Happee ja Classic raivasivat tiensä historialliseen finaalisarjaan – katso lauantain salibandytulokset

Kuvat: Olli Laukkanen ja Jari Turunen

Kuvat: Olli Laukkanen ja Jari Turunen
Kuvat: Olli Laukkanen ja Jari Turunen

Tampereen Classic varmisti finaalipaikan miesten Salibandyliigassa kaatamalla Oilersin välierissä lukemin 6-7 (4-3,1-2,1-2). Ottelun voittomaalin laukoi Markus Kulmala ajassa 56.43. Sami Johansson iski kolme maalia ja syötti ratkaisuosuman.

Myös Jyväskylän Happee nähdään miesten Salibandyliigan finaaleissa, kun joukkue kaatoi SSV:n Jyväskylässä lukemin 6-5(2-1,2-1,2-3). Näin ollen miesten Salibandyliigan finaalisarja pelataan ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Jami Manninen osui ottelussa kahdesti ylivoimalla.

Kumpikaan joukkue ei ole koskaan voittanut Salibandyliigan mestaruutta, joten tällä kaudella nähdään täysin uusi mestari. SSV jäi edellisen kerran finaalien ulkopuolelle kaudella 2002-2003. Molemmat joukkueet katkaisivat ottelusarjansa voitoin 3-1.

SSV ja Oilers mittelevät pronssimitalista jo huomenna pelattavassa ottelussa.

Miesten Salibandyliigan välierät:
Oilers – Classic 6-7 Ottelusarja 3-1 Classicille
Happee – SSV 6-5 Ottelusarja 3-1 Happeelle

Miesten Divarin karsinnat:
SB Vantaa – UHV Bulls 5-4 ja.  SB Vantaa jatkaa voitoin 2-0
LeBa-96 – Tiikerit 8-5 LeBa -96 jatkaa voitoin 2-0
klo 18:30 SBS Masku – Nurmon Jymy 13-6 SBS Masku jatkaa voitoin 2-0

50 comments

  1. Huikea peli, hienoa Happee SSV:n kaadosta! Tää oli kyllä odotettavissa ja Happeella oli todellakin fokus pelaamisessa.

  2. Eiköhän nyt ainakin Järven, Toivosen ja Toivoniemen ura ole taputeltu. Mistäköhän SSV ensi kaudeksi ostaa pelaajat tilalle.

  3. Kysymys pitäisi kuulua mistä SSV:lle pätevä valmennustiimi. Joo joo kaverit floppas taas. Pelkkä Vantaa-tausta ei takaa mitään.

  4. Hienoa että saadaan uusi Suomen mestari , Happee osasi vastata Erän nopeuteen ja Ssv junnaavaan pelityyliin hienosti. Pystyykö se vielä Classicin nollaamaan.Erä oli kovempi vastus kuin Ssv ja luultavasti Classic katuu samanlaisella pelillä?

  5. opetus,kannattaako aina lähteä rahan perässä jonnekkin muualle. Pitäis pysyä uskollisena omalle kasvattaja seuralle. Että ei ainoastaan pelaajien syy,seuran myös katsottava peiliin missä menee päin persettä. ( tps )

  6. Oilers on ollut pimennossa liigan tiedotuksen suhteen ja ainoat kommentit näiltä ns.asiantuntijoilta on ollut pääosin vähätteliviä, kuten SSV:n Lötjönen on näyttänyt esimerkillään.
    Nuori ja lahjakas joukkue on kuitenkin neljän parhaan joukkossa. Huomena kun on pronssipeli niin toivottavsti löytyy myös puolueettomia komentaattoreita jotka eivät jauha vain SSV:n historiaa.
    Dunastia on nyt murtunut ja kaikki kunnia Viikingkien loistavista saavutuksista mutta se kuitenkin on mennyttä aikaa ja Oilers on tulevaisuus.
    Liigan tiedotukselle tiedoksi, Tapiolan Urheiluhallissa oli tänään, aivan huikea salibandymatsi josta nyt ei tiedä muut kun paikalla olleet.
    Onneksi olkoon Classic, olitte parempia ja menestystä finaaliin.

