Juniorit

Pääkallokatsaus: Josba B-juniorien SM-sarjan kärjessä – Kainulaisen veljekset ylivoimaisessa pistetahdissa

11.01.
2015
6 Kommenttia
17
Juniorit
Josba ja TPS kamppailevat B-juniorien SM-sarjan kärkipäässä. Kuva: Juha Laaksonen

Josba ja TPS kamppailevat B-juniorien SM-sarjan kärkipäässä. Kuva: Verna Laaksonen

B-poikien SM-sarja palasi joulutauolta lauantaina kolmen ottelun voimin ja toistaiseksi on edetty pääosin odotetuissa merkeissä.

Miten syyskausi eteni?
B-juniorien SM-sarja eteni syyskauden totutun tasaisena. Kärkiviisikko on kuuden pisteen sisällä, joten kotiedusta pudotuspeleihin tullaan kauden toisella puoliskolla käymään tiukka taistelu.

Neljän ottelun voittoputkessa joulutauolle siirtynyt Josba käänsi läpi syyskauden tiukat kamppailut edukseen ja pitää hallussaan sarjan piikkipaikkaa 22 pisteellä. Joukkue on osoittanut, että se on valmis kirkastamaan viimekautista hopeamitaliaan. Classic sekä sarjassa vähiten maaleja päästänyt TPS ovat joensuulaisryhmän lähimmät haastajat, mutta myös SSV ja Erä ovat iskuetäisyydellä, tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi.

HU-46 pitää tällä hetkellä hallussaan viimeistä suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavaa sijoitusta neljällätoista pisteellä. Joukkue on paljolti Kainulaisen veljesten suorituksen varassa, mutta ainakin toistaiseksi pisteitä on kertynyt tasaista tahtia.

Tiikerit ja SC Urbans ovat tällä hetkellä kiinni pudotuspelikarsintapaikoissa sijoilla 7 ja 8.

Sarjassa eniten maaleja (160) päästänyt Merikoski SBT on yhdeksäntenä ja kerännyt kaikki kahdeksan pistettään kotiotteluista. Jos joukkue pystyy sarjan toisella puoliskolla kairaamaan pisteitä myös vierasotteluista, on sillä hyvät mahdollisuudet taistella pudotuspelikarsintapaikoista.

Pääkallon ennakkoveikkauksessa sarjan kärkipäähän sijoitettu kaikkien aikojen Koovee on sarjassa kymmenentenä ja oli syyskauden suurin pettymys. Joukkue on kärsinyt tappioita suurinumeroisissa maalintekokilpailuissa ja siirtyi joulutauolle neljän ottelun tappioputkessa.

Sijalla yksitoista OLS II on kerännyt kuusi pistettä ja SPV sarjan pohjalla samoissa pisteissä. Pudotuspeliviivaan alkaa olla jo välimatkaa, mutta molemmilla joukkueilla on vielä mahdollisuudet nousta mukaan karsintakamppailuun. Erityisesti SPV:n kahdeksan (8) kotiottelun putki sarjan lopussa antaa joukkueelle pienen etulyöntiaseman kevätkaudella.

Syyskauden kuumimmat pelaajat?
HU-46:n Kainulaiset ovat miehittäneet ylivoimaisesti pörssin kärkitilat. 1999-syntynyt Justus Kainulainen pitää hallussaan kärkisijaa viimeisteltyään 13 ottelussa tehot 45+15=60. Vanhempi veli, Rasmus, on kellottanut tehoja vielä kovemmalla keskiarvolla ja kasassa on 9 ottelussa pisteet 20+28=48.

Classicin Eetu Sikkinen pitää hallussaan kolmatta sijaa tehoilla 8+36=44.

Tuttu näky B-poikien SM-sarjassa: Kainulaisen veljekset murtautumassa kohti hyökkäyspäätä. Kuva: Juha Laaksonen

Tuttu näky B-poikien SM-sarjassa: HU-46:n Kainulaisen veljekset murtautumassa kohti hyökkäyspäätä. Kuva: Juha Laaksonen

Sarjataulukko
Sarjataulukko

Pistepörssi
Pistepörssi

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
JS
11/01/2015
No löytyihän se kellotuksin sieltä, kunhan jaksoi lukea loppuun asti. :D
missä on ols
11/01/2015
Missä on olssin porukka joka voitti maailman kovimman salibandy turnauksen ruotsissa.? jaahas selvis tosta jutusta. http://www.kaleva.fi/urheilu/ols-salibandyn-b-pojille-huikea-voitto-ruotsissa/685356/
keväällä
11/01/2015
http://www.kaleva.fi/urheilu/ols-salibandyn-b-pojille-huikea-voitto-ruotsissa/685356/ on kyllä melkonen sulaminen ollu syksyllä tältä nipulta.
pertsa
11/01/2015
kevään kovin porukka tulee tässä. OLS:n mestarijoukkueen kokoonpano Storvreta Cupissa: Petteri Hanski, Mika Hirsikorpi, Lauri Jaatinen, Paavo Kaasila, Vinski Kivilompolo (mv), Jere Liimatta, Aleksi Maanselkä, Joonas Moilanen, Ilari Palatsi, Aleksi Porola, Antti Suomela ja Petri Viittanen
VILTSU
11/01/2015
Onko A- ja C-junioreiden sm-sarjoista tulossa samankaltaisia katsauksia?
Eukki
13/01/2015
Ei se Olsin porukka oikeasti kova ole :D olkaahan rehellisiä, aivan pohjasakkaa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.