Miehet

”Happee vie mestaruuskannun suoraan 3–0”

29.03.
2015
1 Kommentti
3
Miehet
Kuka nousee finaalien sankariksi? Onko se Jami Manninen? Vai joku muu? Katso ketä toimittajat veikkasivat finaalien tähdiksi. Kuva: Juhani Järvenpää

Kuka nousee finaalien sankariksi? Onko se Jami Manninen? Vai joku muu? Katso ketä toimittajat veikkasivat finaalien tähdiksi. Kuva: Juhani Järvenpää

Pääkallo.fi pisti finaalien kunniaksi pystyyn perinteisen toimittajagallupin. Miten niin isojen kuin pientenkin medioiden toimittajat näkevät Happeen ja SPV:n välisen finaalisarjan? Entä kuka on mielenkiintoisin pelaaja? Ja tietenkin: kumpi joukkue vie mestaruuden – ja miksi?

Kysymykset:

1. Kuka on Salibandyliigan finaalien mielenkiintoisin pelaaja?

2. Kumpi voittaa mestaruuden: SPV vai Happee?

Tero Hakola, Helsingin Sanomat

1. Vastaan kahdella: Juha Kivilehto ja Miika Malkamäki: Kivilehto tarjoaa taitoa, kovuutta, v-mäisyyttä, johtajuutta ja vanhemmiten yhä enemmän myös urheilullisuutta. Malkamäki on liigan peruspakkien kuningas. Varmaa ja eleetöntä oman tontin hoitamista tiukallakin hetkellä. Luottomies. Entinen nelos/vitosdivarin peruspakki arvostaa liigan peruspakkeja.

2. SPV vie 3-2. Happee on kovemmassa iskussa, mutta SPV kaivaa finaaliin yllättävää pohjalaista nöyryyttä.

Tomi Auremaa, Ilta-Sanomat

1. Peter Kotilainen, Happee. Kestääkö luonnonlapsen sipuli todella kovassa fyysisessä väännössä ja henkisessä prässissä? Valtava potentiaali ratkaista, mutta voi myös kadota kuvasta, jos SPV:n telaketjupelaavat onnistuvat työssään.

2. Happeelle 3–1. Vähän taitavammat yksilöt ja parempi maalivahtiosasto. Kovuutta ja härskiyttä löytyy myös tarpeeksi vastaamaan SPV:n romuluiseen rymistelyyn. Entä se Kotilainen? Isossa roolissa mestaruuden arkkitehtina.

Tommi Roimela, Keskisuomalainen

1. Mikko Kohonen. Vaikka Kohonen on pelannut jo vuosia Seinäjoella, kyllä tämän sarjan täytyy olla Happee-kasvatille aika erityinen ja tunteikas. Kaiken lisäksi kokenut sotaratsu on pelannut hienoa kevättä.

2. Vaihtoehtoja on 3-0 Happeelle tai 1-3 SPV:lle. Jos Happee löytää oman tasonsa, se menee menojaan. Jos se taas käynnistyy hitaasti kuten kevään aiemmissa otteluissa, SPV tarttuu tilaisuuteen. Valitaan Jyväskylän jäähallin pääsiäisrieha, osa 2. Eli Happeelle 3-0.

Jani Hakkarainen, asiantuntija/analyytikko

1. Jarno Ihme, SPV. Kykeneekö haastamaan maajoukkueen ykkösvahdin Eero Kososen?

2. Happee voittaa 3-2. Perustelut: laajempi hyökkäyskaluston kärki, parempi maalivahti, kotietu ja kykenee yhtä hyvää puolustuspeliin kuin SPV.

Tuomo Reponen, selostaja, toimittaja, Jatkuvaa Syöttöä

1. Jarno Ihme. Pelasi huikean välieräsarjan SSV:tä vastaan. Puhtaasti oman tuntuman ja näkemäni perusteella herra on taas se Jarno Ihme, joka on todella vahvasti kiinni maajoukkueen kahden veskarin joukossa.
SPV tarvitsee Ihmeen hyviä otteita – totta kai – myös finaalissa, sillä maalivahtihan on parhaimmillaan puoli joukkuetta. Kosonen on osoittanut kauden mittaan MM-finaalia myöten olevansa huippuvireessä.

2. 3-1 Happeelle. Happeella lienee kuitenkin enemmän laatua kahdesta loistavasta joukkueesta. Sanon 3-1 siksi, että olen ollut väärässä kaikissa povailuissani ”pleijareiden” mittaan. Toivottavasti linja jatkuu ja näemme viiden ottelun sarjan.

Timo Mäkynen, Urheilusanomat, Pääkallo.fi

1. Mielenkiintoisia pelaajia on monta. Uskon että Mikko Kohosella on erityinen lataus tähän sarjaan. Miten railakkaasti tuulettaa maalejaan entistä seuraansa vastaan?

2. Happee, kunhan ajatukset eivät karkaile liikaa viime kevääseen. Täydellinen kombinaatio: kaksi taitokenttää ja kolmonen sytyttäjänä Hullu Hoikkasen johdolla. Finaalisarjan kannattajana toivon pitkää viimeistä finaalisarjaa eli voitot 3-2.

Jarmo Sieviläinen, Karjalainen

1. Sami Koski, aina mielenkiintoinen taiteilija ja taituri.

2. Veikkasin ennen kauden alkua, että mestari on SPV, joten pysytään siinä, vaikka Happee on hienoinen suosikki. SPV vie voitoin 3-2.

