Hynysen hattutemppu siivitti Happeen ensimmäiseen mestaruuteen

Synergia Areenan Hirviteatteri räjähti riemuun päätössumerin soidessa uuden mestarin merkiksi. Kuva: Jari Turunen

Synergia Areenan Hirviteatteri räjähti riemuun päätössumerin soidessa uuden mestarin merkiksi. Kuva: Jari Turunen
Synergia Areenan Hirviteatteri räjähti riemuun päätössumerin soidessa uuden mestarin merkiksi. Kuva: Jari Turunen

Jyväskylän Happee ja Tampereen Classic kohtasivat pääsiäissunnuntaina Salibandyliiga neljännessä finaalissa. Peli pelattiin Synergia Areenalla, mikä toimii normaalisti jääkiekkojoukkue Jypin kotihallina. Loistavasti organisoitu tapahtuma veti jäähallin täyteen. Ottelu päättyi Happeen 4-3 (2-0,2-0,0-3) voittoon ja näin 4634 paikalla ollutta katsojaa pääsi todistamaan Jyväskylän Happeen ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Mihin ottelu ratkesi?

Classic oli kaksi ensimmäistä erää täysin Happeen pesukoneessa. Kotijoukkue oli kaikessa parempi ja käytti selvästi yleisön antaman energian paremmin hyväkseen. Vasta kolmannessa erässä, kun Happee ehkä odotti jo loppusummeria, Classic sai pelin juonesta kiinni. Vaikka kiri olikin kova, niin Happee kesti tamperelaisten rynnistyksen ja summerin soitua jyväskyläläiset saivat kultaiset mitalit kaulaansa.

Ottelun hahmo?
Tähän voitaisiin valita vaikka koko Happeen joukkue. Jokainen pelaaja täytti oman roolinsa ja vähän enemmänkin. Veli-Matti Hynynen oli kuitenkin näkyvin pelaaja Happee-leiristä. Hynynen oli alati vaarallinen ja viimeisteli alle puoleen tuntiin kolme maalia eli knallitempun.

Ottelun puheenaihe?

Itse tapahtuma oli jo puheenaihe: täysi jääkiekkohalli, yli 4600 katsojaa. Mutta Hirviteatterissa kun oltiin, niin sirkus oli päällä jo ennen alkuvihellystä, sillä palohälytys viivästytti ottelun alkua. Sireenit soivat Maamme-laulun aikana, mutta onneksi kyseessä oli väärä hälytys ja ottelu saatiin käyntiin.

Kommentit:
– Kiitos kaikille, ketkä ovat olleet mukana. Kyllä tämä tuntuu hyvältä kaikkien vaikeuksien jälkeen, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen hehkutti.
– Vahva yhtenäisyys, vahva joukkue, vahva valmennustiimi. Happee olemme me, Pulkkinen tiivisti voiton avaimet.
– Loistava peli meiltä. Viimeisessä erässä aloimme jo odottamaan loppusummeria, mutta onneksi kestettiin, kertoi kolme maalia tehnyt Happee-hyökkääjä Veli-Matti Hynynen.
– Urheilussa tavoitellaan voittoa ja ensi kaudella meidän pitää tehdä asiat paremmin. Happee käytti omat momentuminsa paremmin, Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala harmitteli.

2 comments

  1. Kaikella kunnioituksella Happeelle, Hynysen taustalla soi S.C.Blues!
    Muitakin Bluesin loistavan -83 ikäluokan pelureita horjui tien yli hirvipaidassa 🙂