Video: Hylätty maali, Happeen sulaminen ja Olkkosen hirmutehot

Markus Olkkonen johti SSV:n loppukiriä perjantaina.

Markus Olkkonen johti SSV:n loppukiriä perjantaina.
Markus Olkkonen johti SSV:n loppukiriä perjantaina.

Happee ja SSV starttasivat välieräsarjansa perjantaina. Avauksen voiton vei kaksijakoisen ottelun jälkeen vierasjoukkue SSV lukemin 9–6. Ottelusta on nyt tarjolla maalikooste.

Happee johti kamppailua toisessa erässä vielä 5-1 ja 6-2, mutta SSV tuli rinnalle ja ohi hurjan loppukirinsä ansiosta. Päätöserä kirjattiin SSV:lle peräti 6-0. SSV:n ja koko ottelun tehokkain oli 2+3-tehot summannut Markus Olkkonen.

Maalikoosteesta kannattaa vilkaista SSV:n loppukirin lisäksi Happeen hylätty maali 6–3-tilanteessa. Videolta on helppo todeta, että Peter Kotilaisen laukoma pallo pomppii selvästi maaliviivan yli. Erotuomari ei tätä valitettavasti nähnyt, vaikka seisoi aivan vieressä.

Miesten molemmat välieräsarjat jatkuvat sunnuntaina. Nelonen Pron tv-ottelussa kohtaavat SSV ja Happee klo 17.00 alkaen. Classicin ja SPV:n välinen kamppailu alkaa klo 18.00.

48 comments

  1. En ota kantaa oliko maali mutta edeltävässä tilanteessa Happeen pelaaja syyllistyy maastapelamiseen ja saa siitä joukkueelleen merkittävän hyödyn.

    605 Kahden minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavia rikkeitä:
    13) Kenttäpelaaja pysäyttää pallon tai pelaa palloa maaten tai istuen. (919)
    Tähän kuuluvat myös pallon pysäyttäminen tai pelaaminen molemmat polvet tai yksi käsi maassa lukuun ottamatta mailaa pitelevää kättä.

  2. Ei tuo minusta niin selvä maali ole. Pallo menee viivan yli kuitenki ilmassa ja koitin siitä pythagoraalla laskee kateettia, niin siinä ja siinä. Maalihan on muutenkin liian edessä, mutta viivasta kai se lasketaan

  3. On se maali, mutta minkäs voit. Enemmän ihmetyttää av-maali 6-8. Miten voi olla noin paljon aikaa neliön keskellä! Happee taisi todellakin jäätyä lopussa, jos alussa SSV:n merkkauspeli oli luokatonta.

  4. Aivan uskomatonta,nyt kun näkee että tuomari oli noin lähellä. Miten normaalilla näkökyvyllä varustettu ihminen ei näe kun videoltakin näkee noin hyvin. Sympatiat täysin nuoren hirviporukan puolella.

  5. Maalihan ei taida tuossa olla paikallaan (10cm lähempänä keskustaa kuin kuuluisi olla). ja pallo pysähtyy verkkoon eikä mene maaliviivan ylitse,,, En ole tuomari niin tiedä miten tommoinen tulisi tulkita, jos en aivan väärin muista niin pallon tulee ylittää maaliviiva. Eikä olla vain maalin sisällä.

  6. kannattaa siirtää aina maalia selvästi eteenpäin jos sillä selviää takaiskuilta.

  7. Huomaa aikamoisen eron kommentoinnissa kun espoolaiset on kesälomalla. Jyväskyläläiset ottavat tappion rehdisti ja siirtävät katseensa seuraavaan otteluun. Aivan mahtavaa! Huomiona tietysti nimimerkillä ”katsoja” joka kirjoittaa lokaa joka juttuun. Asiasta kun asiasta. Ja kovasti tuntuu peleissä käyvän kun aina ”on nähnyt vierestä tilanteen”.
    Kertoo kyllä käsittämättömästä katkeruudesta..