Mika Hilska, Salibandyliitto, Salibandykirja-kirjailija

1. Näissä finaaleissa kaukalossa on tavallistakin enemmän mielenkiintoisia pelaajia. Perinteisten suosikkieni kivikovien raastajien ohella seuraan erityisesti Happeen Juuso Heikkistä. Kolmemetrinen öljytty liero, joka kiemurtelee välistä kuin välistä pallon kanssa. Karvauksessa vielä cheattina teleskooppiraajat. Voi nousta milloin tahansa esiin iskemään tiukan pelin ratkaisevan.

2. Happee vie 3-1. SPV:llä on finaalien ykkösyksilöksi veikkaamani Mikko Kohonen ja rivi jämeriä työmiehiä, mutta Happeella vielä leveämmälti superosaajia. Bonuksena vielä Eero Kosonen, jonka veikkaan syövän monen vastustajahyökkääjän uskoa jo ennen alkuvihellystä vaikkeivät sitä julkisesti myönnäkään. Kaksi hienoa joukkuetta vastakkain.

Jyri Kivimäki, Yle

1. Molemmista joukkueista löytyy niin värikkäitä ja inspiroivia hahmoja, että on melkein vääryys nostaa vain yksi esiin. Varmojen valintojen, eli ”hullu-hoikkasten ja mikkokohosten” sijaan poimin mielenkiintoisimmaksi Peter Kotilaisen. Äärimmäisen taitava ja vaarallinen hyökkääjä, joka nyt pääsee finaaleihin ”oman joukkueen” hirvipaidassa Classic-syrjähypyn jälkeen. Odotan tuhoisaa jälkeä loppuottelusarjassa.

2. SPV panee Happeen tiukoille pelien sisällä, mutta se ei riitä mestaruuden viemiseen Seinäjoelle. Happee puristaa jokaisessa ottelussa lopulta voittoon ja juhlii kannua suoraan 3-0-voitoin.

Riku Korkki, Iltalehti

1. Happeehan on täynnä taiteilijoita! Sama meininki oli tosin jo vuosikymmen takaperin. Erona on, että tänä päivänä jyväskyläläiset ovat huippukuntoisia taiteilijoita. Silloin toimii puolustuspeli, kun jaksaa juosta myös takaisin omaan päähän. Jos yksi pelaaja pitää nostaa esiin, heitetään vaikka SPV:n Juha Kivilehto. Kivilehdosta tulee mieleen kohtaus noin vuosikymmenen takaa. HIFK ja Gunners pelasivat puolivälieriä. Neljäs matsi Tampereella. Helsinkiläisten kausi katkolla. Jatkoaika. Nuori HIFK-pakki Kivilehto maalin takana. Käsittämätön black out. Syöttö maalin edessä täysin yksin päivystävän Gunnersin Lasse Salmisen lapaan! Mutta Lasselle ei maistu, ja HIFK kairaa lopulta voiton. Tämä ihan esimerkkinä nuorille liigapuolustajille. Kukaan ei ole playoff-seppä syntyessään, mutta osasta pelimiehiä sellaisia kasvaa. Kivilehto on jälleen kerran osoittanut olevan juuri sellainen. Konkari tulee olemaan yksi finaalien parhaista pelaajista. Pisteitä erityisesti komeasta parrasta, hyvästä luonteesta ja erinomaisesta nopeudesta, joka pysyy yhtä iskevänä myös pallo lavassa.

2. SSV laittoi SPV:n kovaan testiin. Tästä sarjasta kerätyllä äkäisyydellä Peliveljet vie avausmatsista kotiedun mukaansa, sillä Happee on päässyt helpommalla tänä keväänä. Jyväskyläläiset heräävät tosissaan finaalitaisteluun vasta toisessa kamppailussa. Avausmatsista riistetyn kotiedun turvin SPV vie myös mestaruuden voitoin 3­-1 tai 3-2. Bonuspeikkona on tosin Happeen maalivahti Eero Kosonen, joka on aivan maagisen hyvä. Tuollaisen veskarin edessä mikä tahansa joukkue kasvaa pituutta vähintään hirvensarvien verran.

Lue nämä:
Ennakot, aikataulut, lähetykset ja some – näin seuraat miesten salibandyfinaaleja
Pääkalloennakko: Nämä seikat ratkaisevat Suomen mestaruuden Happeelle
Vieläkö muistat viime kevään finaalit? – katso kaikki ottelujutut, artikkelit ja haastattelut
Kommentti: Rembrandt ja Koskelan Jussi liigafinaaleissa
Liian henkilökohtainen vastus sekoitti kokeneen maajoukkuepakin peliä
Loukkaantuneen SPV-hyökkääjän ensi kausikin vaarassa – ”Tosi paska säkä kävi”
Neljän tehopisteen Kohonen ylisti SSV-vahti Strandbergia – “Ihan huikea äijä”
”Tuhkapilven” laitahärkä Hoikkanen: ”25:n minuutin jälkeen Erää ei enää löytynyt hallilta”
Ilmiliekeissä oleva SPV-maalivahti: ”Olen jossain määrin flow-veskari”
SPV:n kuopus nauttii pudotuspeleistä: ”En olisi uskonut, että saan näin paljon vastuuta”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
jaa
29/03/2015
spv vie koska tommy koponen tekee kaikissa matseissa hattutempun!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.