Maajoukkueet

Miesten maajoukkueen kuopus Nico Salo: ”Kolmannessa erässä hyvää peliä johtoasemassa”

01.11.
2014
1 Kommentti
0
Maajoukkueet
Nico Salo väänsi miehekkäästi Sveitsiä vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Nico Salo väänsi miehekkäästi Sveitsiä vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Tampereen Classicin 20-vuotias Nico Salo on miesten salibandymaajoukkueen kuopus. Nuori tamperelainen esiintyy kuitenkin illasta toiseen erittäin miehekkäästi sekä seura että maajoukkuepaidassa.

Suomen EFT-turnaus on sujunut odotetunlaisesti ja Tsekki sekä Sveitsi kaatuivat Suomen käsittelyssä. Joukkueen 8-3-voitto Sveitsistä oli näistä ehdottomasti vakuuttavampi.

– Hyvä alku ja karattiin 4-0-johtoon aika nopeasti. Vastustaja iski sitten pari häkkiä ja pääsi uudelleen peliin mukaan. Laitettiin peli kuntoon ja päästiin taas vähän karkuun. Toisessa erässä oli sitten vähän alivoimaa, jotka minä aiheutin molemmat. Ihan hyvä erä kuitenkin. Kolmannessa erässä hyvää peliä johtoasemassa. Tosin vähän liikaa luovuttiin pallosta ja Sveitsi pääsi pitämään palloa liiaksi, arvioi Salo Sveitsi-ottelua.

Salo kärsi muutama vuosi sitten vammakierteestä ja oli pitkään poissa pelikentiltä. Nyt tilanne on kuitenkin toinen ja Salo on yksi niistä pelaajista joille EFT on tärkeä näytön paikka MM-kisoja ajatellen. Pelikentällä ei ole kuitenkaan näkynyt erityistä hermostuneisuutta.

– Eilisestä jäi tosi hyvä fiilis. Tänään esitys oli meidän kentältä vaisu. Ei alkanut niin hyvin kuin eilen. Pelasin tänään oikean pakin paikalla ja se oli vähän uusi juttu. Aiheutti jonkin verran miettimistä, mutta peli kyllä parani meidän ketjulta ottelun edetessä, kommentoi Salo omia otteitaan turnauksessa.

Salo oli ennen turnausta joukkueen ainoa kenttäpelaaja, jolla pistetili oli vielä avaamatta maajoukkuepaidassa. Tsekki-ottelussa tilanne kuitenkin muuttui, kun puolustaja keräsi yhden syöttöpisteen.

– En ole tuommoisia miettinyt. Niitä tulee jos tulee. Onhan se kuitenkin nättiä syöttää tai tehdä maali, vastasi Salo vaatimattomasti kysyttäessä ensimmäisen maajoukkuepisteen merkitystä.

Huomenna vastaan astelee Sveitsiä ja Tsekkiä pari astetta kovempi Ruotsi. Ottelu on samalla kenraaliharjoitus joulukuun MM-kisoja silmällä pitäen.

– Lähdetään antamaan kaikkemme. Viimeinen matsi ja mittari ennen MM-kisoja. Ihan huikeata päästä vääntämään Ruotsia vastaan, hehkutti Salo.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
WU19
02/11/2014
Olisi todella kiva saada myös tyttöjen U19 peleistä juttuja!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.