Maajoukkueet

Saksaa luotsaa persoona isolla P:llä – ”En ole mikään normaali valmentaja”

09.12.
2014
1 Kommentti
7
Maajoukkueet
Saksan päävalmentaja Philippe Soutter on näiden kisojen tyyli-ikoni. Kuva: Per Wiklund.

Saksan päävalmentaja Philippe Soutter on näiden kisojen tyyli-ikoni. Kuva: Per Wiklund.

Salibandyn MM-kisat keräävät paikalle niin lajin kermaa kuin pienempiäkin maita. Tuosta massasta erottuu paljonkin erilaisia persoonia. Pääkallo.fi tapasi varmasti yhden näiden kisojen värikkäimmistä, Saksan päävalmentaja Philippe Soutterin.

Latvia on juuri voittanut Saksan A-lohkon jumbokamppailussa 5-3. Scandinavium-areenan pukukoppiosastolle kävelee isokokoinen, fyysiseltä preesensiltään ei ehkä välttämättä ensi silmäyksen perusteella salibandyvalmentajan näköinen kaveri. Hän on Saksan päävalmentaja. Tappiosta huolimatta Philippe Soutterilta irtoaa hyväntuulinen hymy.

– Se oli tiukka ottelu kahden tasaisen, mutta todella erilaisen joukkueen välillä. Latvian fyysisyys tiedettiin ja samoin se, että meidän tulee pelata fiksusti. Olimme kuitenkin passiivisia puolustuksessamme ja vastaiskuissa. Kaikesta huolimatta olen ihan tyytyväinen joukkueeseeni, Soutter kommentoi peliä velmun oloinen pilke silmäkulmassa.

Soutter ilmaisee Saksan tavoitteeksi näissä kisoissa puolivälieräpaikan. Se on varsin heppoinen tavoite viime kisojen MM-neloselta. Syyt löytyvät äkkiä.

– Kuusi tai seitsemän pelaajaa, jotka olisin halunnut joukkueeseen, ei päässyt, koska heillä ei ollut varaa lähteä. Saksan liitto keskittyy sisäisen toiminnan yhtenäistämiseen koko valtion alueelle, koska nyt vain osissa maata tunnetaan laji nimeltä salibandy. Liitolla on ollut siis suuria rakenteellisia ongelmia ja maajoukkuetoimintaa ei ole pystytty tukea, Soutter analysoi rauhallisesti.

Omintakeisella tyylillä operoiva Soutter sanoo, että tämä on ollut turhauttavaa, eikä valmistautuminen kisoihin sujunut, kuten hän olisi halunnut. Leirityksiä oli todella vähän.

– Meillä on Saksassa hurjasti potentiaalia, mutta ammattimaisuus uupuu, koska ei ole resursseja. Se hankaloittaa asioita paljon ja sen takia halusinkin tuoda joukkueeseen nuoria pelaajia, jotka pelaavat kotimaassa. Selvää on kuitenkin, että liiton toiminnan on pakko kehittyä, jos maajoukkue aikoo tehdä samoin.

Suomessa Soutter on herättänyt kisojen aikana muun muassa Twitterin puolella keskustelua todella persoonallisella pukeutumisellaan ja hauskoilla maneereillaan. Soutterin itsensä mukaan hän ei olekaan tyypillinen salibandykäskijä.

– En ole mikään normaali valmentaja. Välillä kyllä mietin, miksi tätä teen, mutta esimerkiksi tällaisen joukkueen kanssa on nautinto työskennellä. Elämässä on silti muitakin tärkeitä asioita ja se varmasti näkyy minusta ulospäinkin, Soutter naurahtaa ja ilmaisee perään, että nyt on riennettävä.

Vielä viimeiset viiksien sukaisut, ylävitoset Pääkallo.fi -toimittajan kanssa ja kisojen erikoisin haastattelu on tullut päätökseen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Junnu#8
09/12/2014
Saksan oma Amu Ahonen:D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.