Kesähaastattelussa Johannes Jokinen – ”En itse arvosta Champions Cupia niin paljon”

Johannes Jokinen (vas.) pääsi juhlimaan tänä keväänä Suomen mestaruutta Happeen riveissä. Kuva: Salibandyliiga

Johannes Jokinen (vas.) pääsi juhlimaan tänä keväänä Suomen mestaruutta Happeen riveissä. Kuva: Salibandyliiga
Johannes Jokinen (vas.) palaa Nokian Krp:n rivistöön ensi kaudeksi. Kuva: Salibandyliiga

Jyväskylän Happeen juniorimylly on tuottanut liudan lahjakkaita salibandyn pelaajia Suomen salibandykartalle. Pääkallo.fi:n kesähaastattelusarjan seuraava haastateltava on seuran riveissä viime keväänä Suomen mestaruutta juhlinut Johannes Jokinen, joka monien yllätykseksi siirtyi menestyksekkään kauden jälkeen Nokian KrP:n riveihin.

Kuinka kesäharjoittelu on sujunut tähän mennessä?

– Vähän huonosti on sujunut. On ollut vähän loukkaantumisia. Viime kauden lopussa meni etureisi ja sen jälkeen ollut pienempiä loukkaantumisia, kuten venähdyksiä, vastaa Jokinen.

Jokinen siirtyi tulevaksi kaudeksi viime kaudella liigapaikkansa karsinnoissa varmistaneen KrP:n riveihin. Tämän perusteella viime kaudella Happeen ykkösylivoimaa pyörittäneen Jokisen ratkaisua voidaan pitää hiukan erikoisena, mutta miehellä itsellään oli siirtoon myös selkeitä perusteita.

– No motiivia on ihan suoraan vaikea sanoa. Ainakin se, että saa enemmän pelillistä vastuuta. Lisäksi pääsen pelaamaan salibandya ammattimaisemmin.

Happeen mestaruuden myötä joukkue nähdään syksyn Champions Cupissa. Useimmat liigapelaajat eivät pääse koskaan tavoittelemaan Euroopan parhaan seurajoukkueen titteliä. Jokiselta turnaus jää ainakin tältä vuodelta kokematta, mutta pelimies ei itse kuitenkaan aseta lajin tärkeimmälle seurajoukkueturnaukselle erityisen suurta painoarvoa.

– Ei sen missaaminen kauheasti harmita. En itse arvosta sitä turnausta niin paljon, kommentoi Jokinen.

Jokinen on vasta 21-vuotias ja menestynyt jo varsin hyvin salibandyn saralla. Miesten Suomen mestaruuden lisäksi kaapista löytyy kaksi A-nuorten SM-kultaa. Salibandyliigassa Jokinen on iskenyt runkosarjassa 40 ottelussa 51 tehopistettä ja tämän vuoden pudotuspeleissä 13 ottelussa syntyivät tehot 5+8.

Nokian KrP tiesi kyllä mitä sai, koska Jokinen pelasi joukkueessa kaudella 2012-2013 ja oli yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Nokialaisten kannalta voidaankin puhua erinomaisesta kaappauksesta.

Tuleeko sinusta siirron tämän myötä salibandyammattilainen?

– Periaatteessa joo. Eli kyllä, vastaa Jokinen varovaisesti.

Nokian KrP:n viimeiset kaudet ovat olleet melkoisen ailahtelevia ja viime kaudella koettu liigakarsinta on varmasti asia, jota joukkue ei halua enää tulevaisuudessa kokea. Paluumuuttaja Jokinen on toistaiseksi nimekkäin kaappaus seuralta. Jokisella itsellään ei ole vielä täysin selkeää kuvaa ensi kauden joukkueesta.

– Joukkue on parempi kuin viime kaudella. En ole itse asiassa ollut vielä joukkueen mukana. Muutin vasta eilen Tampereelle ja en ole vielä nähnyt joukkueen iskukykyä, arvioi Jokinen jälleen hiukan varovaisesti.

KrP:ssa pelaa muutamia kovia nimimiehiä, mutta viimeisten kahden kauden aikana pudotuspelit ovat jääneet haaveeksi. Seuraavan kauden tavoite onkin varsin selvä.

– Kyllä tässä yksi selkeä tavoite on ja se on playoffit.

