Pääkalloennakko: Happee – Erä – Nälkäiset hirvet piirittävät Erän mökin

Saako Erä kokeneen Tom Strömstenin johdolla pidettyä maalikuningas Jami Mannisen aisoissa? Kuva: Mikko Hyvärinen

Saako Erä kokeneen Tom Strömstenin johdolla pidettyä maalikuningas Jami Mannisen aisoissa? Kuva: Mikko Hyvärinen
Saako Erä kokeneen Tom Strömstenin johdolla pidettyä maalikuningas Jami Mannisen aisoissa? Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan runkosarjan voittoa toista kertaa putkeen havitellut Happee sijoittui lopulta tasaisessa kärkiryppäässä kolmanneksi, ja sen valinta kohdistui nuorella joukkueellaan virkeän kauden pelanneeseen Tapanilan Erään. Odotettavissa on taitavien ja peliä terävästi kääntävien joukkueiden tasainen sarja.

Lähtökohdat:
Happee pelasi odotetun väkevän runkosarjan voittaen 19 ottelua 26:sta, ja se otti useassa ottelussa pisteet vahvan kolmannen erän ansiosta. Huippuesityksillä kaatuivat niin SSV kuin SPV:kin vieraskentällä, mutta vastapainoksi tuli muun muassa kallis konttaus Loviisan vieraana. Erä voitti puolet peleistään, ja sen kunto on ollut kevättä kohden nousujohteinen. Joukkueet pelasivat runkosarjassa kaksi tiukkaa ottelua, jotka Happee molemmat loppuhetkillä otti nimiinsä. Viime kaudella Hirvien peli sakkasi pahan kerran kevään tärkeimmillä hetkillä, ja tuosta joukkue lienee ottanut opikseen. Happee lähtee puhkomaan Erän puolustusmökkiä ja nähtäväksi jää, mitä uutta toisensa hyvin tuntevat joukkueet ovat kehitelleet sarjaa varten.

Knopit:
Happee teki runkosarjassa eniten ylivoimamaaleja (35) Erän ollessa kuudes (24). Alivoimapelaaminen oli erinomaista, ja molempien verkkoon vastustaja osui ylivoimalla vain 7 kertaa. Happeen kapteeni Petri Kauko debytoi Salibandyliigassa samana vuonna 1997, kun Erän nuori komeetta Eero Nuutinen syntyi.

Taistelupari:
Runkosarjan maalikuninkuuden voittanut Happeen Jami Manninen ja pistepörssin viitonen, Erän Tuomas Iiskola ovat joukkueidensa ykköspyssyt hyökkäyspäässä, ja otteluiden ratkaisuhetkillä katseet kääntyvät etenkin heihin. Iiskola on viimeistään tällä kaudella noussut aivan liigan kirkkaimpien tähtien joukkoon, ja hänen onnistumisensa on avainasemassa tapanilalaisten välierähaaveita ajatellen. Manninen iski yhteensä 43 maalia, ja kun ”Taikurin” sauva käy kuumana, niinä iltoina Happee yleensä voittaa.

Kommentit:
– Erä on aktiivista nykyaikaista salibandyä pelaava ryhmä, joka on valmennettu äärimmäisen hyvin. Varmasti huikea ottelusarja edessä ja parempi jatkakoon mitalipeleihin, Happeen valmentaja Seppo Pulkkinen ennakoi Happeen kotisivuilla.
– Kaksi joukkuetta vastakkain, joilla on kaasu pohjassa koko ajan. Meidän sairastupamme on tyhjänä ja vastustaja on hyvin muistissa viimeiseltä kierrokselta, joten lähtökohdat sarjaan ovat hyvät. Kahdesta niukasta tappiosta runkosarjassa jäi sopivasti kiukkua, ja erittäin hyvillä fiiliksillä lähdetään puolivälieriin, Erän päävalmentaja Petteri Bergman kommentoi liigan pudotuspeli-infossa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
8.12.2013 Happee-Erä 7-5
28.2.2014 Erä-Happee 5-6

Näin pelataan:
7.3. klo 18.00 Happee – Erä Monitoimitalo, Jyväskylä
9.3. klo 18.00 Erä – Happee Pasilan UH, Helsinki
12.3. klo 18.00 Happee – Erä Monitoimitalo, Jyväskylä
14.3. klo 18.00 Erä – Happee Pasilan UH, Helsinki (tarvittaessa)
16.3. klo 18.30 Happee – Erä Monitoimitalo, Jyväskylä (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Erä laittaa Happeen todella ahtaalle, ja se ei jää ilman voittoja. Happee jatkaa kuitenkin paremman maalivahtipelin turvin välieriin voitoin 3-1.