Classic-naisten uusi valmennustiimi julkistettu – ”Nyt oon ollut se kiva, mutta Vellu tulee muuttuun”

Irina Peltola (oik.) siirtyi sivuun. Vetovastuun Classicin naisista otti Vellu Koivunen (vas.). Kuva: Juhani Järvenpää

Irina Peltola (oik.) siirtyi sivuun. Vetovastuun Classicin naisista otti Vellu Koivunen (vas.). Kuva: Juhani Järvenpää
Irina Peltola (oik.) siirtyi sivuun. Vetovastuun Classicin naisista otti Vellu Koivunen (vas.). Kuva: Juhani Järvenpää

Classicin naisten tulevan kauden valmennuksesta vastaavat Veli-Matti Koivunen, Kari Lehtisalo ja Jani Perkonmäki. Koivunen ottaa päävalmentajan pestin oltuaan muutaman vuoden nuorisopäälliköksi siirtyvän Irina Peltolan aisaparina.

Veli-Matti Koivunen kertoo, että pestin vastaanottaminen ei ollut ihan itsestäänselvyys.

– Olen odottavin ja ehkä vähän pelokkainkin mielin. Iso roolin vastaanottaminen vaatii rohkeutta ja sitä, että ottaa itsestään vähän niskasta kiinni, Koivunen summaa päätöstä.

Vellu tunnetaan salibandypiireissä värikkäänä persoonana, joka tulee hyvin juttuun kaikkien kanssa. Mies itse tuumailee, että tilanteeseen voi tulla pieni muutos uuden tehtävän myötä

– Nyt oon ollut se kiva, mutta Vellu tulee muuttuun. En miksikään diktaattoriksi, mutta tiukka ja rehti valmentaja musta tulee.

Jämerää otetta Koivunen odottaa myös Classicin naisten valmennustrion uusilta vahvistuksilta.

– Sieltä tulee Kari ja Jani, kapiainen ja poliisi – ja sitten on tällainen raksahamppi, Koivunen virnuilee valmentajatrion dynamiikasta. Samaan hengenvetoon hän jatkaa:

– Ainahan meillä on tehty hyvin hommia, mutta poikien kanssa on puhuttu, että kiristetään vähän ruuvia ja otetaan muitakin lajeja kesäohjelmaan mukaan.

Jani Perkonmäki oli jo pitämässä välivuotta valmennuksesta, kun sai tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä.

– Kyllähän tämä on seuraava askel ja mahdollisuus toimia ammattimaisessa, hyvinhoidetussa organisaatiossa. Kiva saada uusia haasteita.

Kooveen naisten liigajoukkuetta viime kaudella valmentanut Perkonmäki ei hätkähtänyt vaihtoa paikallisvastustajien kesken.

– Jos haluaa itseänsä kehittää, niin ei seurojen rajoista voi välittää. Pelaajista muutama on ennalta tuttuja ja Vellun ja Karinkin kanssa on morjesteltu hallilla, että aika helpolta siirtyminen tuntuu.

Classicin poikajunioreita seitsemän vuotta valmentanut Kari Lehtisalo oli kuluneella kaudella luotsaamassa Classicin C-poikia SM-pronsille. Siirto naisten liigaan syntyi keskusteluista Irina ja Pasi Peltolan kanssa.

– Aika aikansa kutakin. Naisten liiga on virkistävä vaihdos ja samalla pääsee itsekin kehittymään valmentajana, huippuvalmentajatutkintoon tähyilevä Lehtisalo kertoo. Mies toivoo, että pystyisi tuomaan ajatuksia taktiselle puolelle ja kertoo haluavansa kehittää peliä pelaajien kautta.

Perkonmäki puolestaan ennakoi, että annettavaa on pelitavallisesti ainakin kääntöpelaamiseen sekä puolustuspään peliin. Ihan ensiksi käytetään kuitenkin hetki tutustumiseen

– Kunhan tässä ensin oppii uuden joukkueen tavoille, Perkonmäki naurahtaa.

Pääkallo.fi:n siirtoja seuraavat Huhumaa-palstat:

Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2014-15

Naisten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2014-15

Divarin siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2014-15

3 comments

  1. Nythän tässä varmistui syy miksi Classic ei valinnut Kooveeta pleijareiden ekalla kierroksella. Lienee valmentajaneuvotteluissa asia sovittu.