Tehottomuus kostautui – Ruotsi toistamiseen Suomen naisia parempi

Kuva: Salibandyliiga

Suomen naisten salibandymaajoukkue kärsi 1-4(0-1,0-1,1-2)-tappion kotikentällään hallitsevaa maailmanmestaria Ruotsia vastaan. Ruotsi voitti myös rangaistuslaukaisukilpailun maalein 2-1.

Voittojen myötä Ruotsi kasvatti Suomi-Ruotsi-maaottelun pistejohtonsa 7-2-lukemiin. Suomen miehet kohtaavat Ruotsin miehet klo 15 alkavassa kamppailussa.

Ottelun ensimmäinen oli varsin tasainen ja Ruotsi johti 20 minuutin pelin jälkeen maalilla. Toinen ja kolmas erä olivat kotijoukkueelta hyviä, mutta Suomen pelaaminen oli tänään tehotonta. Ruotsi käänsi peliä Suomea paremmin ja iski kaksi varsin näyttävää maalia koko kentän kuvion päätteksi.

Ruotsin maalivahti Sara Hjorting pelasi erinomaisesti ja torjui kaikkiaan 27 laukausta. Puolustaja Iza Rydfjall oli myös hyvällä pelipäällä ja iski kaikkiaan kaksi maalia Suomen rysään.

Kuten aiemmin mainittiin, niin Suomi pelasi hyvän ottelun. Kuitenkin varsinkin viimeiset syötöt ja laukaukset olivat ponnettomia tai huolimattomia. Lukuisista paikoista huolimatta maalit jäivät tänään ainoastaan yhteen.

Tilastot:
Suomi: Inka Lampinen 1+0, Emmi Niemelä 0+1
Ruotsi: Iza Rydfjall 2+0, Sara Hjorting 27 torjuntaa

1. Inka Lampisella aika hyvä uran maaottelutilastojen avaus. Kyllä oli Suomen hyökkääjät tehottomia!