  7. Pelataan nyt ne finaalit ensin ja sitten pohditaan ensi kautta (vrt. viime kauden SPV vs. tämän kauden SPV).

    SSV:n tietyistä vaikeuksista ja joukkueen ikärakenteesta huolimatta täytyy myöntää melkoinen pettymys näin joukkuetta kauan seuranneena ja kannattaneena. Ekan välierän ja 16:n tappiottoman pelin jälkeen en olisi tätä tulosta odottanut. Käsittämätön notkahdus ja kolme tappiota käytännössä pahimpaan mahdolliseen paikkaan (finaaleissakin 3-1 tappio peleissä olisi ollut parannus viime kauteen). Okei, kaksi vikaa peliä numeroiden valossa tiukkoja mutta kyllähän Happeen pelaaminen näytti paljon helpommalta ja liike selvästi parempi. SSV piti kyllä palloa mutta Happee oli jotenkin selvästi vaarallisempi.

    Toivon että SSV:n ykkönen yhä jatkaisi, mutta onhan nämä ratkaisevimmat pelit sekä tällä että viime kaudella olleet heille varsin vaikeita. Kai se on pakko hyväksyä ettei kukaan ole nuori ikuisesti.

  8. Ei oo happeen palio tarvinnu ostella.. pikemminki myydä! Joka kausi menettävät kärki pelaajia, mut ei palio tahtia haittaa. Jos kaikki happeesta lähtöisin olevat palais jyskälään, nii mimmonen dynastia siitä syntyis?!

  9. No se olisikin uutta. Harvoin häviäjät juhlii uutta mestaria. Passo ottaa mittaa Happeesta.

  10. Hienoa jos tulee poika Tampereelle mutta tasainen on pari ja matka pitkä. Sen uskallan ainoastaan veikata että räkämaali ei niin nimekkäältä pelaajalta aloittaa juhlat.

  11. A-nuorten mestaruusputki alkaa näkymään miesten sarjassa. Classicin nuoret sulaa happeen nuorten edessä kuten aina ennenkin. Kuten ennustin aikaisemmin. Pokaali lähtee uuteen kaupunkiin ja tänä vuonna se on todennäköisimmin Jyväskylä! Vamos! Tiukka sarja tulee, mutta kääntyy Happeelle 3-1.

  12. Kyllä se o semmone homma et maagisista maagisin sami johansson romuttaa kososen torjuntaprosentin ja nupi napsii mannisen ja hynysen ja kumppaneiden ripulit ja vamily nostaa kannua.

  13. tiedoksi vaan ensikaudella on kisat joten kyllä kettusen luotto miehet jatkavat eli runko kisoissa on järvi,toivoniemi,tiitu,kohonen,kohonen,hyvärinen plus muut vanhan eli se siitä nuorennuksesta.

  14. Tänään ”oma” joukkue hävisi ansaitusti ja harras toive on että häviää myös huomenna Oilersia vastaan. Ehkä sitten kolahtaisi sen verran kovaa että joku tajuaisi, että tänä päivänä ei enään pärjätä vain pelaajia ostamalla pikavoittojen toivossa, vaan myös omaan kasvatustyöhön ja omiin junioreihin satsaamalla.
    Viime vuonna näkyi jo toiveen pilkahdusta siihen suuntaan kun junioreille annettiin vastuuta ja he kiittivät pelaamalla loistavan loppukauden ja pleijarin. Tänä vuonna sitten seura kiitti sysäämällä nämä täysin sivuun (Laasonen poikkeus).
    No ensi kaudella Kurre joutuu kaivamaan kuvetta vielä syvemmältä kun konkaripelaajia lopettaa ja junnut kilpailevat siitä kuka ensiksi pääsee Exit ovesta ulos. Taitaa käydä niin että SSV katsoo Happeen ja Classicin perävalojen lisäksi myös Erän, Indiansin ja Oilersin valoja.

