Miehet

Näin pelataan miesten kakkosdivarissa – kahdeksan lohkoa joukkueita ja kolme nousee

27.09.
2014
0 Kommenttia
0

Kaudella 2014-15 miesten kakkosdivarissa on kahdeksan lohkoa. Lohkot ovat Etelä-Suomi 1 ja 2, Länsirannikko, Sisä-Suomi, Kaakkois-Suomi, Pohjanmaa, Savo-Karjala ja Pohjois-Suomi. Otteluohjelmat löytyvät täältä.

Sarjat alkavat yleisesti tänä viikonloppuna, mutta joitain pelejä ollaan pelattu jo menneellä viikollakin. Kakkosdivarin runkosarja loppuu maaliskuun alkupuoliskolla, jonka jälkeen alkaa Divarikarsinta. Kauden 2015-16 uudet Divarijoukkueet pitäisivät olla selvillä viimeistään 19.4.2015.

Kaikissa muissa paitsi Pohjois-Suomen lohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja. Pohjoisessa pelataan kolminkertainen. Etelä-Suomen molemmista lohkoista, Pohjanmaalta ja Pohjois-Suomesta runkosarjan kaksi parasta etenevät suoraan valtakunnalliseen Divarikarsintaan. Kaakkois-Suomen, Sisä-Suomen, Länsirannikon ja Savo-Karjalan lohkoissa pelataan runkosarjan päälle vielä lohkon sisäiset pudotuspelit. Lohkojen 1.-4. sijoittuneet joukkueet pelaavat paras kolmesta –järjestelmällä playoffit, ja voittajat pääsevät Divarikarsintoihin.

Kolmosdivariin tippuvat lohkojen viimeiset, paitsi Pohjois-Suomen viimeinen, joka pääse vielä karsimaan paikastaan kakkosdivarissa alueen kolmosdivarissa toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Muissa lohkoissa, joko kolmanneksi ja toiseksi tai pelkästään toiseksi viimeiseksi sijoittunut karsii paikastaan kakkosdivarissa.

Näin ollen Divariin karsii kaiken kaikkiaan 16 joukkuetta ja paikkoja auringossa on vain kolme. Divarikarsinnat pelataan kolmivaiheisesti paras kolmesta –järjestelmällä. Kolmannen kierroksen otteluparien voittajat nousevat tulevaksi kaudeksi Divariin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.