Ruotsissa tehtiin kaksi salibandyn maailmanennätystä – miesten finaalissa 18 370 katsojaa

Oona Kauppi pääsi tuulettamaan triplamestaruuden kunniaksi. Kuva: Henri Keränen

Ruotsissa miteltiin lauantaina miesten ja naisten Superfinaalit, joissa molemmissa tehtiin salibandyn uudet katsojaennätykset.

Naisten finaalissa Thorengruppen päihitti Pixbon maalein 6-3 ja Veera Kauppi (1+1) sekä Oona Kauppi (0+1) pääsivät tehopisteiden makuun. Suomalaisista My Kippilä pääsi myös juhlimaan mestaruutta. Kaupin kaksosille mestaruus oli viides, ja joukkue voitti tällä kaudella triplan vieden myös Ruotsin cupin voiton sekä Champions Cupin.

Miesten finaalissa Storvreta kaatoi Pixbon maalein 8-5 ja voitti toisen perättäisen mestaruuden. Samalla Mika Kohonen juhli vasta uransa toisella päävalmentajakaudellaan toista mestaruuttaan. Storvretan tehopelaaja oli Otto Weidman (3+1) ja Kohosen Ruotsia edustava poika Gabriel Kohonen pääsi pisteiden makuun uransa ensimmäisessä Superfinaalissa (0+1).

Superfinaalit pelattiin Friends Arenalla ja molemmissa peleissä tehtiin salibandyn maailmanennätys katsojamäärän osalta. Miesten finaalia seurasi 18 370 katsojaa, mikä on kaikkien aikojen suurin luku koko lajissa. Naisten pelin 15 749 katsojaa on naisten ottelun uusi maailmanennätys.