Kultavahti Loisa antoi tunnustusta SB-Pron puolustukselle – ”Meillä oli tänään kovempi tahto”

Laura Loisa (oik.) yrittää ensi kaudella pysäyttää ruotsalaishyökkääjiä. Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Laura Loisa on vihdoin voittava maalivahti. Useita vuosia naisten Salibandyliigan torjuntatilastojen kärjessä ollut Loisa valittiin tänään ottelun parhaaksi pelaajaksi. Pron 5-3–voittoon päättyneessä finaalissa Loisa torjui peräti 27 laukausta. Pudotuspelien torjuntaprosentiksi muodostui käsittämätön 88%.

Ottelun ratkaisun Loisa näki henkisellä puolella.

– Meillä oli tänään kovempi tahto ja pistettiin paikoista sisään. Oli kolmannessa erässä vastustajallakin yritystä, mutta meillä oli vielä vähän kovempi tahto, Loisa kertasi.

Kolmannessa erässä pelin painopiste oli lähes täysin Pron päädyssä ja vierailijat pelasivat ilman maalivahtia peräti 16 minuuttia. Classic onnistui maalinteossa vain kahdesti.

– Puolustus toimi tänään tosi hyvin ja tytöt ottivat hienoja peittoja. Ei sieltä loppujen lopuksi kovin montaa laukausta torjuttavaksi asti tullut, Loisa jakoi tunnustusta hyvin kyykänneille kenttäpelaajilleen.

– Ollaan tehty tosi paljon duunia ja nyt se sitten vihdoin palkittiin. Muutama kerta ollaan jo finaalissa oltu ja hopean kanssa on kotiin lähdetty. Tätä varten on useampi vuosi tehty töitä ja tietysti tällä kokoonpanolla tämä vuosi. Kesällä painettiin ihan hullun lailla. Kausi on ollut huikea ja pelaajat vielä mahtavampia.

Mikä ratkaisi Loisan näkökulmasta mestaruuden Prolle?

– Me ollaan treenattu ja valmistauduttu hyvin. Hirveällä tahdolla ja tosi taitavilla yksilöillä tämä sarja ratkaistiin. Se on se fiilis. Ihan loistava joukkuehenki. Me olemme tsempanneet ja auttaneet kaveria koko kauden ajan. Valmennus on tehnyt ihan hirveästi duunia ja jeesanneet meitä tosi paljon.

Classic-luotsi Irina Peltola yritti horjuttaa Pron pelaajien ajatuksia kolmannen finaalin jälkeen toivottamalla onnea mestaruudesta.

– Ei olla luettu mitään psyykkauksia, tai itse en ainakaan ole lukenut, Loisa kuittasi utelut.

Kysyttäessä maalivahtien taistelun voittajasta ei Loisa suostunut leijumaan edes ratkaisuottelun parhaana kultamitali kaulassaan.

– Joo, pelasin mä ihan hyvin mutta on mulla tässä edessä sellanen huippujengi että on helppo pelatakin hyvin, hän päätti.

One comment

  1. Voih noita kliseitä ”meillä oli kovempi tahto” jne. Ja sitten varmaankin pelattiin omaa peliä, ja vähän vielä katsottiin, että mihin se riittää 🙂
    Mutta oikea joukkue kyllä voitti, onnea Sb-Prolle!