajilta, tuomareilta kuin liiton miehiltäkin. Ja räksyttävä Twitter-analyytikko Toni Lötjönenkin päästetään irti, Ojala toteaa.

– Vieraskynään voi toki kirjoittaa moni muukin. Jos tarjolla painavaa sanaa, niin meitä kiinnostaa varmasti. Toiveena on, että pystymme luomaan näiden kirjoittajaherrojen avulla sähäkkää keskustelua lajin ympärille, Ojala jatkaa.

Vieraskynä-blogin avaus ei ole se vähäisin. Ensimmmäisen bloggauksen on kirjoittanut Kansainvälisen Salibandyliiton pääsihteeri John Liljelund. Aiheena on salibandy ja olympialaiset.

– Miten realistista on sitten kuvitella salibandy olympialaisissa seuraavien 16 vuoden aikana? Kisat vuoteen 2020 asti ovat jo poissa laskuissa. Mielestäni meillä on olemassa mahdollisuus, ei suuren suuri, mutta mahdollisuus kuitenkin. Se vaatii lajilta muuntautumiskykyä ja jopa rohkeita päätöksiä, joissa jopa lajin oma nykyinen identiteetti saattaa joutua tulilinjalle, Liljelund kirjoittaa.

Lue Liljelundin bloggaus kokonaisuudessaan: Viedään Floorball olympialaisiin

9 comments

  1. Ainut mahdollisuus saada säbä olympialajiksi on Talviolympialaiset? Sinne ne mahtuisi ja sitä pelataan talvikisa maissa ja yksi joukkuelaji mahtuu mukaan, ei onnistu kesälajiksi?

  2. Joo hyvä ja kattava nimilista mutta miksei listalla ole ainuttakaan naista?Onko edes kyselty?Naisissa on hyviä valmentajia, maailmanmestareita, huippuluokan osaajia (mm. Kati Pasanen joka tehnyt uraauurtavaa työtä urheiluvammojen tutkimuksen osalta).

  3. Blogeja on pudonnut pois, se ei haittaa.

    Mutta onko väkeä lähtenyt myös pääkallon toimituksesta? Ei näy ainakaan Jarkko Hannukselan nimeä enää toimituksessa, muistaakseni hän kuitenkin oli mukana viime kaudella.

    Päivitystahti on pysynyt erinomaisena koko ajan, mutta toivotaan, ettei sivuston ylläpito käy liian raskaaksi parin henkilön tiimille.

  4. Pääkallon rekrytoinneista en tiedä mitään, mutta vuosien varrella muistan ainakin itse pyytäneeni useaa salibandysta etevästi kirjoittanutta naista kirjoittamaan ja julkaisemaan enemmän. Tulos on kuitenkin ainakin toistaiseksi jäänyt harmittavan vähäiseksi.

  5. Herra Hilska on oikeilla jäljillä. Salibandystä kirjoitushalukkaat naiset ovat vähissä.

    Mutta katsotaan, josko saisimme naisen tai pari yllytettyä mukaan.