Divarit

Pääkalloennakko: SB Vaasa-Loviisan Tor – tuttu valmentaja ja tulikuuma Savukoski haastavat vaasalaiset

12.03.
2015
8 Kommenttia
8
Divarit
Toni Oinas(vas.), Valtteri Nurmi ja Joona Kukko kuuluvat kaikki vaasalaisten avainpelaajiin. Kuva: Jarmo Jokila.

Toni Oinas(vas.), Valtteri Nurmi ja Joona Kukko kuuluvat kaikki vaasalaisten avainpelaajiin. Kuva: Jarmo Jokila.

Runkosarjan neljänneksi sijoittuneen SB Vaasan kohtaloksi tuli saada miesten Divarin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaansa se joukkue, jota kukaan ei halunnut valita, runkosarjan viitoseksi yltänyt Loviisan Tor.

Lähtökohdat:
Tässä sarjassa voi kyteä melko suuria tunteita, sillä Loviisassa on rajusti mukana elävä kotiyleisö ja Vaasassa totutusti löydetään katsomoihin siinä vaiheessa, kun alkaa näkyä menestyksen merkkejä, hyvänä esimerkkinä pudotuspelit. SB Vaasa on pelannut loistavan kevään. Se on hävinnyt vuoden 2015 puolella vain kahdesti ja tappiot ovat tulleet maalin erolla M-Teamia ja Steelersiä vastaan. Tuolla saldolla se on pelkän kevätkauden osalta toiseksi paras joukkue sarjassa heti M-Teamin jälkeen. Syksyllä loukkaantumisten kanssa painineen ja tammikuussa pelaajia kakkosdivariin menettäneen vaasalaisryhmän kausi on ollut varsin monivivahteinen ja se on vahvistanut joukkuetta entisestään. Meininki näyttää tällä hetkellä katsomoon todella yhtenäiseltä ja joukkueen tehopisteetkin ovat jakautuneet kaikille kolmelle kentälliselle. Vaasan maalivahtikaksikko Pasi Järvinen – Toni Oinas on myös tällä hetkellä lähellä sarjan parasta torjujaduoa.

Loviisa on kuitenkin todella vaikea vastustaja Vaasalle. Tuomas Savukoski on huikeassa liekissä pistekeskiarvon näyttäessä yli kahta ja puolta pistettä per peli. Kokeneet Joni Niiranen, Peik Salminen, ja Andreas Hietala näyttävät varmasti näissä peleissä rutinoitunutta osaamistaan. Myös maalivahti Niko Nordström on onnistuessaan sarjan eliittiä ja pystyy antamaan joukkueelleen sauman voittaa. Siitä kertoo jo pelkkä 82,79 -lukemaa näyttävä torjuntaprosenttikin. Etenkin, kun Nordstörm on pelannut yhtä vaille kaikki Torin runkosarjaottelut.

Ennakkoon ajateltuna sarjan lopputulemaa on vaikea ennustaa. SB Vaasa on löytänyt sen saman tekemisen tason, mikä siivitti joukkueen viime vuonna liigakarsintoihin saakka, mutta Loviisan kapeasta kokoonpanosta löytyy rutkasti kokemusta liigatasolta aina kansainvälisillekin kentille saakka.

Knopit:
Maajoukkueessakin aikoinaan pelannut Sebastian Freudenthal on kymmenisen vuotta takaperin pelannut ja valmentanut SB Vaasan organisaatiossa ja hänet tunnetaan vaasalaisten keskuudessa hyvin. Vaasan joukkueesta esim. kokenut kehäkettu Janne Tuomivirta on pelannut aikanaan Freudenthalin valmennuksessa. Freudenthal ei muuten ole vielä koskaan onnistunut ohjastamaan joukkuettaan voittoon vierasjoukkueen valmentajana Vaasassa. Toki hän on päässyt tuota yrittämäänkin vain kertaalleen ÅIF:n ja kerran Loviisan kanssa.

Taistelupari:
Tässä sarjassa löytyy taistelupareja useammaltakin pelin osa-alueelta.

Maalinteon suhteen vaasalaisilta yli 20 maalia tehneitä pelaajia löytyy kaksi ja Loviisalta neljä. Joukkueiden parhaan maalitykit ovat Kari-Matti Viinamäki(SB Vaasa) ja Joni Niiranen(Loviisan Tor).

Kummaltakin joukkueelta löytyy myös varsin oivallisia pelinrakentajia. Vaasalaisten Joona Kukko on yksi sarjan juonikkaimmista pelaajista, kuten myös eestiläissyntyinen Valtteri Nurmi. On mielenkiintoista nähdä, miten he suoriutuvat vertailussa Loviisan Andreas Hietalaan.

SB Vaasan riveissä pelaa kovista otteista tunnettu Thomas Backman. Loviisalla puolestaan Savukoskella ja Jimmy Svedillä on mainetta jäähyherkkinä kavereina. Ylilyöntimahdollisuudet nousevat näiden herrojen kohdalla, kun tunteet nousevat kovissa peleissä pintaan.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
24.1.2015 SB Vaasa-Loviisan Tor 10-6
28.9.2014 Loviisan Tor-SB Vaasa 7-6 JA

Näin pelataan:
La 14.3.2015 18:00 SB Vaasa Loviisa Botnia-halli Mustasaari
Su 15.3.2015 17:00 Loviisa SB Vaasa Loviisan LH Loviisa
Ti 17.3.2015 18:30 SB Vaasa Loviisa Botnia-halli Mustasaari

Kumpi voittaa:
Todella tiukka sarja tulee, jonka Loviisa kääntää rutiinilla edukseen voitoin 2-1 ja jatkaa välieriin.

Edit: Juttua muokattu 12.3.2015 klo 16:13.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
teukka
12/03/2015
Tor kävellen jatkoon.Materiaali parempi ja valmennus osaavampi.0-2
Vaasa
12/03/2015
Myös Jimmy Sved on edustanut vaasalaisjoukkuetta aikanaan (tosin silloin nimenä Woodcutters)
2-0
13/03/2015
Sb Vaasalle,ei mitään epäselvää!
teukalle
13/03/2015
ai tor jatkoon? kannaittaisko nyt tähän aikaan kaudesta jo avata ne silmät?!
Pyh
13/03/2015
Savukoski ja svedihän varsinaisia fyysisyyksiä on. Svedi itkee kymppejä jne.. Mutta loviisan #7 j.j! Siinä divarin pommikone!
Loviisa jatkoon
13/03/2015
Millä järjellä funtsattuna Vaasalla paremmat maalivahdit, kuten Vaasan omassa ennakossa mainittu...heheheehheeee.
Eiköhän tiukka sarja tule joka tapauksessa!
ykä
13/03/2015
Kun on jäähykuninkaan maineessa (Sved) tuomarit viheltävät pienestä kosketuksesta. Tuomarit ovat usein ratkaisevassa roolissa.
Tuomari
13/03/2015
Ja kun Liukolampi viheltää, niin kaikki on mahdollista!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.