Miesten maajoukkue Ruotsi-otteluihin julki – ”Onhan se aivan hemmetin hienoa ja mukavaa vääntää heitä vastaan”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Suomen salibandymiesten MM-kauden avaus tapahtuu syyskuussa Ruotsia vastaan pelattavissa tuplamaaotteluissa. Valmennusjohto on nimennyt joukkueen tänään.

Alkava kausi on MM-kisavuosi miehille. Maailmanmestaruus ratkaistaan joulukuun alkupuolella Göteborgissa ja syyskuun tapahtumassa joukkueet hakevat jo kisavirettä.

Vuodesta 1999 alkaen järjestetty salibandyn Suomi-Ruotsi-maaottelutapahtuma on ensimmäistä kertaa kaksiosainen, jossa kumpikin maa saa pelata kotiyleisön edessä. Maiden ensimmäinen kohtaaminen on Malmössa torstaina 11.9. ja toinen mittelö luvassa sunnuntaina 14. päivä Vantaan Energia Areenalla.

Paitsi maaottelun kokonaisvoitosta, syyskuun maaotteluissa haetaan jo peli-ilmettä MM-kisoja varten. Ruotsi on vienyt yhdeksästä jaossa olleesta MM-tittelistä seitsemän, kun taas Suomi on päässyt nostamaan MM-pokaalia kahdesti. MM2014-kisat järjestetään Göteborgissa, joten Suomen tehtävä ei tule olemaan helppo. Kahden vuoden takainen loppuottelu päättyi Ruotsin suvereeniin voittoon Suomesta.

Tuon jälkeen Suomen maajoukkuetta on nuorennettu ja valmennus miettinyt kuumeisesti pelitapaa ja siihen sopivia pelaajia, joilla hegemonia palautetaan Suomen kamaralle.

– Takana on kolme intensiivistä kesäleiriä ja tässä kohtaa odotan mielenkiinnolla missä menemme. Pelaajien on vielä mahdollisuus antaa näyttöjä ja mikäpä sen parempi paikka onkaan onnistua kuin Ruotsia vastaan, päävalmentaja Petri Kettunen puntaroi.

Nyt valitussa ryhmässä on 24 pelaajaa, joista Rickie Hyvärinen pelaa vain Malmön ottelun ja Lauri Kapanen nähdään vain Vantaalla.
– Kummallekin on tiedossa perheenlisäystä noihin aikoihin, joten miesten kohdalla päädyttiin tällaiseen ratkaisuun.

Kaksinkertaisen maailmanmestari Tero Tiitun tilanne on vielä avoin. Viime kauden loukkaantumisen jäljiltä hän on kuntoutunut hyvin ja nähtäneen Ruotsin Superliigan kauden avauksessa, mutta maajoukkue antaa vielä odottaa.

Marraskuussa Suomen maajoukkueella on vielä EuroFloorball Tour -tapahtuma, jossa tämän tapahtuman ulkopuolelle jääneitä pelaajia on vielä mahdollisuus seurata. Myös Champions Cupin valmennusjohto aikoo seurata tarkkaan. Tähän seurajoukkueiden eliittiturnaukseen Suomesta osallistuu Jyväskylän Happee voitettuaan SM-kultaa viime keväänä.

Kaikkiaan maajoukkueen kesäleirityksessä on ollut mukana 40-50 pelaajaa, mutta nyt pakkaa on aika tiivistää.
– Marraskuun EFT:n jälkeen ei joukkueeseen enää isoja muutoksia tule MM-kisoja ajatellen ja EFT:hen mennään jo pienemmällä joukkueella kuin tuleviin Ruotsi-otteluihin, päävalmentaja sanoo ykskantaan.

MM-turnaukseen jokainen maa saa nimetä 20 pelaajaa.

Salibandyssa marginaalit huipulla ovat yhä pienempiä. Maalit syntyvät tavallisimmin nopeista pelin käännöistä syntyvistä vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista. Jälkimmäistä osa-aluetta Kettusen mukaan on eritoten vielä tarkoitus hioa viime vaiheessa, kesäleirien taktiikkapainotteisen puolen ja fyysisen kuormituksen jälkeen.

