Liigan yhden kauden maaliennätyksen jakaminen ei lämmittänyt Justus Kainulaista: ”En tiennyt tämmöisestä”

Justus Kainulainen (vas.) on löytänyt oivan vireen finaalisarjassa. Kuva: Roosa Vilkanen/F-liiga

Miesten F-liigan kuudes finaali olisi voinut olla lauantaina Oilersin mestaruusjuhlien alkupaikka, mutta Classic nosti tasoaan ja vei voiton maalein 9-4 Helsingin jäähallissa.

Jos Oilers yllätti Classicin housut kintussa vitospelissä, oli lauantaina espoolaisten vuoro aloittaa huonosti. Classic johti peliä jo 4-0 kymmenen minuutin kohdalla.

– Oli aika päinvastainen alku pelissä. Kaveri oli valmiimpi alussa ja taisi olla 4-0 ekan kympin jälkeen. Se on Classicin tasoista joukkuetta vastaan iso vuori kiivettäväksi, vaikka vähän parannettiinkin toiseen erään. Ei tänään riittänyt, Oilers-kapteeni Justus Kainulainen harmitteli pelin jälkeen.

Oilers tosiaan paransi toisessa erässä, ja se parannus tuli paremman pallollisen pelin myötä. Kahta maalia lähemmäksi se ei kuitenkaan päässyt. Classic oli aiempiin peleihin nähden suoraviivaistanut hyökkäyspeliään ja oli hyvin tehokas aiempiin peleihin nähden. Kainulaisen mukaan tässä vaiheessa sarjaa pelissä vastustajan pelissä ei ollut mitään yllättävää.

Sillä kuitenkin oli mahdollisesti merkitystä, että Oilersilla oli mahdollisuus voittaa SM-kultaa lauantaina. Tuloksen myötä Classic tuli kolmen tappion jälkeen 3-3-tasoihin sarjassa ja ratkaisu siirtyi sunnuntaille.

Oliko Oilersilla niin sanotusti perhosia vatsassa?

– Itselläni ei ollut ainakaan. En tiedä miten muilla, mutta en ainakaan aistinut sellaista. Varmaan pientä jännitystä oli ilmassa, mutta yleensä se kertoo siitä, että välittää tästä touhusta. Kyllä se on hienoa hypätä askiin, kun on paljon jengiä katsomassa (2868 katsojaa) ja nämä on ainutlaatuisia hetkiä, Kainulainen linjasi.

Kainulainen osui pelissä kahdesti ja on kolmeen viime peliin iskenyt tehot 7+3. Kainulainen teki runkosarjassa 52 maalia ja lauantain kaksi maalia tarkoitti sitä, että pudotuspeleissä maaleja on kasassa jo 23.

Sami Johansson osui kaudella 2020-21 runkosarjassa ja pudotuspeleissä ennätykselliset 75 kertaa, ja Kainulainen on nyt tehnyt yhtä monta maalia.

– En tiennyt tämmöisestä. Ei se paljoa lämmitä. Joukkue edellä mennään ja huomenna haetaan viimeinen täplä.

Nico Salo suomi keskiviikkona Helsingin jäähallin kovaa alustaa. Kainulainen totesi sen olevan napakka, mutta molemmille joukkueille sama. Sentteri arvioi, että 33 peliä kyseisellä alustalla voisi olla liikaa.

Sarjan ollessa 3-3 pelataan myyttinen seiskapeli ja vieläpä finaalisarjassa. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 18.00 Tampereen Hakametsän jäähallissa ja se on Oilersin kotipeli, siinä missä lauantain ottelu oli erikoisten järjestelyiden kautta Classicin kotipeli.

– Siistit fiilikset. Seiskapelejä ei ihan liikaa pääse pelaamaan uran aikana. Pitää lähteä nauttimaan sinne. Nämä ovat ainutlaatuisia ja siistejä hetkiä, Kainulainen painotti lähtökohtia.

Lue myös:
Kehuista Classicin salainen ase kutospeliin: ”Ei se helppoa ole, kun on hävinnyt muutaman pelin putkeen”