Pääkalloennakko: C1-poikien pudotuspelit – näitä pelaajia kannattaa seurata

TPS:n Jussi Töyrylä (kesk.) paukutti C1-poikien runkosarjassa 35 maalia. Maalipörssin voitti kuitenkin OLS:n Petri Viittanen, joka teki peräti 49 maalia 21 ottelussa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n Jussi Töyrylä (kesk.) paukutti C1-poikien runkosarjassa 35 maalia. Maalipörssin voitti kuitenkin OLS:n Petri Viittanen, joka teki peräti 49 maalia 21 ottelussa. Kuva: Anssi Koskinen
TPS:n Jussi Töyrylä (vas. mustapaitaisista) paukutti C1-poikien runkosarjassa 35 maalia. Maalipörssin voitti kuitenkin OLS:n Petri Viittanen, joka teki peräti 49 maalia 21 ottelussa. Kuva: Anssi Koskinen

Tiukan ja pienten marginaalien C1-poikien (synt. 1998) SM-sarja on edennyt playoff-vaiheeseen. Sarjajärjestelmän mukaisesti kuusi ensimmäistä joukkuetta menivät suoraan pudotuspeleihin sijojen 7–8 joutuessa puolustamaan paikkaansa alueellisten jatkosarjojen menestyjien kanssa.

Suoraan pudotuspeleihin pääsivät runkosarjan voittaja TPS, Tapanilan Erä, Blackbirds, OLS, SSV sekä Classic. Josba ja Indians karsivat viime viikonloppuna, kun taas Karhujen, Voiman, FoSu:n ja Steelersien kohtalona oli aloittaa kesäloma.

Playoff-karsinnoissa nähtiinkin draamaa, kun runkosarjassa kaikki yllättänyt Josba taipui vaiherikkaan mittelön päätteeksi M-Teamille. Toisessa karsintafinaalissa Pöytyä haastoi Indiansin hyvin, mutta SM-rutiini osoittautui kuitenkin tiukoilla hetkillä vahvemmaksi.

Pääkallo.fi tarjoilee seuraavassa puolivälieriparien ennakkoasetelmat ja -arviot.

TPS – M-team

Runkosarjan voittajan kulku on ollut vahvaa läpi kauden, joskin aivan viimeisten kierrosten aikana muutama tiukka tappio tulikin. Seuralle ominaisesti myös tämä joukkue on erittäin kurinalainen ja seesteinen, jonka vuoksi sitä on äärimmäisen vaikea horjuttaa. Joukkueella on vahva pelitapa, jonka myötä joukkue tuottaa tasavahvaa pelaamista läpi ottelun.

Siinä missä TPS on ollut SM-sarjan kärjessä, on M-team ollut Eliittisarjansa kärkiporukka läpi kauden. Ruskeasuon joukko on materiaaliltaan tasainen ja se luottaa vahvaan joukkuepelaamiseen. Puolustus joukkueella on hyvä, jota heille hävinnyt Josbakin jälkikäteen kuvasi tiiliseinäksi.

Seuraa heitä:
Tepsin Jussi Töyrylä osaa viedä paketin perille, josta osoituksena 35 onnistumista runkosarjan aikana, siis lähes kahden ottelukeskiarvolla.

M-Teamin tasaisen joukkion viimesenä lukkona häärivä Jaakko Kariniemi on elintärkeä, mikäli TPS halutaan laittaa pinteeseen. Masensi torjuntatyöskentelyllään Josban ja saman kevätvireen on säilyttävä jatkossakin hyvänä.


Pääkallo.fi:n arvio:

TPS on ollut väkivahva koko kauden ja sen tuoma rutiini tulee kantamaan tämän ottelusarjan yli. Turkulaisten paketti on erittäin haastavaa murtaa, joten M-team urheilukliseen mukaisesti tarvitsisi heti alkuun tukun onnistumisia tämän saavuttamiseksi.