Salibandyssakin Ruotsin kohtaaminen on urheilijalle erityinen kokemus, kuten myös valmennukselle. Ja kotiyleisön edessä latinkia ei tarvitse hakea.
– Onhan se aivan hemmetin hienoa ja mukavaa vääntää heitä vastaan. Ja varsinkin kotiyleisön edessä fiilis on vielä mahtavampi. Nämä ovat merkityksellisiä pelejä meille ja voin sanoa, että pelaajat jättävät laatikkoon kaikkensa, Kettunen lupaa.

Myös maiden naisten maajoukkueet kohtaavat samassa yhteydessä.

Lipunmyynti 14.9. Vantaalla pelattaviin Ruotsi-otteluihin on käynnissä. Katso info täältä.

Suomi-Ruotsi-maaottelut
1. ottelut
to 11.9. klo 20 Ruotsi-Suomi (miehet), Malmö
pe 12.9. klo 20 Ruotsi-Suomi (naiset), Malmö

2. ottelut
su 14.9. klo 12 Suomi-Ruotsi (naiset), Vantaan Energia Areena
su 14.9. klo 15 Suomi-Ruotsi (miehet), Vantaan Energia Areena

Miesten maajoukkue Ruotsia vastaan 11. ja 14.9.

Maalivahdit
Jarno Ihme 29 Seinäjoen Peliveljet
Tomi Ikonen 31 Esport Oilers, Espoo

Puolustajat
Tommi Aro 28 Tapanilan Erä, Helsinki
Jonne Junkkarinen 23 Happee, Jyväskylä
Juha Kivilehto 32 Seinäjoen Peliveljet
Janne Lamminen 28 SC Classic, Tampere
Nico Salo 20 SC Classic, Tampere
Lauri Stenfors 23 SSV, Helsinki
Risto Töllikkö 23 NST-Lappeenranta
Tatu Väänänen 31 SV Wiler-Ersigen (SUI)

Hyökkääjät
Juuso Heikkinen 25 Happee, Jyväskylä
Janne Hulmi 31 Seinäjoen Peliveljet
Rickie Hyvärinen 34 Storvreta IBK (SWE)
Oscar Hänninen 29 Esport Oilers, Espoo
Miko Kailiala 21 SSV, Helsinki
Lauri Kapanen 28 Tapanilan Erä, Helsinki
Kari Koskelainen 32 Chur Unihockey (SUI)
Sami Koski 28 Seinäjoen Peliveljet
Jani Kukkola 28 FC Helsingborg (SWE)
Jami Manninen 26 Happee, Jyväskylä
Mika Moilanen 28 FC Helsingborg (SWE)
Casper Pfitzner 22 Esport Oilers, Espoo
Eemeli Salin 24 Koovee, Tampere
Ilari Talvitie 23 Esport Oilers, Espoo

päävalmentaja Petri Kettunen
valmentaja Mika Ahonen
valmentaja Akseli Ahtiainen
valmentaja Juha Jäntti
hieroja Ari Haapalainen
huoltaja Toni Vainikainen
hieroja Aleksi Öhman
team manager Jari Oksanen

26 comments

  1. Säkällä

    2012-13, Sami Koski, (44+33=77) 2,92/ottelu
    2013-14, Sami Koski, (38+30=68) 2,62/ottelu

  2. Koski on jo nähty kv-peleissä – ei mitään käyttöä ruotsia vastaan!! Mitäköhän Iiskola on Kettuselle tehnyt kun ei ikinä mahdu hänen joukkueisiinsa…?

  3. Itse en oo Seinäjoelta eikä oo mitään sympatiaa sitä kohtaan, mutta: Missä on Härkösen Eki?! Ei edes leirityksellä mukana? Onko syynä mahd. puuttuva urheilullisuus? Jos yksilötaitoa ja kokonaispakettia katsotaan, näkisin Ekin ehdottomasti remmissä.