    Hienoa nähdä nämä joukkueet vastakkain,kaksi urheilullista ryhmää jotka keskittyvät olennaiseen. Parempi voittakoon!

    SSV voitti vikan erän 6-0, ei taida lopputuloksen kannalta olla merkitystä oliko maalissa vai ei. Ja tilannetta alusti maastapelaaminen eli selkeä virhe. Ei ole kuulunut Jyväskylän suunnilta pulinoita asiasta, siellä keskitytään olennaiseen.

  8. En halua kommentoida mitään maaleja kun en vielä ehtinyt niitä edes nähdä, mutta sponsorin ”vesipäivä” tuleee esille hienosti, hyvällä teemalla ja toteutuksella vielä. Tämä on kuin Earth Hour, mutta 100x paremmin. Keep on the good work, Happee!

  9. Ja sen verran vielä että kun videon on katsonut niin eihän tuo ”maali” maalissa käy – tuomari on kulmalla vielä katsomassa. Eri mieltä tietysti saa olla, jos haluaa olla väärässä 🙂

  10. Eikö tuo ssv:n nro 24 astu aika reilusti maalivahdin alueelle? Olisiko ollut edes lähivaparin paikka…

  11. Kysymys toimitukselle:

    Miksi kirjoitetaan hylätystä maalista koko ajan? Eikös hylätty maali tarkoita sitä että peli vihelletään jotenkin päin poikki ja peliä jatketaan kiistalla, vaparilla yms.. Nythän peliä jatkettiin koko ajan, joten ei mielestäni ylitä kynnystä ”hylätty maali” termiin. Tai enhän minä kyllä taas mistään mitään tiedä, mutta särähtää pahasti omaan korvaan.

    Ja pallon pyörimisestä maaliviivan tuntumassa olen itse sitä mieltä videon perusteella että pallo ei ylitä maaliviivaa ja tuomarikin näyttäisi olevan aitiopaikalla levittämässä käsiään.

  12. Jos 1″ehkä maali” jurppii niin kovaa et sen jälkeen päästää 6 niin ei taideta olla valmiita finaaliin.

  13. Eikö Happeen kannata yrittää mitätöidä ottelu? Kuten KooVeen naisetkin yrittivät tehdä tuomarivirheen takia Erää vastaan?

  14. Lehtikuvasta kuva Happeen Instagramissa.

    http://instagram.com/p/XNsmscF5ul/

    Vaikea sanoa onko vai ei. Kalkkiviivoilla ja maali vinossa. Yleisön reaktion ymmärtää hyvin, mutta maali sinne toinen tänne tai 6 SSV:lle vikassa. Tuomari hyvin sijoittunut ja näistähän riittää polemiikkia futiksen mm-kisoja myöten. Homma jatkuu tänään Pasilassa. Toivottavasti tulee tasainen ja rehti sarja!

    Heimo Hirvi

  15. Kyllä se vaan taitaa olla niin, että parin metrin päästä näkee pallon ja maaliviivan paremmin kuin videosta keskiviivalla. Ihmeellistä mustamaalaamista varsinkin kun videolla on paljon mielenkiintoisempia pelillisiä asioita kuin tuo yksittäinen tilanne.

  16. Mielenkiintoinen Pääkallon artikkeli kyllä, ei tuosta nyt mun mielestä todellakaan helppoa ole sanoa onko pallo maaliviivan yli vai ei. Pallohan pomppii ilmassa, mikä voi yksinkertaisimmille aiheuttaa pienen näköharhan.

    Maalissahan pallo kyllä on, mutta minun tietääkseni sillä ei ole mitään väliä. Maalihan voi olla vaikka kaukalon nurkassa, mutta maali vihelletään siitä kun pallo menee maaliviivan yli oikeasta kohdasta. En sitten tarkalleen tiedä, miten asia vihelletään.

    En kyllä tän videon perusteella satavarmaa tuomiota voisi tehdä. On se ainakin helvetin lähellä maalia jos ei muuta, mutta tuomari on kyllä sijoittunut hyvin ja huomaa myös seurata tilannetta hyvissä ajoin. Joten pakko lienee luottaa pillipiiparin näkemykseen.

