Pääkalloennakko: Valtavat panokset – Joensuu vai Turku pois liigakartalta?

Josba oli askeleen edessä playout-parin kummassakin kauden kohtaamisessa. Kuva: Anssi Koskinen

Josba oli askeleen edessä playout-parin kummassakin runkosarjan kohtaamisessa. Kuva: Anssi Koskinen
Josba oli askeleen edessä playout-parin kummassakin runkosarjan kohtaamisessa. Kuva: Anssi Koskinen

Kausi 2014-2015 on ollut kahdelle perinteikkäälle seuralle raastava ja raskas. Takavuosien suurseura Josba sekä pitkään Salibandyliigan keskikastissa luovinut TPS ovat nyt selät seinää vasten taistelemassa paikastaan suomalaisen salibandyn eturivissä. Paras kolmesta -formaatilla pelattavassa playout-sarjassa voittaja jatkaa seuraavaan karsintavaiheeseen ja häviäjä aloittaa ensi kauden sarjaporrasta alempana.

Lähtökohdat:
Josba nousi runkosarjan yhdenneksitoista Salibandyliigan viimeisellä kierroksella haettuaan 4-5-jatkoaikavierasvoiton SSV:ltä. Joensuulaiset valitsivat ensimmäiseksi playout-vaiheen vastustajakseen Rauman SalBan, mutta hävisivät suoraan kahdessa ottelussa. TPS venytti oman ensimmäisen vaiheensa kolmeen otteluun, mutta Nokian KrP vei lopulta sarjan nimiinsä otteluvoitoin 2-1.

Joukkueiden runkosarjan kohtaamisissa TPS dominoi pallonhallintaa, mutta Josba viimeisteli selvästi kovemmalla prosentilla ja voitti molemmat ottelut yhdellä maalilla (5-4 Joensuussa ja 5-6 Turussa).

Knopit:
Josba aloitti kautensa kahdeksalla tappiolla, mutta paransi pistetahtiaan lokakuun jälkeen ja päätti kautensa voittamalla kolme viimeisestä kuudesta runkosarjaottelustaan. Turkulaiset voittivat vastaavista kuudesta viimeisestä kamppailustaan vain yhden.

TPS:n maalinteko-ongelmat olivat ilmeiset läpi kauden ja joukkueen tilasto 4.04 maalia ottelua kohden on Salibandyliigan heikoin sitten kauden 2011-2012, jolloin Karhut ja M-Team olivat viimeistelyssä heikompia.

Seuraa heitä:
Valtaosasta Josban tehoista läpi kauden ovat vastanneet Pauno Kajoksinen (20+27=47) ja Perttu Puska (17+17=34). Kaksikko tulee olemaan avainasemassa playout-sarjaa ratkaistaessa.

TPS:n vahvuudet ovat olleet puolustuspäässä. Maalivahti Pyry Luukkonen sekä tehot 3+10=13 kerännyt kansainvälisen tason puolustaja Michal Podhráský ovat olleet onnistujia turkulaisjoukkueen kaudessa.

Näin pelataan:
La 28.3. 17:00 Josba-TPS, Joensuu Areena
Pe 3.4. 18:30 TPS-Josba, Caribia Turku
Ma 6.4. 13:00 Josba-TPS, Joensuu Areena (tarvittaessa)

Näin käy:
Josban kausi on ollut ensimmäisen playout-vaiheen tappiosta huolimatta nousujohteinen kevään edetessä. TPS on pitkälti maalivahtiosastonsa varassa ja joukkuetta vaivanneet maalinteko-ongelmat ovat kärjistyneet erityisesti passiivisesti puolustavia ryhmiä, kuten Josbaa, vastaan.

Kotietu tulee olemaan ratkaiseva tekijä, joten Josba vie sarjan voitoin 2-1 ja jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Turussa pelataan ensi kaudella sarjaporrasta alempana.

9 comments

  1. Nyt tehtävä heti kapinettipäätös: Kukaan ei tipu tänävuonna! Josban tai/ja tepsin tippuminen liigasta on koko suomen salibandylle niin haittaava tekijä, että se on estettävä keinolla millä hyvänsä!.Molempien joukkueiden toiminnan jatkuminen olisi vaakalaudalla..molempien joukkueiden juniorityö on ollut merkittävää koko Suomelle..jne..

  2. Veikkaampa että jos pelaajilta kysytään, Josbaa ei haluta kumpaankaan sarjaan 🙂

    #maantieto

  3. Toinen peli on ensi viikon perjantaina Turussa.
    Sopivasti pitkäperjantai. Pitkäperjantai on tuomionpäivä ja Keinosen nimipäivä…

  4. Aika moni seurapomo pääkaupunkiseudulta toivoo Tepsin voittoa, tulisi kivasti säästöä matkakustannuksissa. Varmasti myös moni pelaaja toivoo samaa, jäisi paskareissut vähemmälle.

  5. Entäs jos Welhot nousee? Ja Josba säilyy? Eikä liitto tee otteluohjelmaa niin, et vois etelän porukat kiertää kuopio-joensuu pelit samaan viikonloppuun… 🙂

  6. Pääkaupunkiseudulla toivotaan Tepsin liigapaikkaa. Turusta saa helposti kalastettua lupaukset omiin riveihin.

  7. Josba voittoon…vai että pääkaupunkiseutulaiset puhuu paskareissuista…Kukahan muuten vie tänä vuonna mestaruuden?? Ei ainakaan yksikään pääkaupunkiseudun joukkue, hah hahhaa!