Classic jälleen selvänumeroiseen voittoon – ”Kova sarja tämä Salibandyliiga”

Lassi Vänttisen pelivire rupeaa löytymään. Tällä viikolla tehot 4+4 Kooveen ja Erän kustannuksella. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic oli tyly isäntä urheilun Superviikonlopun viimeisessä mittelössä. Kotijoukkue kaatoi Tapanilan Erän rasisminvastaisessa teemaottelussa lukemin 11-4 (3-0,4-3,4-1).

Classic otti jo neljännen perättäisen voittonsa ja nousi sarjan kuudennelle sijalle. Erälle tappio oli kauden neljäs ja se on nyt kahdeksan ottelua pelanneena sarjan yhdeksäntenä.

Classic laittoi luun vieraiden kurkkuun jo ensimmäisessä erässä ja aloitti toisen vakuuttavasti kahdella nopealla osumalla. Erän paras vaihe osui toisen erän viimeiselle kympille, mutta kolmea maalia lähemmäs se ei missään vaiheessa päässyt. Classic pelasi loppuun saakka tiukkaa puolustuspeliä hyvällä asenteella ja ansaitsi voittonsa tasapainoisella esityksellä.

Kuka oli ottelun hahmo?
Kotijoukkueen riveissä oli onnistujia jälleen laajalla rintamalla, mutta erityisesti Sami Johanssonin esitys oli vahva kolmen maalin muodossa. Konkari Lassi Vänttinen on myös herännyt tähän kauteen ja iski tämän viikon kahdessa ottelussa yhteensä kahdeksan tehopistettä. Tänään yhden maalin ja kolme syöttöä. Alkukaudesta Jarkko Rantala joutui pähkäilemään maalivahtivalintojen kanssa, mutta Lassi Toriseva on ottanut paikkansa verkon suulla ja torjui tänäänkin 27 laukausta.

Kotijoukkue Classicin nykyvire on erinomainen ja se takoi tämän viikon otteluissa 23 maalia Kooveen ja Erän verkkoon. Viime kausiin nähden positiivista on ollut se, että myös puolustusilme on ollut vahva ja oma pää pysynyt tiiviinä. Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla ja tällä hetkellä kaikki kovat pelimiehet eivät mahdu kentälle. Lisäksi Jesperit (Kivipaasi pieni loukkaantuminen, Thorberg kipeä) ovat käytössä tervehdyttyään.

Ottelun teemana oli rasisminvastaisuus ja yleisö näytti punaista korttia rasismille jokaisen erän puolivälissä. Kuva: Topi Naskali