  15. Happee tai Classic mestari, hyvä niin.
    On ihme, ellei Happeen Pylsy mahdu maajoukkueeseen. Siinä on pelimies ja taistelija vailla vertaa! Ja sanon tämän Classic-kannattajana.
    SSV:lle kävi kuin Jokereille ja HIFK:lle, eikä se isommin harmita.
    Classic on aloittanut joukkueen nuorennuksen viisaasti pala palalta. Koska sen tajuaa tehdä virkamiesjoukkue-SSV?

  16. Respect Amu! Pitkään tehnyt loistavaa duunia ja itse kehittynyt myös valmentajana. Kun junioreita ei ole mistä pelaajia ottaa niin pelaajia on saatava muilla konstein. Ja hyvin on toiminut. Moderni säbä on vaan niin nopeaa peliä, että harva yli 30v pelimies pysyy enään kyydissä. Toivotan sekä classicille ja happeelle onnea viimeiseen sarjaan ennen ansaittua lomaa ja SSV: n konkareille tsempppiä pronssiotteluun.

  17. Sitä ehkä olisi paikallaan miettiä, miksi SSV:n organisaatiosta ei löydy junnuja. Vai eikö niitä vaan löydetä? Ja jos/kun omat junnut puuttuu, niin vaikea on yleisönkään hallille löytää. Mutta silti, upeaa duunia SSV on tehnyt ja vasta nyt jengin huikea finaaliputki katkesi. Tuskin kukaan olisi 2002 veikannut, että seuraavan kerran joukkue on finaalista ulkona 2014. Mutta oliko jo nyt liikaa tähtipelaajia, joille ei löytynyt sopivaa roolia?

  18. SSV:llä ehkä koko sarjan paras taito pallolliseen peliin, mutta se viimeinen nöyryys kyykkiä ja peittää laukauksia puuttui. Happee oli parempi siinä. Finaalisarjassa nähdään kumpi jaksaa tätä paremmin. Classicin ikonien pitää nöyrtyä puolustamaan jos haluavat voittaa mestaruuden. Nälkäisempi joukkue voittaa tänä vuonna. Ei ehkä taidollisesti parempi, mutta se, joka jaksaa tehdä perusduunia sen voiton eteen.

  19. Kyllähän kurren olemus ja bodylanguage kertoo, että intohimo menestykseen on hiipunut seurajohdolta aikaa sitten, nälkä puuttuu. Siitä osoitus, että joku micke vielä nostaa palkkaa, vaikka hyvä että kakkosessa pärjäis. Pöhötys se siitä seurasi..

  20. Hienoa että saadaan uusi mestari, oli se Classic tai Happee. SPV:llä ja SSV:llä on nyt mietinnän paikka miten tästä edespäin jatketaan. SPV oli liikaa Kosken varassa ja SSV Järven ketjun varassa. Classic, Oilers ja Erä ovat molempia valovuoden edellä junnutoiminnan osalta.

  21. H. Johansson lähtee Sveitsiin. Krp:n a ei noussut smiin, vaan NST jatkaa siellä. Finaalista tulee todella tiukka taisto, kahden nuoren/nuorekkaan ja todella taitavien henkilökohtaisen taidon omaavien junnujen näytös. Tsemppiä molemmille, lähtisin itsekin katsomaan finaaleja, mutta köyhänä ei ole varaa noihin lippuihin, kun tarvii käydä vielä viereisessä hallissa Tapparan pelejä katsomassa halvemmalla.

  22. Salibandyliigan viestintäpäällikkö Henriksson oli muuten surffaamassa silloin kun oli välieräpelit. Voisko näiltä tyypeiltä odottaa edes jotain lajiuskollisuutta? Vois edes yrittää näytellä et laji kiinnostaa? Ilmeisesti ei.

  23. Kyllä Ssv kaatui omaan mahdottomuuteensa. Siellä penkillä istui sellaisia äijiä kun esim. Vappula, joka teki vielä muutama vuosi sitten lähes 40 maalia liigassa. Ei kellään joukkueella voi olla edellytyksiä tuollaiseen.