  4. Säbänderus, kuka on nuorempi ja parempi. Hyvä joukkue mutta iiskolan ja raikamon nostaisin rinkiin

  5. Raikamo elänyt kyllä aivan liian vähän aikaa urheilijan elämää vaikka potentiaalia omaakin.

  6. Iiskolan toistuvaa poissaoloa täytyy kyllä hiukan ihmetellä, Esim happeeta vastaa pleijareissa oli varsin hyvä.

  7. Säbänderuksella oma lehmä ojassa, ei se lista nyt niin pitkä ole. Samaa mieltä sanan kanssa. Pakkiosastolle vaihtoehtoja Jääskeläinen, Hakonen, wardi….

  8. 32:han on pelaaja parhaassa iässä, ainakin monissa muissa lajeissa! Esim. Mikko Koivu on kohta tuossa iässä, ja harva sanoo että ”annahan mikko nuoremmille tilaa”

  9. ”Koski & Koskelainen? Miksi?” – hyvä kysymys. Jokisten paine ja Koskelaisen kohdalla joku syvempi juttu. Pelillinen se EI voi olla.

    ”2012-13, Sami Koski, (44+33=77) 2,92/ottelu
    2013-14, Sami Koski, (38+30=68) 2,62/ottelu”. EI auta huippuja vastaan. Kotoisessa liigassa kyllä.

  10. Koski teki Kanadaa vastaan 9 paunaa, joten oikeita maita vastaan täysin turisti. Oilers osoitti viime keväänä, että oikein scoutattuna kaveri on todella helppo pelata nollille. Liian yksipuolinen pelaaja. ja pehmeä.

  11. Koski on loistava pelaaja, harmi vaan että ei löydy yhtä hyviä tarpeeksi usein vierelle ja valmennus ei ole saanut irti kaikkea potentiaalia miehestä. Kauan olen ihmetellyt miksi Holopainen ei ole pakistossa. Ja Härkösen ekillä ei oo mitään asiaa majuun, osaa vetää mutta liian helppo pelata pois (toki Ruotsalaisia vastaan voisi toimia yhden pelin verran). Kivilehto jäi viime kaudella fyysisesti välillä jälkeen liigassa, mutta se johtuu enemmän korvien välistä ja siitä kun ei jaksa latautua pelaamaan normisarjapelejä. Kivilehdolla on kuitenkin sitä jotain mitä Teemu Selänteellä että osaa kovien pelien tullen automaattisesti aktivoitua ja nostaa tasoa kovien pelien tullen. Mutta karu totuus on että nuoret tulee ja on jo tullut ohi. Ja mielestäni Jarno Ihme ei kuulu majuun. Kosonen ja Ikonen ovat ne parhaat.

    Iiskolalla ei ole asiaa majuun. Ja ohan tuo Kailiala ollu myös aika turisti, mutta tulevaisuudessa on kova luu.

  12. Miksei nämä ”muut” kaverit, jotka eivät nyt joukkueessa ole, naputtele täällä kotoisessa liigassa sitten tehoja enemmän?

  13. Vastakysymys stx:lle: Mistä lähtien maajoukkuehyökkääjät on valittu pistepörssin perusteella?

  14. SPVTietäjän kannanotto:n kanssa samaa mieltä Jyrki Holopaisesta, loistava pelimies. On tätä pakkien ei arvostettua osastoa, SSV:stä samaan sarjaan voisi laskea Kimmo Kinnusen…

  15. Joo ei sen tietenkään niin kuulu mennäkkään. Sitä lähinnä ajoin takaa, että ne jantterit jotka eivät kotimaan liigassa pysty mättämään pinnoja, alkavat sitä tekemään kv-peleissä? Luulisi kaverissa pontentiaalia olevan?

  16. oikeesti.. ilari talvitie ja sami koski… missä on Henri Johansson? pelaa leftillä paremmin ku noista kumpikaan

  17. Hauska leikkiä ajatuksella: moniko tästä Suomen joukkueesta mahtuisi Ruotsin maajoukkueeseen? Fiiliksellä heitän: Ikonen, Väänänen (varmasti), ehkä Kukkola, Moilanen, (Rickie ei ehkä enää sopisi tyyliin) ja Lammisella ja Junkkarisella vielä vois jotain mahkua olla.