Vahva alku toi Erän naisille kauden avauspisteet – Huuskonen 2+2

Kuva: Jonne Lehtimäki

Tapanilan Erä III otti avauspisteensä Naisen Salibandyliigassa lyömällä TPS:n Turun Leaf Areenalla luvuin 3-5 (0-4, 1-1, 2-0). Joukkueet pelaavat kauden ennakkoasetelmien valossa samoista sarjasijoituksista liigan terävimmän kärjen takana, joten vierasvoitto saattaa muodostua pitkällä tähtäimellä erittäin arvokkaaksi.

Pistesaldon avaaminen Turussa jättää viikonlopun tuloksen positiiviseksi, vaikka joukkue kärsikin eilisessä ottelussa hyvästä yrityksestä huolimatta tappion PSS:aa vastaan.

Erä tuli otteluun ryminällä, sai avausmaalin jo 26 sekunnin kohdalla ja siirtyi vielä 0-2-johtoon ajassa 1:21. Ensimmäinen erä oli muutenkin täysin vierasjoukkueen hallintaa ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 0-4. TPS vaihtoi toisen erän alkuun maalivahtia ja pääsi vähitellen peliin mukaan. Toinen erä mentiin tasapäisesti ja turkulaisjoukkue nousi mukaan taisteluun sarjapisteistä kolmannen erän kahdella nopealla osumalla. Erän puolustus kuitenkin kesti muutamasta läheltä piti -tilanteesta huolimatta ja otti sarjan avausvoittonsa.

Erän Tuuli Huuskonen oli erityisesti kahdessa ensimmäisessä erässä jatkuvasti vaarallinen ja kellotti tehot 2+2. Joukkueen takalinjoilla Marika Salminen pelasi eleettömän varman ottelun ja hallitsi erinomaisesti pelin tempoa kentällä ollessaan.

TPS:n avauspeli oli ottelun viimeistä kymmenminuuttista lukuunottamatta tukkoista ja oikeastaan vain Anni Hellsten ja Jenna Hannonen kykenivät tuomaan pallon keskialueen yli. Erä hyödynsi vastustajan hyökkäysten rakentelun puutteellisuuden erinomaisesti ja iski nopeasti vastaan hyvällä prosentilla.