TPS jatkoon voitoin 2-0.

Tapanilan Erä – Westend Indians

Sarjassa kalistellaan sapeleita pääkaupunkiseutuhengessä. Erä on kulkenut tasaista ja varmaa tietään läpi kauden ja oli runkosarjan voitosta 6 sekunnin päässä. Hyvin valmennettu, tasapainoinen joukkue jolla riittää materiaalia jokaiseen kentälliseen. Tapanilassa tiedetään mitä tehdään ja se tehdään vaihto toisensa jälkeen hyvin.

Indiansilla olisi kaikki ominaisuudet taistella sarjan kärjessä, mutta kuitenkaan ihan siihen viimeiseen puristukseen ei tähän mennessä joukkue ole kyennyt. Aihio fyysiseen ja nopeaan peliin on kuitenkin olemassa ja jos Indians saa nämä osumaan optimaalisesti kohdilleen, voi ottelusarjasta muodostua mielenkiintoisen tiukka.


Seuraa heitä:
Erän tehopelaajat Juho Niinikoski ja Heikki Iiskola tulevat olemaan keväälläkin isossa roolissa. Lisäksi on mainittava Mika Majalahti.

Indiansilta esiin nostetaan joukkuetta kantava duo Rasmus Håkans ja Joonas Åkerblom, jotka ovat alati vaarallisia.

Pääkallo.fi:n arvio:
Sarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti Erän voittaessa 8-3 ja 8-4. Lukemat pysyvät tasaisena, Indians tekee sarjasta vaikean, muttei kuitenkaan kykene nappaamaan voittoa.

Erä jatkoon lukemin 2-0

Blackbirds – Classic

Viime kauden mestari lähtee tämän kauden pudotuspeleihin sarjakolmosen paikalta. Sarjakärkeen eroa oli lopulta 3 pistettä, joten kaukana voitostakaan se ei ollut. sarjakärjestä kolmen pisteen verran. Sijoituksesta huolimatta maaliero on omilla kymmenlukemillaan, joka kuvaa hyvin joukkueen umpitehokasta pelitapaa. Peräti 4 pelaajaa ylitti 40 pisteen rajan, joten kentälle on heittää mielenkiintoisia pelureita vaihto toisensa perään.

Classic sen sijaan on siitä mielenkiintoinen joukkue, että sen pelaajisto saattaa elää paljonkin riippuen seuran muiden joukkueiden tarpeesta. Siksi pudotuspeleihin lähdettäessä se on pienimuotoinen mysteeri. Saadessaan jalkeille paperilla parhaan miehistön, lasketaan Classic sarjan kärkijoukkueiden pariin.

Seuraa heitä:
Blackbirdsin kahden ensimmäisen kentällisen kaikki pelaajat voidaan laskea tähän kategoriaan. Jos kuitenkin nimiä vaaditaan tiskiin, on pakko mainita kaksikko Mikko Urataipale ja Eemeli Horttanainen, joiden ekspertiisiin koko joukkueen pelitapa perustuu hyökkäyksien päättyessä lähes poikkeuksetta heihin.

Classicin tilanne on mielenkiintoinen sikäli, että Joona Rantala ja Tino Lindstedt takoivat yli 50 pistettä. Ovatko kyseiset pelaajat mukana alusta asti, on kysymysmerkki. Tärkeiden pelaajien listalle lisätään fyysinen ja maalinnälkäinen Niko Lehtinen.

Pääkallo.fi:n arvio:
Joukkueet pelasivat kaksi melko tasaista ottelua sarjassa. BBU on ottelusarjaan lähdettäessä ennakkosuosikki, mutta lopulta vain hienoinen sellainen. Mikäli Classic keksii keinot eristää Mustarastaiden syömähampaat, sen mahdollisuudet kasvavat hetki hetkeltä. Jos Classic saa raavittua voiton, se voi aivan hyvin ottaa toisenkin. Yhden asian ennustaminen on helppoa, se että kentällä nähdään viihdyttävää peliä. Niin taitavat niput ottavat tässä parissa yhteen.

