Suomi kohtaa tänään Norjan puolivälierissä – Pääkallo.fi paikan päällä

Eliisa Alanko haluaa voittaa vielä maailmanmestaruuden. Arkistokuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Suomen naisten salibandymaajoukkueen MM-taival jatkuu tänään klo 18 Suomen aikaa alkavassa puolivälieräottelussa Norjaa vastaan. Suomi voitti kolmesta alkusarjan pelistään kaksi, kuten ennakkoon arvioitiin, mutta itse peli ei ole vielä lähtenyt sellaiseen lentoon kuin joukkueelta sopii odottaa.

Tänään Suomella on jälleen oiva mahdollisuus hankkia tarvittavia onnistumisia, kun vastaan astelee B-lohkon kolmanneksi sijoittunut ja jatkopeleissä Australian kaatanut Norjan naisten salibandymaajoukkue. Ottelua voi seurata suorana Yle Areenassa klo 17.55 alkaen ja jälkilähetyksenä Yle Tv2-kanavalta klo 19 eteenpäin.

Ostravaan jalkautunut Pääkallo.fi:n yhden miehen toimitus seuraa ottelua paikan päälle ja suoraa seurantaa on luvassa sosiallisessa mediassa Twitterin ja Facebookin puolella. Jälkipelit toimitetaan ottelun jälkeen raportin ja haastatteluiden muodossa.

Itse ottelussa voitto on Suomelle vähimmäistavoite, mutta myös pelillistä kehitystä pitää tapahtua tässä vaiheessa turnausta, jos mielii finaalipeliin asti. Eräänlaista välivaihetta elävä ja viime MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Norja on kuitenkin joukkue, jota ei voida aliarvioida millään mittarilla. Tämä on kuitenkin jo niitä otteluita, joita joukkueen valmennus nosti ennakkoon sellaisiksi, joissa tekemisen pitää olla jo hyvällä tasolla.

Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa seitsemän kertaa ja Suomi on voittanut näistä kuusi. Norjan ainoa voitto on vuodelta 1999. Keskinäisten otteluiden maaliero on Suomen hyväksi 37-16. Suomi ja Norja mittelivät paremmuudestaan viimeksi tämän vuoden syyskuussa, jolloin Suomi oli parempi lukemin 8-3.

Kolme seuraamisen aihetta Suomen pelissä:

1. Pallollinen peli: Suomen pitää parantaa rutkasti tällä saralla jos mielii mitaleille tässä turnauksessa. Varsinkin hyökkäyspään ratkaisuissa riittää parannettavaa.

2. Suomen tähtipelaajat: Kotimaassa ylivoimaisesti esiintynyt Eliisa Alanko ”heräsi” tähän turnaukseen Puola-pelin kolmannessa erässä ja jatkossa on lupa odottaa yhä enemmän. Samaa voi sanoa Classic-kollega Nina Rantalasta. Näissä peleissä pitää saada jo ketsuppipulloa auki. Kolikon kääntöpuolella taasen se, että esimerkiksi joukkueen kuopus Alisa Pöllänen on kantanut vastuuta erinomaisesti.

3. Fyysinen peli: Edellisen pelin jälkeen joukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari syytti puolalaisia jopa tahallisista vahingoittamisyrityksistä. Sikailuihin ei pidä lähteä mukaan, mutta Suomen pitää pystyä vastaamaan haasteisiin myös fyysisellä puolella. Tämä oli ongelma varsinkin avausottelussa Ruotsia vastaan.

Teksti: Joel Siltanen, Ostrava

6 comments

  1. että tuli voitto ja välieräpaikka mutta kyllä on tahmeeta peliä. Mistäköhän johtuu…?Ihmettelin myös miksi Suomen johtotähti Alisa Pöllänen pistettiin penkille vaikka esiintyi jälleen edukseen.

  2. Vaikeeta oli. Onnäyttänyt sitlä, että Puolan, Venäjän ja Norjan valmenatien ajatukset ovat kaukana edellä Suomen valmentajan ajatuksista?

  3. Kuussaari ei näytä olevan mikään psykologian jättiläinen. Nuoret naiset pelkäävät kentällä. Pelätään virheitä ja valmentajan olisi tämä osattava purkaa tämä pelko, mutta tuntuu, että nyt valmennetaan virheiden kautta!

  4. Toi on kyllä jotenkin totta että pelaavat näyttävät pelkäävän virheitä. Näyttää myös kuin peli olisi melkoista pakkopullaa. Tänäänkin useampi pidempi kuljetus ja pusketaan sen sijaan että laitettaisiin pallo ja jalat liikkeelle ja saatais peli auki sitä kautta.Jouni Vehkaoja heitti hyvin pelin jälkeen että nyt ois hyvä kysyä pelaajilta että nauttivatko he tänään pelistä? Jotenkin kyllä pelokasta menoa. Tiedä sitten mistä johtuu, toivottavasti rentous löytyy seuraavaan kohtaamiseen!

  5. Taisi olla Slovakian peli kun katsoin, kun Latvia teki maalin ja slovakkimaalivahti antoi sille aplodit ja kävi vielä taputtelemassa pakit, että näin kävi tällä kertaa!

    Suomessa – myös areenan selostaja – kommentoidaan, että näihin virheisiin ei ole enää varaa ja pelaajien virheet tuodaan kovilla kommenteilla esille siellä sun täällä.

    Silloin kun pelataan taitojen äärirajoilla, tulee virheitä, mutta flow syntyy onnistumisien kautta, ei virheisiin takertumalla.