  24. Joo, SSV:llä ei ole kovin laajaa junnutuotantoa, mutta A-junnuissa on muuan tutkapari Mahlberg – Nylander, kauheat pörssit Asm-sarjassa. Kumma on jos Kurre ei nosta liigaan ensikaudeksi

  25. Ylempänä joku totesi hienosti miten kova nippu Jyväskylässä olisi jos kaikki jyväskyläläiset olisivat Happeessa. Hulmi.. Mikko Kohonen.. Petri Hakonen .. no mestarit rakennetaan joka vuosi eri palasista! Esimerkkinä tästä isoa roolia ottanut työmyyrä ketju kääriäinen hoikkanen Näin Jyväskyläläisenä nauttii että juuri SSV taipui. Heitä vastaan on vuosia väännetty tosissaan ja nyt mentiin ohi ilman sanan sijaa. #cama!

  26. Mielestäni Kailiala ei päässyt koko kautena omalle tasolleen muutamaa pilkahdusta lukuun ottamatta. Joutuiko olemaan liikaa maskimiehenä ja pyörimään päädyssä? Kyseessä kuitenkin luonteeltaan tähtipelaaja ja maalintekijä joka on hyvä haastamaan pallon kanssa. Parhaiten onnistui tepsissä kun sai olla ykköstykki

  27. Jotenkin arvattavia kommentteja että SSV floppasi, mä nyt sanon ihan mun mielipiteen että Happee oli vaan tällä kertaa parempi ja ansaitsi paikan finaaliin! Ja toisaalta vaikka kurren dynastiaa kannatan(aloin kannattamaan jo ennen mahtivuosia, mitä osa täällä ei varmaan ees tiedä ettei viikkarit aina oo voittaneet;-)), niin onhan toi lajin kannalta hyvä asia ja varmasti tulen finaalit seuraamaan.

    En tiedä uskaltaako Ylen suuntaan laittaa pyyhkeitä huonosta televisioinnin hoitamisesta, kun tuntee täältä häviävän nämä kommentit? Eli järki nyt käteen ja otteluita enempi sinne telkkariin ja voi näyttää muitakin kuin yhden jengin…

  28. Classicilla kyllä kovaa junnusettiä. -93:ssa Johansson, Kulmala, Järvinen. -94:ssa Savonen, Salo, Wigren, Eronen, Toriseva. Sitten alkaa tulla -95 ja- 96:sta, nimilista on niin pitkä että tämä ruutu loppuisi. Materiaalia on niin paljon että hankintoja ei tarvitsisi edes tehdä vaan pelata omilla.

  29. Uudet joukkueet finaalissa.
    Nyt on Classicin vuoro nostella kannua.
    Nyt Happeella ei ole vastassa joukkue joka on treenannut fysiikkansa jumiin.

    Pitäis vähän miettiä mitä, milloin ja minkä verran treenauttaa.
    Oli kyllä karmeeta katsoa mutta lienee ollut vielä karmeempaa pelata.
    No, ensi vuonna uusin kujein SSV takaisin ykköseksi.

  30. Piha ollut Classicin paras hankinta, ilman Pihaa Johansson ei olisi mitään…vink vink Kettunen.

  31. Ei Mahlberg ole SSVn junnutuotantoa, se värvättiin Erästä miesten jengiin suurilla lupauksilla ja siinä tulos. Jos mietii montako omaa kasvattia SSVllä Laasosen lisäksi on menee sormi suuhun? Erältä KUUSI pelaajaa Lehti,Lehtoset, Helenius, Vappula,Mahlberg. TPStä VIISI pelaajaa Lax,Olkkonen Kekkonen,Kailiala,Stenfors. Koko Suomen salibandy yleisö riemuitsee ettei ostojoukkue pärjää. Se näkyi myös sitoutuneisuudessa oltiin haluttomia, kun ei pelata seurasydämellä ? Nyt on hyvä nähdä miten Happeen nelinkertaiset A-junnujen Suomen mestarit pärjää.Siellä peltataan joukueelle ja isolla sydämellä ja näillä eväillä menestys on ansaittu ei ostettu?

  32. Tänään pelattaan pk-seudun herruudesta ja Oilerssilla revanssin paikka, toivottavasti viime vuoden kevät vielä muistissa.