Tampereen seudulla pelasi vielä toissa kaudella peräti neljä joukkuetta. Tulevallakin kaudella Classic, Koovee ja KrP pelaavat nimenomaan Tampereella. KrP:n manageri Marko Salmela väläytteli keväällä Pääkallo.fi:n haastattelussa, että Nokialle olisi nousemassa ainakin yksi liigamitat täyttävä halli.

Pelasit KrP:ssa myös kaudella 12-13. Mikä on näkemyksesi, onko KrP enemmän tamperelainen vai nokialainen joukkue?

– No, kyllä se on oman näkemykseni mukaan enemmän tamperelainen, arvioi Keski-Suomesta kotoisin oleva Jokinen.

Jokisen viimeiset kaksi liigakautta ovat olleet lupauksia herättäviä. Silmiinpistäviä vahvuuksia ovat erityisesti mailatekniikka, pelisilmä ja syöttötaito. Jokinen itse näkee parhaat avunsa hyökkäyspäässä.

– No, tuota. Vahvuudet löytyy enemmän sieltä hyökkäyssuunnalta. Puolustuspelaamisessa olisi eniten kehiteltävää. Oikeastaan kaikki avut siellä hyökkäyksessä.

Vaikka Jokinen on nyt ainakin pääosin salibandyammattilainen, niin tulevaisuuden varalle on hyvä olla muitakin suunnitelmia.

– Opinnot ovat kesken vielä toistaiseksi. Opiskelen taloushallintoa, joten valmistuttuani minusta tulee merkonomi, kommentoi Jokinen siviilielämän suunnitelmia.

Kuten jo aiemmin mainittiin, niin Jokinen on vielä nuori ja lupaava pelaaja. Pelaajahistoriasta löytyy myös kaksi nuorten maaottelua. Jos motivaatiota riittää ja kehityskäyrä pysyy samanlaisena, niin miesten maajoukkue ei ole hänen kohdallaan mikään mahdoton tavoite. Jokisen omien sanojen mukaan se uran tärkein tavoite on jo kuitenkin saavutettuna.

– No varmaan ainakin päästä maajoukkueeseen kokeilemaan. Suomen mestaruus oli jo se kaikkein kirkkain tavoite. Muut tavoitteet eivät ole niin tärkeitä, päättää Jokinen.

10 comments

  1. Johannes Jokinen sen sanoo.. Nokian KrP on enemmän tamperelainen kuin pari vuotta sitten! Ja oikeassahan hän onkin eli joukkue on tamperelainen, ei nokialainen.

  2. Krp täysin oikea paikka pelata, kun tekstin mukaan on ja saavuttanut kaiken tavoittelemisen arvoisen. Sopivan löysä asenne nokialle

  3. Kyllä, nyt kun Jokinen kokee saaneensa urheilullisen tavoitteensa, voi nostaa ykkösprioriteeksi rahan. Sitähän Nokialta saa aina enemmän kuin urheilullista menestystä. Se muuten onkin näkynyt koko seuran historian ajan menestymisessä, tai sen puutteessa itseasiassa.

  4. Kovin vakuuttavaa kuvaa ei Jokinen itsestään pystynyt itsestään tässä jutussa antaa.

  5. Mitä väärää on siinä, että salibandypelaaja vaihtaa seuraa paremman tulonlähteen johdosta. Näinhän ei missään muussa urheilulajissa koskaan käy. Varsinkin jos on juuri mestaruuden voittanut. Kun on urheilullinen tavoite täytetty, saako seuraavaksi nauttia pelaamisesta ilman tulospainetta ja palkattuna.

    Muuten päätöstä voi ihmetellä, mutta ei rahan takia.

  6. Jokainen saa tehdä valintansa millä tahansa argementeilla, se on selvä. Nokialla vaan huomannut, että rahan takia valintoja tehneet harvemmin ovat mitään suuria taistelijoita ja joukkueen eteen uhrautujia. Heissä on vähän sitä ”palkkasoturin” vikaa; tehdään se mistä maksetaan, mutta sydäntä ei mukana ole.

  7. Tuokin on jännä, että markkinoidaan ykkös yv:n pyörittäjänä. Pelasi hyvin sitä paikkaa, mutta löytyi siihen vasta ihan kauden lopussa. Ei tainnut olla se kovakuntoisin happeelainen, mutta kyllähän jätkässä potentiaalia olisi, jos tahtoa vaan riittäisi.