Happee pyöritteli avausvoiton vaisusta Erästä – ”Pallollinen pelimme oli todella heikkoa”

Armoitettu kevään pelaaja Joonas Pylsy hämmensi tuttuun tapaan Monnarin illassa. Kuva: Esa Jokinen

Armoitettu kevään pelaaja Joonas Pylsy hämmensi tuttuun tapaan vastustajia Monnarin illassa. Kuva: Esa Jokinen

Tapanilan Erästä ei ollut haastamaan Happeeta miesten Salibandyliigan puolivälierien avausottelussa. Hirvet ottivat hallitun avausvoiton kotonaan lopulta lukemin 7-2 (5-1,1-0,1-1).

Happee otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, ja sarja jatkuu sunnuntaina Pasilassa.

Erä sai otteluun hyvän alun aloittaen maalinteon, mutta karkeiden virheiden myötä Happee pääsi avauserässä jo neljän maalin karkumatkalle. Happee kontrolloi peliä kaksi seuraavaakin erää, ja vierasjoukkue pääsi vasta viimeisellä kymmenminuuttisella kunnolla lähentelemään Eero Kososen vartioimaa Happee-maalia. Kaiken kaikkiaan Erä jätti melko vaisun kuvan itsestään, ja Happee oli kaukalossa ylivoimaisesti parempi joukkue.

Happeen Joonas Pylsy (1+1) pelasi vahvan pelin, ja mies sai temppuilullaan Erän hermot välillä todella kireälle. Happeen kolmosketju Kotilainen-Kaasalainen-Hoikkanen pelasi todella fyysisen 60-minuuttisen, ja suorituksesta jäi puuttumaan ainoastaan maalit. Eero Kosonen venytti muutaman paraatipelastuksen päätöserässä. Erän maalivahti Markus Laakso oli muun joukkueen tavoin vaikeuksissa avauserässä, mutta mies nosti tasoaan ja pelasti vieraat karmeammilta lukemilta.

Erän pallollinen peli oli todella heikkoa, eikä katsomossa pysytty enää laskuissa pallonmenetysten osalta. Happee karvasi ylhäältä ahnaasti paikan tullen, ja Erän puolustajat eivät pystyneet rakentelemaan pallollista peliä paineen alla. Joukkueen täytyy parantaa tulevissa otteluissa paljon, mikäli se meinaa kaataa Happeen kolme kertaa. Tunnetasokin jäi hyvissä ajoin ratkenneesta ottelusta johtuen tavallista pudotuspeliottelua alhaisemmaksi.