Divarit

FBC Turun tuhkimotarina cupissa jatkuu – ”Päätin jo ennen jatkoaikaa, että teen voittomaalin”

26.11.
2014
1 Kommentti
2
FBC Turku jatkaa Suomen Cupissa välieriin.

FBC Turku jatkaa Suomen Cupissa välieriin. Kuva: Esa Haanperä

Länsirannikon kakkosdivisioonaa pelaava FBC Turku voitti Salibandyliigan Kooveen Suomen Cupin puolivälierässä keskiviikkona 7-6 ja. (1-1, 1-3, 4-2, 1-0). Jatkoaikavoiton myötä FBC:n tuhkimotarina Suomen Cupissa sai jatkoa.

Ennen puolivälierää FBC Turku oli jo kaatanut muun muassa Divaria pelaavan Hämeenlinnan Steelersin ja viime kierroksella liigajoukkue Nokian KRP:n.

Ottelun ratkaisu?
Erittäin viihdyttävä ja kovavauhtinen ottelu eteni tasaisesti. Kolmannessa erässä turkulaisilla oli jo voiton avaimet käsissään, mutta Koovee punnersi kahden maalin takaa vielä tasoihin. Edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla FBC hallitsi peliä ja oli ennen voitto-osumaa lähempänä maalintekoa. Turkulaisyleisön suosikki, Jaakko Hautamäki, räjäytti ajassa 65.21 FBC:n kotiluolan suoraan huutoon. Maalia edelsi Kooveen Miro Lehtisen pallonmenetys hyökkäyspäässä, josta pallo toimitettiin Hautamäelle. Turkulaishyökkääjä otti pallon suojaukseen ja laukoi ohi loistavasti pelanneen Koovee-maalivahti Eero Peiposen.

Ottelun hahmo?
Ottelun paras pelaaja löytyy FBC Turun tolppien välistä. Christian Del Castillo piti koko kamppailun ajan FBC Turkua pystyssä. Varsinkin kolmannessa erässä, kun Koovee painosti Turkua, Del Castillo otti useamman paraatipelastuksen. FBC:n puolustus oli muutenkin uhrautuvainen ja hyvin organisoitu, josta edukseen erottuivat joukkueen kapteeni Eero Säylä (1+0) ja Mikko Stenfors (0+3).

Ottelun puheenaihe?
FBC Turku ilmoitti jo ennen ottelua pelin olevan loppuunmyyty. Maksaakaan ei pelistä tarvinnut, kunhan puki päälle keltaista. Seuraavaksi on vuorossa cupin välierä ja silloin vastaan saattaa asettua paikallisvastus, Turun Palloseura. Halli, missä ottelu pelataan tulee olla tupaten täynnä. Kuuleman mukaan, vaikka TPS tulisi välierässä vastaan kotipelinä, ei FBC aio siirtää peliä isompaan halliin. Eikä varmaan kannatakaan, kun kotona kulkee enemmän kuin hyvin.

FBC Turku tarjosi pelistä ilmaisen livestreamin. Ennen peliä oli ennakkostudio ja jälkeen lehdistötilaisuus – ison maailman meininkiä. Alun pienen pätkimisen jälkeen streami toimi loistavasti, ja selostaja Santeri Lähteensuo, sekä kommentaattori Tomi Auremaa elivät pelissä mahtavasti mukana. Loppuunmyydyn Sport Gardenin tunnelma välittyi hyvin aina kotisohvalle asti.

Kommentit:
– Tänään meillä ei ollut tekeminen samalla tasolla, kuin edelliskierroksilla, tappiota kommentoi Kooveen päävalmentaja Hannu Santanen.
– Asenne ja kotiyleisö olivat tänään suurimman voiton avaimet.
– Toivottavasti saadaan välierässä TPS vastaan, sanoi FBC Turun päävalmentaja Joonas Suutala.
– Hyvä, että saatiin tällainen loppu, tuumaili FBC Turun hyökkääjä Aku Kuikka.
– Päätin jo ennen jatkoaikaa, että teen voittomaalin, Jaakko Hautamäki kommentoi voitto-osumaa.

Tilastohuomiot:
FBC Turku: Aku Kuikka 2+1, Mikko Stenfors 0+3, Jaakko Hautamäki 1+1, Antti Kauppinen 1+1. Christian Del Castillo 27 torjuntaa.
Koovee: Lassi Ylisurunen 2+0, Miro Lehtinen 0+2, Tuomas Aho 1+1. Eero Peiponen 21 torjuntaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Niko Vahtera
Niko Vahtera
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Turku / Mynämäki
Twitter: @nvahtera
Tietäjä
26/11/2014
Hyvä Jaakko,

Terveiset Teneriffalta !

T. Kopio

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.