Maajoukkueet

Etuyläkulman löytänyt Töllikkö: ”Eipä lämmitä pätkääkään”

14.12.
2014
0 Kommenttia
12
Maajoukkueet
Risto Töllikön avausosuma MM-kisoissa  vei Suomen kahden maalin johtoon avauserässä. Kuva: Salibandyliiga

Risto Töllikön avausosuma MM-kisoissa vei Suomen kahden maalin johtoon avauserässä. Kuva: Salibandyliiga

Suomen toisen maalin komeasti iskenyt puolustaja Risto Töllikkö oli kallella kypärin 3-2 päättyneen finaalin jälkeen. MM-debytantti pelasi onnistuneet kisat ja nälkää jäi tulevaisuuteenkin.

Töllikkö niputti nähdyn taistelun lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Se oli tasainen peli, joka olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Meillä oli riittävästi paikkoja hoitaa tämä peli, mutta ei tehty tarvittavia osumia, Töllikkö tiivisti.

Töllikön osuma avauserän lopussa vei sinivalkoiset kahden maalin karkumatkalle. Etuyläkulmaan singahtanut laukaus oli samalla miehelle uran ensimmäinen maali MM-kisoissa.

– Eemeli (syötti) hyvän paikan, ja ehdin vähän katsoa tyhjää paikkaa. Uran tärkein maali tähän asti ehdottomasti, mutta eipä se tällä hetkellä lämmitä pätkääkään, Töllikkö totesi.

Suomi teki ottelusta upean taistelun, jollaista kaikki eivät varmasti aiemmin kisoissa nähdyn perusteella osanneet odottaa. 12 044 katsojan edessä pelaaminen maistui Taipalsaaren kasvatille.

– Huikea tunnelma, eipä ole tällaisen yleisön edessä tullut pelattua. Kaikki varmaan kuvittelivat, että Ruotsi hakkaa tauluun 5-0 jo ensimmäisessä erässä, mutta eihän se ihan niin mennyt, Töllikkö tuumi.

Ensimmäiset MM-kisat toivat 23-vuotiaalle NST-puolustajalle lopulta saldon 1+4, jolla irtosi Suomen puolustajien ykköspaikka pistepörssissä. Töllikön vakaa aikomus on osallistua kyseiseen turnaukseen jatkossakin.

– Hieno kokemus, ja kyllä tämä jätti nälkää jäi tuleviin kisoihin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.