Blackbirds jatkoon voitoin 2-1.

OLS – SSV

Ennakkoon puolivälierien mielenkiintoisin ja tasaisin ottelupari pelataan oululaisen OLS:n ja helsinkiläisen SSV:n välillä. Molemmat joukkueet esiintyivät sarjan aikana hyvin vaihtelevasti ja saavuttivat isoja voittoja, mutta ajoittain kummankin peli hajosi pahasti. Ottelun ja 60 minuutin ottelutapahtuman läpivienti ovat olleet kummallekin vaikeita ja paremmin haasteeseen vastaava joukkue tulee olemaan sarjassa vahvoilla.

OLS on jo kauden aikana saavuttanut yhden mestaruuden nappaamalla Storvreta Cupin voiton vuodenvaihteessa. Joukkue on siis jo saavuttanut menestystä ja kerännyt ryhmänä kokemusta tiukoista otteluista.

SSV:n vahvuus on sen laajempi materiaali. Joukkue pystyy rullaamaan kentälle kolme vahvaa viisikkoa, kun taas OLS:n materiaali on kapeampi ja sen menestys on pitkälti riippuvaista kärkipelaajien onnistumisesta.

Seuraa heitä:
Sarjan maali- ja pistepörssin ykköstilan valloittanut OLS:n Petri Viittanen on C-junioriksi poikkeuksellisen fyysisesti lahjakas ja maaliahne pelaaja.

SSV:n Yannick Lindroos on fyysisesti lähes Viittasen tasolla ja erityisesti pelikäsitykseltään erinomainen.

Pääkallo.fi:n arvio:
Ennakkoon voi veikata hyvin tasaista sarjaa, jossa yksittäisen onnistumisen arvo ei tule olemaan yhtä suuri, kuin monessa muussa.

Kumpikaan joukkue ei ole parhaimmillaan puolustussuuntaan, eli luvassa on erittäin hyökkäyspelivoittoinen sarja, jossa maalimäärät saattavat paisua nopeasti suuriksi. OLS on joutunut kauden aikana matkustamaan SSV:tä enemmän ja voi tästä syystä olla valmiimpi kiivastempoiseen pudotuspeliottelutahtiin. Oululaisjoukkue ehti lisäksi harjoitella Storvretan pudotuspeleissä tiukkoja otteluita selkä seinää vasten ja saattaa siksi olla askeleen edellä.

OLS jatkoon voitoin 2-1.

Teksti: Mikael de Anna & Jonne Lehtimäki (OLS-SSV)

22 comments

  1. Mielestäni taas artikkelin kirjoittajilla on selvästi oivaa silmää. Ainoastaan ihmettele. Sitä ettäM-team el muka nappaa yhtään voittoa !!? Sen verran olen seurannut, että voin olla varma että Mteam marssii melkein pyttyyn asti! Erityisesti mezariksi kutsuttava puolustaja on erittäin kokenut playoff pelaaja. Valitettavsti ”kiguur” on kyllä loukkaantunut. Silti luotto Mteamiim täysin!
    Indians taas saattaa laitaa erän koville jos uskaltaa pelata omaa peliä ja on alati nöyrä omalle peli tyylilleen ja kunnioitta tätä. Noppa femma toimisi mielestäni loistavasti, ERÄN kovaa hyökkäystä vastaan. Ei muuta kun rohkeasti vain 99 symtyneitä pelaajia sisään!
    Mielestäni myös niklas ”järv…” Laurila on kova luokan maalipyssy! Tarkkailem itse häntä silmä kovana.
    #jokainentsäänsionmahdollisuus #Mteanostaakannua #meztari