  17. Mitenköhän tämä pitäisi tuomita, kun verkko pysäyttää pallon ehkä ennen maaliviivaa? Jos tällaista maalia ei sääntöjen mukaan saa tuomita maaliksi niin sääntöjä pitää muuttaa. Muutenhan maalivahdin kannattaa siirtää maalia viivan päälle, kuten joku aikaisemmin totesikin.

  18. Jonkun maalivahdin olen jo nähnyt ”pienentävän etukulmaa” eli vetävän maalia etutolpasta eteenpäin. Toki jos pallo kierrätetään maalin takaa nopeasti toiseen laitaan, pitää ehtiä toiselle tolpalle siirtopuuhiin. En tiedä onko tuosta mitään hyötyä, mutta jos on, niin siitä voisi mieestäni jäähyn antaa.

  19. Katonkohan eri videota kun lukee näitä kommentteja koska näkeehän ton nyt sokeekin että pallo on maalissa ja maaliviivan yli. Pysäyttäkää vaikka video oikeessa kohtaa niin selkenee.

  20. että tuomari tekee tuossa aivan oikean tuomion on kumminkin niin hyvin sijoittuneena tilanteessa.Täällä sivusta tietäjät ottakaa huomioon kameran sivusta kuvaamisen joka väärentää huomattavasti tuossa tilanteessa niin meistä ei kukaan pysty sanoon oliko maali vai ei. Muuten pelihän oli isät vastaan pojat jonka kokemus voitti.

  21. Käy ilmassa maalissa. Silloin maalikin vielä paikallaan. Sitten veska kauhoo ja siirtää vähän maalia. Mutta tuomari ei voi olla paremmin sijoittuneena, joten ei nähnyt VARMASTI pallon ylittävän maalilinjaa. Jotenka minkä tuolle voi. Nopea tilanne, ei pidä syyttää tuomariakaan.

  22. kattelepas uudestaan.. maali on kokoajan poissa paikaltaan eli liikaa keskustaan päin. Se miten toi tilanne pitäisi tulkita, että pallo pysähtyy maalliviivalle laahuksen takia. Sen voisi joku erotuomari selventää.

  23. Pari seikkaa. Toivoniemi vetää aina maalin hieman eteen saadakseen kulmat pienemmiksi. Tuomarit ei asiaan puutu, joten homma on ok.

    Pallo ei varmasti käy maalissa. Tuomari on täydellisesti sijoittunut ja kun pallolla on tuommoinen vauhti, on päivänselvää, että tuomari pystyy varmistamaan tilanteen. On turha spekuloida sillä harhakuvall, että pallo olisi ensin ollut ilmassa ja käynyt maalissa ja laahuksesta pudonnut maaliviivan tuntumaan. Ei todellakaan. Ei missään nimessä maali. Sanoo dynastian vihaajat mitä tahansa.

  24. kyllä tuomarit on tämän kevään peleissä viheltäny pelkästään oikeita tuomioita:)

  25. Tuomari on kyllä niin hyvin sijoittunut, että varmasti olisi nähnyt mikäli maali olisi todella ollut kysessä. Takuulla oikea tuomio. Videolta paha sanoa.

  26. No, olis se tuomari ainakin varmasti nähnyt sen 30cm viivan yli pomppineen pallon. Tälläistähän raporttia tilanteesta ensiksi saatiin.

