Naisten maajoukkue nimetty – ”Kivijalkaa rakennetaan jo kisajoukkueelle”

Naisten salibandymaajoukkue matkaa marraskuun alussa Sveitsin Zürichiin EFT-turnaukseen. Ensikertalaisina mukana ovat Laura Manninen, Mirva Laitinen ja Henna Uljua. Nuoren polven kolmikko kuului toukokuussa 2012 Slovakian Nitrassa maailmanmestaruuden voittaneeseen tyttöjen U19 maajoukkueeseen.

– Nyt turnaukseen lähtevissä pelaajissa on tavallaan kolmen kastin pelaajia, joita halutaan tässä vaiheessa testata eri kenttäkoostumuksissa. On hyvin kokeneita pelaajia, muutamia maaotteluita pelanneita, sekä täysin ensikertalaisia kun nuorten maajoukkueessa ja liigassa hienosti esiintynyt kolmikko valittiin mukaan, päävalmentaja Karo Kuussaari kertoo Salibandyliigan sivuilla.

– Ruotsilla ja Sveitsillä on vasta vähän aikaa ollut uusittu valmennus. Avoimin silmin lähdetään katselemaan heidän sekä tietysti myös Tshekin tekemistä, mutta tottakai myös parantamaan heikkouksiamme omassa pelissämme. Viime projektissa näissä turnauksissa fokus oli suurimmaksi osaksi oman pään pelaamisessa, nyt sen pitäisi olla jo sillä tasolla, että katseet käännetään keskialueen ja hyökkäyspään pelaamisen parantamiseen, hän jatkaa.

MM-kisoihin on aikaa lähes neljätoista kuukautta, mutta päävalmentajan mukaan kisajoukkueen rakentaminen lähtee jo liikkeelle. Ennen seuraavaa leiriä luvassa on seitsemän maaottelua (EFT Sveitsissä, Ruotsi-maaottelu helmikuussa ja EFT Tshekissä huhtikuussa 2013).

– Kyllä näiden tapahtumien aikana rakennetaan jo vahvaa kivijalkaa kisajoukkueelle. Uskoisin, että näiden pelien jälkeen meillä on selvillä 10-12 pelaajaa, jotka tulevat pelaamaan MM-kisoissa. Loput 8-10 pelaajaa ja lopullinen joukkue muodostuu sitten viimeisen puolen vuoden aikana leiritysten, tarkkailuiden ja maaotteluiden perusteella. Lopullisesti joukkue on kasassa ja viimeiset paikat jaettu marraskuun 2013 EFT:n jälkeen, Kuussaari toteaa.

Lisää päävalmentaja Karo Kuussaaren kommentteja voi katsoa tämän jutun lopussa olevasta videosta.

Suomen maajoukkue naisten EFT-turnauksessa

Maalivahdit
Jonna Mäkelä, Red Ants (SUI)
Laura Loisa, SB-Pro

Kenttäpelaajat
Mia Karjalainen Tiikerit
Tiia Ukkonen, Piranha Chur (SUI)
Laura Kokko, Red Ants (SUI)
Laura Manninen, Tiikerit
Laura Mertsalmi, Djurgården (SWE)
Mirva Laitinen, SB-Pro
Gitta Suominen, Tiikerit
Annamari Lehto, SB-Pro
Kristiina Kauppila, OLS
Elina Kujala, SB-Pro
Karoliina Kujala, SB-Pro
Jenni Timonen, FB Riders, (SUI)
Katri Luomaniemi, FB Riders, (SUI)
Eliisa Alanko, SC Classic
Alli Tikkanen, Happee
Laura Rantanen, TPS
Marianne Hannonen, NST
Henna Uljua, PSS
Hanna-Mari Uimonen, OLS
Henna Ilmola, OLS

4 comments

  1. Hyvät on valinnat ja hienoa että annetaan näytönpaikkaa myös nuoremmille.Sanni Nieminen ja Tiia Raitanen ovat toivottavasti myös listoilla-joskin jälkimmäinen taitaa olla loukkaantunut.Alisa Pöllänen lienee myös näyttöpaikan arvoinen.

  2. Nuorimmat tytöt/naiset pelaavat tietysti tyttöjen Eftiä samoina päivinä.

  3. Sveitsistä 5 pelaaja. SB-Pro 5 ja Tiikerit sekä OLS 3.
    Ruotsi, Classic, Happee, NST, PSS ja TPS 1.

  4. Kivijalan testaus meneillään…
    Ruotsissa jemmassa pari hyvää pelaajaa.