Happee oli yllättää mestarit – SB-Pro:n rutiini riitti päätöserässä

Emma Hartwall (oik.) iski 2-2-tasoituksen pelin ensimmäisellä kosketuksellaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Naisten Salibandyliigan puolustava mestari SB-Pro oli kahteen otteeseen häviöllä Happeeta vastaan Ylen TV-ottelussa, mutta kolmannen erän rypistys riitti odotettuun voittoon lopulta lukemin 5-3(1-0,0-2,4-1).

Ottelun ratkaisu?
Happeen Riikka Pohjola vei vieraat kolmannessa erässä johtoon 2-3, mutta SB-Pro kuittasi tämän välittömästi. Päätöserän ylitettyä puolivälin Pro sai ylivoiman, ja My Kippilän syötöstä Katri Sainio iski keskeltä vapaasti voittomaalin 4-3. Happeella oli kaikki eväät tehdä yllätys ja viedä ottelu nimiinsä, mutta emäntäjoukkue tuli kolmannessa erässä voiton arvoisesti peliin mukaan. Happee haastoi ennakkosuosikin hyvin ja sai luotua etenkin kulmapelaamisen kautta maalipaikkoja, mutta lopulta paremmin viimeistellyt joukkue voitti.

SB-Pron superpakki My Kippilä pelasi kolmannessa erässä miltei koko ajan, ja hän lopulta mestaroi kaksi viimeistä maalia. Pelisilmä oli tarttunut Tikkurilaan mukaan, ja vain joukkuekavereiden huono viimeistely esti useamman syöttöpisteen syntymisen. Myös uusi ruotsalaisvahvistus Marie Häggström väläytteli osaamistaan. Happeen maalivahti Minna Paasu pelasi hyvin, vaikka viimeinen maali helpohkosti lipsahtikin.

Normaalisti Campo-Sport Centerissä kotipelinsä pelaava SB-Pro oli tuonut TV-ottelun poikkeuksellisesti Tikkurilan Urheilutalolle, ja otteluun oli vapaa sisäänpääsy. Yleisöä paikalle saatiin lopulta pöytäkirjan mukaan houkuteltua 250.

SB-Pro: My Kippilä 0+2, Elina Kujala 1+0, Emma Hartwall 1+0, Silja Eskelinen 1+0, Katri Sainio 1+0, Laura Hietamäki 1+0
Happee: Jenni Timonen 1+0, Johanna Helminen 1+0, Riikka Pohjola 1+0