Miehet

Classic jälleen selvänumeroiseen voittoon – ”Kova sarja tämä Salibandyliiga”

19.10.
2014
3 Kommenttia
0
Miehet
Lassi Vänttisen pelivire rupeaa löytymään. Tällä viikolla tehot 4+4 Kooveen ja Erän kustannuksella. Kuva: Topi Naskali

Lassi Vänttisen pelivire rupeaa löytymään. Tällä viikolla tehot 4+4 Kooveen ja Erän kustannuksella. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic oli tyly isäntä urheilun Superviikonlopun viimeisessä mittelössä. Kotijoukkue kaatoi Tapanilan Erän rasisminvastaisessa teemaottelussa lukemin 11-4 (3-0,4-3,4-1).

Classic otti jo neljännen perättäisen voittonsa ja nousi sarjan kuudennelle sijalle. Erälle tappio oli kauden neljäs ja se on nyt kahdeksan ottelua pelanneena sarjan yhdeksäntenä.

Mihin ottelu ratkesi?
Classic laittoi luun vieraiden kurkkuun jo ensimmäisessä erässä ja aloitti toisen vakuuttavasti kahdella nopealla osumalla. Erän paras vaihe osui toisen erän viimeiselle kympille, mutta kolmea maalia lähemmäs se ei missään vaiheessa päässyt. Classic pelasi loppuun saakka tiukkaa puolustuspeliä hyvällä asenteella ja ansaitsi voittonsa tasapainoisella esityksellä.

Kuka oli ottelun hahmo?
Kotijoukkueen riveissä oli onnistujia jälleen laajalla rintamalla, mutta erityisesti Sami Johanssonin esitys oli vahva kolmen maalin muodossa. Konkari Lassi Vänttinen on myös herännyt tähän kauteen ja iski tämän viikon kahdessa ottelussa yhteensä kahdeksan tehopistettä. Tänään yhden maalin ja kolme syöttöä. Alkukaudesta Jarkko Rantala joutui pähkäilemään maalivahtivalintojen kanssa, mutta Lassi Toriseva on ottanut paikkansa verkon suulla ja torjui tänäänkin 27 laukausta.

Ottelun puheenaihe?
Kotijoukkue Classicin nykyvire on erinomainen ja se takoi tämän viikon otteluissa 23 maalia Kooveen ja Erän verkkoon. Viime kausiin nähden positiivista on ollut se, että myös puolustusilme on ollut vahva ja oma pää pysynyt tiiviinä. Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla ja tällä hetkellä kaikki kovat pelimiehet eivät mahdu kentälle. Lisäksi Jesperit (Kivipaasi pieni loukkaantuminen, Thorberg kipeä) ovat käytössä tervehdyttyään.

Ottelun teemana oli rasisminvastaisuus ja yleisö näytti punaista korttia rasismille jokaisen erän puolivälissä. Kuva: Topi Naskali

Ottelun teemana oli rasisminvastaisuus ja yleisö näytti punaista korttia rasismille jokaisen erän puolivälissä. Kuva: Topi Naskali

Kommentit:
– Kova sarja tämä Salibandyliiga. Vähänkin toinen joukkue tulee huonolla jalalla tai keskittymisellä otteluun, niin lukemat voivat revetä tällaisiksi, kommentoi Erän Aaron Fagerholm ottelun jälkeen.

– Kyllä meiltä oli aika hyvää tekemistä koko ottelun ajan, pohti Classicin hattutemppuilija Sami Johansson.

– Tulostaulu puhuu omaa kieltänsä. Classic on selkeästi nousivireessä ja sen pelaaminen ollut nousujohteista jo hetken aikaa, arvioi Erän Petteri Bergman vastustajaansa.

– Tulos ei ollut pelkästään meidän hyvyyttä, vaan huomasi, että kaverilta puuttui pari ison roolin pelaajaa tänään. Palloton pelaaminen, peittopeli ja alivoima olivat tänäänkin hyviä piirteitä meidän pelissä. Vielä lopussakin kyykittiin hyvällä asenteella. Pallollisessa pelissä olisi vielä kehitettävää, analysoi Classicin pääkäskijä Rantala.

Tilastohuomiot:
Classic:Lassi Vänttinen 1+3, Sami Johansson 3+0, Niko Juhola 3+0, Nico Salo 1+2, Janne Lamminen 1+1, Lassi Toriseva 27 torjuntaa
Erä: Mikko Pasanen 1+1, Tuomas Iiskola 0+2
Yleisöä: 1271

Päivän muut ottelut:
Indians-Josba 7-6
Oilers-OLS kesken

Linkit:
Ottelutilasto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Repa
19/10/2014
Mun mielestä on aika hauska pelitapa toi mökki. Peppu pitkällä kyykitään ja kaveri iskee nuottaa sen minkä ehtii.
seponseponseppo
20/10/2014
Koskakoha tulee ekat "katsojia ei ollut ilmoitettua määrää", "vahvistukset syö omien junnujen peliajan", "uudet vahvistukset floppaa kun ei ollut pelaamassa", ja mitä näitä nyt on... nälkäisen näköinen Clasbo oli ainakin eilen, vaikkei iso paha Savo enää jalalla junnuille pärjää niin harvemmin Savoa tuollaisella kehonkielellä nähtyt pelaavan, näytti nauttivat pelaamisesta silminnähden.
S
20/10/2014
Mua jaksaa aina vaan ihmetyttää just nää "syö omien junnujen peliaikaa"-kommentit. Kyseessä on kuitenkin miesten sarja, missä parhaiden pitää pelata, junnut sitten raivaa tiensä jengiin, jos kyvyt ja motivaatio riittää. Ja onhan tuolla clasussa aika monta junnua jo nyt kehissä... Eilisessä matsissa erä oli kyllä ihan pihalla, tais profiilipelaajien(miehen ikäisten) poissaolo olla liikaa...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.