    Samoilla linjoilla siis muutaman viimesen kanssa. Ei voi tän videon perusteella realistisesti lähtee tuomarin näkemystä haastamaan. Tietty ellei sitten usko salaliittoihin…

  27. Niin, säännöthän sanoo että pallon pitää ylittää MAALIVIIVA, ja itse maali voi olla vaikka kaukalon kulmassa tuossa tilanteessa. Pallo ei mielestäni ylitä maaliviivaa, vaikka onkin maalin sisällä ja tämä koska maali on siirtynyt eteenpäin syystä tai toisesta. Myös veskarille voidaan antaa jäähy maalin paikalleen laittamatta jättämisestä, mutta tuomareilla on tuossa tulkinnanvaraa koska tuskin maalivahdin ensisijainen tehtävä on maalin paikan korjaaminen, vaan pallojen kiinniottaminen. Eli ensin tilanteet loppuun ja sitten maali paikoilleen. Ei tuossa minusta ole mitään epäselvyyttä, tuomarikin on hyvissä asetelmissa tossa tilanteessa. Tosin tuomareillekin sattuu virheitä, olen nähnyt kerran tilanteen jossa maali oli todellakin ”päin h**vettiä” ja maalivahti koitti estää pallon ylittämästä maaliviivaa, mutta pallo laitettiin maaliin mutta ei todellakaan maaliviivan ”oikealta puolelta” ja maali hyväksyttiin.

  28. oliks tää se dumari joka melkein näytti josba-tps pelissä maalia mutta ei sitten näyttänytkään

  29. Huvittavaa muuten tää Happeen videotyöskentely. Oli itkuvideota tps-sarjassa jne. Nyt hävityn pelin maalit menee melkein pikakelauksella ja ainoa tilanne, joka näytetään myös hidastettuna, on kun pallo pyörii lähellä maaliviivaa (tosi paha sanoa oliko yli vai ei). Pitäisköhän alkaa keskittymään siihen olennaiseen vaihteeks?

  30. Keskisuomalaisen lauantaisessa numerossa on aika aitiopaikalta napattuu kuva ko. tilanteessa. Faktahan on, että ei ollut maali kun tuomari ei sitä viheltänyt, mutta kyllähän siitä kuvasta täysin rstiriidattomasti selviää, että pallo oli yli maaliviivan. No, ei ollut eka eikä vika sokea tuomari, mutta kyllä Henun olis syytä kalja siitä tuomarille tarjota, että oli silleen sopivasti silmät ummessa tilanteessa. Se kuva olis samalla ihan hyvää koulutusmateriaalia erotuomarikoulutuksiin oikeasta sijoittumisesta ja sitä seuravasta totaalisesta blackoutista.

  31. ihme kommentti tuolla yhellä,kun sanoo et pallo on maalissa mut ei sillä ole mitään väliä.millähän näis peleissä on sit väliä.

  32. Of course, L series more for enterprise-level users, the actual purchase price may be even lower. ”We did not do any men leather goods over the past 10 years. Professional switched from cassettes to compact discs. It was even a different process to make a female then it was to make the male, but the job was eventually completed. Through visits and online searches, seniors have named the following online game sites as the most popular:PogoSlingoGamehouseThese sites include games from casino-style (slots, blackjack, and poker) to word puzzles to solitaire.

  33. Some. Always be intelligent, and not off: absolutely no REA books, in which the past and scientific disciplines to learn more and raise your expertise. Along with expertise since the answer to your cleverness and maturation.

  34. Shield Your Eyes Try Lewis Restrictions!When you desire to protect your vision through various problems and injury, next start wearing sunglasses. And you also recognize that sunglasses to choose in order to look elegant it’s the Lewis Restrictions. In fact, that won’t love Lewis Restrictions?

  35. Analysis for the real thing. Be sure you have knowledge in regards to the actual Coach purse in order to avoid getting bogus and economical duplicate handbags. Genuine handbags are incredibly very easy to location once you learn how you can try to find the twelve signs. These kind of indicators range from the following: your specific ”C” routine; regular routine and fashions; regular and highquality stitching. Symptoms that the custom bag is actually bogus range from the following: fabric or perhaps manmade leather-based content as opposed to highquality, gentle leather-based; a distinct plastic-type aroma; lowquality zip (the one which very easily snags); bad shade involving color; obvious tough sides; and several factory problems and chafes. One particular tip is to proceed very first for an real, highpriced Coach store no, to not obtain, but merely in order to become acquainted with the way the initial seems.