  2. Kirjoittaja lasso vaikuttaa ammattimieheltä. Olen samaa mieltä hänen kanssaan esim siitä että runkosarja antaa tietenki hyvät lähtökohdat mutta ne pitää osata käyttää. Mikään ei tule ilmaiseksi.
    Onko muuten tietoa, että missä sarjassa pyörii SPV Cpojat? Siellähän salibandy on kovassa huudossa ollutviimeiset 3 vuotta.
    Katson tätä ehkävähän pääkaupunkilaisin silmin, mutta mielenkiintoinne SSV pelaaja on myös 99 syntynyt Rintala. Kaverilla on kyllä silkkiset kädet ja syötöt napsuu lapaan.
    Myös muissa joukkoeissa on varmasti mielemkiintoisia pelaaja nostoilöe mahdollisuus esimerksi olli palosua tai vaikka PerttuEetu Rokkinen.

  3. Lasso on oikea asia mies.. Minun mielestäni tilanne on korjatttavissa pley off systeemissä koska siellä se oikeanlainen kiima syttyy..

  4. Erittäin hieno ja asiallinen otteluennakko, tosin ottelut ratkaistaan ”huikean kevään” aikana matolla. Tämän kaltaiset ennakot ovat penkkiurheilijan lajin texmex mauste.
    Toivottavasti nuo edellä kirjoittavat (01:30) pikkupelimiehet maltaa nukkua ensiyönä, muuten tulee sunnuntaina entistä raskaanpi ja pidempi peli:)

  5. Se ei kuitenkaa ratkaise kaikkea sillä m temiltä nähtiin erittäin kurinalaista puollustusta ja erittäin tehokasta vastahyökkäys pelaamista.. Lisäksi m team luultabasti vahvistuu erittäin suurella fyysisellä osaamisella vesiahon valtterin saavuttua. Lisäksi olisi ollut hyvä mainita Mikko laakso joka on paukuttanut yli 70 tehopistettä tällä kaudella.. Viimeistely paikoista oli kiven kovaa josbaa vastaan joten toivottavasti se on myös tps vastaa että saadaan sarjasta tiukka..

  6. Jaahas, että ihan sensuuria harastetaan? Aivan törkeätä tuollainen asiantuntioiden kommentien vainentaminen. Huomaa kyllä että heti kun tulee totuus ilmi että tps ja erä yksinkertaisesti ovat vain heikkoja niin aijaj. Täällä sitä jaksetaan uskoa mihin sattuu… Kyllä se viimeistään 5.4. Selviää kuka se vahvin osapuoli olikaan.. Ei kuitenkaan jokiharjun lämäriä vahvempi.

  7. Minun mielestäni aidot salibandy asiantuntijat ovat hereillä 24/7.
    Mutta siirrytään olennaiseen. Kauden alussa ei odotettu tälläistä nousua M-teamilta, vaikka pelasit heikompaa runkosarjaa. Ehkä tämä olikin vain taktinen veto valmentajilta että voisi peluuttaa kaikkia ennen tosi miesten pelejä. Nyt on se aika keväästä kun jyvät erottuvat akanoista. Vaikka M-teamilla on loukkaantuneena ykköspakki Urho”Kikkura”Vepsäläinen, joukkue on pelannut laajalla materiaalilla koko runkosarjan. On nähty ennenkin kun joukkue on noussut säälipleijareista finaalin asti.
    P.S. TPS-M-team sarjassa riittää yllätyksiä.
    Sini punaista kevättä kaikille!

  8. Hienoa huomata kuinka tämä asiantuntijakaarti on erittäin laaja, mutta itsehän olen sitä mieltä että siellä Bjr b2:ssa voitaisiin keskittyä spekuloimaan omia ”playoffeja” vai lieneekö peräti niin että tulevan menestyksen tiedetään olevan niin huonoa, jolloin ei spekuloinnin aihetta riitä? Varsinkin kun herra ”asiantuntija” ei taida itse saada liiaksi peliaikaa…

  9. nämä kappaleen sanat ”tunteisiin sisinpääni matkustan” kuvaisi tätä tilannetta oikein hyvin.. mutta mitä tarkoitat JUZI
    tuolla BJR B2.. eikö tämä ole jääkiekko joukkue eikä mikään salibandy seura?

