Sunnuntaina liigahistoriaa – Espoon ensimmäinen paikallispeli

Espoolaisyleisön odotetaan löytävän sunnuntaina paikalliskamppailuun Tapiolan UH:lle. Kuva Indiansin kotihallista Otaniemestä: Joni Winsten

Tulevana sunnuntaina tehdään miesten Salibandyliigahistoriaa, kun kaksi espoolaisjoukkuetta kohtaavat ensi kertaa paikallispelissä. Peräti 19 kautta miesten Salibandyliigaa pelannut Esport Oilers (ent. Espoon Oilers) isännöi liiganousija Westend Indiansia Tapiolan Urheiluhallissa.

Joukkueet ovat sarjataulukossa pisteen sisällä, kun Oilersilla on kasassa yhdeksän pistettä ja ottelun vähemmän pelanneella Indiansilla kahdeksan pistettä.

– Ei ole Oilers pelannut tuloksellisesti ihan siten kuin odotin. Toki joukkue on kärsinyt loukkaantumisista ja poissaoloista, mutta ne alkavat pikkuhiljaa olla taakse jäänyttä aikaa, arvioi Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen seuran kotisivuilla.

Historian ensimmäinen paikallispeli on odotettu tapahtuma molemmissa leireissä.

– Koska kyseessä on ensimmäinen paikallispeli, ei sitä voi vielä laskea kummankaan vahvuudeksi. Puntit on tasan tähän peliin lähdettäessä, näkee Laurikainen.

– Oilersilla on enemmän hävittävää ottelussa, sillä tuolla materiaalilla ja kokemuksella Oilersin pitäisi voittaa. Nyt päästään selkeästi altavastaajan roolissa haastamaan ennakkosuosikkia, jatkaa Laurikainen.

Tulevan sunnuntain paikallispelillä on nostetta. Espoon liikuntajohtaja Martti Merra on salibandymiehiä ja ymmärtää kasvavan lajin merkityksen espoolaisille urheilun ystäville.

– Se, että Espoolla on kaksi mahtavaa joukkuetta salibandyn pääsarjassa on Espoolle todella tärkeä asia. Ja salibandyn rooli Espoon urheilukentässä vain kasvaa kasvamistaan. Se, että meillä on kaksi joukkuetta pääsarjatasolla kertoo paljon siitä, kuinka suosittua salibandy on Espoossa, kommentoi Merra Esport Oilersin kotisivuilla.

Indiansin kapteeni Valtteri Kainulainen odottaa täyttä tupaa sunnuntaina Tapiolaan.

– On todella hienoa päästä pelaamaan Oilersia vastaan Espoon salibandyherruudesta. Sehän on ainutlaatuinen asetelma kaikki lajit huomioon ottaen Espoossa. Eihän esimerkiksi jääkiekossa tai jalkapallossa ole näin herkullista tilannetta. Olisi mahtavaa, jos halli olisi täynnä katsojia, sillä tiedossa on taatusti kuuma ottelu, kommentoi Kainulainen Esport Oilersin kotisivujen haastattelussa.

Miesten Salibandyliigan viikonlopun ottelut:

Perjantai 15.11.
18:00 NST – Classic, Lappeenrannan Urheilutalo

Lauantai 16.11.
15:00 Happee – TPS, Monitoimitalo Jyväskylä
17:00 Loviisan Tor – SSV, Loviisan LH
17:00 Erä – Koovee, Pasilan UH Helsinki
18:00 Nokian KrP – SPV, Rahola Areena
18:30 OLS – Josba, Linnanmaan LH Oulu

Sunnuntai 17.11.
16:00 Classic – Happee, Tampere Areena
17:00 Oilers – Indians, Tapiolan UH Espoo

One comment