  33. Hallilta tietoa Tuomas iiskola ssv:hen ja vappula takaisin erään. Rasmus horn oilers

  34. Jos on joskus aiemmin pelannut jossain joukkueessa, niin ei se tarkoita, että olisi juuri sen aiemman jengin kasvatti. Esim. Lehti, Vappula ja Helenius.

  35. Kaikki loppuu aikanaan, mikään ei ole ikuista. SSV:llä oli huikea finaaliputki, kymmenen vuotta peräkkäin. Sitä ei enää koskaan kukaan tule rikkomaan. Laji on kehittynyt urheilullisempaan suuntaan ja muiden kehitys on ollut nopeampaa kuin SSV:llå. Viimeiset kolme vuotta SSV on taantunut ja muut ovat ajaneet ohi. SSV:llä on liikaa luotettu vanhoihin sotaratsuihin, joiden parhaat päivät pelaajina ovat jo takana. Pelin kehitys on ajanut nämä entiset supertähdet tilanteeseen, josta ei enää nousta takaisin kansalliselle huipulle. Ainut suunta on salibandypelaajan eläkkeelle. Happee-pelissäkin Lehti-Toivonen pakkipari sai aitiopaikalta seurata neljää maalia omaan verkkoon.

    SSV voi nousta takaisin kansalliselle huipulle vain tekemällä kipeitä leikkauksia ja uusimalla joukkueen runkopelaajat. Se ei ole nykypäivänä vain vuoden tai kahden projekti ostamalla uusia lajihuippuja, vaan vaatii pitkäjänteisen työn, jolla pelaajat ajetaan sisään joukkueeseen ja uuteen nykysalibandyn vaatimaan puolustavampaan pelitapaan. Mestaruudet voitetaan puolustamalla ja iskemällä maalit vastustajan virheistä. Viimeiset playoff-sarjat SSV on hävinnyt heikkoon puolustus- ja erikoistilannepelaamiseen.

    Pystyykö SSV enää nousemaan takaisin mestariksi? Ei ainakaan seuraavien kahden vuoden aikana. Tämän kevään jälkeen on otettava uusi suunta, jos tavoittena on paluu huipulle. Suurempi kysymys on, pystyykö Kurre siihen, kun nyt on seinä vastassa ja pitäisi ottaa askel taaksepäin, jotta tulevaisuudessa voisi päästä monta askelta eteenpäin? Arvelen, ettei. Kunnia kuitenkin SSV-dynastian luomisesta, mutta Roomakaan ei kestänyt tuhatta vuotta 😉

  36. Tossa ylempänä asia tekstiä. Noin se taitaa valitettavasti olla. Mutta ilman dynastiaa ei ois Suomella ainuttakaan MM-kultaa, 10(/8)vuotta kesti muilta tulla rinnalle ja ohi, koska rima oli asetettu sen verta korkeelle. Yhä edelleen lajin kannalta tämä oli hyvä tulos, vaikka omat eivät pärjänneet.

    Kurresta sen verran että kyllä ottaa kaverin puolesta päähän, äijä kuitenkin tehnyt älyttömän duunin koko suomalaisen säbän puolesta ja jengi täällä vain vittuilee! Varmasti ois ollut parempiakin sijoituksia kuin sähly, joten jokainen voi miettiä miksi toi on sählyyn panostanut.

  37. Eiköhän se Kurre osta lähiseudu joukkueista taas kermat pois. Oilers ja Erä SSV:n kasvattiseuroina. Ikävä kyllä näin menee. Money talks

  38. Eikös se mene niin, että jos et pääse omassa seurassa eteenpäin, mene naapuriin. Näin se menee pääkaupunki seudulla ja pirkanmaalla, miksei muuallakin, mutta noissa kahdessa on lyhyet välimatkat pelikenttien välillä. Niissä myös tehdään niin hyvää junnutyötä että ylimääräisiä jää aina. Samoin myöskin paikkakunnille tulee opiskelemaan porukkaa joka pelaa esim. Oulu ja Jyväskylä. Ja sitten päälle ne seurat joilla on taustalla rahaa hyviin, ellei jopa huippuhankintoihin.