  10. Fiksuja pelimiehiä nippu! (M- Team), mutta missä peli-ilo?
    Kyykitään 60 min omassa päässä? 9-3? Antaa pelimiesten pelata!!! Pallollinen peli kunniaan. Valmennus Haloo!

  11. Oli tuo TPS – M-Team -peli kauhistuttavaa M-Teamin kannalta. TPS pisti alkuun kolme tyylikästä maalia, parin minuutin nukahdus ja MT tuli tasoihin. Siihen se jäikin, kun loppupelin TPS piti palloa ja M-Team sai vaivoin vain pari laukaisua aikaan. Lopputulos yhtä selkeä kuin joukkueiden tasoero, 9-3.

  12. Indians lähti eilen kesälomille erän ylivoimaisen esityksen jälkeen.. Hyvää kesälomaa indians turku on musta

  13. Indians vs. Erä
    Ottelu tarjosi kieltämättä mielenkiintoisen ottelun sitä seuranneille (katsojia oli yllättävän paljon). Peli vaihteli ja kolmannessa erässä kun luuli, että homma on ohitse ja Erä vaihtoi pienemmälle vaihteelle, Indians ei hidastanut ja tuli kantaan kiinni. Lopulta kuitenkaan Indians ei päässyt maalia lähemmäs, vaikka hyvin pelasi ja Erä kaunisteli lopussa numeroita tyhjään maaliin. Molemmat joukkeet pelasivat hienosti ja ottelu oli kyllä katsomisen arvoinen. Kumpikaan joukkue ei tullut kentälle peruuttelemaan ja vauhtia tekemisessä riitti. Parasta salibandyä pelaajien kehittyä ja kannustajien kannustaa. Erälle tsemppiä jatkopeleihin.

    kuvia pelistä:
    http://jini.kuvat.fi/kuvat/IndiansC98E/3.4.2014+IndiansC98E+vs.+Er%C3%A4/

  14. Komppaan edellisiä kommentointeja ja pyytäisin m-teamin yrittävän enemmän hyökätä, sieltä löytyy paljon hyökkäystaitoa. Nostaisin Laakson Mikon esiin. Ratkaisi Josba ottelunkin hienolla maalilla, mutta maalinsa jälkeen TPS:ää vastaan näkymätön. Tason nostoa Mikolta ja muultakin m-team:n joukkueelta

  15. Playoff sarjojen ehdoton kunigas on Aki Mäkinen… ei sanaakaan ristiin. Pistepörssin Kolmas sija pakin paikalta. todella rohkeaa ja varmaa pelaamista pallollisesti sekä pallottomasti, sekä peli älyllään huikaisevaa pelaamista nuorukaiselta. Jo A sm Playoffeissa depytoinut Mäkinen ansaitsee kunniaa ja tästä pelaajasta kuullaan varmasti.

  16. Mielestäni tps ei olisi ansainnut jatkopaikkaa vaikka voittivatkin 2-0 suoraa ”play off” sarjan.. Mteamilla oli vielä paljon näytettävää varsinkin maalivahti osastolta. cori cranfordin olisi pitänyt näyttää parempia esityksiä mutta tps on kova joukkue mutta ei voita sm sarjaa..

  17. TPS kyllä ansaitsi oman jatkopaikkansa selkeästi.. äm tiimin tähtihetket sarjassa olivat toisen ottelun toisen erän ensimmäist 10minuuttia jolloin siirtyivät jo kolmen maalin johtoon mutta tähän se jäikin. Tepsi tuli ja m-eamin molari ja oma pää suli..